Şimdi Ara

Kediden Bulaşan Hastalık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teyzem ben kendimi bildim bileli yazdan yaza bahçeye gelen kedilere bakar besler. Karaciğerinde birşey çıkmış, hayvandan bulaştığı testip edilmiş. Şimdi bütün sülale ayağa kalktı benim kedimi evden göndermeye çalışıyorlar. 5.5 aylık bir Russian Blue kedim var. Anlatıyorum anlamıyorlar, dışarıdaki kediyle bir olmaz diyorum. Bu kedinin aşıları yapılıyor diyorum ama yok, doktora sor diyorlar tam koruma sağlamazmış diyorlar. İşin içinden çıkamadım, kimseye güvenip veremem bu kediyi. Annemde bende öyle alıştık ki hergeleye. Kedinin TÜM aşılarını yaptırdıktan sonra İNSANA herhangi bir hastalık bulaşma olasılığı nedir?



  • hocam aşıları tamsa sende kedinin tırnağını zamanında kesip kedinin temizliğine önem veriyorsan normal şartlarda herhangi bir sorun olmaz ancak tabi normal şartların dışında bazı insanlarda tüye karşı alerji falan oluyor bunun gibi durumlar hariç
  • En başta şu yanlışı düzeltelim hiç bir aşı %100 koruma sağlamaz.Şöyle ki bizim ülkemizde %60 koruma sağlayan aşı koruyucudur.Dolayısıyla aşısı tam diye salıvermek yanlış olur.Ancak bakımı düzenli yapıldığı takdirde evde baktığın hiç bir canlıdan hastalık geçmez,geçmesi çok çok düşük ihtimaldir.

    - Karaciğerinde çıkan şey kisttir.Kedinin tüylerinin yutulmasıyla ortaya çıkar.Ancak tüy bakımı düzenli yapıldığında - furminator ve tarakla - böyle bir sorun ortaya çıkmayacaktır hatta tüy dökme sorunu bile ortadan kalkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberSurfer -- 14 Ekim 2012; 13:12:43 >
  • Kist yapan şey bir parazittir, meyve sebzeden geçme ihtimali daha yüksektir. Ev kedisine 2 ayda bir iç parazit uygulaması yaptırdığınız sürece hiçbir riski yok. Kedinin hastalıkları insana geçmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisdragon

    Kist yapan şey bir parazittir, meyve sebzeden geçme ihtimali daha yüksektir. Ev kedisine 2 ayda bir iç parazit uygulaması yaptırdığınız sürece hiçbir riski yok. Kedinin hastalıkları insana geçmez.

    Evet kedi yada köpek hastalıgı insana geçmez tam tersi insanın yattıgı yatakta kedi yada köpek yatarsa onlara insanlardan hastalık geçebiliyor.
  • Ah bizimkilerde oyle yapmıştı kedine sahip çık o sokak kedilerinin 1 gr dışkısında 50 tane kurt sayabilirsin mama verdik diyip kendilerini bakmış sayıyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.