Şimdi Ara

KAZA TUTANAĞI DOLDURMA VE KARŞIMIZA ÇIKABİLECEK EKSİKLİKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Araçlarımızla trafikte karşılaşmak istemediğimiz ancak hayatın içinde olan ufak tefek hasarlardan ağar kazalara kadar karşımıza çıkabilecek bu durumlarda yapılması gerekenleri yazmak istedim inşallah başımıza gelmez,

    Kaza tutanağının doldurulması ve gerekli evraklar;

    Anlaşmalı kaza tutanağı ; Tüm bilgilerin doldurulması, kaza yeri krokisinin çizilmesi, sürücü görüşlerinin belirtilmesi gereklidir. Tüm bilgilerin eksiksiz ve anlaşılır olarak doldurulması kaza sonrasında kusur dağılımında etkisi büyüktür.

    Gerekli evraklar ; Ehliyet, ruhsat ve trafik poliçesi fotokopisi (cep telefonunuzla net olarak fotoğraflarını da çekebilirsiniz. teknolojiyi kullanalım)

    kaza yerinin fotoğrafları, Geniş açıdan cadde ve sokağı gösteren açılardan.


    İkiden fazla aracın karıştığı kazalarda ;
    Her araç kaza sırasında hangi araçlarla çarpma oluşmuşsa onlarla ayrı ayrı tutanak tutanaktır.

    Örnek; 4 araç zincirleme bir kazada ; A<--B<--C<--D

    A aracı ; Sadece B aracıyla (tek tutanak)

    B aracı ; A ve C aracıyla (iki ayrı tutanak)

    C aracı ; B ve D aracıyla (iki ayrı tutanak)

    D aracı ; C aracıyla (tek tutanak)

    Kaza tutanağında sürücü görüşlerinde her sürücü kazanın oluşumunu kendi değerlendirecek ve yazısını yazacaktır. Bu bölümde karşı araçla sözlü diolaglarda tartışma yaşanıyor ancak yersiz. Siz kendi görüşünüzü, diğer araçta kendi görüşünü dileğine göre özgürce yazabilir.

    Trafik poliçesinin tarihi geçmiş ve yeni poliçesi yok veya geçersiz ; Karşı aracın trafik poliçesi bitmiş ise diğer tüm evrakları eksiksiz tamamlayıp aracınızı servise teslim edeceksiniz. Tramer sonucuna göre kusur dağılımında karşı araç %100 kusurlu çıkmışsa tutarı ödeyecek. FAturanızı, hasar dosya numarasını ve tramer sonucu çıktısını alacak ve trafik mahkemesine başvuracaksınız. Tutar karşı araca rucu edilecek ve tüm masraflarınızla paranızı gecikmeli de olsa geri alabileceksiniz. Eğer kaskonuz varsa bu rucu işlemini kendisi halleder kaskonuzda bozulmaz..

    ehliyet yabancı ülke vatandaşına aitse ; ilgili kişinin ehliyet kopyasını ve pasaportunun resimli ilk sayfası ve türkiyeye son girişini gösteren sayfanın kopyası da gerekli olacak. Yani türkiyede oturma yada dolaşma hakkı olması gerekiyor.

    Kendi aracınızla bir kaza geçirdiğinizde eğer sizde kusur olmassa kendi kaskonuzdan dosya açtırabilirsiniz, kaskonuz bozulmaz. Eğer kusur dağılımında size de kusur veirlmişse o zaman kaskonuzun delinecektir.

    Beyanla yaptırdığınız her hasar kaskonuzdan karşılanacaktır. Yaptırdığınız poliçenin özelliğine göre değişkenlik gösterebilir.

    Mini onarım için öncelikle kasko firmanızı arayarak anlaşmalı olduğu mini onarım merkezini sorabilirsiniz. Onların sizi yönlendirdiği mini onarım merkezinde yağılan ufak çaptaki işlemler kaskonuzu bozmaz. zaten o birimlere gittiğinizde yapılacak olan işlemin kaskodan yada mini onarım poliçenizden karşılanacağını iletirler.

    Yedek araç desteği ; Aracı servise bıraktıktan sonra hasar dosyası açılır ve size sms ile bu bilgi gelir, eksper aracı gördükten sonra eğer kasko poliçenizde yedek araç desteği varsa telefonla kasko firmanıza ulaşıp dosya numaranızı belirterek yedek araç talebi yapabilirsiniz. Yedek araç süresi sizin poliçenizde belirtilen ve eksperin (servisinizin değil) sigorta firmasına verdiği tahmini onarım günü süresince destek verilir.

    Eğer kaskonuz yok ve karşı aracın trafiğinden aracınızı yaptıracaksanız ; Gerekli evraklar servise teslim edilir, Servis eksperi davet eder, aracınızın hasarınız bittikten sonra hasar bedelini siz öder ve faturasını alırsınız. bir iki hafta içerisinde karşı aracın trafiğinden hasar dosya numaranızla ödediğiniz tutarı geri alabilirsiniz. Bu konu çok karışık gibi gözüksede gayat basit ve kolay.

    İnşallah azda olsa yardımcı olabilmişimdir. Bu ve bunun gibi konularda takipte olacağım.







  • çok yararlı bilgiler teşekkürler, ben çoğu şeyi yeni öğrendim şuan
  • Teşekkür ederiz.
  • Hocam karşı tarafın Trafik Poliçesi bitmiş olsa Trafik Polisini çağırmamız gerekmez mi ? Orada bi yanlışlık olmasın
  • Karşı tarafın alkollü ise ne yapılması gerekiyor? Polis mi çağırılmalı? Başka hangi durumlarda polis çağırılmalı?
  • Police bitmesi, arac suruculerinden birinin alkollu olmasi, ehliyetinin gecerli olmamasi, arac surucu veya yolculardan biri yada birkacinin yaralanmasi durumunda polis cagirmali tabiki.
    En onemliside dum ne olursa olsun sakin bir tavir kurulmasi. :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer karşı aracın trafik poliçesi yoksa / karşı araç alkollüyse / ehliyeti yok veya geçersizse, / kaza sırasında yaralanma varsa polis çağırılmalıdır.
    yanlış yazdığım bir konu varsa düzeltelim.
  • Güzel bilgiler.

    Bu bilgilerin dışında sigortacınızı aramayı unutmayın.

    Sigortacı telefonu açmıyorsa , sigortacınızı değiştirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.