Şimdi Ara

Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
2.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, dereceli sıralarda kazanma oranınızı arttırmanız için neler yapmanız gerektiğine dair kendi tecrübelerimden derlediğim bir kaç bilgiyi paylaşacağım. bu bilgiler, zaten mekanik ve oyun bilgisi düzeylerinde belirli bir seviyeye ulaşmış, lane dominance kurabilen arkadaşlar için, bu düzeye gelememiş arkadaşlar öncelikle oyunlarını için geliştirmelerini, ve en az bir koridor'u ana rol olarak seçmelerini öneririm.

    öncelikle bir kaç önemli bilgi vereceğim. bunlardan birisi KAZANMA/KAYBETME ORANI'nız.


     Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]


    kazanma kaybetme oranı nedir? dereceli sıralarda sizin en önemli istatistiğiniz w/l oranı yani kazanma kaybetme sayınızdır. kazanma sayınız kaybetme sayınızdan fazla ise, yine takımınıza kazanma sayısı kaybetme sayısından fazla olan oyuncular gelir. yani oyun bilgisi ve mekanik seviyesi sizinle eşit veya sizden fazla olan oyuncularla eşleşirsiniz, fakat karşıya da aynı tarz oyuncular gelir. w/l oranınız ne kadar yüksekse, o kadar zevkli ve çekişmeli oyunlar geçirirsiniz ve oyun kazanma ihtimaliniz artar.

    kazanma oranınız kaybetme oranınızdan düşükse, doğal olarak yukarı paragrafta yazınlanların tam tersi gerçekleşir. takımınıza genelde hep kaybeden, veya oyun bilgisi ve mekanik seviyesi düşük oyuncular gelir. oyunlarınız genellikle bir takımın diğer takımı aşırı beslemesi ve 20 surrender ile sonuçlanır, pek fazla zevk alınamaz.

    w/l oranınız yüksekse, doğal olarak elonuz'da yükselir ve kazandığınızda daha fazla, kaybettiğinizde ise daha az LP kaybı yaşarsınız. ve elonuz yüksek olduğu için, seri kazandığınızda 2 küme üst üste atlayabilirsiniz. bu durum w/l oranı kötü oyuncularda tam tersine döner.

    bu nedenle siz siz olun, kazanma kaybetme oranınızı asla düşürmemeye bakın. tilt olup oyunu bırakmadan, surrender vermeden veya sinirlenip karşı takımı feedlemeden önce bir daha düşünün. w/l oranınız dereceli(ranked) sıralarda yükselmeniz için en dikkat etmeniz gereken stat'dır.

    ANA KORİDOR BELİRLEMEK (MAIN)

     Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]



    hiç kimse her işte ustalaşamaz, araba tamir etmeyi bilen bir doktor, veya savaş uçağı kullananabilen bir simitçi düşünün :) aynı olay lol içinde geçerlidir. oyundaki 5 rolden en az 2'sini, oyun taşıyabilecek veya oyun üzerinde baskınlık kurabilecek derecede bilmelisiniz ki kazanma oranınız artsın. her koridorda biraz oynamak yerine, sadece tek bir koridorda ustalık seviyesinde oynayın. koridorunuzu sevin, koridorunuzun oyuna nasıl etki ettiğini, "bir xxx koridor ne yapar? nasıl oynamalıdır?" gibi bilgileri öğrenin. kendinize bir MAIN seçin.

    ANA ŞAMPİYON BELİRLEMEK

     Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]



    şu an için oyunda 126 kadar şampiyon bulunmaktadır. MAIN koridorunuz için bir MAIN şampiyon seçin. mesela ben yukarı koridor oynarım ve main'im Gangplank. koridorunuz için bir ana şampiyon seçin ve o şampiyonun -kelimenin tam anlamıyla- içinden geçin. şampiyonla ilgili öğrenebildiğiniz her şeyi öğrenmeye bakın, ne duruma göre hangi eşya çıkılır?, hangi eşya bu şampiyonun ana eşyası (core)? koridorda nasıl davranmalıyım? vesaire, öğrenebildiğiniz her şeyi öğrenin, profesyonel seçtiğiniz şampiyonu nasıl oynuyor? bunları öğrendikten sonra en az 10-20 oyun oynayın seçtiğiniz şampiyon ile. aralıksız, başka rol veya başka şampiyon oynamadan ana şamp. ınızı öğrenin, mekaniklerini çözün, yetenek uzaklıkları, farm mekaniği vs vs.

