Şimdi Ara

Kafsinkaf'ların Mekanı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.816
Cevap
2
Favori
92.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karşıyaka'da iki teknik adamın arası Onur'un transferi nedeniyle açıldı
    ENGİN-RIDVAN KAPIŞMASI

    DİLMEN: "Beni rezil ettiniz. Onur gitti, hedef kalmadı"
    İPEKOĞLU: "Bu nasıl bir söz. Hedefi Onur mu belirliyor?"
    SONUÇ: Yıllarını birlikte geçiren Rıdvan ve Engin küs

    Karşıyaka kalecisi Onur Recep Kıvrak'ın Trabzonspor'a gitmesi iki eski takım arkadaşının arası açtı. Sportif danışmanlık görevini bırakan Rıdvan Dilmen'in, "Beni Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a rezil ettiniz. Onur'u Fenerbahçe'ye 1 milyon dolara satmaya çalıştım, siz 400 bin euroya Trabzonspor'a verip ben küçük düşürdünüz. Onur yoksa hedef bitmiştir. Fahri yürüttüğüm görevi bırakıyorum" açıklamasından sonra Başkan Akif Ersezgin'den beklenen açıklama gelmeyince Teknik Direktör Engin İpekoğlu konuşmak zorunda kaldı.
    Dilmen'in bu açıklamaları Karşıyaka'ya zarar verdiğini belirten İpekoğlu şu açıklamayı yaptı: "Bizim hedefimizi Onur mu belirliyordu da satınca hedef bitti ve artık küme düşmemeye oynayacağız. Onur, Karşıyaka'nın herşeyi mi? Fenerbahçe'den niye bize bir teklif gelmedi. Rıdvan'ın söylediği fiyatı beğenmedilerse kendileri başka bir teklifle kapımızı çalsalardı. Aziz Yıldırım 19 yaşındaki bir futbolcuya bu kadar yüksek ücret veremeyeceğini söylemiş. Onlar istediler de biz mi Onur'u vermedik"
    GÖKHAN ÖZYURTLU

    Sezer sakatlandı

    Yeşil-kırmızılıların sol kanattaki genç futbolcusu dün yapılan antrenmana çıkmadı

    TFF 1.Ligi'nde hedefini ilk 6 olarak belirleyen Karşıyaka'da ikinci yarı hazırlıkları sürürken dün Sezer Sezgin'den gelen sakatlık haberiyle sarsıldı. Devre arası çalışmalarını Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde günde çift antrenmanla sürdüren yeşil-kırmızılılarda Sezer Sezgin'in bu sakatığı teknik heyetin moralini bozdu. 13 Ocak'ta Giresunspor maçıyla ligde başlayacak olan yeşil-kırmızılılarda genç oyuncunun ayak bileğinde stres kırığı olabileceği belirtildi. Öte yandan lige kadar en az bir özel maç yapmak isteyen KSK, Bucaspor'a maç teklifinde bulundu.


    Genç kaleci arıyorlar
    Onur'un Trabzonspor'a transfer olmasından sonra Emrehan ve Atilla ile çalışan yeşil-kırmızılılar, üçüncü kaleci arayışlarını sürdürüyor. Eldivenleri Emrehan'a vermeyi planlayan yeşil-kırmızılılar, başarılı file bekçisini zorlayacak genç bir isimle anlaşmak istiyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren KSK, Fenerbahçe PAF takımı kalecisi Necati Yılmaz ile temaslarını sürdürüyor.




  • Gerçekten yazık oldu 2 sezon sonra adam en az 3-4 milyon$ olcaktı zaten
  • Neden Kaf Sin Kaf,büyük şair,yazar ve de bir Karşıyakalı rahmetli Attila İlhan'ın
    yazısından öğrenelim...

    Niye öteki taraftarlar, Altay lı, ya da Altınordu lu oluyor da; biz, Karşıyakalı taraftarlar, Kaf Sin Kaf lı oluyoruz? Bunu bir türlü anlayamıyordum. Çocukluğumun, bulmacalarından biri: Karşıyaka dayız (İzmir); o semtin takımı, KSK ; o yıllarda kimse Karşıyaka demiyor, adını anmak için; ille Kaf Sin Kaf diyeceksin: âdet bu!.


    1930 lu yıllar. Yıldırımspor'un Asım'lı, Kör Hikmet'li, Göbek Hidâyet'li zamanı. Bu takım federe değil, Karşıyaka ın genç takımı gibi, bir mektepli takımı; başlıca rakibi Alaybey dir ki, o Naldöken palamut fabrikasındaki, bazı işçilerin de oynadığını sandığım, bir halk takımıydı. Duvarların tepesine çıkıp, Yıldırımspor/Alaybey maçlarını seyrettiğimiz; eski Mahfel deki, uyduruk (toprak) sahada; ağabeylerden birisi, muammayı benim için, yarı yarıya çözmüştü:
    Kulübün adı Karşıyaka Spor Kulübü, baş harfleri KSK , eski alfabeyle okudun mu, Kaf Sin Kaf! İşte o kadar!
    Golden ya da galibiyetten sonra, taraftarların coşturucu bağırışı da, zaten bunun üzerine kurulmamış mı? Kafkafkaf Sinsinsin Kafsin kafsin kaf ! O yıllarda öteki İzmir takımlarının böyle özel bir bağırış biçimleri yoktu; ya ya ya, şa şa şa diye bir ağızdan bağırıp, futbolcularını yüreklendiriyorlar; doğrusu, bizim farklı bağırış tarzımız, hoşuma gidiyor ama; sebebini de merak etmiyor değilim: meğerse, neymiş!

