Şimdi Ara

Kedi alacak arkadaşlar, deneyimlerim, her hafta güncel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
4.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://resim.donanimhaber.com/m_55255013/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55321078


    Arkadaşlar kedi bu. Bazı sorularım olacak. Daha 1 gün geçirdik beraber.


    Öncelikle, aldığım arkadaş sağ olsun kum terbiyesini ve kuru mamayı öğretmiş. Bunlarda sıkıntı yok. Fakat ne zaman mutfaktan bir şeyler alsam illaki sıkıntı çıkartıyor. Sürekli miyavlıyor. Bende güzelce onu kendi yemek kutularına getiriyorum ve yiyor. Hep böyle mi olacak? Her yemek/atıştırma yaptığımda bu şekilde davranıyor.


    Oynama konusunda vs sıkıntı yok. Çok iyi anlaşıyoruz, uzman.tv den aldığım bilgilerle hayır olayını öğrettim. Mesela az önce koltuğu tırmalıyordu, hayır dedim yüksek sesle ve hemen inip saklandı. Diğer sorunsa gece yatacağı yer. Evde minder yok, yumuşak yer hazırlıyorum ama hep yanımda yatıyor. E uyku hali, nasıl davranacağım belli olmaz. Ona zarar vermek istemiyorum.



    Özetle:

    -Yemek düzenini nasıl halletmeliyim? Kaç öğün ve miktar?
    -Ben yemek yerken rahat bırakması için ne yapmalıyım?
    -Büyüyünce bu yaramazlık ortadan kalkacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 19 Ocak 2012; 18:14:43 >







  • en dogru kedi beslemesi %50 kuru mama %50 yas mama(konserve) seklinde olur.

    kuru mama olarak orijen i oneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leop

    en dogru kedi beslemesi %50 kuru mama %50 yas mama(konserve) seklinde olur.

    kuru mama olarak orijen i oneririm.
    bu yazinin kaynagini hatirlamiyorum ama cesitle sitelerde var.

    quote:

    Kediler neden yaş (konserve ) mamaya ihtiyaç duyarlar?

    Kediler gerçek etobur canlılardır, sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi için ete dayalı bir beslenme rejimleri olmalıdır. Onların doğal besinleri avladıkları; kemirgenler, kertenkeleler, böcekler ve kuşlardır. Avlarından protein, yağ ve su ile içeriğin %10’undan daha az miktarda karbonhidrat ( nişasta, şeker ve lif ) gereksinimlerini karşılarlar. Enerji kaynağı olarak protein ve yağları kullanırlar. Onlar insanlar ve köpekler gibi karbonhidratları enerji kaynağı olarak değerlendiremezler.

    Evde hazırlanan yemeklerde insanlar için iyi bir nişasta kaynağı olan patatese kedilerin toleransı 8 gr / Kg ağırlıktır. Diyelim ki kediniz 5 Kg ağırlığında 8x5= 40 gr patatesi bünyesi kabul eder.45 Gram patates yerse, yemek zorunda kalırsa sindirim sorunları ortaya çıkar.