    bir şampiyon main'lemek, dereceli sıralarda kazanmak için önemli bir etken, koridorunuz ve oynadığınız şampiyon ile alakalı bilginiz yüksek ise, oyunda rahatlıkla baskınlık kurabilirsiniz. dikkat ederseniz, yüksek elolar'daki oyuncuların sürekli oynadığı bir kaç şampiyon var, ve bu şampiyonlarla w/l oranları ortalamanın üzerinde. sadece Rengar oynayan, atladığı kişiyi 2sn de haritadan silen ve rahatlıkla oyuna baskınlık kuran, çalıdan çalıya zıplayan, yada sadece Draven oynayarak 2 günde 1 lig atlayan arkadaşlarım var. tabii işin içinde şans faktörü büyük, fakat bu faktörü sizin tarafınıza çekmek sizin elinizde.

    unutmadan, her şampiyona aynı rün sayfası ile girmeyin, özel şamp. lar için özel rün sayfaları oluşturmak early game'de çok rahat baskınlık kurmanızı sağlar.

    OYUN TAŞIMAK


    oyun taşımak diye bir şey yoktur, veya karşı takım salak ötesi ise çok nadir yaşanır. lol bir takım oyunudur. yani bu oyunda sadece siz yoksunuz. takımınıdaki kalan 4 kişinin, nasıl farm yaptığı, oyun bilgisi düzeyi, verdiği kararlar, ana koridoru, ana şampiyonu. bütün bu etkenler kazanma ihtimalinizi etkiler.

    kısaca şöyle; takımınız karşı takıma kıyasla ne kadar iyiyse, kazanma oranınız o kadar artar. iyi oynadığınızda, karşıdaki adamı ölesiye ezdiğinizde bile tek başınıza oyun taşıyamazsınız, çünkü siz karşınızdaki adamı ezerken diğer koridorlar tam tersini yapıyor olabilirler. fakat eşit giden bir oyunda karşınızdakini ezerseniz veya koridorda avantaja geçerseniz, oyunu kazanma ihtimali size doğru kayar. o yüzden "ulan yenildiğim oyuna bak 24/8 gittim low heriflerr!!" diye şaha kalkmanız bir fayda getirmez, aksine sonraki gireceğiniz oyunda sinirli olmanızı ve kaybetme oranınızın yükselmesine sebebiyet verir. ama iyi oynamanız kazanma ihtimalinizi her şekilde arttırır.

    TILT OLMAK, GICIK OLMAK

     Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]


    kaybetmenize en fazla sebebiyet veren olay TILT OLMAK'tır. tilt dediğimiz şey aslında bilimsel bi' şeymiş ve gerçekten fiziksel olarak sizi aşağıya çekiyormuş okuduklarıma göre, pokerden çıkma bi' terim zaten.

    tilt nedir diye açıklamayayım, tilt nasıl olunur sorusunun cevaplarını vereyim.

    *koridorda süpersin, karşıdaki adamı eziyorsun, bi anda ormancısı çıkıyor ve seni öldürüyorlar, sonra karşıdaki adam avantajını kullanarak seni 2 kere daha öldürüyor. TILT oluyorsun, oynama hevesin kaçıyor ve takımınında morali bozuluyor, oyunu kazanma ihtimaliniz %20 azalıyor.

    *koridorda girdiğin takasta ölüyor ve ilk kanı veriyorsun, takımından birisi sana "ulan low hani xx maindi haha ezik" diye çıkışıyor. belki hatanı telafi edeceksin ama TILT oluyorsun, moralin bozulduğu için kötü oynamaya başlıyorsun, adamla küfürleşiyorsunuz derken oyunu kaybediyorsun.

    *çok iyi gittiğin ve 50dk emek verdiğin oyunu kaybediyorsun. TILT oluyorsun ve moralin bozuk iken yeni bir oyuna başlıyorsun ve onuda kaybediyorsun.

    *üst üste 5-6 yenilgi alıp küme düşüyorsun. TILT olduğun için girdiğin her oyunda moralin diplerde ve dolayısıyla onlarıda kaybediyorsun.

    daha çok örnek verebilirim ama konu fazla uzamasın.

