Şimdi Ara

Kilo vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar öncelikle bu konuyu açmamın sebebi çok fazla bilgi kirliliği olduğundan dolayı tecrübe etmiş kişilerden fikir almak istiyorum boyum 180 kilom 82 yağ oranım yüksek kiloyu göbeğe ve kalçaya aldım yaşantım çalıştığım için sabah 6 da uyanıp eve 7 de varıyorum ve ofiste çalıştığım için hareket edemiyorum çok fazla nasıl bir program yapmalıyım nası beslenmeliyim 2-3 ayda tabiki süper değil de göbeği eritip bacakları inceltmek istiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Olabildiğince hareket edip kalori açığı oluşturmanız gerek. En temel prensip bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle kalori sayacaksınız. Aldığınız kalori < yaktığınız kalori ise kilo kaybedersiniz. Temel prensip budur. Tabi o aradaki fark 8-10 kalori değil :) Min 300 kalori diyebiliriz. günlük kalori açığınızı deneyimleyerek belirleyeceksiniz. 1 hafta boyunca günlük 300 kalori açık verdiniz. Hafta sonunda kilo veremediniz. 400 e çıkaracaksınız. Yine olmadı 500. Genelde kalori açığı 500 ile başlanır zaten ama kilodan kiloya bünyeden bünyeye değişir. En iyisi ya doktor eşliğinde yada deneyimleyerek bulmak.


    Daha sonraki haftalar kilo verdikçe metabolizma hızınız biraz olsun yavaşlayacağından ve günlük kalori ihtiyacınızda azalacağından kilo vermeniz durduğu vakit 100 kalori daha az kalori alarak diyetinize müdahale edersiniz. Dediğim gibi genel prensip budur.


    Alacağımız kaloriyi saymak kolay ama günlük vereceğimiz kaloriyi nasıl hesaplayacağız. Asıl mesele bu. Öncelikle bazal metabolizma hızı hesaplanarak başlanır. Nedir bu bazal metabolizma hızı ? Tabiri caizse yattığın yerden 1 günde yakabileceğin kaloridir. Vücudunun kendini idame etmesi için gereken enerjidir. Ve bu kalorinin altına kesinlikle inilmemelidir diyette.


    Sonrasında ise ne tür bir işte çalışıyoruz? Oturarak mı yoksa ayakta mı? Hareketli miyiz hareketsiz mi ? Ve bu aktivite bize günlük ne kadar kalori yaktırır ?


    Sonrasında egzersiz. Spor salonu olur, işe giderken yürüme olur, bisiklet, yüzme vsvs. Bu aktivitelerin size yaktırdığı ortalama kalori hesaplanır. Bunları günlük hesaplamanıza gerekte yoktur. Genel bir hesap yeterli olacaktır.


    Ben bunları tek tek hesaplayamam diyebilirsiniz haklı olarak :) Bunun için internette birçok hesaplayıcı siteler mevcut. Google a günlük kalori ihtiyacım derseniz o size yardımcı olur :) Sonrasında 500 kalori açık yaratırsınız. Ardından da diyetinizi hesaplaya hesaplaya haftalık olarak veya günlük kalori sayarak hazırlayıp uygularsınız.


    Ama unutmayın 1 saat orta tempo yürüyüş 350 kalori yaktırırken, 30 saniyede yiyebileceğiniz 2 dilim baklavada size 350 kalori kazandırır :) +şekeri, insülin artışı tekrar acıkması da cabası :(





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.