    Evcil kediler beslenirken içgüdüsel olarak doğal yaşamdaki atalarının beslenme rejimlerini taklide yönelik yiyecek arama, yeme davranışları gösterir. Onların bu davranışlarına, arayışlarına yardımcı olmak için ev de hazırlanan yiyecekler idealdir ancak tek yönlü beslenmenin, pişirmeye bağlı besin değerlerindeki kayıplar ya da çiğ gıdaların sakıncaları göz önüne alındığında bir seçenek olarak yaş ( konserve ) mamalar önem kazanır. Hazırlama, sunma kolaylığı düşünüldüğünde iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkarlar. Yaş mamalar kuru mamalara göre sindirilebilirlikleri daha yüksek oranda yağ ve protein daha düşük oranda karbonhidrat içerirler.
    • Konservelerin içeriğindeki yüksek su miktarı gereksinimlerinden az su tüketme eğiliminde olan kedilerin böbrek ve idrar keselerinin sağlığı için önemlidir ve koruyucudur.
    • Yaş mamaların içeriğindeki yağların sindirilebilirliği, özümsenmesi daha yüksek olduğu için tüylerin ve derinin sağlığı da gelişir.
    • Yaş mamaların sindirilebilirliği daha yüksek olduğu için kum kutusundaki dışkı miktarının da azaldığını görebilirsiniz.
    • Kediler doğal yaşamda avcılıkları ile doğru orantılı olarak farklı beslenirler; bir gün küçük bir ispinoz kuşu ertesi gün birkaç çekirge. Farklı gıda arayış duygusunun tatmini için ona farklı gıdalar sunmak gerekir bunu da farklı lezzetteki yaş mamalar ile sağlamak mümkündür.
    • Farklı lezzetlerle besleme onu tat bağımlısı olmaktan koruyacak, herhangi bir besin bileşeni eksikliğine bağlı yetmezlik hastalığı, gıda alerjileri, yangılı böbrek hastalıklarının gelişmesi önlenecektir. Sürekli kuru mama ile beslenmeye bağlı riskler her yıl katlanarak büyüyecektir. Oysa beslenmenin hem kuru mama hem de yaş mama ile sağlanması ile hem lezzet seçenekleri çoğalacak hem de değerli protein kaynağı sağlanmış olacaktır.
    • Yetişkin kedilere köpeklere göre 2-3 kat daha fazla hayvansal proteine gereksinim duyarlar. Bu nedenle kedi kuru mamaları köpek kuru mamalarına göre 1/3 daha fazla protein içerir, ortalama olarak yetişkin köpek kuru mamalarında protein %20-26 iken kedi mamalarında %30-35’dir. Kedi böbrek yetmezliği hastalıklarına karşı hazırlanan mamalarda protein miktarı kısıtlanır ( % 26-28 ).
    • Kuru mamalar çok fazla su çeker.En yukarıda da değindiğim üzere kediler az su tüketen canlılardır,salt kuru mama ile beslenen kedilerde bedendeki toplam sıvı miktarının büyük bir bölümü kuru mamaların sindirimi sırasında kullanılırsa böbreklerde ki sıvı dolaşım miktarının azlığına bağlı böbrek bozuklukları ( kristaller,taş ),idrar keselerinde (kristaller ,taş,sistit),üriner sistemde FUS,FLUTD olarak isimlendirilen hastalıklara yatkınlık artar.
    ! Uyarı: Salt kuru mama ile beslemenin sakıncalarını gidermek için suyla,yemek suyu ile ya da sütle kuru mamaları ıslatmayın,bu işlem daha da güç durumlara yol açabilir;gıda üzerinde bakteri ( havadan,çevreden gelen mikroplar ) üremesine neden olabilir hâkeza çok ***ak sıvılar kuru mamanın yapısındaki proteinlerin denatüre olmasına neden olur.Bu da mamanın değerliğinin azalmasına nedendir ayrıca yapısı değişmiş proteinler gıda alerjilerini,yangılı böbrek hastalıklarını başlatabilir.
    • Kedilerin çoğunda karbonhidrat (şeker ve nişasta ) sindirimi yetersizdir ve iyi metabolize edilemezler. Az hareketli kedilerde şişmanlık hastalığının gelişiminde birçok faktör olmakla beraber başrol oyuncusu karbon hidratlardır [ Ev de hazırlanan mamalar ve/veya düşük kaliteli kuru mamalar ( yüksek karbonhidrat, düşük hayvansal protein içeren ) ] .Şişmanlık kedilerde eklem problemleri, karaciğer, böbrek ve şeker hastalığına neden olur.
    • En yeni araştırmaların sonuçlarına göre kedilerde diabet ( şeker hastalığının ) baş sorumlusu yüksek miktarda karbonhidrat alımıdır. Aşırı kilolu kedilerin çoğunda karbonhidratlara karşı intolerans vardır. Sağaltımlarında karbonhidrat düzeyi azaltılmış gıdalar kullanılır bu da yaş mamalar ile sağlanır. Uzmanlar şeker hastalığı ile karşılaşılan kedilerde ilk olarak beslenme şeklini önerirler ve yaş mama ile beslenmeye başlanır. İnsüline olan ihtiyacın azaldığı, iyileşme sürecinin hızlandığı çok belirgin bir şekilde görülür.
    • Bu hastalıklar görülmeden, önleyici olarak kediler daha yavruyken yaş ( konserve ) kedi mamalarına alıştırılmadırlar.
    • Obez kedilerin zayıflatılmasında Light kuru mamalar kadar normal yaş mamalar ile beslemede önemli ve kontrollü çabuk zayıflamayı sağlayan bir yöntemdir ( görünüşte fazla yiyor gibi olsa da yediğinin önemli bir kısmı su olduğu, mekanik i doyum sağlandığı ve yaş mamalar kediler tarafından daha iyi metabolize edilebildikleri için ).

    ! Kedinizin yaş mama yeme alışkanlığı yoksa; yavaş yavaş ve azar azar yaş mama verin. Aksi halde sindirim sistemi altüst olabilir ya da hiç yemez.

