Şimdi Ara

Kaza yaptım Videolu... Yorumlarınızı bekliyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
9.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence fifty fifty

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun öncelikle. Hata ve suç sizde. Yoldan gelen araç başka bir şeyle uğraşıyor olsa bile onun önüne bu şekilde çıkmanız doğal olarak sizi suçlu yapıyor. Yolu kontrol etmek yola çıkanın sorumluluğunda. Camdı buzdu buhardı mevzusuna girerseniz karşı taraf da aynı şeyleri söyler ve sonuçta yine siz suçlu olursunuz.

    Park yeri gayet geniş ve müsait görünüyor. Böyle park yerine ben olsam aracımı geri geri parkederim ve çıkarken kafam rahat olur.

    Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun tekrar.
  • Geri geri çıkarken diğer aracın uzakta olduğunu görüp manevraya devam edebiliriz. Nasılsa aracın yarısından fazlası da park yerinden çıktığı için diğer aracın görüp duracağını düşünürüz. On defa da arkaya bakmıyoruz, çünkü öndeki diğer araçlara da sürtmeden önü kurtarmak içimin oraya da bakıyoruz.

    O yüzden bence kusurun büyük çoğunluğu arkadan gelen araca ait bence. Adamın çıktığını göre göre gelip arkadan vuruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qmerr07

    Ne olursa olsun arkadan vuran her zaman suçludur.
    o isi bi geccen hocam video olayi olmadan bile adam sadece foto cekse park halinde cikan her turlu HATALİ. malesef kurallar enpati ile islemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Blade123

    Van ilindeyim. Sabahları camlar buz tutuyor. Ön ve yan camları açıp devam ediyorum. Ben o yüzden göremedim... Yoksa çok dikkat ederim... Ayrıca gerçekten çok yavaş çıktım... Ve arkadan biri gelirse korna çalar diye düşündüm. Çünkü hız yapılacak uzunlukta bir yol yok....
    Hocam Van'da isen normal. Doğu'nun neredeyse tüm illerini gezdim. iki ilinde 2'şer yıldan fazla ikamet ettim.
    Trafikte bu kadar andavalın toplandığı başka bir bölge yok.

    Rusya'dakiler gibi göz göre göre gelip vuruyor adam. Çünkü öööküüüüüzzz

    Konuya dönecek olursak kurala göre siz suçlusunuz ama video ile desteklerseniz %75 karşı tarafa %25 size yüklenir gibi.




  • öncelikle geçmiş olsun.
    kazalarda suç bariz şekilde belli değilse maalesef %50-50 verip yükü sigortalardan alıp araç sahiplerine veriyorlar. böylelikle sigortalar kurtuluyor.
    sizin kazada bu şekilde sonuçlanacaktır.
    bugün kazayı ben yorumlasam hatayı size verirdim çünkü düz gelen araçın yolu ana yol olarak yorumlar ve sizin yolunuzda yan yol olarak yorumlarım. yol vermeniz gerektiği için hatayıda size yazarım. bunun yanında şöyle bir senaryoda olur. kaza noktası kontrolsüz kavşak olarak yorumlar. siz sağdan geldiğiniz için yol hakkı sizin o yüzden düz gelen araç hatalı.

