Şimdi Ara

Kedi sahiplenen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar kedi sahiplenmeyi düşünüyorum da masrafları ne kadardır?

    aşısı, ilacı, yemi, tuvaleti vs. masraf olarak ne kadar tutar bana?

    bakamayacağım yükün altına girip yeni bir yuva aramak istemiyorum. O yüzden buraya yazıyorum bilgili olanlar buraya yazarsa sevinirim.



  • sahip kedilenen var
  • Mama 1.5 kilosu 100TL olan da var 15 kilosu 150TL olan da bütçene bağlı ama sağlık sorunları yaşamaması için en azından orta seviye mama almanız lazım. N&D düşük tahıllı, Brit Care, Matisse, Bozita, Sanabelle benim bildiğim markalar. Daha iyi ve pahalı olanlar N&D Tahılsız, Acana, Orijen 5Kg falan alirsaniz daha uygun olur.

    Bentonit kedi kumları 10litresi 20 25 lira ayda bir. Aşı olarak 3 ayda bir parazit yılda bir karma aşısı yaptiriyorum 60 80tl civari bir asi. Ayrıca eger yavru istemiyorsaniz ileride kısırlaştırmanız gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phases -- 14 Ekim 2019; 16:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen böyle masraf hesabı yapan maddi durumu sınırlı olan kişiler hayvan sahiplenmeyin. Bu canlılar sadece beslenmiyor hasta oluyor böyle durumda ne kadar bir para harcayacağınız beli olmuyor. Onun yerine kurumlara bağışta bulunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hiç dost dediğim birisi yok kendime dost arıyorum... Ne yapalım paramız yoksa? Fakiriz diye evcil hayvan da edinemeyecek miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim maddi açıdan bir sıkıntım yok ama kedi bakmaktan korkuyorum. sokakta ne kadar kedi sevmeye çalışsam en ufak bir kafalarına bile dokunduğum an pati atıyorlar. nadiren sakin kedilere rastılıyorum.
  • Hyakkimaruu H kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam ama dediğim gibi bir hastalık durumunda hem size hem o zavallıya çok eziyet oluyor. İyi düşünün ve taşının lütfen iki gün sora dışarıya atmayın bu durum canlıyıda çok kötü etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

    benim maddi açıdan bir sıkıntım yok ama kedi bakmaktan korkuyorum. sokakta ne kadar kedi sevmeye çalışsam en ufak bir kafalarına bile dokunduğum an pati atıyorlar. nadiren sakin kedilere rastılıyorum.
    Hepsi oyle olmuyor, burda bi kedi var mesela uyurken bile dokunsam sevsem uyanmaz. Omzumda gezdiriyorum bazen hic huysuzluk etmiyor. Belli bir yastan once insanlarla tanismamis kedinin uysallasmasi cok cok zor. Yavruyken alismis bir hayvan olmasi lazim.

    Konu sahibi icinse, kisirlastirmak bir sart kesinlikle. Yoksa evi isaretlemek icin iser saga sola. Bunu bir arastirin. Onun disinda, bayadir kedi beslemedim fiyatlari bilemem. Temiz hayvanlar. Arada oyun da oynamak sart mutlaka, onlarin da enerji atmaya ihtiyaci var. Bir tane eski bozuk kulakliktan oyuncak yaptim ben mesela kedim icin. Bayiliyorlar oyle seylere. Bir tane yavru kedi var burda, ona kulaklik atiyorum agzina alip goturmeye calisiyor Te allam nereye goturuyon cakaaal.
    Hastalik ne kadar sik oluyor ki biz 4-5 sene baktik hic hasta olmadi. İyi bakarsan niye hasta olsun ki? He, cati varsa kus avlayacam diye cikip dusebilir. Cenesi yarilabiliyor o tur durumda duserse. O biraz masraf olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Ekim 2019; 0:43:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

    benim maddi açıdan bir sıkıntım yok ama kedi bakmaktan korkuyorum. sokakta ne kadar kedi sevmeye çalışsam en ufak bir kafalarına bile dokunduğum an pati atıyorlar. nadiren sakin kedilere rastılıyorum.
    kafalarına arkadan dokunmayı seviyorum ben tam beklemedikleri anda. şapşik şapşik bakıyorlar arkalarına dönüp anlamaya çalışıp.

    elini birden mi kafalarına götürüyorsun sevmek için de pati atıyorlar? ben çekinden, pati atmaya meyili kedi görünce önce elimi yavaşça burun hizasında uzatıp bekliyorum, o gelip koklıyor elimi bi, sonra yavaşça başına götürüyorum.