    TILT NASIL ÖNLENİR?!?

     Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]


    gerçekten bu rehber bi işe yarasın istiyorsanız, dürüstçe bu dediklerimi yapın.

    *oyuna girer girmez TÜM TAKIMI SUSTURUN! takımınız iyi de olsa, kötü de olsa, samimi de olsa küfürbaz da, CHAT dereceli sıralar için en gereksiz şeydir. yapılan en ufak hatada itibar kırıcı sözler söylenilecek ve moraliniz düşecektir. şampiyon seçim ekranında herkesi susturduğunuzu belirtin ve akıllı sinyalleri kullanın. TECRÜBELERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM, chati kapatmak ve herkesi susturmak kazanma şansına CİDDİ BİR ŞEKİLDE etki ediyor.

    hele ALL CHAT neden var anlamıyorum. kullanım amacı %90, ya karşıya sövmek, yada karşının moralini düşürmeye çalışmak. aslında karşı tarafın morali falan düşmüyor ve laflarınızı ödetmek için daha iyi oynamaya başlıyorlar :)

    dereceli sıralarda asla sohbet etmeyin, klavyeye bastığınız zamanı, sohbet için değil 1 minyon daha fazla kesmek için kullanın. bir triple kill aldıktan sonra gaza gelip chati açmayın penta bile atsanız chat kapalı dursun. hem daha cool oluyor :)

    ayrıca takımı susturduğunuzda sadece onlar susarlar, yani sizin yazdıklarınızı görebilirler. önemli bir şey söyleyecekseniz veya onları tebrik edecekseniz sohbeti kullanabilirsiniz, ama onların yolladıkları size gelmez.

    *bir diğer önemli ilaç ise 2 oyun üst üste yenildiğinizde ASLA DİĞER OYUNA GİRMEYİN. bunu belki çoğu yerde duymuşsunuzdur. TILT kelimesi buradan geliyor zaten. poker'de kaybeden oyuncular genellikle kaybettiklerini kazanmak için tekrar oynamak gibi saçma bir hata yaparlar ve daha da dibe sürüklenirler. lolde olanda tam olarak bu.

    2 oyun üst üste kaybettikten sonra, lol arayüzünü kapatın, elinizi yüzünüzü yıkayın, bir şeyler atıştırın, bir iki bölüm dizi izleyin, Heartstone oynayın, lolde bir kaç el ARAM oynayın, kafanızı dağıtın. 5-6 saat, belki bir gün RANKED oynamayın çünkü büyük bir ihtimal ile tekrar yenileceksiniz ve iyice TILT olacaksınız.

    o yüzden kendinize ve takım arkadaşlarınıza iyilik yapın, üst üste yenildikten sonra tekrar oynamayın.

    aynı şekilde, WIN aldıktan sonra bir yarım saat kadar bekleyin, bunun sebebi ise TR sunucusunda oynayan oyuncuların azlığı, yani oyundan sonra direk yeni oyuna girerseniz, geçen el feedleyen, kötü oynayan veya trolleyen adamlar tekrar maçınıza gelecektir.

    OYUN BİLGİSİ

     Kazanma Oranını Arttırma Rehberi [GüncelMeta Eklendi]


    oyun bilgisi, genelde koridor safhası bittikten sonra devreye girer. ne zaman baron alınacağı, ne zaman hangi koridorun ittirileceği, ne zaman toplu durup ne zaman ittirme yapılacağı, takım kombinasyonları, takımınızın dar alandamı yoksa düz alandamı güçlü olduğu, takımınızdaki cc ler, karşıdaki cc ler. bunlar ve daha niceler oyun bilgisi kategorisine giriyor, ve kazanma oranınızın yüksek olması için oyun bilginizin ortalamanın üzerinde olması gerekmekte. oyunun hangi evrelerinde kısaca ne yapılması gerektiğini yazacağım.

