Şimdi Ara

Karpal Tünel Sendromu (Sinir Sıkışması) Olanlar Bakabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
27.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Alanında iyi bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanına gözükün konuşmaları size güven vermezse bir başka doktorada daha görünürsünüz illa ilk doktora ameliyat olacaksınız diye bir şey yok.

    Ameliyatdan da çekinmeyin bir çok defa bu ameliyata girdim ve giriyorum basit bir ameliyattır.

    Demin sorduğunuz ameliyat sonrası farklı durumların oluşması tabiki yapan hekime bağlıı olarak oluşur.

    Doğru müdaheleyle sorunu çözdüğü gibi yanlışla daha kötü olmasına da sebep olabilir.

    Ameliyat sonrası iyileşme süreci vs hakkında pek bilgi sahibi değilim. Fakat muhakkak belli bir süre rapor verilir.

    Eğer ciddi bir maniniz yoksa bir başka doktora daha gösterdikten sonra güvendiğinize ameliyat olun ertelemeyin..

    Acil şifalar..
  • S£rkAn S kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler hocam. Farkli bir fizik doktoruna randevu aldim. Bir de ona gorunecegim. Onun tavsiyesine gore bir de ortopediye almaya karar verdim. Elimi yormamaya gayret ediyorum. Su an fena degil durumu. Yilbasindan sonrasi icin dusunuyorum eger boyle giderse. Bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Emgnin sonucuna gore karar vermez mi doktor? Yani sonucu gorunce ameliyat der sanirim o da?

    Doktor eger sikayetlerin artarsa ortopediye git demisti. Acaba ona mi randevu alsam.

    bu hastalıklarda ameliyat şikayetler görülür görülmez önerilmez...böyle saçma şey duymadım hayatımda...şikayetlerin aylar yıllar boyunca sürer ve geçmezse,ilerler ve sinirlerindeki sıkışmanın boyutu seni kalıcı olarak sakat bırakacak duruma gelirse ameliyat konuşulur...benim dirseğimde de aynı problem vardı vg sırasında oluştu ve aylarca gitmedi az buz bir uyuşmada değildi üstelik telefonla bile konuşamıyordum...sonra vg ye düzenli olarak devam ettim triceps kasım için kaldırdığım kilolar başlangıç kilolarımı 3 e katladı...ağrılar uyuşmalardan eser kalmadı...dirseğimi uzun süre br yere yaslasam ve telefonla konuşsam bile uyuşma olmuyor yada ayda yılda bir derecesinde oluyor...bunun nedeni triceps kasının o bölgeyi sarıp sarmalaması ve asıl desteği oluşturması...ameliyatı bende düşünmüştüm...sıkıntı verici günlerdi elbise giymek bile dertti, şimdi iyiki olmamışım diyorum...




  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    İste ben de anlamadim. Emg ceken de fizikci de ameliyat dedi. Fizikciye yapmam gereken bir sey var mi diye sordum. Dedi bir sey yok. Ne bi hareket ne de baska durumu iyiye goturecek bir sey. Sadece vitamin hapi verdi. İnternete baktim cesitli hareketler falan var. Yani soylemeliydi diye dusunuyorum. Ya da cok onemsemedi mi nedir bilemiyorum. Oysa ilk 3 gundeki siddetli sanci ve uyusma yok su an. 12sinde baska doktora randevu aldim. Onunla da goruseyim de bir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Karpal tunel de ameliyat disinda care aramak sorunu otelemekten baska bir sey degil ve ameliyat sonucunda alacaginiz olumlu sonucu riske edersiniz.
    Gecmis olsun.
    Ameliyat fikrine yaklasik 10 yil direndim taki 1 kg lik posetleri dusurmeye baslayana kadar. simdi normal hali kadar olmasada son geldigi noktadan cok daha iyi durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 11 Kasım 2015; 3:31:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene cok beklemissin usta sen de. 10 yil yav. Geri donulemez seviyeye gelmemis en azindan. Yarin bir doktora daha gorunecegim. Artik onun yonlendirmesine gore 2016da ameliyat olacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ofiste evde bilgisayar kullanırken klavye veya mouse'u bükük bilekle kullanıyorsan evvela bunu düzeltmelisin yani kabaca kollarını masaya dik açıyla temas ettirmekten kaçın en az dirseklerine kadar kolların masaya temas edecek şekilde konumlandır el bileklerin dümdüz şekilde klavye ve fareyi tutacak pozisyonda oturmalısın yoksa el ve bilek ağrıları baş gösterir. sanırım karpal tünel sendromu dedikleride bu ağrıların artık vücudun baskılayamadığı ve sinir uçlarının sıkışma yapmaya başlar hale geldiğinde ortaya çıkıyor. bende böyle bir sorun Allah'a şükür hiç olmadı dilerim olmazda fakat bilgisayar başında çalışma pozisyonuda bundan korunmak için çok önemli bir faktör.


