Şimdi Ara

Kalpte bicak batar gibi agri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
127.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gecen hafta carsamba gecesi kalbimde bicak batar gibi agri basladi ve halen devam ediyor. Sinavlardan dolayi doktora ancak cuma gunu gidebildik. EKG ve EKO‘da bir sey cikmadi. Doktor kan tahlili ve hormon testi verdi. Kani cumartesi sabah verdim, sonuclarini bugun gosterdik, hicbir sey cikmadi. Zayifim ve maclarda cabuk yorulurdum, elim ve ayagim genelde soguk olurdu. Bu yuzden en azindan kansizlik cikar diye dusunmustum. Doktor ilac vermeyecekti, agrilar devam ediyor deyince agri kesici verdi. Agrinin nedenini sordugumda psikolojik olabilir dedi, kas sikismasi da olabilir dedi ancak kas gevsetici vermedi. Internetten okudugum kadariyla benimle ayni sorunu yasayanlarin sorunu kas sikismasi, bazilari da gaz sikismasi demis. Bu sabah gaz cikardigimda agri gercekten azalmisti. Ancak hicbir sorunun bes gun durmadan devam etmesi beni korkutuyor. Uyurken sorun yaratmiyor. Ben sorunun baska bir seyden kaynaklandigini dusunuyorum. Kas ya da gaz sikismasi bu kadar surer mi? Yanitlar icin simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bildiğim kadarıyla kalpte ağrı siniri yoktur. Bu nedenle kalp krizi sol kolun aşırı ağrıması ya da uyuşması ile anlaşılabiliyor. Günlerdir ağrıyor dediğinize göre o bölgedeki bir kas sorunu olabilir. Özellikle sırttaki kaslarda tutulma çok zor geçer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine hastalik arama bence zamanla gecer

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Bildiğim kadarıyla kalpte ağrı siniri yoktur. Bu nedenle kalp krizi sol kolun aşırı ağrıması ya da uyuşması ile anlaşılabiliyor. Günlerdir ağrıyor dediğinize göre o bölgedeki bir kas sorunu olabilir. Özellikle sırttaki kaslarda tutulma çok zor geçer.

    Cevrenizde bu sorunu yasayan birileri var miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bu sorunu bende yaşadım hatta baya endişelenmiştim, aynı sizin gibi doktora da gittim ve bir şey çıkmadı . sonra bir büyüğe danıştım daha anlatmadan bütün olan şeyleri benden önce anlattı . genelde rüzgarda kalınca soğuktan korunmayınca böyle oluyor dedi bi müddet sıcak su keselerini sırtıma koyarak yattım o zaman rahatladım kalp krizi geçiriyorum sanıyodum soğuktan korunmama olarak düşünmedim ama gerçekten geçti. umarım sizinde geçer geçmiş olsun. maç yaptığınızı söylemişsiniz terlediğinizden oluyo olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ranflu

    merhaba bu sorunu bende yaşadım hatta baya endişelenmiştim, aynı sizin gibi doktora da gittim ve bir şey çıkmadı . sonra bir büyüğe danıştım daha anlatmadan bütün olan şeyleri benden önce anlattı . genelde rüzgarda kalınca soğuktan korunmayınca böyle oluyor dedi bi müddet sıcak su keselerini sırtıma koyarak yattım o zaman rahatladım kalp krizi geçiriyorum sanıyodum soğuktan korunmama olarak düşünmedim ama gerçekten geçti. umarım sizinde geçer geçmiş olsun. maç yaptığınızı söylemişsiniz terlediğinizden oluyo olabilir.

    Sizin ağrınız kaç gün sürdü?
  • 1 hafta kadar , bende doktora kalbime bıçak saplanıyor nefes alamıyorum diye anlattım oda kaslarla ilgili düşünmüştü hatta kas gevşetici verdi , soğukta kalmak uzak ihtimal gibi geldi bana ama dikkat ettim hava soğukken ince giyiniyordum ondandı sanırım hemen geçti akabinde
  • Devam ederse bir daha doktora gidin reflü (GÖR) de olabilir...
  • su an ki durumlariniz nasil peki halen devam ediyor mu agrilar.
  • Ergenlik döneminde bana da çok olmuştu bi 20 saniye felan sürüyor sonra geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeknoŞizofren

    Ergenlik döneminde bana da çok olmuştu bi 20 saniye felan sürüyor sonra geçiyor.