    Erken (EARLY) Oyun: erken oyunda çoğunlukla karşınızdakine üstünlük kurmaya çalışın. ERKEN OYUNDA EN ÖNEMLİ GÖREV ORMANCI'YA DÜŞER! erken oyunu ormancılar döndürür. eğer bir koridor diğerinden çok üstün değilse, ormancı devreye girer. atacağı gankler, ward'lar, rotasyonlar ile erken oyunu kartopu etkisine çevirebilir ve oyunu direk kazanabilirsiniz. eğer ormancınız o kadar aktif değil ve ne yaptığını bilmiyorsa, çok dikkatli ve ward'li oynayın. çünkü karşıdan yiyeceğiniz bir baskın çok şeye malolabilir.

    Orta [MIDGAME) Oyun: koridorlardan üstün veya geri pozisyonlarda ayrılınır ve yavaş yavaş orta koridor ve ejderha yakınlarına doğru gidilir. bu durumlarda yapacağınız en iyi şey, karşı takıma çalı tuzakları kurmak, bu sayede geride olduğunuz maçı çok rahat eşitleyebilirsiniz. ejderhaya yakın çalılardan birine tuzak kurulur ve karşı takımdan en az 1 kişi öldürülür. ejderha kesilir, bot veya mid kulesi alınır ve öne geçilir. eğer öndeyseniz, takımınızın savaş başlatıcı özelliği olan bir şampiyonunun saldırmasını bekleyin ve takım savaşı yapın. önde olduğunuz için büyük bir hata yapmazsanız savaşı kazanır ve yukardaki rutini uygulaya bilirsiniz.

    Geç (LATEGAME) Oyun: geç oyunda yapılacak en küçük bir hata bile oyunu kaybetmenize sebep olabilir, kimin takımındaki oyuncu en az hata yaparsa o takım yener kısaca. takım savaşlarına çok özen gösterin, sürüden ayrılmış kişileri yakalamaya çalışın. veya thresh, blitz, sejuani gibi şampiyonların savaşı başlatmasını bekleyin, pozisyonunuzu koruyun ve çok önde değilseniz asla kule altı savaşmayın, 5v7 savaşmak gibi bir şey çünkü. diğer önerim ise ASLA ama asla, karşı takım hayattayken BARON ALMAYA ÇALIŞMAYIN. inanılmaz risklidir, ward olmasa bile karşı takım 5 kişinin birden yok olduğunu görecek ve direk barona geleceklerdir, sizin canlarınız baronla uğraşırken azaldığı için rahatlıkla savaşı kazanacaklar ve baronu'da alacaklardır. çok iyi bir oyun satma yöntemidir bu, asla baron yapmayın karşısı ayaktayken.

    YASAKLANMASI GEREKEN ŞAMPİYONLAR

    dereceli sıralarda bu şampiyonları yasaklamanız sizin yararınıza olacaktır, banlayamıyorsanızda alın.

    DARIUS - FIORA - VAYNE, her zaman ilk 3 banlarınız bu olsun. sonrasında:

    SKARNER - GAREN - GANGPLANK banlayabilirsiniz.


    bir kaç yararlı site:

    PROBUILDS - Bu sitede dünya çapında tanınan profesyonel oyuncuların güncel maç geçmişlerini bulabilirsiniz.

    LOL VIDEOS - Profesyonel oyuncular tarafından oynanan maçların replay'leri, karakter aratabilirsiniz kim nasıl oynamış diye.

    LOL SKILL - Ayrıntılı istatistiklerinize bakabilir, aktif oyunlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

    LOL CLASS - Profesyonel oyuncuların main şamp. larını nasıl oynadığını anlatan bir site, eğitici.
    okuyan arkadaşlara dereceli sıralarda iyi şanslar :)

    24.09.2015 OYUN METASI VE GİDİŞHATI


    Dünya şampiyonası başlamadığı için şimdilik sadece dereceli sıralar meta'sını açıklamaya çalışacağım, meta nedir diye soran arkadaşlar, bende nasıl açıklayacağımı bilmiyorum veya üşendim dostlar, yardımsever birisi yorum olarak açıklarsa buraya eklerim.

