Şimdi Ara

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kavala Kurabiyesi Tarifi ...

    Malzemeler .....
    1 paket oda sıcaklığında erimiş margarin(Dilerseniz Tereyağı da Kullanabilirsiniz ), 3.5 ya da 4 bardak un , 1 çay bardağı pudra şekeri , 1 su bardağı badem içi
    1 paket kabartma tozu , 1 çay bardağı sıvı yağ , 1 yumurta akı , 2 yemek kaşığı yoğurt , 1/2 çay kaşığı tuz ,Üzeri için ayrıca pudra şekeri.

    Tarif.....
    Badem içi hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce yoğuruyorun. Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Teflon bir tavada badem içimizi biraz kavuruyoruz ve hamurun içine atıyoruz.Bu şekilde bir kere daha yoğuruyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz bastırdıktan sonra bir bardağın ağzıyla ay şeklinde kesiyoruz.Bu işlemi kurabiye kalıbıyla da yapabiliriz.Bu şekilde yaptığımız kurabiyelerimizi yağlanmış tepsimize diziyoruz. 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler biraz dinlenip ılındıktan sonra pudra şekerine bulayıp afiyetle yiyoruz.Kavala kurabiyesini ısrarla tavsiye ediyoruz.

    Afiyet olsun:)

    Edirne Keçecizade ve Kırklareli Tatsan Salih Usta KAVALA kurabiyeleri tavsiye edeceğimiz hazır ama mükemmel tatlardır.







  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hamura pudra şekeri ekleniyor yazım hatası yoktur , bademler tercihe bağlı bütün olarak veya dövülmüş olarak ta kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.