    iki ucu bo.lu değnek. ama dediğim gibi %50-50 verilecektir.
    sonucuda en kısa sürede bekliyoruz.
  • Hocam burada iki tarafada kusur çıkar. Ama hangi taraf hatalı dersen veya hangi tarafın hata yüzdesi yüksek çıkar dersen tahminimce yoldan gelen aracın yaptığı daha büyük hata. 9.saniyede durdurulursa videoda herşey açık.Geri gelen aracın görüşü normal araca göre daha kısıtlıdır. Yola büyük bir kısmı çıkmış bir araç.Yoldan gelen aracın durup yol vermesi gerekli çünkü aracın büyük kısmı zaten yola çıkmış.Fakat yoldaki araç yol vermediği gibi gelip araca nihayetinde arkadan vurmuş oluyor.
  • İki tarafta da kusur var büyük kime verilir bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan vuran eleman tam kazmaymis gore gore gelmis vurmus nasil bir kafayla boyle seyler yapiyorlar hayret ediyorum. Orada durup beklese 1 dk si ya gider ya gitmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 350 sen ver 500 karsi taraf yaptirin gitsin. Adam da gore gore vurmus. Ki sen de agur agir cikiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam. Geçen gün biz de kaza yaşadık, kaza geliyorum dedi ama frenler tutmadı. Neyse ki can yanmadı, yok denecek kadar az hasar var...
    Neyse, öyle kesin bir bilgim yok fakat ehliyet kursundan hatırladıklarıma göre, eğer sağında başka bir araç varsa yol vermek zorundasın diye biliyorum (yani siz değil diğer araç). Hem de siz durmanıza rağmen o gelmeye devam etmiş, sonuçta aynanıza girdiği gibi frenlemişsiniz belli. Ama sonuç ne olur hiç bilmiyorum. Gerçekten sağlık olsun, para her zaman kazanılır ama sağlık öyle değil.
  • geri geri çıkan suçludur normal yolda. sizin biraz otopark gibi biryer sanırım. ama yinede geri çıkan suçlu kontrolsüz çıkmış ve geri gidiyor. arkadan gelende bile bile çarptığı için ona da çıkar ama oran düşük olabilir
  • aşırı saçma bir kaza olmuş geçmiş olsun. iki tarafta hatalı bence. geri geri çıkan daha dikkatli olabilirdi. yoldan gelen adam durabilirdi veya reflekse kaçabilirdi. can sıkıcı saçma kazalardan biri..
  • Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Tek tek cevap veremedim kusura bakmayın. Yarın bende Bi yetkili servise gidip danışıcam. Sonra kararımı vericem.

    Aklıma takılan tek şey kusur oranları belli olduktan sonra eğer tüm kusur bana çıkarsa itiraz yolu açık. Peki ben tüm kusur bana çıkarsa araçları dışarıdan yaptırabilir miyim?

    Kusur oranı çıktıktan sonra illa sigortadan mı yaptırmak gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_Blade123 B kullanıcısına yanıt
    bu arada tutanak tutulduysa ve karşı taraf tutanağını servise verdiyse kusur oranı belli olmuştur. seni beklemez. bilgin olsun.
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Yok henüz vermedik. Tutanaklar bende şu an. Yarın karar vericez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videonun ismine bakmasam kaza rusya da mı oldu acaba derdim.
    Bence iki tarafta da kusur var. Görüş mesafeniz olduğu halde çıkışa devam etmişsiniz ama diğer araç yola bakmaması lazım vurmak için.
    Kolay gelsin, çok saçma bir kaza.
  • Geçmiş olsun
    Geri çıkan araç kusurlu, yolun hakkı yolda ilerleyen araçtadır. Park edilmiş bi araçla yola çıkarken yola kontrollü şekilde katılım yapmak zorundasınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bana göre çarpan araç kesinlikle kusurlu. Geri gelen araç kontrollü çıkmış ve gördüğü anda durmuş. Düz gelen aracın sol tarafında kullanabileceği en az 1 metre kuru bir o kadar da karlı alan mevcut. Bunların haricinde hiç fren yapmamış kaza olana kadar. Kesinlikle bakmıyor yola. Otoparkta kontrollü bir şekilde park yerini terk ediyor. Ben sana şunu söyleyeyim bu video ile kasten vurduğunu düşünebiliriz ve manevi tazminat dahi alabilirsin dava açarak. Nerede olursa olsun takip fren mesafesi ve manevra mesafesi vardır. Otoparklarda max hız sınırı 20 km dir, senin yola karşı ilk hareketin ve onun manevra veya fren mesafesi bundan önce. Ben olsam tutanak tutup devam eder aracı serviste yaptırıp yoluma bakarım. Tercih sizin. Aracınızı diğer araç sahibi düzgün şekilde yaptıracaksa resmiyete girmeyin ama diğer türlü vazgeçmeyin. Göre göre gelip vurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigortacı olarak çıkabilecek 2 sonucu yazayım:
    1- %100 siz hatalı bulunacaksınız (park yerinden çıkışta tüm sorumluluk size ait)
    2- karşı taraf tutanakta kendisinin de hatalı olduğuna yönelik bir şeyler yazarsa ya da ima ederse; kusur tespitinde video sizin lehinize kısmen yorumlanırsa %75 siz hatalı %25 karşı taraf çıkar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaticDamaqe -- 7 Şubat 2019; 2:8:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.