Şimdi Ara

Kanunlar, Din'ler ve Tıp bilimi olmasaydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayal gücünüzü geniş tutun ve kısa vadede yaşanacak olumsuzluklara takılmayın, insanlar veremden ölecekti başkasının hakkını gasp edecekti ama bu hem ibret hem de sonraki nesillerin genlerine zararlı bir işaret olarak geçmeyecek miydi? uzun vadede insanlık nasıl bir evrimleşme yaşardı?


    Özetle yapay seçilim olmasaydı? daha uç bir örnek olarak teknoloji olmasaydı telepati yeteneğimiz gelişmez miydi? bugün uçağa binip amerikadaki tanıdıklarımızla 8-10 saatte fiziksek temas kurabiliyoruz, bu problemi aşabilir miydik?


    Kafam bi güzel bi güzel  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 26 Temmuz 2021; 2:15:52 >



  • Dostum selamlar,


    ''Kanunlar, Dinler, Tıp bilimi olmasaydı'' diye başlayıp ''hayal gücünüzü geniş tutun '' olarak soruna devam ettiğini görüyorum. Ve ben de diyorum ki hiç hayal gücünü yormaya gerek yok.  


    Bahsettiğin dönemler zaten tarım devrimi öncesi avcı toplayıcı topluluklarda yaşandı. Hemde yüz binlerce yıl. Günümüz komplike dilleri m.ö. 40.000 ila 70.000 yıl arasında oluştuğu tahmin ediliyor.(Düşünerek, hayal kurarak, uzun cümleler kurmak.) Daha basit konuşma dili ise muhtemelen 300.000li yıllara kadar gidiyor. Bu ve daha eski dönemlere baktığımız zaman görüyoruz ki telepati yeteneği gelişmemiş. Gelişmemiş olmasını bırak dilleri icat etmek ve konuşmak zorunda kalmışız. Telepati diye bişey olsaydı muhtemelen zaten çıkardı.


    Yani merak ettiğin dönemler yaşandı ve şu an buradayız.





  • İnsan denen varlık kendini belli alanlarda belli şekillerde sınırlamak zorundadır. Eğer böyle olmasaydı yani bu saydıkların ve daha fazlası olmasaydı bizde olmazdık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.