    Kısa sürekli nefes almadan durursanız ağrının geçmesinde faydalı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    Evet, bu ağrılar hâlâ devam ediyor ancak alıştım. Kalpten kaynaklanan bir şey olmadığını biliyorum artık. Kamburluk; bel, boyun ve baş ağrıları var. Zayıfım. Omuzlar düşük. Sanırım "kulunç" denen rahatsızlık da var. Sol tarafımdaki kemikleri, kıkırdaklardan çatır çutur sesler geliyor. Bu ağrıların kamburluktan, iskelet sisteminden kaynaklandığına dair kuşkum yok artık ancak uzun zamandır bunlarla uğraştığımdan hastalık hastası oldum. Her gün sıkıntıya girmek psikolojimi bozdu. Yeni yeni hastalıklarla baş ediyorum, kendime çok duyarlıyım artık. Yaz gelsin; önce ortopediye, sonra da psikiyatriye gideceğim. Sanırım bana spor yapmamı önerecek ortopedi, ben de bu yaz badi yapmaya başlayacağım. Hem vücudumu düzeltirim hem kilo alırım hem de psikolojimi düzeltebilirim umarım. Eski yaşamımı özledim. Genç yaşta, yaşlanmış gibi bu sıkıntılarla uğraşmak beni çok yordu. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak...




  • Bilgilendirme amaçlı yazıyorum, bu yaşlarda kalpte hissedilen ağrı kas ağrısı, mideden kaynaklı problemler yada psikolojik olabilir. 25 yaş altında kalbinizde batma hissediyorsanız ve bu batma uzun süreli ise bu asla kalp ağrısı değildir. Kalp krizini genellikle hastalar kalbime öküz oturdu sanki şeklinde tarif eder. Bu bilgilere göre doktor seçmenizde fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüyorum sandım ve gövdemin her yerinde var. Nasıl çözülür bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen bendede oluyor ağrı birden şimşek gibi çakıyor irkiliyor insan tabi birden
  • bu tarz ağrılar genelde göğüs kaslarından kaynaklanır. tabi bazen de aort diseksiyonu denen çok acil bir tabloda da oluşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahankocak

    Gecen hafta carsamba gecesi kalbimde bicak batar gibi agri basladi ve halen devam ediyor. Sinavlardan dolayi doktora ancak cuma gunu gidebildik. EKG ve EKO‘da bir sey cikmadi. Doktor kan tahlili ve hormon testi verdi. Kani cumartesi sabah verdim, sonuclarini bugun gosterdik, hicbir sey cikmadi. Zayifim ve maclarda cabuk yorulurdum, elim ve ayagim genelde soguk olurdu. Bu yuzden en azindan kansizlik cikar diye dusunmustum. Doktor ilac vermeyecekti, agrilar devam ediyor deyince agri kesici verdi. Agrinin nedenini sordugumda psikolojik olabilir dedi, kas sikismasi da olabilir dedi ancak kas gevsetici vermedi. Internetten okudugum kadariyla benimle ayni sorunu yasayanlarin sorunu kas sikismasi, bazilari da gaz sikismasi demis. Bu sabah gaz cikardigimda agri gercekten azalmisti. Ancak hicbir sorunun bes gun durmadan devam etmesi beni korkutuyor. Uyurken sorun yaratmiyor. Ben sorunun baska bir seyden kaynaklandigini dusunuyorum. Kas ya da gaz sikismasi bu kadar surer mi? Yanitlar icin simdiden tesekkurler.

    Bende de kalp sıkışması oluyor nedeni ni anladım ki midem de olan refluden dolayi ağrı yapıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelaynak33

    Bilgilendirme amaçlı yazıyorum, bu yaşlarda kalpte hissedilen ağrı kas ağrısı, mideden kaynaklı problemler yada psikolojik olabilir. 25 yaş altında kalbinizde batma hissediyorsanız ve bu batma uzun süreli ise bu asla kalp ağrısı değildir. Kalp krizini genellikle hastalar kalbime öküz oturdu sanki şeklinde tarif eder. Bu bilgilere göre doktor seçmenizde fayda var.

    Bazen bıçak gibi saplanan ağrılar bende de vardı dediğiniz gibi midede reflü var gastrirtin ilerlemiş hali ondan kaynaklandigini anladım.o yüzden reflü hapı kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Reflü bende de var. Üstelik "huzursuz bağırsak sendromu" da eklendi iskelet sistemindeki bozuklukların yanı sıra. Genç yaşta dedeye dönüştük.
  • Bu olay bende de oluyor nadiren.Küçük yaştayken daha sık olurdu.Arada aniden gelince korkutuyor bazen.Tam sebebini ben de çözemedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.