Şimdi Ara

Kesintisiz video çekimi yapabileceğim bir kamera istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ben minimum 5 maksimum 10 saat arasında hiçbir kesintiye uğramadan video çekimi yapabilecek bir kamera arıyorum. Bataryadan veya elektrik ile çalışması sorun değil, İki seçenekte olabilir. PC ye değil hafıza kartına veya flash diske yüklemesi tercihimdir. Çekim kalitesi çok iyi olmasına gerek yok. Zaten uzun süreli çekim olacağından video çok yer kaplamasınıda istemiyorum. Önerilerinizi rica ediyorum



  • emyoluyuz E kullanıcısına yanıt
    o kadar uzun süre ne amaçla kullanacaksın ki? o kadar uzun süre makine açık kalırsa sensör çok ısınır,hasar bile görebilir.
  • Peki bu dom kameralar sürekli şeklinde onlar neden isinmiyor ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emyoluyuz E kullanıcısına yanıt
    onların soğutıcusu falan vardır.ayrıca o kameraların sensörü küçüçük bir şey fazla enerji harcamıyor,fazla enerji harcamadığı içinse fazla ısınmıyor. normal kamerayı güvenlik kamerası olarak mı kullanacaksın, o kadar süre kamera açık kalır mı? güvenlik kamerası olarak kullanacaksan al bir xiaomi yi aksiyon kamerası bağla powerbanka çeksinde çeksin.
  • ne amaçla kullanacaksınız? daha ayrıntılı bilgi verirseniz
  • Bir ürünün 5 ile 10 saat arası işleyişini çekip müşteriye mail atacağım. Beni asıl düşündüren bu kadar uzun videoyu 200-300mb a çekebilecek bir sistem olsa ne ala. Görüntü kalitesi çok iyi olmasına gerek yok ama çokta kareli kötü olmamalı. Kesintisiz çekim olmalı ki ürünün videosunu izleyen müşteri burada videoyu kestin burada devam ettin dememeli, çünkü böyle birşey müşteride ürünü değiştirdim izlenimi verebilir.
  • Kameraların işi mümkün olduğu kadar yüksek çözünürlükte ve yüksek kalitede çekim yapmaktır. O kadar uzun bir süreli kaydı 200-300Mbyte alana sığdırabilmek için çektiğiniz görüntüleri bilgisayarda yeniden düşük çözünürlükte ve düşük bit rate oranı ile kodlamanız gerekiyor. Güvenlik kameraları ile bilgisayara yapılan kayıtlar direkt bu şekilde kodlandığından görüntü kalitesi düşüktür ve az yer kaplar. Ama sizin ne kadar buna ihtiyacınız var anlamadım. Hem müşterinize 5-10 saatlik bir video sunmak istiyorsunuz hem de müşteri izlediği görüntüden ürünü tanıyıp anlayacak kadar kaydın iyi olması gerekiyor. 5 saat TV bile izlenmezken sizin videonun kesintisiz izlenecek olması biraz tuhafıma gitti doğrusu. Amaç tanıtım ise kısa bir video çekip hazırlamak çok zor değil. Ayrıca o kadar büyük bir dosyayı mail ekinde gönderemezsiniz. anca bir sd kart veya usb belleğe kopyalayıp verebilirsiniz.




  • Arkadaşların söylediklerine ilave olarak, o kadar uzun süre kayıt yapabilecek bir kart oldugunu da düşünmüyorum. En fazla 2-3 saat kayıt yapabilirsiniz, o da max. 2 kamera ile çalişin, üst üste koyun makinaları, 1 er saat çalişsinlar sırayla.. Bilgisayarda birleştirirsiniz.

    Mail'de göndermeden ziyade, dropbox'da belki gönderebilirsiniz ancak şunu da atlamayın ki, bir video süper eğlenceliyse bile en fazla 4-5 dakika izleniyor, 4-5 saatlik bir videoyu, hele ki üretim tesisini, hiç kimse izlemez. Bırakın 5 saati, yarım saat izlenirse ne ala. Tabii müşteri portfoyunuzu bilmeden yorum yapıyoruz ancak bu işleri genel olarak iyi bilen birisiyimdir, video editörlüğü ve tanıtım videosu işleriyle uğraşıyorum hali hazırda ve kendi müşterilerime de bunları söylüyorum.

    Forumnik'in söylediklerine %100 katılıyorum, yaptırın bir tanıtım filmi, çözün bu işi. 1 şarkı uzunluğunda video herşeyi çözecektir.




  • wolfie W kullanıcısına yanıt
    Anlamadığım dvr cihazları ve basit bir dom kamera işimi görmez mi. Bu kameralar bildiğim kadarıyla 3-5 gün kesintisiz kayıt yapmıyor mu? Ayrıca bu video ürünün reklamsal tanıtımından ziyade, ürünün işleyişini gösteren bir video olacaktır ve inanın bu 20 saat olması gerekse, 20 saat başında oturup izlerler.
  • emyoluyuz E kullanıcısına yanıt
    o şekilde kayıt istiyorsan elbette öyle kayıt imkanı var. aleti koy güvenlik kamerasının önüne dvr cihazına istersen 30 gün 24 saat kesintisiz kayıt yap. şuan elinizde bu tür ekipman varsa yeni bir şey almaya gerek yok. ha yoksa en basit xioami yi aksiyon kamerası +xioami 10000 mah powerbank+64gb micro sd kart ile 8 saat kesintisiz kayıt yapma imkanı sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emyoluyuz

    Anlamadığım dvr cihazları ve basit bir dom kamera işimi görmez mi. Bu kameralar bildiğim kadarıyla 3-5 gün kesintisiz kayıt yapmıyor mu? Ayrıca bu video ürünün reklamsal tanıtımından ziyade, ürünün işleyişini gösteren bir video olacaktır ve inanın bu 20 saat olması gerekse, 20 saat başında oturup izlerler.

    Nedir bu Allah aşkına bir doğru dürüst açıklasanız olmaz mı? bayağı bir merak konusu oldu. 20 saat başında oturup işleyişi izlenecek ürün?
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Seçenek 1 : Şimdi bir güvenlik kamerası ve bir de dvr cihazı alsam kesintisiz 5 saat kayıt yapmak mı yoksa
    Seçenek 2 : Xiomai aksyon kamerası + powerbank + 64gb kart almak mı sorunsuz işi mi görür. İkisi de işini görür derseniz, hangisinin kayıtı daha az yer kaplıyor. ve bu aksiyon kameraları şarj olurken çekime devam edebiliyor mu?. Powerbank şart mı bu kamerayı direk fişe takılı bırakarak çekim yapamaz mıyız? aksiyon kamerasında 5 saat kesintisiz video 64 gb ı doldurmaz mı?
  • emyoluyuz E kullanıcısına yanıt
    şimdi xiomi yi aksiyon kamerasını usb girişli cep telefonu şarj cihazına takarsanız olur. sürekli pirizden elektrikle beslenir. ama ya kaydın ortasında elektrikler giderse bu sefer işin yoksa tekrar baştan kaydet. o yüzden powerbank demiştim.
    ikinci konuya gelirsek fullhd de yakıt yapmayacağın için en yüksek 480p de kayıt yapacağın için 64gb fazlasıyla yeter. ama şu 300mb falan olaynı unut bir defa 8 saat kayıt için 500mb imkansız, ki sen izlenebilecek çözünürlükte de olsun istiyorsun. bak 480p de kaydet sonra onu google drive a kaydet ordan gönderebilirsin 15gb kadar dosyayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.