    birde powerball denilen eğlenceli bir icat var kol ve bilekler için gerçekten çok faydalı bir alet ve açıklamalarında karpal tünel sendromu olanlar için faydalı olabilir diye bir ibare geçiyordu bunuda değerlendirebilirsin.




  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Bilgisayari 3 senedir eskisi gibi kullanmiyorum. Simdi bir seyler arastirmak veya arada bir film izlemek icin kullaniyorum. O da cok fazla degil. Seytanin kulagina kursun bu ara iyiyim. Uyusma yok, karincalanma yok, bugun belli belirsiz bi igneleme vardi bir sure. Onun disinda su an iyiyim sukur. Sanirim zorlanmanin da etkisi vardi. Arkadas almisti powrrbal. Denedim ben de degisik guzel bi alet. Eger ilerlerse deneyebilirim. Zaten kaybedecek bir seyim olmamis olur o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim annemin her iki elinde de ileri derecede var bu rahatsızlıktan.3 ayrı doktora gittik ameliyat zamanı çoktan geçmiş dediler, ameliyatta sinirleri sıkıştıran lifli dokuya kesi atarak açıyorlar ama doktorlar tekrarlayabilir dediler.Bizde ( hiçbir yerde iyi gelir diye yazmıyor, okumadık ama fizik tedavide kullanılan bir yöntemi denedik. Yaklaşık 3 aydır parafin tedavisi uyguluyoruz ağrıları %60-65 oranında azaldı, kasılma ve karıncalanmalarda aynı şekilde. Yöntem şu "Tıbbi Parafin" alacak sınız ( fizik tedavi için derseniz bilirler.İstanbul'da iseniz kolay ben çok araştırdım kaliteli ve en ucuz tıbbi parafini Tahtakale'de "Başak Kimya" diye eski bir firma satıyor ben oradan alıyorum) Banyo için isterseniz özel parafin banyo küvetleri var, elektrikle çalışıyor, ısı termostat ayarlı falan onlardan alabilirsiniz ama çok pahalı meretler.Biz Türk işi her iki elin aynı anda bileğine kadar girebileceği derinlik ve genişlikte tencere içinde parafini (en az 2,5-3kg olacakki dolsun) kısık ateşte yavaş yavaş ısıtıyoruz, tamamen erimesini bekliyoruz; sabırlı olmak lazım 20 dk.yı buluyor. Daha sonra 2-5 dk. arası soğumasını beklerken elinizin dayabileceği sıcaklığı kontrol edip daldırıyorsunuz yaklaşık 20-25 sn. bekleyip çekiyorsunuz. Elleriniz kaplayan parafin donuyor ve bunu sıyırarak başak bir kaba alıyorsunuz.Bu işlemi her akşam enaz 20-25 kere tekrarlıyorsunuz.Elinizde donan ve sıyırdığınız parafini daha sonra tekrar tekrar kullanabilirsiniz.Biz sonuç aldık inşallah sizlerde alırsınız.