    Bir kedi yaş ( konserve ) mama yemiyorsa ya kuru mamaya olan bağımlılığından ya da yeni bir şey denemek için yeterince aç olmamasındandır. Onun yeme alışkanlığı ve programına uygun olarak sabah ve akşam çok az miktarda sadece yaş mama verin,1 saat sonra yemezse üzerine yine alışık olduğu kuru mamadan az miktarda serpiştirin. Kuru mamayı yiyip bitirdikten sonra ucundan ucundan yaş mamanın tadına bakacak, lezzetine varacaktır. En fazla iki gün sonra yaş mamayla da beslenmeye alışacaktır.
    • En ideal kedi beslenmesi % 50 kuru mama , % 50 yaş mama ile sağlanır.
    • Yaş mama alırken kalite kriterlerini göz önünde bulundurun ve etiketini mutlaka okuyun, kalitesiz yaş mamaların kedilerde tiroit bezi hastalıklarına neden olduğunu unutmayın.
    • Yaş ( konserve ) mamaları servis yaptıktan sonra kalanını kapaklı cam bir kavanoza boşalttıktan sonra buzdolabında saklayın ve tekrar vereceğinizde oda ***aklığına gelmesini bekleyin.
    • Kuru mamalar büyük rahatlıktır, kedinizi evde uzun süre yalnız kalıyorsa kuru mama ile beslemek zorunluluktur. Ancak kedinizin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesi için yaş mamanın beslenmesindeki payı en azından %50 olmalıdır. Kediniz için bu şekilde beslendiğinde evde hazırlanan yemekler kadar lezzetli, daha da besleyici olacaktır. Yüksek protein ve nem onun sindirim,üriner sistemi sağlığını en üst düzeye çıkaracaktır .Belki beslenmesi için yapacağınız harcamalar biraz artacaktır ama klinik faturaları ile karşılaştırdığınızda hiç de önemli olmadığını göreceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 6 Aralık 2011; 23:43:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leop

    bu yazinin kaynagini hatirlamiyorum ama cesitle sitelerde var.

    quote:

    Kediler neden yaş (konserve ) mamaya ihtiyaç duyarlar?

    Kediler gerçek etobur canlılardır, sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi için ete dayalı bir beslenme rejimleri olmalıdır. Onların doğal besinleri avladıkları; kemirgenler, kertenkeleler, böcekler ve kuşlardır. Avlarından protein, yağ ve su ile içeriğin %10’undan daha az miktarda karbonhidrat ( nişasta, şeker ve lif ) gereksinimlerini karşılarlar. Enerji kaynağı olarak protein ve yağları kullanırlar. Onlar insanlar ve köpekler gibi karbonhidratları enerji kaynağı olarak değerlendiremezler.

    Evde hazırlanan yemeklerde insanlar için iyi bir nişasta kaynağı olan patatese kedilerin toleransı 8 gr / Kg ağırlıktır. Diyelim ki kediniz 5 Kg ağırlığında 8x5= 40 gr patatesi bünyesi kabul eder.45 Gram patates yerse, yemek zorunda kalırsa sindirim sorunları ortaya çıkar.

