Şimdi Ara

Kapıları Açsalar Genç Nesil Ülkeyi Yürüyerek Terk Edecek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
6.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İleride yani 5-6 yıl sonra AB vatandaşlığı almaya çalışacam. İsterse bana binlerce dolara mağlolsun ama kesinlikle alıcam. Sınıf arkadaşım aslen Belçikalı orda doğup ilkokulu orda okumuş. Adamda AB vatandaşlığı var istediği yere sadece bilet parası verip gidiyor. İstediği yerde konaklayıp istediği kadar kalabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya ne yeni nesili kardeşim 39 yaşındayım aile mi alıp kaçan ilklerden olmazsam s........ beni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla bunlardan biri de benim. Dis hekimliginden mezun olur olmaz ver elini Almanya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yürümek mi koşarak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bu benim aklımda ama suanki euro durumunu görünce ürkmüyor değilim 5 sene sonrasına nolacak diye

  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ben biraz sansliyim diyebilirim. Yurt disinda tanidiklar var. Onlar yardim edebilir
    Ama yine de ne olur ne olmaz para biriktireceğim. Çok bir etkisi olmasa da tuzumuz olsun:d
    Euro aldi basini gidiyor malum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim de var oberarzt bashekim tarzı bisey ama pek güven olmaz almancılar kendilerinden baskalarını pek istemiyor :D ee basladın mı bari almanca çalışmaya

  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Yok hocam daha değil. Zaten yurt disinda uzmanlik islemiyormus. Dus calismak gerekmiyor. Onun yerine Almanca alışırım C1 seviyesine gelmek icin. 1,5-2 sene gerekirmis. Benim de dile yatkinligim baya iyi. Son sene baslariz calismaya :D 1 sene de mezun olunca burada meslegimi yaparim. Ayni zamanda Almancaya devam ederim. Yutupta yapan insanlar var. Ornekler olmasi sevindiriyor.
    Ayrica gideceksen Dusseldorf’u öneririm. Cok fazla turk tip ve dis hekimi var. Bizim yakin bir prof. Doktor var. Cocuklari da doktor ve cikar cikmaz Dusseldorf’a gittiler. Simdi mutlularmis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam diste 2ye mi gectin suan ? bence ufaktan başlasan iyi olur gibi facebookta grup var giden veya gidecek olan doktorlar diye. son senelerde çalışma günü kurtarmak gibi oluyor şimdiden temel atman daha uygun olur dediler bana. ben 2 ye geçtim dediğin gibi uzmanlık düsünmüyorum. günlük 1 saatini ayırsan A1.3 e gelirsin ki ufak tefek cümleleri kurabilir derdini anlatabilirsin vs. büyük ihtimalle okul açılmayacak online gibi duruyor ilerleyebildiğin kadar ilerle bence. ben günlük 1 video yaklasık 1-1.5 saat ayırıyorum temel atmak için iyi oluyor :D


    youtube da güzel öğretici kanallar var böyle bir niyetin varsa yardımcı olurum. 2010 ruhu birbirine sahip çıkmaktır  

  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Bu sene 1. Sinifa baslayacagim. Daha yeniyim yani. Ayrica donem icinde Almanca icin sizden yardim isteyebilirim. Birbirimize yardim edelim. 21 şerefine

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anladım hocam hayırlı olsun. tabii ki elimden geleni yaparım. aklına takılan olursa bir pm mesafesindeyim. forza 2010   

  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uçarak terk ederim.Türkiye ile alakalı hiçbir şey ilgimi çekmiyor.Geri kalan her şey dolarla.Dede korkut okumakla ömür geçmez


    Gerçek şu ki kültür endüstrisinde türkler yok edilmiştir.Beğenmediğimiz çin bile wuxiayı getirdi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Ağustos 2020; 1:33:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kandırmayın DHlileri. bak bakalım almanyada kaç tane buzdolabı var? kaç tane saç kurutması var? bunlara bakmazsanız euro güzel gelir tabi. türkiye çok gelişti avrupa yaşancak gibi değil her şey pahalı türkiye çok ucuz cennet ülke bee

  • YENİ NESİL MALSA SORUMLUSU DÜZGÜN EĞİTİM SİSTEMİ KURULMASINI SAĞLAMAYAN ESKİ NESİLDİR!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atalar bizler için çok şey başarmışlar sıfırdan ülke var etmişler fakat senelerdir gelen iktidarlar ülkeyi geriye götürmekten başka bir şey yapmamıştır.. Çoğu genç Amerikada tuvalet temizlemek Türkiye doktor olmaktan daha onurlu ve güzel bir yaşam vaad ediyor düşüncesinde..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

    Siz dünyayı ne zannediyorsunuz ya?

    Genç nesil bu vasıfsız, sorumsuz, işe yaramaz haliyle Yunanistan kapısından çıplak kalmış halde geri döner ancak.