  • DIGIL D kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun ustam. Yalniz ileri derecede kts geri donusu olmayan kas kayiplarina yol aciyor bildigim kadariyla. Ellerini kullanmasi hususunda sorun var mi peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Cok gecmis olsun ustam. Yalniz ileri derecede kts geri donusu olmayan kas kayiplarina yol aciyor bildigim kadariyla. Ellerini kullanmasi hususunda sorun var mi peki?

    Teşekkürler. Elle ilgili tüm işlerini yapıyor, yaklaşık 5 yıldır böyle idi. yalnız 5-6 kiloyu geçen şeyleri kaldırırken zorlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 19 Kasım 2015; 20:43:19 >
  • DIGIL D kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam. Allah sifa versin. Ben beklemeyi dusunmuyorum. 2 fizikci 1 emgyi ceken doktor tek cozumu ameliyat dedi. Ben de musait oldugum bir zaman halledecegim insallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar,

    bendede sinir sıkışması var.

    daha ameliyat demedi doktor ama :)

    sol elimde serçe parmağım ve yanındaki küçük parmağımda zaman zaman uyuşma oluyordu.

    emg ( iğneli ) yapıldı.

    ilaç vs verildi. ( ilaç alerjim yüzünden kullanmadım. )


    kol uyuşması dirsekten geliyor. dirsek ve kürek kemiğinin ( boyun) oralardan geliyor. boyun fıtığına dikkat.

    kolumu düz tutmak için bir aparat aldım.

    şöyle düşün. kolunu düz tutmak için dirsekleride içine alacak 3-4 tane atel ile dirseğini bağlıyorsun.

    şimdilik iiyim.

    daha farklı hastalıklarım var onla uğraşıyorum..

    :)
    geçmiş olsun.

    tavsiyem..

    bilgisayara fazla takılma.

    kolunu dirsekle beraber düz tut..
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Cok dikkat ediyorum elim icin. Esya bile tasimiyorum. Karincalanma yok. Agri yok. Yalnizca hafif elektriklenme oluyor bazen. Bilgisayari belki iki haftada bir ya aciyorum ya acmiyorum. İlerlerse duruma bakacagim. Allah dermansiz dert vermesin kimseye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bileğimde böyle huzursuz bir his var ipadi ve eşyayı hep o elimde tutuyorum@Pi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MontrealR -- 28 Ağustos 2018; 16:51:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rotary eXperimental-7

    ameliyat olmadan 3 doktora görün....ilgili kasın gelişince yükü kas alıyor ve şkayetler kayboluyor...
    hangi kas hocam bizde geliştirelim ?
  • geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rotary eXperimental-7

    quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Emgnin sonucuna gore karar vermez mi doktor? Yani sonucu gorunce ameliyat der sanirim o da?

    Doktor eger sikayetlerin artarsa ortopediye git demisti. Acaba ona mi randevu alsam.

    bu hastalıklarda ameliyat şikayetler görülür görülmez önerilmez...böyle saçma şey duymadım hayatımda...şikayetlerin aylar yıllar boyunca sürer ve geçmezse,ilerler ve sinirlerindeki sıkışmanın boyutu seni kalıcı olarak sakat bırakacak duruma gelirse ameliyat konuşulur...benim dirseğimde de aynı problem vardı vg sırasında oluştu ve aylarca gitmedi az buz bir uyuşmada değildi üstelik telefonla bile konuşamıyordum...sonra vg ye düzenli olarak devam ettim triceps kasım için kaldırdığım kilolar başlangıç kilolarımı 3 e katladı...ağrılar uyuşmalardan eser kalmadı...dirseğimi uzun süre br yere yaslasam ve telefonla konuşsam bile uyuşma olmuyor yada ayda yılda bir derecesinde oluyor...bunun nedeni triceps kasının o bölgeyi sarıp sarmalaması ve asıl desteği oluşturması...ameliyatı bende düşünmüştüm...sıkıntı verici günlerdi elbise giymek bile dertti, şimdi iyiki olmamışım diyorum...

    Alıntıları Göster
    Nasıl yani karpal tüneli olan biri bilek çalışırsa karpal tüneli yok mu olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.