Şimdi Ara

KAPUTU BOYALI ARAÇ ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
31.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipodwave8500


    quote:

    Orijinalden alıntı: TrakON

    bahsettiğim araç da yetkili servisde boyanmış. zaten kayıtlarda gözüküyodur boyanan parçalar ve fiyatları değil mi? yani araçtan vazgeçecek kadar mühim bi durum var mı?

    Yetkili servisse fiyat normal hocam.Ben sanayi diye düşünmüştüm o yüzden çok dedim.

    Tramer kayıdında kaputla ilgili sadece boya varsa sıkıntı olmaz.Siz en iyisi şasi , motor , yürüyen aksamı iyice kontrol ettirin.

    Sonra başınız ağrımasın.


    Bence hiç canınızı sıkmayın aracı gösterin servise adamın dediği şeylerden fazlası çıkarsa satıcı ödesin ücreti. Yok adamın dediği yerlerden başka yerde boya yoksa siz ödersiniz ve alırsınız aracı




  • Araç alırken sadece expertiz yapan yani sizin tabirinizle computer test yapan yerler yeterli olmaz. Orada gerçek anlamda kaporta ve aracın motor durumu hakkında bilgi alabilirsiniz sadece. Şasenin durumu, alt takım, şanzuman, araçtaki arızalar v.s. konularında (ki asıl can alıcı noktalar bunlar) bilgi alamazsınız. Yetkili servisin bazıları gerçekten çok iyi expertiz yaparken bazıları gerçekten çok kötü. Ankaradaysanız expertizi mutlaka Ağaçlı Ford servisinde yaptırmanızı öneriririm.

    Diğer bir nokta ise kaputu boyalı araç elbette alınır. Ön çamurluklarında bir şey yoksa endişelenmeye bile gerek yok bence. yetkili servise götürdüğünüz zaman size seceresini çıkartırlar.
  • hocam yetkili serviste o ücret çok çok çok normal. sadece kaput boyasıdır o. bi computest bi de iyi bi usta gözüyle o araç alınır beyefendi gibi binilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omer-asit

    hocam yetkili serviste o ücret çok çok çok normal. sadece kaput boyasıdır o. bi computest bi de iyi bi usta gözüyle o araç alınır beyefendi gibi binilir.

    bencede sıkıntılı bi durum söz konusu degilidir gibime geliyor
  • teşekkürler arkadaşlar. pazartesi servis kayıtlarına baktırıp ordan ustaya göstermeyi düşünüyorum. motorun çalışmasında, şanzuman ve viteste sorun yoksa alırım.focus aramakla geçen 9. aydayım
  • Kendi aracımdada kaputta boya var opelin ikinci elinden almıştım tramerde yüksek meblağ cıkınca sordum neden diye haklı olduğu halde kendi kaskosundan karşılatmış masrafları her iki aracında sırf bu yüzden vazgececek olsadım aynı paraya iki katı km yapmış aracı almış olacaktım kasko sirketlerindede bir cok sey dönüyor tramer kayıtlarıda yanıltıcı olabilir , sözüne güvenilir ustaya kaporta yürüyen aksam motor gösterilmesi en iyisidir , alıcalarda bu yolu izler.
  • mumkunse boya oncesi fotograflari isteyin,

    sattigimiz arabada iki farkli olayda arka kapiya surtme ve onden bir ufak bir darbe sonucunda 2500TL masraf gorunmesine ragmen elimizde resimler oldugu icin hicbir deger kaybi yasamadan sattik. zira fotograflarda her iki olayin da sase motor vs ile ilgili olmayan basit kazalar oldugu cok belli idi, arac servis kayitlari tam, bakimli ve dusuk km'li olunca dert olmadi.

    kendimiz yaptirsak 500-650TL civarinda olabilecek isleri kasko serviste yaptirinca ornegin far 50TL yerine 250 TL'ye, sis fari keza 5 misli deerken fiyat katlaniyor.
  • bir önceki aracımla arkadan başka bir araca çarptım tampon,farlar ve kaput dışında aracıma hiçbirşey olmadı! (tampon yamuldu, farların camı kırılmadı sadece bağlantı yerleri zarar gördü, kaputun ön kısmında biraz yamulma vardı) aracımı servise götürdüğümde kaputun değişeceğini tamir yapmadıklarını söylediler (ordu renault servisi) ben aracımı sanayiye götürseydim değişme olmayacaktı! burda dikkat edilmesi gereken bence şaşe! yamulma yoksa araç pert değilse sorun yok!
  • az önce bir araç için bir firmayı aradım. satan firma bir markanın ankara distribütörü. bu yüzden güvenilir diye düşünüyorum. yetkili kişi:

