Şimdi Ara

kapsamlı adc konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar maini adc olan ve yüksek ligde olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Tr serverinde platin 1 ligindeyim. 1.5 yil kadar solo top oynadiktan sonra adcye gectim ve pozisyon alma konusunda bunun sikintisini hala cekiyorum. Neyse bu aralar supportum iyi degilse lane i veriyoruz direk etkili olamiyorum farkli mekanikleri olan,adclere karsi nasil oynnanir pek bilmiyorum. Neyse birtakim herolar ve bu herolar hakkindaki sorularimi yazacagim yardımcı olursanız sevinirim.


    1) draven : bu arkadaşımızla son oyunlarımda feedliyorum. Tristana jinx gibi herolara lane veriyorum. Çok iyi bir istatigim vardı draven ile tamamen bozuldu. Tamanen agresifmi yoksa pasifemi oynanmalı? Tavsiyeleriniz nelerdir.


    2) ezreal: mainim diyebileceğim arkadaş. Draven tristana gibi herolara çok pasif kalıyorum supportumda iyi değilse direk lane ıı veriyoruz. nasıl oynanmalı? Püf noktaları nelerdir?



    3) jinx ve kogmaw : 2sindede aynı sorundan muzdaribim. Lucian graves gibi dibine girip burstleyen herolara karşı bisey yapamıyorum karşılık veremiyorum. Ne yapmam lazım?


    Vayne: karşısın çok iyi değilse iyi oynuyorum ama iyilerse hiçbişey yapamıyorum. Early trade giremiyorum tek yiyorum tflerde ise tek yiyorum. Pozisyon sıkıntısını en çok yaşadığım hero vayne. Ne kadar kasarsam kasayım kendimi iyi koruyamiyorum bi kha zed atlıyor ölüyorum. oynayamadigim tek adc. Bunun hakkında çok tavsiyeye ihtiyacım var.


    Evet arkadaşlar. bunların dışında pozisyon alamıyorum. Takımımda sık sık söylüyor bunu. Pozisyon almakda kendimi geliştirmem için ne önerirsiniz?


    Yardımcı olan.herkese şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Skywalker Dude -- 17 Ağustos 2014; 23:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Vazgeçme oynaya oynaya alışırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezon 2 de adc oynamayı öğrenicem diye 700 eloya kadar düşmüştüm oynaya oynaya öğrenicen birde şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.başarılar :)
    http://www.youtube.com/watch?v=448Jx1oCYXs
  • Zaten simdi soyle kog maw olsun ashe olsun cok yuksek damage sahip herolar ama onlari lane asamasinda kastirmak sorun zaten kog maw modasida korelilerden gecti bize gercekten zor adc kog maw olsun vayne olsun bunlari oynarken olay ne kadar sende bitiyosa o kadarda takimda bitiyo cunku bi Tris oynamiyosun yada ez kacma mekanizmasi yok hadi gene vayne de bi q su var e si var gorunmezligi var ashe de hadi slow u ultisi var kog maw da hicbiri yok bence yanina bi support bul iyi bitane hersey duzelicek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezreal oynama bence çok ustalaşsan da etkisi az oluyor draven öğrenirsen ortalığı dağıtırsın
  • belirttiğin şeyler aslında senin kötü olduğunu gösteren deliller değil , earlyde güçlü olan champlere karşı biraz geride kalman son derece doğal , laneyi adcden ziyade support kazandırıp kaybettirir bana göre. Birde ezreal yerine tristananı kogmawını geliştirmen şuan daha faydalı olur düşüncesindeyim
  • 1) Yanına seni ganklardan kaçırabilicek ve koruyabilicek bir support alıyorsalar tamamen agresif oynaman daha iyi senin için ama istersen pasif kalıp junglenin gelmesini bekleyebilirsin bu senin oyun tarzına kalmış birşey. Bence dravenin en önemli noktası teamfightlarda düzgün pozisyon almak ve baltaları pozisyonunu bozmadan yakalayabilmek bunu becerirsen çok rahat taşıyorsun.
  • EDİT: 2 kere gönderilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blu4yes -- 18 Ağustos 2014; 0:23:04 >
  • Genel olarak herkes oynayarak gelişirsin demek istemiş teşekkürler hepinize. başka tavsiyelerede açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kog ile oynuyorsan yanina sececegin sup çok önemli. En uygunu morgana ve leona. Kogun olayı q sunda bitiyor graves luci gibi adamlar dibinde burst vurdugunda q tutturamazsan işin zor. İtem sıralamam üçlü bot ebedi hayalet dansci son fısıltı youumu şeklinde. Ben hiç mahvolmuş kasmıyorum q dan ve bottan gelen atak speed early ve midde gayet yeterli oluyor. Hayalet ciktiginda zaten bayagi efektif oluyosun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akino -- 18 Ağustos 2014; 0:36:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akino