    GEREKSİZ TANK METASI KALKTI!

    evet, tank metası artık tamamen öldü, kore sunucusunda hala oynanılıyor ama w/l oranları da düşmeye başladığı için onlarda yavaş yavaş bırakıyorlar. dünya şampiyonası için bootcamp atan takımların hepsi kendi metasını oluşturmaya çalışıyorlar, worlds'de Singed bile görebiliriz belki.

    takımdaki 4 şampiyonun tank olduğu ve hangi takımın ADC'si güçlüyse o takımın oyunu kazandığı benim görüşüme göre çok sıkıcı olan meta artık yok arkadaşlar, etrafta koşuşturan Sejuani ve Gragas'lar azalmaya başladı ve bunların yerini Elise'lar, Kha'Zix'ler, Nidalee'ler doldurdu yavaş yavaş. ayrıca Rek'Sai tekrar eski pozisyonuna döndü orman metasında, ve yeni gelen 2 yeni item sayesinde inanılmaz işler yapabiliyor. oyun taşıyan ormancılar tekrar metada ve neredeyse hepsi viable (alınabilir)

    solotop'a gelecek olursak. Riot neden böyle bir şey yaptı anlayamasam da, benim çok işime geldi. oyuna bir kaç tane, kendilerinin kabul ettiği gibi ÇOK GÜÇLÜ şampiyon fırlattılar. Önem sıralamasına göre sayacak olursam:

    -Darius
    -Fiora
    -Garen
    -Gangplank
    -Mordekaiser

    riot bu şampiyonlara EZERGEÇER adını verdi ve bu şampiyonların OP olduğunu itiraf ediyor zaten. solotop metası bu şampiyonlardan ibaret gibi gözüküyor şimdilik. bu şampiyonların neredeyse %75'lik bir banlanma oranı var dünya çapında ve banlanmadığı zamanlar, bunlardan birini alan takım genellikle oyunu kazanıyor -genellikle, her zaman değil.-

    solotop şampiyonları bildiğiniz üzere, koridor'a 5 can iksiri ve 2. seviye olarak dönmek için, genellikle ormancı ile beraber haritanın yarısını temizliyor, yada ormancının başladığı tarafın tam tersindeki kamplardan birini -kurt veya ifritler- temizleyerek merkeze dönüyor, 5 can iksiri (isteğe göre 1ward) alıp koridora teleport atıyorlar, bu sayede karşı şampiyonun sizi ölümüne harasslayarak exp ve farm'dan düşürmesinin önüne geçiliyor. önemli nokta şu, solotop'ta artık harass şampiyonları çok geriye düştü, bunun yerine all-in (tek atma :P ) yapan şampiyonlar tercih ediliyor. şu anda League of Legends'in en güçlü şampiyonu Darius'tur herkesin kabul ettiği üzere. 1. seviyeden son seviyeye kadar scale (gelişmek) olabilen ve gücünü hiç yitirmeyen bir şampiyon, 2. level'da sadece oto ataklarınız ile 5 kanama biriktirip ilk kanı alabilir ve çok rahat kartopu olabilirsiniz. bu nedenle Darius ya alınmalı yada banlanmalıdır. W ve E yeteneklerine gelen %90 slow atma olayı sayesinde artık kite falan da atılamıyor veya çok zorlaştı -belki bir Ashe kite'layabilir-. teamfight'ta ultisiyle kill aldığında veya birinde 5 kan biriktirdiğinde KAN COŞKUSU gibi bi pasif devreye giriyor ve bu pasif aktifken dokunduğunuz herkes direk 5. seviye kanamaya başlıyor. bu sayede tf'de 1 kişi öldürdüğünüzde rahatlıkla PENTA atabiliyorsunuz. bu yazdıklarım subjektif değildir, objektif olarak bakıldığında şu sıralar oyunun en güçlü şampiyonu Darius'tur.

    2'li orman dönmek: bunu yapabilmeniz için ormancınızın golemlerden başlaması gerekiyor diye biliyorum -hatam varsa düzeltin lütfen-. golemler, kırmızı güçlendirme, ifritler rotasyonu olmak üzere bütün ormanı siz tanklıyorsunuz ve kamplardaki küçük yaratıkları siz kesiyorsunuz. büyük olanları ve en çok altın veren yaratıkları ise dolayısıyla ormancınıza bırakıyorsunuz. ifritleri'de kestikten sonra 2. seviye oluyorsunuz ve 5 pot alarak koridorunuza tp atıyorsunuz. kamplarıda siz tankladığınız için ormancınız full can ile haritanın diğer yarısını temizlemeye gidiyor, çifte kazanç :)