    Evcil kediler beslenirken içgüdüsel olarak doğal yaşamdaki atalarının beslenme rejimlerini taklide yönelik yiyecek arama, yeme davranışları gösterir. Onların bu davranışlarına, arayışlarına yardımcı olmak için ev de hazırlanan yiyecekler idealdir ancak tek yönlü beslenmenin, pişirmeye bağlı besin değerlerindeki kayıplar ya da çiğ gıdaların sakıncaları göz önüne alındığında bir seçenek olarak yaş ( konserve ) mamalar önem kazanır. Hazırlama, sunma kolaylığı düşünüldüğünde iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkarlar. Yaş mamalar kuru mamalara göre sindirilebilirlikleri daha yüksek oranda yağ ve protein daha düşük oranda karbonhidrat içerirler.
    • Konservelerin içeriğindeki yüksek su miktarı gereksinimlerinden az su tüketme eğiliminde olan kedilerin böbrek ve idrar keselerinin sağlığı için önemlidir ve koruyucudur.
    • Yaş mamaların içeriğindeki yağların sindirilebilirliği, özümsenmesi daha yüksek olduğu için tüylerin ve derinin sağlığı da gelişir.
    • Yaş mamaların sindirilebilirliği daha yüksek olduğu için kum kutusundaki dışkı miktarının da azaldığını görebilirsiniz.
    • Kediler doğal yaşamda avcılıkları ile doğru orantılı olarak farklı beslenirler; bir gün küçük bir ispinoz kuşu ertesi gün birkaç çekirge. Farklı gıda arayış duygusunun tatmini için ona farklı gıdalar sunmak gerekir bunu da farklı lezzetteki yaş mamalar ile sağlamak mümkündür.
    • Farklı lezzetlerle besleme onu tat bağımlısı olmaktan koruyacak, herhangi bir besin bileşeni eksikliğine bağlı yetmezlik hastalığı, gıda alerjileri, yangılı böbrek hastalıklarının gelişmesi önlenecektir. Sürekli kuru mama ile beslenmeye bağlı riskler her yıl katlanarak büyüyecektir. Oysa beslenmenin hem kuru mama hem de yaş mama ile sağlanması ile hem lezzet seçenekleri çoğalacak hem de değerli protein kaynağı sağlanmış olacaktır.
    • Yetişkin kedilere köpeklere göre 2-3 kat daha fazla hayvansal proteine gereksinim duyarlar. Bu nedenle kedi kuru mamaları köpek kuru mamalarına göre 1/3 daha fazla protein içerir, ortalama olarak yetişkin köpek kuru mamalarında protein %20-26 iken kedi mamalarında %30-35’dir. Kedi böbrek yetmezliği hastalıklarına karşı hazırlanan mamalarda protein miktarı kısıtlanır ( % 26-28 ).
    • Kuru mamalar çok fazla su çeker.En yukarıda da değindiğim üzere kediler az su tüketen canlılardır,salt kuru mama ile beslenen kedilerde bedendeki toplam sıvı miktarının büyük bir bölümü kuru mamaların sindirimi sırasında kullanılırsa böbreklerde ki sıvı dolaşım miktarının azlığına bağlı böbrek bozuklukları ( kristaller,taş ),idrar keselerinde (kristaller ,taş,sistit),üriner sistemde FUS,FLUTD olarak isimlendirilen hastalıklara yatkınlık artar.
    ! Uyarı: Salt kuru mama ile beslemenin sakıncalarını gidermek için suyla,yemek suyu ile ya da sütle kuru mamaları ıslatmayın,bu işlem daha da güç durumlara yol açabilir;gıda üzerinde bakteri ( havadan,çevreden gelen mikroplar ) üremesine neden olabilir hâkeza çok ***ak sıvılar kuru mamanın yapısındaki proteinlerin denatüre olmasına neden olur.Bu da mamanın değerliğinin azalmasına nedendir ayrıca yapısı değişmiş proteinler gıda alerjilerini,yangılı böbrek hastalıklarını başlatabilir.
    • Kedilerin çoğunda karbonhidrat (şeker ve nişasta ) sindirimi yetersizdir ve iyi metabolize edilemezler. Az hareketli kedilerde şişmanlık hastalığının gelişiminde birçok faktör olmakla beraber başrol oyuncusu karbon hidratlardır [ Ev de hazırlanan mamalar ve/veya düşük kaliteli kuru mamalar ( yüksek karbonhidrat, düşük hayvansal protein içeren ) ] .Şişmanlık kedilerde eklem problemleri, karaciğer, böbrek ve şeker hastalığına neden olur.
    • En yeni araştırmaların sonuçlarına göre kedilerde diabet ( şeker hastalığının ) baş sorumlusu yüksek miktarda karbonhidrat alımıdır. Aşırı kilolu kedilerin çoğunda karbonhidratlara karşı intolerans vardır. Sağaltımlarında karbonhidrat düzeyi azaltılmış gıdalar kullanılır bu da yaş mamalar ile sağlanır. Uzmanlar şeker hastalığı ile karşılaşılan kedilerde ilk olarak beslenme şeklini önerirler ve yaş mama ile beslenmeye başlanır. İnsüline olan ihtiyacın azaldığı, iyileşme sürecinin hızlandığı çok belirgin bir şekilde görülür.
    • Bu hastalıklar görülmeden, önleyici olarak kediler daha yavruyken yaş ( konserve ) kedi mamalarına alıştırılmadırlar.
    • Obez kedilerin zayıflatılmasında Light kuru mamalar kadar normal yaş mamalar ile beslemede önemli ve kontrollü çabuk zayıflamayı sağlayan bir yöntemdir ( görünüşte fazla yiyor gibi olsa da yediğinin önemli bir kısmı su olduğu, mekanik i doyum sağlandığı ve yaş mamalar kediler tarafından daha iyi metabolize edilebildikleri için ).

    ! Kedinizin yaş mama yeme alışkanlığı yoksa; yavaş yavaş ve azar azar yaş mama verin. Aksi halde sindirim sistemi altüst olabilir ya da hiç yemez.

    Bir kedi yaş ( konserve ) mama yemiyorsa ya kuru mamaya olan bağımlılığından ya da yeni bir şey denemek için yeterince aç olmamasındandır. Onun yeme alışkanlığı ve programına uygun olarak sabah ve akşam çok az miktarda sadece yaş mama verin,1 saat sonra yemezse üzerine yine alışık olduğu kuru mamadan az miktarda serpiştirin. Kuru mamayı yiyip bitirdikten sonra ucundan ucundan yaş mamanın tadına bakacak, lezzetine varacaktır. En fazla iki gün sonra yaş mamayla da beslenmeye alışacaktır.
    • En ideal kedi beslenmesi % 50 kuru mama , % 50 yaş mama ile sağlanır.
    • Yaş mama alırken kalite kriterlerini göz önünde bulundurun ve etiketini mutlaka okuyun, kalitesiz yaş mamaların kedilerde tiroit bezi hastalıklarına neden olduğunu unutmayın.
    • Yaş ( konserve ) mamaları servis yaptıktan sonra kalanını kapaklı cam bir kavanoza boşalttıktan sonra buzdolabında saklayın ve tekrar vereceğinizde oda ***aklığına gelmesini bekleyin.
    • Kuru mamalar büyük rahatlıktır, kedinizi evde uzun süre yalnız kalıyorsa kuru mama ile beslemek zorunluluktur. Ancak kedinizin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesi için yaş mamanın beslenmesindeki payı en azından %50 olmalıdır. Kediniz için bu şekilde beslendiğinde evde hazırlanan yemekler kadar lezzetli, daha da besleyici olacaktır. Yüksek protein ve nem onun sindirim,üriner sistemi sağlığını en üst düzeye çıkaracaktır .Belki beslenmesi için yapacağınız harcamalar biraz artacaktır ama klinik faturaları ile karşılaştırdığınızda hiç de önemli olmadığını göreceksiniz.



