Şimdi Ara

Kapatılan vakıf üniversiteleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısın dostum.Son gelişmelere göre yatay geçiş yapıp yapmaman farketmeksizin,puanının tuttuğu üniye gidip gitmemen farketmeksizin ücret ödeyeceksin.Kendi kazandığım üniversiteye,hakkım olan yere ücret ödemem de mağduriyet değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapatılan okuldaki herkese geçmiş olsun. Mağdur etmeyeceklerdi güya :) Puanı şehir dışında başka okula tutupta maddi durumlardan dolayı gidemeyecek ve okulu bırakacaklar mı dersin, yoksa son sınıfa geçmiş olupta derslerinin bir kısmı sayılmayacağı için okulu uzayacak olanlar mı dersin tam anlamıyla rezil bir karar. Ha bu arada yabancı uyruklulara suriyeliler garantör okula gidip oranın diplomalarını alacaklar. Türk öğrenciler için ciyaklayan devlet öğrencileri bu suriyeli ve yabancı uyruklu öğrencilere yapılan ayrımcılık içinde ciyaklasınlar bir zahmet.

    https://twitter.com/yekta_sarac/status/763679678683090944



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 11 Ağustos 2016; 14:51:39 >




  •  Kapatılan vakıf üniversiteleri

    Bu ülkede 4 milyon kişi üniversitede okuyor.
    Bunların 65 bin tanesi ki 4 de biri mezun oldu bu sene .
    Yanı %1.5 gibi bir oran .
    Devlet sizin için güzellik yapıyor , ortada bırakmıyor. Ne yani düşük puanla git , aynı mesleğe sahip ol birde para vermek isteme . Vay be öyle dünya mı var ?
    Sizler haklarınızı korunmasını isterken geriye kalan 4 milyon öğrencinin haklarını hiç mi hiç düşünmüyorsunuz. Bu sistem böyle işlemiyor. Hiç biriniz karar alma mekanizmasında bulunmadığınız için iç güdüsel olarak konuşuyorsunuz. Düşünmediğiniz onca şey var. Bu adamlar sabahında çıkıp ya tamam sen şuraya git puanında iyi demeyi isterlerdi yada siz bunu bekliyorsunuz. Gerçekler acıdır. Gitmeyecektiniz. Sizinki şuna benziyor otobanda yol boş diye basıp polis durdurduğunda ama yol boştu demeye benziyor , yok bi beni mi görüyon sen olmadığındada insanlar hızlı gidiyor vs vs züğürt tesellisi.. Şayet bende basarım boş yolda ama polis durdurduğunda çatır çatır imzayı atarım makbuza hiç tartışmam.İnsan bazı şuçları kendinde bulabilmeli. İç huzurunu sağlayabilmeli . Bundan sonra o üniversitenin diplomasınında boş olduğunu biliyorum.




  • Hocam herşey iyi hoş çok güzel yazmışsın.Ben sana simdi tamamen kendimi anlatayım öteye gitme.Ben Gediz üniversite Makine bölümüne geçen sene yerleştim.315 puan ile %50 burslu okuyorum.Ben İzmirden ayrılmak istemediğim için ve İzmirde Devlet Üniversitesine puanım yetmediği için Gediz'i yazdım.Bana diyorki seni merkezi yerleştireceğim.Eyvallah itiraz etmedik fakat 302 ile kapatmış olan Pamukkale üniversitesine nasıl ücret ödememi beklersin? Ben geçen sene tercih etsem zaten yerleşecektim.Hem Denizli'de yaşamak için para vereceğim hem de PUANIM YETTIĞİ HAKKIM OLAN üniversiteye ? Senin mantığın bunu alıyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    Niye başta oraya gitmedin? Burslu olarak vakıfta okumakta bir saçmalık geliyor bana ki bu saçmalığı bende yaptım.
  • Ailevi durumlarım vardı.Şehri terk etmek o an için uygun değildi.Mezuna kalmayı düşünürken ek tercihlerden yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resmowa1

    Ailevi durumlarım vardı.Şehri terk etmek o an için uygun değildi.Mezuna kalmayı düşünürken ek tercihlerden yazdım.