    orta koridor'u anlatacak olursak, genellikle rahat roam atabilen ve harita baskısı kurabilen şampiyonlar tercih ediliyor -TWISTED FATE!!- ve bu şampiyonların w/l oranları çok yüksek. bunun dışında tüm assasin mid'ler metaya tekrar girdi diyebiliriz, zed, akali vs. ayrıca Veigar'da şu an viable konuma geldi, aslında hep viable idi fakat q ve e'sine gelen saçma nerf biraz soğuttu sanırım insanları. hala q su ile sınırsız ap stackleyip önünüze gelene tek atabilirsiniz. veigar şu an tek atması yüzünden değil e yeteneği yüzünden oynanıyor. 1skill ile 5 şampiyon gücünde cc atabiliyor, takıma çok yararı dokunuyor. orta koridor biraz sezon 3'e geri döndü yani, ama tam anlamıyla değil. mide hala Corki, Kog'maw, Varus gibi şampiyonlar alınabiliyor fakat assasinler kadar etkili değiller, çok kasılmış bir Kog'maw hariç :)

    adc tamamen aynı, sadece alınan şampiyonlar değişti. tristana, vayne ve jinx'i tercih etmenizi ve mainlemenizi tavsiye ederim, ama vayne genellikle banlı olacağı için pek tavsiye etmiyorum. bir adc'ye hem stun, hem knockback, hem true damage, hem hareket hızı, hem dash, hem ad boost, hemde görünmezlik verirseniz banlansın bi zahmet :) adc'nin görevi her zaman olduğu gibi farm yapıp üstünlük kurmak.

    support ise şu an sadece roam üzerine. support alıp tüm oyun bottan çıkmıyorsa bilin ki o adamda iş yoktur. her fırsatta mide, hatta topa düzenli baskınlar yapılmalı ve oyuna baskı kurulmalıdır. bu baskınlar genellikle ormancıyla beraber yapılır ve kesin sonuç alınır. ayrıca haritanın kritik yerlerine pink ward atılmalı veya lens ile ward temizliği yapmalıdır.

    şimdilik bu kadar, meta değiştikçe bende eklerim yenilikleri. ayrıca lane swap konusunda bir bilgi daha vereceğim elim yoruldu şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Czech Warrior -- 25 Eylül 2015; 1:14:35 >







  • Güzel rehber uğraştığın için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abinos41

    Güzel rehber uğraştığın için teşekkürler


    ben teşekkür ederim
  • Taric sivir bekliyodum.

    Not: Okumadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel rehber darius veya fiora alırsanız free elo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maininin ismini bilmiyosun
  • W/l olayının lp'ye etkisi yok. Gerisinide okuma gereği duymadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu.Eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w/l olayı direk lp'ye etki ediyor, okumamana sevindim :)

    @Çipetpet. Gankplank yazmışım sağolasın düzelttiğin için.

    EDIT: Yararlı siteler ekledim bi kaç tane bilmeyenler varsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Czech Warrior -- 24 Eylül 2015; 5:27:36 >
  • Alt koridorda feedleyen adam bir kaç kill aldı helal kardeşim falan dedim. Tfye girdi adamsın falan yazdım. Kes o* dedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu. Umarım buralar değerlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haligarsi

    W/l olayının lp'ye etkisi yok. Gerisinide okuma gereği duymadım

    -de ayrı yazılır orada. Gerisini de okuma gereği duymadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 24 Eylül 2015; 8:15:36 >
  • Faydalı konu ama oyunu tasimak yokturdan sonrasini okumadim.
    Oyunu Rengar mı taşır Shen mi?Hangisinin w/l orani daha iyi olur Ortalama Elo (gold)da?
    Ben de öyle düşünmüştüm.İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W/l oranının lp ye etkisi yok diyen çocukları pistten alabilir miyiz lütfen? Rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri tilt mi dedi xd
  • Okudum eline sağlık emek etmişsin,yararlı bilgiler ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emek vermişsin ama oyunu taşıyacak çok adam var feedlenirse ve iyi oynarsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun taşımak diye bi şey vardır yanlış konu forum silinsin konu ateşe verilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık dostum güzel bir konu olmuş, bunu metaya göre güncel tutarsan uzun süre geçerli olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.