    önce bi koklamasına izin veriyorum yani.
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    önce çağırıyorum geliyor ben kafalarını okşuyorum sakince bazısı bir şey yapmıyor ama bazıları pati atıyor direkt. koklamasına izin vermek mantıklı bir sonrakinde öyle yaparım.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    doğru hocam. bizim sitede bir kedi var 6 aylık. istediğin gibi sev istersen kucağına al hiçbir şey yapmıyor çok sevimli. bir de sokaktan siteye gelenler var dokundun mu yakıyorlar
  • Miyav miyav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyakkimaruu

    Benim hiç dost dediğim birisi yok kendime dost arıyorum... Ne yapalım paramız yoksa? Fakiriz diye evcil hayvan da edinemeyecek miyiz?
    Bunun için sahiplenmene gerek yok. Benim baktığım bir sokak kedisi var. Canı isterse gelir evde kalır, istemezse dışarda. Bazen apartmanda yatar. Genelde salondaki koltukta yatıyor. Bi ayağının dışarda olması bence onun için de güzel. Dışarda vahşi bir hayat olmasa da içgüdüleerini uyaran bir hayat var. Sonuçta yemek bulamazsa gelebileceği bir kapısı var. Sahiplenmekten çok daha güzel bence. Kediler temiz hayvanlar. Çatlayacağını bilse eve işemez ya da sıçmaz. Zaten tuvaleti gelince gözlerime bakıyor. artık birbirimizi çok iyi anlıyoruz.
  • Ortalama bir gelire sahip her aile bir kedi bakabilir.Zaten yukarıda arkadaşlar söylemiş kumun,mamanın,aşının giderlerini.Kediler ilgi de ister.Günün en az bir saatini onunla ilgilenmeye ayırın.Oyun oynayın veya kucağınıza alın.Siz televizyon izlerken o da uyur.Bunun dışında en önemli şey hastalığı olursa tedavi ettirmek.Sigorta hayvanları karşılamıyor malesef.O yüzden soğuk havalarda dikkatli olmak gerekiyor.Dışarı çıkan bir kedi almanı önermem çünkü aşıları yapılsa bile diğer kedilerle veya köpeklerle kavga edebiliyor.Kısırlaştır kesinlikle yoksa eve sağa sola işer ve streslenir.Sadece bir heves için alıp sonradan sokağa asla atma.Onların ömrü bizim ömrümüzün 1/4'ü kadar bile değil.Ona en iyi ortamı sağla.Kediler bakımı hakkında her şeyi bana sorabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

    önce çağırıyorum geliyor ben kafalarını okşuyorum sakince bazısı bir şey yapmıyor ama bazıları pati atıyor direkt. koklamasına izin vermek mantıklı bir sonrakinde öyle yaparım.
    Tehlikeli kedi kendini belli eder. Direk senin gözlerinin içine bakar. Elini yaklaştırdığında da eline. Eğer heykel gidi durup bakıyorsa sevme. Önce elini uzat çömelip bekle. insanlarla iletişimi iyiyse kendi gelir. Gelmiyorsa sen de gitme.

    Bazen de hiç bakmazlar. Hiç istifini bozmaz. Seversin seversin birden döner koyar patiyi. Ya sabır çeker o arada :) Kuyruğunu da sallıyosa eğer bu "senden hoşlanmadım" demek. Kafasını eline sürüyorsa zaten tamamdır sev gitsin. Yalnız yine de dikkatli olmak lazım. Bazıları sevmekten hoşlanır ama sevilmekten hoşlanmaz. Birde karnını ve kalça tarafını pek elleme. Kafalarının üstünü yalayamadıklarından orayı kaşıman hoşlarına gidebilir. Kediler açısından en iyi sevme onun seni sevmesidir. Kafasının yan tarafını eline ve ayaklarına sürer. Mahalledeki bütün kedilerin huyunu suyunu bilirim. 20 den fazla var. Hepsinin karakteri farklı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.