    Senin bahanenin bir önemi yok. 2. Tercihlerde paü dolmuş muhtemelen.
  • Dostum sen aklının yerinde olduğuna emin misin? Ben burada sana neden gidip neden kaldığımı mı açıklayacağım? O okulları klavuza koyanlara anlat derdini.Tercih özgürlüğü öğrencinin en temel hakkıdır.Hakkımız olan puanımızla kazandığımız üniversitelere para ödemek skandaldır.Bu olaylar olmasaydı MYP diye bir şey var biliyorsundur belki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resmowa1

    Dostum sen aklının yerinde olduğuna emin misin? Ben burada sana neden gidip neden kaldığımı mı açıklayacağım? O okulları klavuza koyanlara anlat derdini.Tercih özgürlüğü öğrencinin en temel hakkıdır.Hakkımız olan puanımızla kazandığımız üniversitelere para ödemek skandaldır.Bu olaylar olmasaydı MYP diye bir şey var biliyorsundur belki?

    vakıfın kapatılabileceği , daha sonra bursunun kesilebileceğide belirtiliyor. Keşke okusaydın o maddeleri güzel dostum.
  • Olağan üstü kararlarda kapatılan vakıf ünilerininde bağlı olduğu devlet üniversitesine(Garantör) aktarılacağı yazıyor.Özel öğrenci adı altında 2.sınıf muamele göreceği değil.Keşke sende biraz bilgili olsan dostum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    hahaha , bir daha oku yasayı canım dostum. hatta bilmiyorsan ben sana yazıvereyim.
  • Yasayı yüzlerce defa okudum.Yekta'nın sayesinde artık bu konuda kirlilik yapma trollemeye çalışacaksan başkasını trolle ;) Çarşamba günü hakkımız olanı aldığımızda tekrar döneceğim bu konuya üzülme :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    Aldın mı hakkını :D
  • Evet MYP ile geçişte ücret yok ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    Hani nerde ? Devletin sana ek olarak sunduğu tercih için mi bahsediyorsun yoksa normal süreçteki yatay geçişten mi?
  • Normal süreçteki Ek madde 1 yönetmeliğince uygulanan tercih ki zaten Yerleştirmelere katıldığın an özel öğrenci statüsü kazandığın için ödemek zorundasın yani isteyen Deü,Ege ve İYTÜ ' den dersleri tamamlayabilir tabi ki yerleştiği okul diploma şartı ile :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    MYP ile geçişte para ödenmicek diyorsun , bende sana hani diyorum . Zaten ödenmiyordu şimdi bana tercih hakkı suncaklar bende biryeri tercih etcem para ödücem mi ödemicem mi ? İşte tüm mesele bu :)
  • Yok kesin senin algında bir sıkıntı var dostum ;) Adam sana 2 seçenek sunuyor.Yatay geçiş(Genel ortalama,Myp) yaparsan ve kabul edilirsen senden ücret talep etmiyor.Ben tercihleri bekleyip üni yazarım diyorsan ücret ödemek zorundasın çünkü tercihlere katıldığın an özel öğrenci statüsünü almış bulunuyorsun.Tercihlerde kazandığın okul diplomasını alacaksın fakat istediğin her ünide(Şehir içi/dışı farketmez) eğitimi tamamlama hakkın var ve bu üniler YÖK'ten gelen bildirgeye uyup tüm öğrencileri almak zorunda.Daha nasıl açık anlatılır bilmiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resmowa1

    Yok kesin senin algında bir sıkıntı var dostum ;) Adam sana 2 seçenek sunuyor.Yatay geçiş(Genel ortalama,Myp) yaparsan ve kabul edilirsen senden ücret talep etmiyor.Ben tercihleri bekleyip üni yazarım diyorsan ücret ödemek zorundasın çünkü tercihlere katıldığın an özel öğrenci statüsünü almış bulunuyorsun.Tercihlerde kazandığın okul diplomasını alacaksın fakat istediğin her ünide(Şehir içi/dışı farketmez) eğitimi tamamlama hakkın var ve bu üniler YÖK'ten gelen bildirgeye uyup tüm öğrencileri almak zorunda.Daha nasıl açık anlatılır bilmiyorum...

    http://www.yok.gov.tr/documents/10279/26994545/kapatilan_vakif_yuksekogretim_kurumlari_usul_ve_esaslar.pdf/

    kardeş senin algında bir sıkıntı var heralde , elde edilmiş bir hak söz konusu değil. ZATEN VARDI VAR.




  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    Hakkini falan alamadin degil mi ? :) Saatlerce bana bos yaptin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.