Şimdi Ara

Kampanya dolayısıyla Shellden Bpye geçiyorum [BP Yİ BIRAKTIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Arabayı aldığımdan bu yana shellden başka mazot görmedi ve hep aynı istasyondan aldım bildiğim yerden (1-2 tane farklı istasyon denk geldi)

    Ben bunun bütün fişlerini biriktirdim. 1 senelik harcadığım yakıt tl kaç litre yakmış bunu hesaplayabilir misiniz ? Yani yaklaşık 12 bin kmlik yakıt fişi var şuanda hesaplarsak güzel olur.

    2. Husus olarak bp ultimate hep merak ettiğim yakıttı. Shellden bu arada çok ama çok memnunum performansı hakikaten iyi ama menzilininde bi miktar az olduğunu düşünüyorum.

    Bpnin malum yok tek depoda 59kmye kadar daha fazla yol yapması vs bide mazotunun daha iyi tanıtıldığını güven verdiğini düşünüyorum. Bpdeyken menzil artarsa bpde kalacağım.

    Shellden fullüyorum çok azıcık puan veriyor. Şuan 758 puan var bu ne kadar yakıt ediyor diyorum 0.75 litre diyor yani shellde bütün sene fulleseniz bile epi topu 1-2 litre yakıt kazanıyorsunuz.

    Almaya başlayacağım bp, kendi işlettiği istasyon ve sadece o istasyona özel her 100 tl ye 5 liralık yakıt yüklüyormuş karta. 450 liraya depomun fullendiğini düşünürsek her depoda 22.5 liralık yakıt demek buda. Her ay 3 litre civarı kazanç. Shellde ise bütün senede 1-2 litre. Bp de 12 ay sonunda hesaplamalarıma göre 200-240 liralık bi yakıt birikmiş oluyor. Yani senede 1 bedava yarım depo, 2 senede full depo

    11.07.2021 editi: ses veya titreşimde shelle göre bi fark gözlemlemedim. Menzil konusunu ölçebilmem için fullemem gerekir fullemedim.

    Ama bu ay 2 kere rejenerasyona girdi. Shellden aldığımda daha az rejenerasyona giriyordu araç. 2 ay falan girmediğini hatırlıyordum shelldeyken. Sebebini anlayamadım shell kullanıyorkenki sürüş tarzım aynı ama haziran 28 inden bugüne kadar 2 kere rejenerasyona girdi araç. Denemeye devam edicem kısa süre zarfında önyargıyla yaklaşmak yanlış olur diye düşünüyorum


    22.07.2021 EDİTİ: Arkadaşlar 1 temmuzdan itibaren hep bp kullanmaya başlamıştım ilk kez. Yaklaşık 6-7 kere yakıt alımı yaptım fakat 3. Kez rejenerasyona girdi. Daha 11 gün önce rejenerasyon yapan araç tekrar rejenerasyona girdi ve hep böyle devam edicek gibi sanırım shell vpowerın hikmeti daha fazla ki 1 sene boyunca shellden aldığımda 3 depoda bir (3 ayda bir) rejenerasyon yaparken bp de DAHA 1 AYI DOLDURMADAN 3 KERE REJENERASYON yapması hiç hoşuma gitmedi. Dolayısıyla shelle tekrar dönüyorum ve tecrübemi buraya bırakıyorum. Akşamın 10 unda sigara almak için büfeye dururken bi baktım devir 1000 de gene rejenerasyon yapıyor. 25-30 km boyunca çıktım bastım rejenerasyonu öyle hallettim. Bu kadarda olmaz. Tecrübeyle sabittir bp yi tavsiye etmiyorum değil ama benim araçta shelle göre daha kötü bir deneyim oldu bana. Herkese iyi bayramlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Temmuz 2021; 23:53:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • İstanbul'da isen class oil var Göztepe de zaten ucuza satıyor böyle kampanya kasmazsin, yıllardır kullanıyorum zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaçak yakıt veya ucuz yakıt kullanan bir amca oğlu vardı aracına günümüz rakamları ile 20 bine yakın enjektör ve motor masrafı çıkmıştı,banada diyordu ucuz yakıt var gel hesabı,ben hep shelden aldım vede devam ediyorum..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    kaçak yakıt veya ucuz yakıt kullanan bir amca oğlu vardı aracına günümüz rakamları ile 20 bine yakın enjektör ve motor masrafı çıkmıştı,banada diyordu ucuz yakıt var gel hesabı,ben hep shelden aldım vede devam ediyorum..