    Batı özentisi olmak ya da olmamak!

    Bunu Galatasaray taraftarı olunca anladım. Ne yâni döneklik mi yapıyoruz? Hayır, o zaman Türkiye Ligi
    oynanmıyor, çünkü imkânsız; ne ulaştırma var, ne ulaşım, yollar berbat, deplasman, akla ziyan bir iş!
    O yüzden büyük şehirlerin, kendi ligleri oynanıyor: İzmir, Ankara, İstanbul vs. Her şehrin çocuğu, kendi
    liginden bir takıma sahip çıkıyor ama; ülkeye İstanbul basını hâkim olduğundan, İstanbul Ligini de izlemeye
    adeta mecbur; öyle ki, aramızda, İzmirdekinden başka, bir de İstanbul takımını desteklemek âdet
    oluyor.

    Ben Galatasarayı seçmiştim, neden seçmiştim, bunun ayrı ve duygusal bir nedeni vardır; ama seçtiğim anda,
    şaşırdım; bu takım taraftarı da oyuncusunu, -aynen KSK gibi- özel bir tekerlemeyi bir ağızdan tekrarlayarak
    coşturuyordu; üstelik, tuhaftı da bu tekerleme: "Re re re, Ra ra ra, Gas'saray, Gas'saray Cim bombom"! Ne yalan söylemeli, öğrendiğimde bunu, Türkçeden çok Frenkçe sanmıştım. İstanbul'da uzun bir gençlik yaşantısı olan babama söylediğim zaman, bana hak verdi: "- ...benzer" dedi, "- ...Mekteb-i Sultani nin takımıdır o, tedrisâtı Fransızca olan bir mektep, şehzadeler için açıldığı rivâyet edilirdi, hâlâ da memleketin en iyi mektebidir!"

    Futbol tarihimizi kurcaladıkça, muammayı büsbütün çözer gibi oldum. Galatasaray, Türkiye'nin en eski
    futbol kulübü: alafranga, kendisini Batılı sayan bir kremanın takımı; esasen o tarihte futbol da, alafranga Komprador Kültürüne dahil bir spor gösterisi; dahası bu takım, payıtaht taki ecnebi ve ekalliyet futbol takımlarına özenilerek kurulmuş; alafrangalığını bir şekilde göstermesi lâzım: Türkçenin fonetiğine ters bir teşçi sloganıyla bunu yaptığını sanıyor. KSK, eskilikte Galatasaray ın İzmir'deki muadili(1912), işin ilginç yanı, o da İzmir'deki ecnebi ve ekalliyet (meselâ, Paniyoniyon) takımlarına özenilerek tesis edilmiş; fakat ilkinin tersine, İzmie'dekilerin teşçi bağırışı alafranga değil; onlar alaturka yı seçiyor; "ya, ya, ya / şa, şa, şa" demiyorlar ama,
    Osmanlı alfabesine dayanarak, günümüzde bile geçerli olan bağırışı buluyorlar: Kaf Kaf Kaf Sin Sin Sin .

    Galatasaray'ın tutumunda, bir bakıma J.M. Albertini nin Azgelişmişliğin Mekanizmasında altını kalın kalın çizdiği, seçkinci alafrangalığa ciddi bir özenti seziliyor; KSK ın seçtiğindeyse, o özentiye ciddi bir direniş...


    Böyle temel bir tesbit...

    Yazar: Attila İlhan





  • LİG`in ikinci yarısı için hazırlıklarını sürdüren iki İzmir temsilcisi Karşıyaka ile Altınordu arasındaki hazırlık maçını 2-1 Karşıyaka kazandı.
    Goller Timuçin ve Olcan`dan geldi.

    İkinci yarı için son haftaya girilirken, Karşıyaka, Çeşme kampı öncesinde İzmir'de yaptığı son hazırlık çalışmasında Altınordu ile karşı karşıya geldi. Yeşil-kırmızılı ekibin golleri Timuçin ve Olcan'dan gelirken, Altınordu'nun tek sayısını Deniz Yılmaz kaydetti. İki takım da sergilediği etkili futbolla lig öncesi olumlu sinyaller verdi. Karşıyaka ikinci yarıda sahasında oynayacağı ilk maça kadar Çeşme'de kampa girecek.
  • Kaf Kaf düğüm çözecek

    Yönetim bugün hem transfer yasağını kaldıracak, hem de Onur pazarlığını bitirecek

    TFF 1. Lig'de ilk 6'yı hedefleyen, ancak eski futbolcu borçları yüzünden takviye operasyonunu tamamlayamayan Karşıyaka için bugün çok kritik bir gün. Başkan Akif Ersezgin, eski oyuncu borçlarını, yayın geliri payı ve diğer gelirlerle kapatıp, transfer yasağını kaldırmak için bugün İstanbul'da Futbol Federasyonu yetkilileriyle görüşecek. Futbol Şubesi ise Trabzonspor'un kaleci Onur'a karşılık verdiği Yusuf'un, "Ben Konya'ya gideceğim" demesiyle bozulan pazarlığı bitirmeye çalışacak. KSK, Karadeniz ekibinden artık oyuncu değil, ekstra para talep edecek.