    Alıntıları Göster
    doğru,ne zaman yemek yemeğe çalışsak miyavlıyor ama öyle bir miyavlıyor ki anlatamamiçimiz gidiyodu.Yemekten verdikmide yemezdi beyefendi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    doğru,ne zaman yemek yemeğe çalışsak miyavlıyor ama öyle bir miyavlıyor ki anlatamamiçimiz gidiyodu.Yemekten verdikmide yemezdi beyefendi

    O sorunu da çözdüm sonunda dostum :)


    Tek nedeni, merak. Atıyorum, elimde börek var. O da istiyor. Getiriyorum ağzına, kokluyor, patiliyor, ısırmaya çalışıyor ve sonra bırakıyor. Kaç çeşit yemek ve içecek varsa tekrarlayıp bırakıyor. Eğer gerçekten de yemeye kalkışırsa kendi yemek kabını getiriyorum, ona gösteriyorum, oradan yiyor :)



    İyice alıştı yalnız bana. Evde 3 kişiyiz ama, ben nereye gidersem o da yanımda. Tuvalete giriyorum, çıktığımda bir bakıyorum kapıda bekliyor beni :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    doğru,ne zaman yemek yemeğe çalışsak miyavlıyor ama öyle bir miyavlıyor ki anlatamamiçimiz gidiyodu.Yemekten verdikmide yemezdi beyefendi

    O sorunu da çözdüm sonunda dostum :)


    Tek nedeni, merak. Atıyorum, elimde börek var. O da istiyor. Getiriyorum ağzına, kokluyor, patiliyor, ısırmaya çalışıyor ve sonra bırakıyor. Kaç çeşit yemek ve içecek varsa tekrarlayıp bırakıyor. Eğer gerçekten de yemeye kalkışırsa kendi yemek kabını getiriyorum, ona gösteriyorum, oradan yiyor :)



    İyice alıştı yalnız bana. Evde 3 kişiyiz ama, ben nereye gidersem o da yanımda. Tuvalete giriyorum, çıktığımda bir bakıyorum kapıda bekliyor beni :)

    alışmasına çok mutlu oldum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    doğru,ne zaman yemek yemeğe çalışsak miyavlıyor ama öyle bir miyavlıyor ki anlatamamiçimiz gidiyodu.Yemekten verdikmide yemezdi beyefendi

    O sorunu da çözdüm sonunda dostum :)


    Tek nedeni, merak. Atıyorum, elimde börek var. O da istiyor. Getiriyorum ağzına, kokluyor, patiliyor, ısırmaya çalışıyor ve sonra bırakıyor. Kaç çeşit yemek ve içecek varsa tekrarlayıp bırakıyor. Eğer gerçekten de yemeye kalkışırsa kendi yemek kabını getiriyorum, ona gösteriyorum, oradan yiyor :)



    İyice alıştı yalnız bana. Evde 3 kişiyiz ama, ben nereye gidersem o da yanımda. Tuvalete giriyorum, çıktığımda bir bakıyorum kapıda bekliyor beni :)

    alışmasına çok mutlu oldum

    Alıntıları Göster
    Şimdi hocam söyle bir konu var hayvana yemek gösterip yedirmezsen depik atar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manmalx

    Şimdi hocam söyle bir konu var hayvana yemek gösterip yedirmezsen depik atar.

    Alıntıları Göster
    Aynısı benim kızım için de geçerli. Mutfağa girip de bir şeyler yapmaya çalıştığım anda başlıyor miyavlamaya. Öyle böyle bir ses değil ama Her elimdekini koklatıyorum. Beğenmiyor kendisi zaten. Ortamda ne varsa bir kokluyor, sonra anında huzur doluyor ve çekip gidiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Aynısı benim kızım için de geçerli. Mutfağa girip de bir şeyler yapmaya çalıştığım anda başlıyor miyavlamaya. Öyle böyle bir ses değil ama Her elimdekini koklatıyorum. Beğenmiyor kendisi zaten. Ortamda ne varsa bir kokluyor, sonra anında huzur doluyor ve çekip gidiyor.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar paşa bey gece beni uyutmuyordu. 3 gün öncesine kadar geceleri en fazla 2-3 saat uyuyabiliyordum, düşünün. Ben de yeni bir şeyler deneyeyim dedim, sonuç bu gece 11 saat uyudum ve paşa bir kere bile uyandırmadı :)


    Yaptığım şey;