    Mazot yerine kömür topu almak isteyen kullanabilir  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam Shell BP demiş, alttaki de gel kaçak mazot var demiş. Allah akıl fikir versin kardeş, mazot pompasını eline alır dolaşırsın dikkat et.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Göztepede'ki class gerçekten uygun sürekli yoğunluk var bir araç gidiyor diğeri geliyor içerde yaklaşık 20 araçlik yıkama alani var, bana ulaştılar girişi genişletmek istemişlerdi e5 den gelen araçlar rahat girsin diye sahibi günde en az 2-3 tır yakıt geliyor demişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 29 Haziran 2021; 21:47:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekkk

    İstanbul'da isen class oil var Göztepe de zaten ucuza satıyor böyle kampanya kasmazsin, yıllardır kullanıyorum zaten
    Yok ankaradayım hocammm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Evet oraya sıraya girince genelde en kötü araç benimki oluyor:D bide yıkama yeri çok güzel 20 araçlık sıra derdin yok kendin yikiyorsun,bu arada girişi sıkıntı biraz sağdan dikkatli girmek gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 29 Haziran 2021; 23:36:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada şikayet var sitesi bp shell için şikayet dolu bukadar marka takintiniz olmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekkk

    Bu arada şikayet var sitesi bp shell için şikayet dolu bukadar marka takintiniz olmasın
    Hocam arabaya bişey oldu anlayamadım. Otobana çıktım enjektör adaptasyonu yapıyordum. Enjektör adaptasyonundan sonra araba bi uysallaştı gibi oldu ama enjektör adaptasyonundan mı yoksa arabaya mı bişey oldu yoksa bp yakıtından mı anlayamadım.

    Enjektör adaptasyonunu yaptıktan sonra arabayı tekrar çalıştırıp çıktım yola. Yokuş yukarı 3000 devirde gidiyodum ama vitesim yüksekti yani son gazdım. Araba 2.0 olduğu için rahatça en üst viteste bile çekiyor. 3000 devirde giderken arabayı çok ufak bişey kesti ondan sonra dedim aha bişey oldu hemen sağdan süzüle süzüle benzinliğe kadar gittim bişey hissetmedim motorda gayet düzgün çalışıyordu bi arızada çıkmadı

    Ondan sonra araba bastığım gaz konumu neyse onda daha uysal kalkış yapmaya başladı. Arabada bp den aldığım mazot vardı.

    Yav dedim shellden bp ye geçtimde o yüzden mi bu çekiş düşüklüğü dedim önce ondan şüphelendim. Yoksa enjektör adaptasyonundan sonra mı oldu bu acaba dedim 2-3 ihtimal birden birikti.
    Yoksa başka bişeymi oldu anlayamadım

    Pimpirikliğimden o gün bp den aldığım mazotu bitirdim dibine kadar gittim shellden tekrar aldım bugün test ettim yok shelldede aynı.

    Ya enjektör adaptasyonu oldu buna sebep yada 3000 devirde çıkarken o an arabada iyice kurum birikti yada turboda ufak bişey oldu gücü kesti şimdi öyle devam ediyor.

    Ama bi yandanda enjektör adaptasyonu neden arabayı uysallaştırsın diyorum

    Neyse sonuçta bp ye geçeceğim. Yakıtı fullerken daha kârlı oluyor kampanyasıyla. Umarım memnun kalırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Bence denk gelmiş hepsi üst üste insan farklı yakıt alınca nedense uçacak kaçacak sanıyor :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki OPET nasıldır?


    Shell / BP / OPET / Petrol Ofisi


    Bu dörtlüyü sıraladığımızda sıralama nasıl olur acaba..?

