Şimdi Ara

KAZA KUSUR ORANI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • geçmiş olsun; sorgulamayı nereden yaptınız_?

  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    itiraz ettin mi, nedir durum? nasıl bir sonuç aldın acaba...

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    hocam itiraz ettim tekrar yüzde yüz verdiler, daha sonra bir hukuk bürosu aradı. kazanabileckleri davalara girdiklerini belirtti ücret talep etmediler 25 veya 50 haklılık payı cıkartırız bu davadan dediler. baktık inceledik onlara yetki verdik 45 gün icinde dava sonuclanacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • valla bence de %100 vermeleri tuhaf. bekleyelim, görelim.

  • Vallahi kardeş kusur sende ve boşa çabalıyorsun, karşı tarafı da boş yere tahrik ediyorsun. Hakkını kullan tabii ama haksızsın yani, net haksızsın. Hani biz de bu tip durumlarda senin gibi düşünüyoruz, ol bizim diyoruz ama kanun ortada, nizam ortada. Kendim de yapmıyorum ama orada kanunen durup karşı tarafa yol vermen gerekiyor. Yol kusuru, belediye hatası ne dersen de birçok şey sayarsın ama kağıt üzerinde sen haksızsın. Bu tip hukuk büroları karşıyı arayıp aba altından sopa gösterip 5 lira alıp 2'sini kendi komisyonları olarak alma derdindeler; hak, hukuk bilen kimse düşmüyor artık bunlara.


    Ana yol tali yol kavramı birbirlerine üstünlüğü olan yollarda olur, burada görüldüğü üzere iki yol da "yol" hüviyetinde. Yani kavşakta dur veya yol ver tabelaları yoksa -ki bu durumda yok- senin buradan hiçbir şekilde olumlu karar çıkmayacak. Boş yere karşı tarafı uğraştırıyorsun. Ben karşı tarafta olsam iyi niyet gösterip değer kayıp davası açmayacak olsam da bu davranış üzerine koparabileceğim her şeyi koparmayı denerdim.





  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    taa konunun ilk mesajinda yazdim suclusunuz diye. ancak kusur kontrolsuz kavsakta gecis ustunlugunden verilmemis, anayol-tali yolda gecis ustunlugunden verilmis. yani evet goruntuye gore iki yolda esit ancak kusura gore biri tali yol. yani ana yol tali yol tanimini uye degil tramer yapmis. bu durumda uye hakli. ha kagit uzerinde beyaz arabanin oldugu yol anayol gorunuyorsa ayri bir olay.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 7 Haziran 2023; 22:1:57 >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    hocam valla o sokaktan o şekilde çıkan birisine elimden geldiği kadar uğraşırım, o da uğraşsın istiyorsa sıkıntı yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    yani dediginiz gibi bir karmaşa var olayda bakalım. 1 ay sonra açıklığa kavuşur güncellerim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ekremteksen kullanıcısına yanıt

    Hocam bak ben de diyorum, senin olduğun pozisyonda 100 kere kalsam 100'ünde de karşıya yol vermem, bu konuda sana hak veriyorum. Ancak kağıt üzerinde haksızsın, bundan bahsediyorum. Bizim yolların saçmalığından kaynaklanmış sorun, belediyeyi bile dava etsen yeri bence.

  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    bakalım hocam, tecrübe olur artık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    sorunun tam olarak nereden kaynaklandigini aciklar misiniz?

  • Böylece kimlerle aynı trafikte araba kullandığımızı görüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Bu tip birisinin daha az öneme haiz olduğu yollarda özellikle Avrupa’da mutlaka ama mutlaka bir tarafta dur tabelası olur. Burada ister yol hatası deyin isterseniz şehirleşme problemi deyin bir sorun var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    daha oncede yazdim ve hala anlamadiniz. kusur yollarin esit olup sagdaki aracin oncelikli olmasindan verilmedi.

    Madde 57 b 5 ten verildi.

    Iligili yere bakarsaniz diyor ki:

    Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda; Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara, Geçiş hakkını vermek zorundadırlar. 


    Sizin dediginiz gibi (ve olmasi gerektigi gibi) olsaydi

    Madde 57 c 2 den verilmesi gerekirdi.

    Oda diyor ki:

    Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;  Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca, Geçiş hakkını vermek zorundadırlar. 


    Tekrar ediyorum, ya yanlis maddeden kusur verildi ya da madde yanlis uygulandi. Her turlu bir yanlis olduguna gore itiraz dogal haktir.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Şahısların kendi aralarında doldurduğu kaza tespit tutanaklarının incelenmesi sonucunda şu maddeden verildi, şundan kusurlu yazılmıyor. Bahsettiğiniz maddeleri sadece polisin tuttuğu tutanakta görebilirsiniz.


    Örneğin 2015'te karıştığım kaza, karşı tarafa %100 kusur verildi ancak herhangi bir madde yok zira tutanak aramızda tutuldu:

    KAZA KUSUR ORANI


    2021'de karıştığım kazada ise yol ver tabelasından çıkan karşı tarafın yol vermemesi üzerine, yani bildiğiniz kusurum olmadan kazaya karışmış olmama rağmen 52/1-a'dan bana suç vermiş karşı tarafa da 57/1-a'dan.


    KAZA KUSUR ORANI



    Ben konuyu okudum, şimdi de tekrar göz gezdirdim. Yazar konuda bahsetmiş ancak bu zamana kadar taraflar arası tutulan tutanakta bu şekilde "şu maddeden ceza verilmiş" denildiğini görmedim. Yok eğer bu yeni usul ise bunu bilemiyorum tabii.





  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    evet bilgilerinizi gucellemeniz gerekiyor zira sbmde KTT sorgulayinca hangi maddeden islem yapildigina dair bilgi geliyor.

    Ornek:


    KAZA KUSUR ORANI

    Bilgi gelmiyor olsa bile konu sahibi bunu cesitli sekillerde ogrenip buraya yazmis olabilir. siz bu bilgi yazili olmasina ragmen ve bu durumu belirtmeme ragmen israrla alakasiz bir durumdan bahsettiniz.

    Emin olmadiginiz konularda israr etmeden once bilgilerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.


    52a dan kusur almaniz gayet normal, isikli kavsaklarda dahi yavaslamak zorunlulugu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 9 Haziran 2023; 1:7:46 >




  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Eksik olmam hatalı olmamı gerektirmiyor. Velev ki yanlış madde yazılmış ve oran bu şekilde verilmiş olsun, yazar bu konuda net hatalı. Kontrolsüz kavşakta sağdan gelene yol verilir ibaresi var mı var. İtirazını sunduğu dilekçe ve aldığı red cevabıyla sulh ceza mahkemesine başvurulursa karar düzeltilir. Madde değişir kusur değişmez.


    Parmakla gösterdiğim yerin aksine parmağın yamuk olmasına takılıyorsunuz.

  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    ben mi anlatamiyorum siz mi anlamiyorsunuz bilemiyorum.

    diyecek daha fazla bir seyim yok, tekrar ediyorum ortada bir hata varsa itiraz en dogal haktir. yine tekrar ediyorum, fotograflara gore konu sahibinin hatali oldgunu konunun en basinda zaten yazmistim.

  • güncelleme: dava yeni sonuclandı hata %100 karşı tarafa verildi. Bilginize. Hala adalet varmıs dedirtti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.