    Saat kaç olursa olsun, yatacağım zaman arkadaşlarım odalarının kapılarını kapatıyorlar. Sadece koridor ve benim odam açık duruyor. Ben de yatıyorum, tabi paşa 1-2 dk sonra hemen üstümde. Ben de biraz sert olarak hayır diyorum, alıyorum paşayı doğru odanın dışına. Kapıyı da kapatıyorum güzelce. Beyefendi kapıda 2-3 dk miyavladıktan sonra açıyorum kapıyı, hiç elimi sürmeden ona hemen yatıyorum. Arkadaşlar da kendi odalarını açıyorlar ben yattıktan sonra. Paşa ise gece canı sıkılırsa koridora çıkıyor, uyanık arkadaş varsa onlarla oynuyor. Ve yine sessizce yanıma gelip yatıyor. Son 3 gecedir bu şekildeyiz, bakalım devamında ne olacak :)


    Bunu yapmamdaki en büyük sebep ise 3 gün önce uyurken üstüme çıkmış yine. Tutturamayıp yüzüme basarken arka patileriyle burnuma basmış. Atlarken de tırnaklarıyla sağ burnumun içini kanattı. O acıyla uyandım ve hemen poposuna hafifçe vurup kızdım. Bu da etki etmiş olabilir tabi. Umarım bu şekilde devam eder, hem arkadaşlar hem de ben rahatladık baya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    doğru,ne zaman yemek yemeğe çalışsak miyavlıyor ama öyle bir miyavlıyor ki anlatamamiçimiz gidiyodu.Yemekten verdikmide yemezdi beyefendi

    Dostum bak geçen gün çektiğim videonun konusu :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_55684050/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    doğru,ne zaman yemek yemeğe çalışsak miyavlıyor ama öyle bir miyavlıyor ki anlatamamiçimiz gidiyodu.Yemekten verdikmide yemezdi beyefendi

    Dostum bak geçen gün çektiğim videonun konusu :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_55684050/tm.htm

    Alıntıları Göster
    Güncelleme yapmakta fayda var.



    Arkadaşlar kediyle aramız her gün daha iyiye gidiyor. Uslu bir şey oldu. Günde 1 saat oyun oynuyoruz, gece ben yattıktan sonra yaramazlık yapmıyor, sabah kollarımı ve yüzümü yalayarak uyandırıyor. 10-15 dk sabah yatakta oyun oynuyoruz. Sonra ben kalkıp hazırlanıyorum, tuvalette yada banyodaysam çıkana kadar kapıda bekliyor. Çıktıktan sonra ayaklarıma sarılıyor, alıyorum kucağıma, oynuyorum biraz daha, bırakıyorum odaya. Kahvaltımı hazırlıyorum, gidiyorum yanına, kucağımda mırıldarken kahvaltımı yapıyorum.


    Isırma ve tırmalama huyu vardı. Şu sıralar biraz hırpaladım. Poposuna 2-3 kere vurdum tırmaladığında. Yetmedi ağzına işaret ve orta parmağımı birleştirip hayır diye bağırarak vurdum. Nazar değmesin 1 haftadır ne ısırma, ne tırmalama. Tasmamızı da aldık, keyfimiz yerinde :)


    Kedinin diğer fotoğrafları için;

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522029013330.400655.629538329&type=3




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    Güncelleme yapmakta fayda var.



    Arkadaşlar kediyle aramız her gün daha iyiye gidiyor. Uslu bir şey oldu. Günde 1 saat oyun oynuyoruz, gece ben yattıktan sonra yaramazlık yapmıyor, sabah kollarımı ve yüzümü yalayarak uyandırıyor. 10-15 dk sabah yatakta oyun oynuyoruz. Sonra ben kalkıp hazırlanıyorum, tuvalette yada banyodaysam çıkana kadar kapıda bekliyor. Çıktıktan sonra ayaklarıma sarılıyor, alıyorum kucağıma, oynuyorum biraz daha, bırakıyorum odaya. Kahvaltımı hazırlıyorum, gidiyorum yanına, kucağımda mırıldarken kahvaltımı yapıyorum.


    Isırma ve tırmalama huyu vardı. Şu sıralar biraz hırpaladım. Poposuna 2-3 kere vurdum tırmaladığında. Yetmedi ağzına işaret ve orta parmağımı birleştirip hayır diye bağırarak vurdum. Nazar değmesin 1 haftadır ne ısırma, ne tırmalama. Tasmamızı da aldık, keyfimiz yerinde :)


    Kedinin diğer fotoğrafları için;

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522029013330.400655.629538329&type=3





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    Güncelleme yapmakta fayda var.



    Arkadaşlar kediyle aramız her gün daha iyiye gidiyor. Uslu bir şey oldu. Günde 1 saat oyun oynuyoruz, gece ben yattıktan sonra yaramazlık yapmıyor, sabah kollarımı ve yüzümü yalayarak uyandırıyor. 10-15 dk sabah yatakta oyun oynuyoruz. Sonra ben kalkıp hazırlanıyorum, tuvalette yada banyodaysam çıkana kadar kapıda bekliyor. Çıktıktan sonra ayaklarıma sarılıyor, alıyorum kucağıma, oynuyorum biraz daha, bırakıyorum odaya. Kahvaltımı hazırlıyorum, gidiyorum yanına, kucağımda mırıldarken kahvaltımı yapıyorum.