  • Ben sürekli shell den alıyorum. Menzili opete göre az fakat daha rahat sessiz bir çalışna sağlıyor dizel için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Hepsi üst üste denk gelmiş ama en çok bpden alınca bi kıllandım sanki performansı düştü gibi geldi bp nin yakıtı sıfırladım shellden aldım gene aynı. Yani bpnin suçu yok bpden devam artık

    Adaptasyonu yaparken 5 defa yaptım 1100 devirden 3000 devire sabit viteste yükselip düştüm sanırım 1100 devirden gazı kökleyince öngörülemeyen bi kurum yükledi arabaya ondan sonra böyle oldu. Zaten 1.6 cay motor için diyolar ama ha 1.6 ha 2.0 ikiside tdi 4 silindirli dedim benimki için geçerli değilmiş sanırım. Neyseki kışa doğru inşallah arabanın bu sorunları hallolucak para biriktiriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Ben sürekli shell den alıyorum. Menzili opete göre az fakat daha rahat sessiz bir çalışna sağlıyor dizel için.

    Bende vag grubu araçlar için tüm yakıt denemeleri yapanların bpde daha kararlı daha rahat çalıştığı yorumlarını çok okudum.

    Arabayı aldığımızdan bu yana bende shellden başka bi yerden asla doldurmadım hatta istasyonumda hep aynıydı. Fakat hep şehir içi kullandığım için menzil, performanstan daha önemli bende.

    Arabanın 1. Yıl dönümünden itibaren bp den devam hocam bakalım bp deyken nasıl bi menzil sunacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Haziran 2021; 0:56:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akustik34

    Peki OPET nasıldır?


    Shell / BP / OPET / Petrol Ofisi


    Bu dörtlüyü sıraladığımızda sıralama nasıl olur acaba..?

    Hepsini kullanan internetteki kullanıcı yorumlarına bakmanızı tavsiye ederim.

    Ben aldığımızdan beridir hep shell aldım o yüzden shell hakkında konuşacak olursam hiçbir sıkıntı yaşamadım kesinlikle. Tabi bu belki de shell dışında başka bi yerden alsaydım daha iyi sonuç görseydim shelli kötülerdim ama hep shell kullandığım için yorumum objektif olmaz

    Temmuzun ortasında bp ye geçicem bakalım 4-5 ay gözlemliycem bp de durum ne olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillarca tdi tdci tsi tfsi kullanmis biri olarak, hem mazot hem benzinde shellden otesi yok. Vpower olacak ama katkili olandan yani. Fuel save zaten diger pompa benzinlerinin aynisi bi esprisi yok. Vpowerda araba hem cok sessiz hem de cok daha performansli. Opet traktore ceviriyor, bp falan fena degil ama shell arabayi tam en ust noktasina tasiyor bence.

    Varsin depoda 50 km az menzil gitsin yaw anaaa takildiginiz noktaya bak. Arabalara veriyoruz 300-400 bin, vergisi bakimi kaskosu harci hurcu bayiliyoruz minimum 10 bin, ama kendi keyfiniz icin depoda 1-2 lt fazla yakmayi goze alamiyosunuz vay arkadas. Bu dunyaya bir kere geliyorsunuz etten tirnaktan arttircam diye ugrasmayin biraz keyfinize de para harcayin arkadaslar. Ha biri 500 km fazla goturse digerini alan enayidir de 40-50km icin deger mi yaw. O sessizlik, performans ve motora yaptigi bakim hic bir seye degisilmez.

    70 bin kmde sattigim 1.4 tsi 2015 model golfume vpowerdan baska benzin koymadim, iki ayri ekspertize soktuk ikisinde de motor %100 cikti (ilkinde adam inanmamisti). Baska sozum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evdeki hiçbir araçta akaryakıt istasyonu takıntısı göstermedik. Nerede kampanya varsa oraya saldırdık daha bu yüzden bir araca bir şey olmadı.

  • Ben nerede en ucuzsa oradan alıyorum hep farklı yerlerden alıyorum 10 senedir hiç bir sorun yaşamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elinizde 12000 km'lik fiş var ve aracınız ne kadar yakıyor hesaplayamıyorsunuz.

    Reklamları izliyorsunuz BP'nin 59 km'ye kadar daha çok gittiğini duyuyorsunuz ve inanıyorsunuz. Asla hangi koşullarda sorgulamıyorsunuz.


    Tutturmuşsunuz bir shell efsanesi gidiyorsunuz. Ruh hastası olursunuz ya. Bu kadar kasmanın alemi ne.


    Nere bonus veriyorsa kampanyası varsa gidin alın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.