    Mehmet beğenildi
    Bu arada Karşıyaka, denemeye aldığı gurbetçi futbolcusu Mehmet'le sözleşme imzalama kararı aldı. Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun olumlu rapor verdiği genç forvet, Cihan Yılmaz ve Deniz Kaçan'dan sonra KSK'deki üçüncü Almanya kökenli futbolcu olacak. Mehmet, transfer yasağının kalkmasından sonra Altaylı Aydın Çetin ile birlikte imza atacak. Öte yandan 5 günlük Çeşme kampı iptal edildi. İlçedeki tüm sahaların zemininin bozuk olması nedeniyle kamp Foça'ya alındı. KSK yarından itibaren pazar günkü Giresun maçına kadar burada kalacak.


    Taraftarlar lokma döktürdü

    Karşıyaka Taraftarlar Derneği, 5 yıl önce kaybettiğimiz Hasan Akbulut ve
    Erdal Yılmaz için Karşıyaka Çarşı'da lokma döktürdü. Dernek Başkanı Okan Kırmacı, kalbi yeşil-kırmızı atan ve hakkı rahmetine kavuşmuş tüm KSK'liler için taraftarlar olarak lokma döktürüp onları özlemle andıklarını söyledi.




  • Karşıyaka maçlarını sürekli izleyen arkadaşlar , Olcan nasıl oynuyor bu sezon? Hangi mevkide oynuyor?

    Biraz bilgi verirmisiniz.
  • forza karşıyaka
  • quote:

    Orjinalden alıntı: skiptomylou08

    Karşıyaka maçlarını sürekli izleyen arkadaşlar , Olcan nasıl oynuyor bu sezon? Hangi mevkide oynuyor?

    Biraz bilgi verirmisiniz.

    olcan genellikle forvet arkası oynuyo bazen orta sahanın göbeğinde oynuyo karşıyaka'yı kurtaran isim diyebiliriz şeyhmusla ikisi




    @hakan140


  • ne güzel şeysin ne yaman şeysin KARŞIYAKA'MIZ
  • Karşıyaka : 5
    göztepe : 2





    Karşıyakalı tufanı dikkatli izleyin




  • 2-0 dan 5 - 2 Karşıyakam benim
  • hoş geldin barış
  • 2-2 den sonraki maçın kopma noktası olan penaltı penaltı değil
  • kktn1925 ne komedi adamsın ya 5 tane gol yemişin yok ipi kopardılar yok kuddusi muddusi çok alem adamsın son dakkada gol yemedin eksik oynamadın mazaret yok tam 5 tane
  • neye dayanarak ömerin fakesi diyorsun onuda belirt ... ömer benim en yakın arkadaşımın kardeşi beni davet etti bende geldim ve o maçta değildim ancak maçın tümünü izledim ve sonuna kadar hakettik kaçırdığımızda onca pozisyon var onlarıda atsak en az 10 tane yerdiniz siz yine dua edin
  • s.a tüm karşıyakalı kardeşlerim
    hic laf dalasına girmenize gerek yok konum kimin büyük oldugunu belli eden en kücük faktörümüz zaten hepiniz allaha emanet olun şimdilik iyi aksamlar
  • snada yakşamalar kardeşim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karşıyakalııı

    s.a tüm karşıyakalı kardeşlerim
    hic laf dalasına girmenize gerek yok konum kimin büyük oldugunu belli eden en kücük faktörümüz zaten hepiniz allaha emanet olun şimdilik iyi aksamlar


    bence de hiç laf dalaşına gerek yok ama sen giriyorsun.
    kimmiş büyük olan ksk mi ne konusunda hava 20-25 derece olup,pazar günü maçın alsancak stadı'nda olduğunda maçına 1500 kişi gelen karşıyaka mı?amatörde oynayıp 5000 taraftara oynayan GÖZTEPE miz mi?
    yorum siz<lerin




  • tmm en büyük göztepe

    hadi kendi toğiğine bak abilerin geliyomu kktn ve supporterz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagfis501

    bence de hiç laf dalaşına gerek yok ama sen giriyorsun.
    kimmiş büyük olan ksk mi ne konusunda hava 20-25 derece olup,pazar günü maçın alsancak stadı'nda olduğunda maçına 1500 kişi gelen karşıyaka mı?amatörde oynayıp 5000 taraftara oynayan GÖZTEPE miz mi?
    yorum siz<lerin


    yapma bunu yapma bunuu
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.