    Isırma ve tırmalama huyu vardı. Şu sıralar biraz hırpaladım. Poposuna 2-3 kere vurdum tırmaladığında. Yetmedi ağzına işaret ve orta parmağımı birleştirip hayır diye bağırarak vurdum. Nazar değmesin 1 haftadır ne ısırma, ne tırmalama. Tasmamızı da aldık, keyfimiz yerinde :)


    Kedinin diğer fotoğrafları için;

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522029013330.400655.629538329&type=3



    Dostum yakın yer değil ama istediğin zaman kapım açık. Zaten sürekli facebook'ta fotoğraflarını paylaşıyorum. Eklersen görebilirsin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    Güncelleme yapmakta fayda var.



    Arkadaşlar kediyle aramız her gün daha iyiye gidiyor. Uslu bir şey oldu. Günde 1 saat oyun oynuyoruz, gece ben yattıktan sonra yaramazlık yapmıyor, sabah kollarımı ve yüzümü yalayarak uyandırıyor. 10-15 dk sabah yatakta oyun oynuyoruz. Sonra ben kalkıp hazırlanıyorum, tuvalette yada banyodaysam çıkana kadar kapıda bekliyor. Çıktıktan sonra ayaklarıma sarılıyor, alıyorum kucağıma, oynuyorum biraz daha, bırakıyorum odaya. Kahvaltımı hazırlıyorum, gidiyorum yanına, kucağımda mırıldarken kahvaltımı yapıyorum.


    Isırma ve tırmalama huyu vardı. Şu sıralar biraz hırpaladım. Poposuna 2-3 kere vurdum tırmaladığında. Yetmedi ağzına işaret ve orta parmağımı birleştirip hayır diye bağırarak vurdum. Nazar değmesin 1 haftadır ne ısırma, ne tırmalama. Tasmamızı da aldık, keyfimiz yerinde :)


    Kedinin diğer fotoğrafları için;

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522029013330.400655.629538329&type=3



    Dostum yakın yer değil ama istediğin zaman kapım açık. Zaten sürekli facebook'ta fotoğraflarını paylaşıyorum. Eklersen görebilirsin :)

    ekledim zaten 2 ay oldu nerdeyse




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    Güncelleme yapmakta fayda var.



    Arkadaşlar kediyle aramız her gün daha iyiye gidiyor. Uslu bir şey oldu. Günde 1 saat oyun oynuyoruz, gece ben yattıktan sonra yaramazlık yapmıyor, sabah kollarımı ve yüzümü yalayarak uyandırıyor. 10-15 dk sabah yatakta oyun oynuyoruz. Sonra ben kalkıp hazırlanıyorum, tuvalette yada banyodaysam çıkana kadar kapıda bekliyor. Çıktıktan sonra ayaklarıma sarılıyor, alıyorum kucağıma, oynuyorum biraz daha, bırakıyorum odaya. Kahvaltımı hazırlıyorum, gidiyorum yanına, kucağımda mırıldarken kahvaltımı yapıyorum.


    Isırma ve tırmalama huyu vardı. Şu sıralar biraz hırpaladım. Poposuna 2-3 kere vurdum tırmaladığında. Yetmedi ağzına işaret ve orta parmağımı birleştirip hayır diye bağırarak vurdum. Nazar değmesin 1 haftadır ne ısırma, ne tırmalama. Tasmamızı da aldık, keyfimiz yerinde :)


    Kedinin diğer fotoğrafları için;

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522029013330.400655.629538329&type=3



    Dostum yakın yer değil ama istediğin zaman kapım açık. Zaten sürekli facebook'ta fotoğraflarını paylaşıyorum. Eklersen görebilirsin :)

    ekledim zaten 2 ay oldu nerdeyse

    Fail'e bak


    Finaller dostum finaller, kafa kalmadı resmen kusura bakma :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    Güncelleme yapmakta fayda var.



    Arkadaşlar kediyle aramız her gün daha iyiye gidiyor. Uslu bir şey oldu. Günde 1 saat oyun oynuyoruz, gece ben yattıktan sonra yaramazlık yapmıyor, sabah kollarımı ve yüzümü yalayarak uyandırıyor. 10-15 dk sabah yatakta oyun oynuyoruz. Sonra ben kalkıp hazırlanıyorum, tuvalette yada banyodaysam çıkana kadar kapıda bekliyor. Çıktıktan sonra ayaklarıma sarılıyor, alıyorum kucağıma, oynuyorum biraz daha, bırakıyorum odaya. Kahvaltımı hazırlıyorum, gidiyorum yanına, kucağımda mırıldarken kahvaltımı yapıyorum.


