Şimdi Ara

Kahve ısmarlamalı, kiracının depozitosuna nasıl yatarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Başlıktaki tabiki şaka yollu lakin aşağıda kısa özet geçeceğim hak verip vermemek sizde tabi ama depozitodan bir miktar kesinti yapmak istiyorum.

    Şimdi yaştan dolayı mal mülk kira kontratı pek fazla görmedim. babam varken o yapardı duyardık sadece.
    Geçen Kurban bayramından 4 gün önce yıllarca kalan aile olan kiracımız oğlan başka şehre uniye gidince taşındı gittiler. Lakin iş güç bayram öncesi falan derken hızlıca kiraya vermek ve bir de uğraşmak istemememden giriş katı 3750 liraya kira verilen bir apartmanda üst katta olan dairemizi 1750 den 3 gün içinde kiraya verdim. (olm sığır mısın diyebilirsiniz ama evin içi uzun süredir aynı aile kaldığı için baya tadilat isteyecek halde idi) her gelene evi gösterdim iş çıkışında tadilat gerektiren bir ev olduğunu ama istedikleri gibi kendilerinin yapabileceğini karışmayacağımızı belirttim. Şimdiki kiracılar da kabul etti ve girdiler. Oldukça temizlemişler boyamışlar falan filan. Neyse birinci ayın sonunda kombisi kalorifer peteği evin demirbaşları falan bir çok sıkıntı olduğunu söylediler hiç ikiletmedim zor durumda olduklarını söyledikleri için 4bin lira masrafa girdim. Ama bu iyi niytele başlayan ilişki kiraların gecikmesi vs ile devam ediyor. Excel de cashflow u günü gününe denk getiren biri olarak geç gelen eft goygoyları beni sıkıntıya sokuyor. Hazır gerilim artmışken bu depozitonun üstüne hangi şartlarda konabilecğeimi öğrenmek istiyorum :) ammavelakin sözümü bozmadan. Çünkü evi harap halde teslim aldığınız için boyasız teslim edebilirsiniz diye söz verdim her ne kadar sözleşmede yazmasa dahi.

    Yardımları bekliyorum.







  • Merhabalar,

    Depozito, evin teslim edilen şekilde geri alınacağına dair alınan bir taahhüt ücretidir. Kiraların gecikmesi vs. sizin depozitodan kesinti yapmanızı sağlamaz.

    Kiraların gecikmesi ile ilgili kira kontratınızda bir cezai şart öngörseydiniz geç ödediği gün kadar belli bir oranda faiz ücreti alabilirdiniz. Belki de böyle bir cezai şart vardır kira sözleşmenizi incelemek lazımç

    Ayrıca geç ödenen kiralarla ilgili 1 sene içerisinde 2 kere ihtarda bulunmak kiracıyı tahliye edebilmenizi sağlar.

    Bu bilgiler çerçevesinde depozitoda kesinti yapabilmeniz ancak evi teslim ettiğiniz şekilden daha kötü/tadilata ihtiyacı olan bir şekilde alacaksanız mümkün olacaktır.

    Diğer bir seçenek ise kiranın arttırılması talebi.
  • Tahliye istiyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrat standarttı ama 2 ay ödenmeyince tahliye sebebidir ekledik. Tahliyeden ziyade başta tüm masraflar kiracıda diye sözlü anlaştık ama sonra bunlar demirbaş vs. legal olarak haklı isteklere boyun eğdik. Bunları yapacak olsaydım zaten bu paraya vermezdim ama.
    Evi terkettikleri zaman en küçük delik boya moyadan 100 lira yazabiliyor muyuz? depozitodan neye göre düşeceğiz? Kadıköy'e beklerim soru cevap yapmaya :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fredweasley -- 12 Aralık 2017; 12:41:0 >
  • Depozitodan neye göre düşüleceğini neyden ne kadar düşüleceğini haricen kararlaştırabilirsiniz tabi. Ancak bunu yaparken kendinizden emin davranın ve itiraz etmesi halinde de bastırın. Gerekirse yanınızda tanıdığınız/önceden ayarladığınız bir yapı tadilat ustası götürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.