    "kaputta taş çarpmasından dolayı iz oluşmuş. o yüzden boyanmış. başka biryerde boya yok" diyor. şimdi bu aracın boyası tramerde mi gözükür yoksa aracın kendi yetkili servisinden arıza sorgusu mu yaptırmak gerekiyor?
  • güncell
  • durumla ilgili tutanak varsa tramerde çıkıyo diye biliyorum. yetkili serviste yapılmışsa kayıtlarında çıkması lazım. eğer bunlar yoksa siz hasarın resmini isteyin. resim yoksa şüpheli yaklaşın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrakON

    durumla ilgili tutanak varsa tramerde çıkıyo diye biliyorum. yetkili serviste yapılmışsa kayıtlarında çıkması lazım. eğer bunlar yoksa siz hasarın resmini isteyin. resim yoksa şüpheli yaklaşın.

    Araç resmini görmek tabiki iyi olur,tramer görmekte tabiki iyi olur(pert kaydı için kesinlikle gereklidir) ama yeterli değil bu işin bir sürü o...'lukları var.
    Araca komple kasa atanı mı görmedim arkadan hasar görmüş bir aracın kıçının, önden hasarlı ve pert olmuş bir aracın kıçıyla direklerden itibaren kesilerek tekrar birleştirilmesini mi görmedim, tavanların direklerden itibaren kesilerek değiştirilmediğini görmedim.
    Uzun lafın kısası güvendiğin bir yetkili servis veya bu işten gerçekten anlayan bir ustaya gösterip onay aldığın sürece sorun olmaz.
    Orjinal servislerinde kendin "para karşılığı" ekspertiz raporu alırsanda gece rahat uyursun çünkü verdikleri belgeden fazla birşey çıkarsa servise dava açma hakkın doğar.




  • ben kaputu boyalı aracı almadım. alamama sebebim ise aracın iç döşemelerindeki yıpranma ile kilometresinin uyumsuz olmasıydı. tam 9 aydır arabam yok ama çok fazla ihtiyacım olmasına rağmen kazıklanıp verdiğim paraya değmeyecek aracı alacağıma 9 ay daha beklerim daha iyi. en ufak bi güvensizlik olursa hemen onu kurcala. satıcının ifadelerine dikkat et.eğer bi yalanı varsa genelde açık verirler. bahsettiğim kaputu boyalı aracın sahibinin yalanı yakalayıp üsteledim mesela. açıklamasını istedim. bu işte satıcıya ve araca güvenmen lazım. milyar milyar para veriyoruz. 3-5 uyanığa kaptırmak yazıktır.

    arkadaşların da dediği gibi tramer, servis kayıtları ve uygun bi computest yaptırınca içine sinen aracı almak sorun olmaz. üşenmeyip bir de rotçuya götürürsen tam olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrakON -- 22 Nisan 2011; 23:24:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skmg

    mumkunse boya oncesi fotograflari isteyin,

    sattigimiz arabada iki farkli olayda arka kapiya surtme ve onden bir ufak bir darbe sonucunda 2500TL masraf gorunmesine ragmen elimizde resimler oldugu icin hicbir deger kaybi yasamadan sattik. zira fotograflarda her iki olayin da sase motor vs ile ilgili olmayan basit kazalar oldugu cok belli idi, arac servis kayitlari tam, bakimli ve dusuk km'li olunca dert olmadi.

    kendimiz yaptirsak 500-650TL civarinda olabilecek isleri kasko serviste yaptirinca ornegin far 50TL yerine 250 TL'ye, sis fari keza 5 misli deerken fiyat katlaniyor.


    Kesinlikle aynı durumla bende karşılaşmıştım sigorta sirketleri cok kurnaz cok
  • teşekkürler arkadaşlar. yalnız bir hususa kafam takılıyor. aracı satan firma büyük bir marka'nın yetkili servisi. araç ise başka marka. bu da yetkili servistir diye firmanın yetkilisine güvenmek mi gerekir. neticede başka araç olsa da; bu araca da muayene yapabilirler. yapmışlar mıdır?

    yahut araştırmam sonucu başka problemler çıkarsa; "satıcı bize böyle dedi. biz de açıp bakmıyoruz" derler mi?

    bu tip yerlerden aracı alıp muayeneye götürmek de sıkıntı olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.