    Isırma ve tırmalama huyu vardı. Şu sıralar biraz hırpaladım. Poposuna 2-3 kere vurdum tırmaladığında. Yetmedi ağzına işaret ve orta parmağımı birleştirip hayır diye bağırarak vurdum. Nazar değmesin 1 haftadır ne ısırma, ne tırmalama. Tasmamızı da aldık, keyfimiz yerinde :)


    Kedinin diğer fotoğrafları için;

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522029013330.400655.629538329&type=3



    Dostum yakın yer değil ama istediğin zaman kapım açık. Zaten sürekli facebook'ta fotoğraflarını paylaşıyorum. Eklersen görebilirsin :)

    Alıntıları Göster
    Maşallah benimki de çok iyi bu aralar hatta fazlasıyla alıştı çünkü tepemden inmiyor ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: historiyst_45

    Maşallah benimki de çok iyi bu aralar hatta fazlasıyla alıştı çünkü tepemden inmiyor ...

    Alıntıları Göster
    2 saat kadar önce sol alt büyük dişinin yerinde olmadığını gördüm. Kırıldı sandım, çok kötü oldum.


    Araştırırken 3-6 ay arasındaki kedilerin diş değiştirdiğini duydum, sevindim :) Paşam süt dişlerini değiştirmeye de başladı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    2 saat kadar önce sol alt büyük dişinin yerinde olmadığını gördüm. Kırıldı sandım, çok kötü oldum.


    Araştırırken 3-6 ay arasındaki kedilerin diş değiştirdiğini duydum, sevindim :) Paşam süt dişlerini değiştirmeye de başladı

    Alıntıları Göster
    Güncelleme:


    Arkadaşlar 2 gün önce çok telaşlandım. 2 gündür yemek yememişti(bir kap kuru mamayı yarıya indirmişti sadece, ki günde 1.5 kap yer). Ateşi vardı, ve canının yandığını bana açıkça hissettiriyordu. Oynamıyor, ağlar gibi miyavlıyordu. 2 gün önce yaş mama aldım, veterinere de uğradım. Normal olduğunu, eğer yaş mamayı da yemezse kediyi getirmemi istedi. 2 gündür çok şükür mama yiyor. Yaş yiyor sürekli, sanırım dişlerinin çıkışı tamamlanana kadar böyle devam edecek.


    Gelelim yeni keşfettiğim bir olaya

    Komutlarımı dinliyor. Hayır komutunu zaten biliyordu. Dün akşam yaş mama poşetini açarken ellerimi tırnakladı heyecandan ve ben de sert bir şekilde hayır diye bağırdım. Sonra da poposuna ufakça vurdum. Patilerini üzerimden çekti. Mamayı kaba koydum ve yedi. Bu sabah yine aynı şekilde mamasını kaba koyacaktım. Patileriyle ellerime dokunmaya başladı. Ben de bağırmadan ama emin bir sesle hayır, bekle dedim. Patilerini indirdi. Deneme amaçlı otur diye seslendim, ciddi ciddi oturdu. Belki tesadüfen denk geldi bilemiyorum. Mamayı kaba koydum ve yedi.

    Bugünde aynı işlemi yaparsa yarın video çekeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AssistForte

    Güncelleme:


    Arkadaşlar 2 gün önce çok telaşlandım. 2 gündür yemek yememişti(bir kap kuru mamayı yarıya indirmişti sadece, ki günde 1.5 kap yer). Ateşi vardı, ve canının yandığını bana açıkça hissettiriyordu. Oynamıyor, ağlar gibi miyavlıyordu. 2 gün önce yaş mama aldım, veterinere de uğradım. Normal olduğunu, eğer yaş mamayı da yemezse kediyi getirmemi istedi. 2 gündür çok şükür mama yiyor. Yaş yiyor sürekli, sanırım dişlerinin çıkışı tamamlanana kadar böyle devam edecek.


    Gelelim yeni keşfettiğim bir olaya

    Komutlarımı dinliyor. Hayır komutunu zaten biliyordu. Dün akşam yaş mama poşetini açarken ellerimi tırnakladı heyecandan ve ben de sert bir şekilde hayır diye bağırdım. Sonra da poposuna ufakça vurdum. Patilerini üzerimden çekti. Mamayı kaba koydum ve yedi. Bu sabah yine aynı şekilde mamasını kaba koyacaktım. Patileriyle ellerime dokunmaya başladı. Ben de bağırmadan ama emin bir sesle hayır, bekle dedim. Patilerini indirdi. Deneme amaçlı otur diye seslendim, ciddi ciddi oturdu. Belki tesadüfen denk geldi bilemiyorum. Mamayı kaba koydum ve yedi.

    Bugünde aynı işlemi yaparsa yarın video çekeceğim.

    Alıntıları Göster
    Bağrmak da işe yarar tıssss pısss gibi sesler çıkarmak da çoğu kediyi uyarmak için uygundur :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisdragon

    Bağrmak da işe yarar tıssss pısss gibi sesler çıkarmak da çoğu kediyi uyarmak için uygundur :)

    Alıntıları Göster
    2 haftadır bende de kedi var
    sabahın köründe halıları, koltukları falan tırnaklıyo uyandırıyo,deli ediyo adamı.7-8 aylık falan bundan sonra onu terbiye edebilir miyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.