    Aklınızı başınıza alın biraz. Dünya kollarını açmış gelse de Türk gençlerini alsak diye beklemiyor. Buradan doktora yaparken gidenler orada anca kasiyer oluyor köpek gibi çalışıyor.

    Dünyadan o kadar habersiz o kadar boş konuşuyorsunuz ki size şaşırmamak elde değil.

    Önce burada çalışın. Bir şeyleri değiştirin. Fareler gibi kaçıp kendinizi kahraman mı zannediyorsunuz?

    Senin vasfın ne çok merak ettim :D

  • Gençler baya yurtdışına çıkmak istiyor, benimde grillden anlayan dürüst birine ihtiyacım var. Akrabalar yurtdışına çıkarmamı istiyorlar ama bende akrabadan burnum sürüldüğü için pek yaklaşıyorum yoksa 20 gün içerisinde vize çıkarabiliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    Kusura bakma ama bu genç nesil daha önünü göremiyor nereye terk edecek acaba?


    Ver ellerine telefonu pubg oynasın.

    Ben 29 yaşındayım.


    Ne mutlu ki kendim için zamanında gerekenleri yaptım. Şimdi çok büyük bir firmada güzel bir işim, iyi kazancım, annem-babam oyalansınlar diye ufak bir şirketimiz var. Şirket dediğime bakmayın tabii, küçük bir oyuncak dükkanı. Annem çocukları çok sever, onun için açtık.


    Ama dönüp bakıyorum, şimdiki nesil için ne yapıyoruz diye... Hiç... Hep kendimizi düşünerek ilerlemişiz. Geçim derdi, hayat şartları vs diye diye saklanıyoruz bu bahanelerin arkasına.


    Bizden de önceki nesil daha kötü... Bizi de buna iten nesilden bahsediyorum. Hadi ben yırttım, bir sürü yaşıtım insan işsiz güçsüz geziyor. Onlar ne yapsın ? Benim şansım modern ve eğitimli bir ailede doğmuş olmamdı.


    Ülkenin bu hale gelmesinin asıl sorumlusu olan 40-80 arası doğan nesil, hiçbir halt yemeden sadece bekara eş boşar gibi vaaz vermeyi, nasihat vermeyi biliyor. Konuştuklarının anlamı yok, zamanımızın gerçekleri ile alakası yok. Tabii herkes için genellemiyorum. Çoğunluğu böyle.


    İcraat ne diye soruyoruz, tecrübe önemli siz bizi dinleyin diyorlar. Sadece konuşuyorlar... Ondan sonra Z kuşağı bilmem ne...


    Açık söyleyeyim, Z kuşağı bizden de daha üstün. Bizden öncekilerden zaten kat be kat üstün. Var tabii ki aralarında dejenere olan gruplar. Teknolojinin ilerlemesi, zamanın değişmesi büyük etken ama bu çocuklar artık sorgulamayı biliyorlar. Hiç değilse sorabiliyorlar çekinmeden... Tek sıkıntı, onlara cevap verecek yeterli donanımda insan bulamıyorlar. Ya da saçma batıl şeylerle örtülü sorma etme höt zöt gibi cevaplarla karşılaşıyorlar.


    En basiti "anne-baba ya tarih-din-siyaset vs gibi şeyler çarpıtılıp bize anlatılıyorsa" diye sorgulayan gence ilk verilen cevap, günah - sen daha mı iyi bileceksin minvalinde oluyor. Çocuk zaten öğrenmek için soruyor. Bir cevap arıyor. Bizim yaşlı kesim öğretmek yerine, tersliyor. Kendi bilmediği için, sorgulamadığı için, koyun gibi her söylenene inandığı için başka birisinin öğrenmesine tahammülleri bile yok bazı kesimlerin.


    Bugün sağlam imkanlara sahip olan, güçlü bir siyasi yapısı ve ekonomisi olan ülkede yetişen Z kuşağı büyük ihtimalle çağ atlatacak ülkelerine. Ama maalesef bizde, işsizlik, geçim sıkıntısı diye diye darlanıp, hiçbir potansiyel gösteremeden yaşlanıp gidecekler.


    O yüzden yeni nesillere değil, yeni nesilleri bu şartlara mahkum edenlere sitem edin. Kendinize edin, bana edin, iktidarlara edin.


    Çünkü her zaman en masum, en yeni gelendir. Geldiği ortama göre hayatta kalmaya çalışıp, adapte olmayı dener.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 11 Ağustos 2020; 6:21:32 >




  • Yurt dışına gidip dandik bir işe girip 2 ay çalışıp otomobiller high end pc ler yüksek teknoloji elektronik aletler 2 ay yurt dışı tatili filan bonus paket olarak gelecek sanıyorlar ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.