Şimdi Ara

Kendime Uygun Mesleği Seçemiyorum - Lütfen Yarıdım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. 18 Yaşına geldim ve halen meslek seçemiyorum. Meslek lisesinde yazılım (c#,web tasarım,veritabanı programcılığı) bölümünü okudum ve kendimi bu yönde çok geliştirdim. Fakat böyle şeylerle uğraşmayı pek sevmiyorum. Bilgisayarla içli dışlı olduğumdan bilgisayarla ilgili bir meslek düşünüyorum. Fakat kendime uygun mesleği seçemiyorum. Lütfen bana yardım edin. Polis,silah,kavga sevdiğim kadar sakinlik,doğa,güler yüzü seven bir insanım.Sizce ne okumalıyım ?



  • Selamlar,
    O kadar genel yazmışınız ki kimse bir yanıt verememiş
    Yazılım konusunda kendinizi geliştirmiş olmanızın bir önemi yok, eğer sevmiyorsanız yapmayın. Zaten yaş 18, siz bölümden mezun oluncaya kadar bildiğiniz şeyler değişmiş olacak. Bir doktor gibi sürekli değişen teknolojiyi öğrenmek gerekiyor yazılım sektöründe.

    Her ne seçerseniz seçin ama maddi getirisi ile severek yapacağınız iş olması koşullarını dengeleyerek seçin. Mutlaka maddi getirisi iyi olmalı çünkü hayattaki amaçlarınıza bu maddiyat ile ulaşabilirsiniz. Ve mutlaka severek yapacağınız bir iş olsun. Çünkü 40 yıl boyunca o işi yapacaksınız.

    Bir kaç meslek seçimine indiğinizde de mutlaka o meslek sahipleriyle bir görüşüp iyi ve kötü yanlarını öğrenin. Sonradan süpriz olmasın. Tıppı kazanıp cesetlerden korktuğu için bırakmak zorunda kalan, ya da ziraat okuyup güneşte derslere katılamadığından bir türlü meun olamayanlar gibi süpriz durumlarla karşılaşmayın.




  • Her gün bal yalayan baldan bıkarmış. Sen de her gün bilgisayarla uğraşırken bıktığını düşünmeye başlamışsın. Doğru olan tabiki aldığın eğitim yolunda devam etmen. Ama daha da önemlisi hayatını renklendirmen. Kendine yeni uğraş alanları bulman. Spor veya sanatsal faliyetler olabilir. Ama bunlar arada yaptığın halı saha maçı veya sinemaya gitmek anlamında değil. Daha ciddi boyutlarda olmalı. Hayatta ancak bu şekilde mutlu olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.