Şimdi Ara

Karali Premium Filiz Dökme Çay 1 Kg - 24,95 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
5.653
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Maskeler geldi evet. PTT ile gelenlere göre oldukça kaliteli. Bende de halen hazırlanıyor gösteriyor. Kargo bilgilerini sisteme girmiyorlar sanırım. Bende kargo gelince şaşırdım. Yurtiçi ile geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Çayda çer çöp,toz yoksa çay iyi görünüyorsa,demi iyi değilse demlemen iyi değildir. Çayı yıkamak yani demlemeden önce ıslatmak ve soğutmak demlenmesine olumsuz etki eder. Ben de bir ara denedim.
    Eğer illa yıkayayım diyorsan yıkadıktan sonra demliğe koy ve çaydanlıkta kaynayan suyun üstünde biraz 2-3 dk ısıt kurusun ve ısınsın suyu üstüne biraz tek noktaya,birazda ufaktan büyüğe 3 çember çizerek ama çayı çöktürmeden dök.İlk başta ateşi çok kısma,çok da açma. 10 dakika bu ateşte demlensin,sonra az daha kıs 10-15 dakika daha demlensin. İlk bardağı çayı çöktürmeden alıp iç,iyi demlendiyse biraz daha kıs ateşi,iyi demlenmediyse aynı ateşe devam.
    Benim birkaç demleme taktiğim var,suya,çaya ve çayın ne kadar sürede demlenmesini istediğine göre demleme şekli değişir. Acelen vardır,çabuk demlenmesini istersin başka yöntemi seçersin.Acelen yoktur,yarım saat sonra yada 1 saat sonra içeyim dersin farklı şekilde demlersin. Hepsinde de ateşin ne zaman kısılacağı,ne kadar kısılacağı önemlidir.
    Çaydanlık ve demlik geniş mi,dar uzun mu,çelik mi,cam mı,porselen mi. Suyun tadı iyi mi kötü mü. Hepsi etkiler.
    Mesela size kişisel düşüncemi söyliyeyim. Hamidiye Su ile demlenen çay,Saka su ile demlenen çaydan iyidir. Çayı içtikten sonra,işiniz bittikten sonra çaydanlığın altını kapatıp su soğuduktan sonra Saka suyun bıraktığı kirece bir bakın,bir de o dakikalarca kaynamış soğumuş kireç biriktirmiş Saka suyun tadına bakın. O su demin tadını bozmaz mı. Hamidiye ve Bim'de satılan su için böyle bir kireç de yok,ama Saka Su'da var. Erikli'de de yok merak eden olursa. İstanbul belediye yani şebeke suyunun çayı bile Saka Su'yun çayından iyi. Örnek verdim ufak bir detayı suyun etkisini anlatmak için.
    Arkadaşlar,çay demleme yöntemleri ile ilgili bir ara çok detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Çok uzun bir yazı olacak o yüzden bir ara daha müsaitken yazacağım.
    Hiç bir yazımı ben en bilgiliyim,en iyi ben yaparım,en iyi ben bilirim kafasıyla yazmam. Buralarda egosunu tatmin eden biri değilim,insanlar yararlanır mutlu olur diye müsait oldukça yazarım. Beni bilenler bilir,zamanla yazmayı bıraktım,elektronik eşya,beyaz eşya,cep telefonları ağırlıklı olmak üzere,kaliteli yaşam,sağlıklı beslennme ,bilinçli tüketim gibi konularda çok yazan biriydim. 15 yıllık abonelik sürecinde zamanla,evlilik,2 çocuk,onların büyütülmesi,eğitimi,okulu dersleri derken burada yazmaya eskisi gibi zanan ayıramadık. Şuan 8 ve 11 yaşındalar ve günde en az 2-3 saat ders anlatıyorum ingilizcemde olunca biraz.
    Onlar büyüdükçe daha fazla zamanım olur,yaşarsak daha fazla yazmaya devam ederiz inşallah.

    ÇAY ÖNEMLİ,ÇAY DEMLEMEK SANATTIR.İHMAL ETMEYELİM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amd1985 kullanıcısına yanıt
    Hocam uyandırmış olacağım seni belki ama bu firmalar çayın içine çay çöpü denen (çay işlenince çıkan çöp biz gübre olarak kullanıyoruz) lanet şeyi katıyorlar. Bu yüzden bilindik markaların dışına çıkmayın. Ama tavsiyem her zaman çaykurdur. En kaliteli çay her zaman çaykurdadır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Hemen zam yapmış adiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hypericum kullanıcısına yanıt
    Hocam hepi topu 1 lira yapmışlar.

    Migrosta 1 kg 24.90 şu an
  • KARALİ Premium Filiz Çay şuan itibariyle 24.95 TL'den Migros Sanal Market'de tekrar stokta.
    Bir kaç gündür bekliyordum stoğa girmesini. 6 paket daha çekiyorum. Geçen hafta gelenlerin demini tadını beğendim,az 1-2 ay daha beklerse daha iyi olacaktır.

    24.95 FİYAT UYGUN,SON 2 GÜN TAVSİYE EDERİM.BUGÜNLERDE MAĞAZAYA GİTMEDEN ADRESE TESLİM ALIŞVERİŞ İYİDİR.



    Karali Premium Filiz Dökme Çay 1 Kg - 24,95 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 26 Mayıs 2020; 2:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok acı. Açık da konsa gitmiyor o acılık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Hım senin ağız tadın farklı. Lipton Early Grey yada Betatea Kızıldem sana uyabilir belki.
    Şuan Karali Premium içiyorum,fena değil zevk veriyor ama yapraklar iyi kurumamış taze,kaynadıkça çabuk acılaşıyor evet. Çok kurumamış. Depoladım kururlar 3-4 ay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.