    Kog ile oynuyorsan yanina sececegin sup çok önemli. En uygunu morgana ve leona. Kogun olayı q sunda bitiyor graves luci gibi adamlar dibinde burst vurdugunda q tutturamazsan işin zor. İtem sıralamam üçlü bot ebedi hayalet dansci son fısıltı youumu şeklinde. Ben hiç mahvolmuş kasmıyorum q dan ve bottan gelen atak speed early ve midde gayet yeterli oluyor. Hayalet ciktiginda zaten bayagi efektif oluyosun

    dostum sana katılmıyorum kogmaw healt verebilen supportlarla daha uyumlu bana göre alistar , nami , sona tarzı , leona daha çok earlysi güçlü olan champlerle iyi bence draven corki lucian gibi
  • Elimden geldiğince cevapladım bildiğin bir şey olabilir ama çoğu kişi yapmıyor bot lanede iken sürekli hareket et.Mesela solo lane de farm itmesini beklerken sabit durabilirsin ama bot lanede ani focus alabileceğinden sürekli sağ sol gitmen önemli.Ayrıca ufak bi taktik karşına daima adcyi al yani adc ile çapraz durma supportdan aşırı focus yersin.


    Draven şu sıralar pek tercih edilmesede hatrı sayılır derecede üstünlüğü duruyor bana kalırsa.Jinx ve Tristana olayında;Tristanaya karşı başlayayım ilk leveller çok önemli olabildiğince o minyon alırken dürtmeye çalış kule altına hapsetmek aşırı önemli pasifi yüzünden kendini counterlıyor zaten.Jinx olayına gelirsek olay birazda supportuna bakıyor eğer iki supda pasif oynarsa jinx lane i alır.Ama yanında atıyorum bir thresh,leona,blitz olursa kısacası ani focus yapabileceğiniz supportlar olursa üstünden gelebilirsin bu da ancak 6 levelden sonra.(Blitz varsa ilk leveller.)


    Ezreal:Mesafeni korumak önemli, önceden de belirttiğim gibi ana olay yine minyon alırken poke yapmakdan geçiyor.Ayrıca üzerine draven koşarken geri çekil o geri dönerken q-w şeklinde dürt.Tristanaya karşı da yine kule altı gibi teknik detaylar gerekiyor bana kalırsa çünkü support desteğinin çok büyük olmadan kesileceğini sanmıyorum.



    Jinx oynarken asıl olayı poke zaten.Jinxi jinx yapanda o karşına graves geliyorsa sürekli dürt gerekirse minyon kaçır ama onu geriye hapset.Supportunun önünde durması da önemli.Ayrıca aa menzilinde üzerine koşup dürtüp geri gelirken q modunda dürtebildiğin kadar dürt büyük ihtimalle üstün çıkarsın takastan.

    Kog'maw ile olabildiğince pasif farmlamaya bak.Brust damage vuran şampiyonlarla gereksiz takas yapma sadece sana vuramayacağından emin olduğunda ve farm alırken w ile dürt.




  • lane aşamasında adc değil sup önemlidir karşında kim olursa olsun lane supporta team fight adc ye bakar supportun varsa yaman gereken farm yapmak hasar vermek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.