Şimdi Ara

Kafam Çok Karışık Arkadaşlar Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 2 senedir çok sıkıntılı günler geçirdim ve bu sıkıntılı günler ygs-lys sınavlarına denk gelince sınavlar berbat geçti.Bu sene pamukkale üniversitesi/bilgisayar mühendisliği için hazırlık okuyacağım.Sınava tekrar hazırlansam da yine bilgisayar yazacağım.

    Sizce hazırlık okurken sınava hazırlanmak mantıklı mı? (okuldan geçen sene 42 puan gelmişti.Eğer bu sene sınava girersem 21 puan gelir)

    Yoksa yoluma devam edip,5 yıl boyunca kendimi geliştirmek mi daha mantıklı? Bilgisayar mühendisliğinde okulun etkisi kişiye ne kadardır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoysn -- 25 Eylül 2016; 20:24:23 >



  • okulun etkisi çok büyüktür. lakin seneye olası puan düşüşünüz, ve ondan sonraki sene tam puanla girişiniz vs düşünüldüğünde, kötü üniversitenin verdiği eğitim açığı çok çalışılarak giderilebilecek iken , ömrünüzden giden 2 senenın telafisi yoktur. bu yuzden üniversitenizde devam edin ve çokça çalışın.
  • Arkadaşım sana soyle soylıyım kesinlikle ilk işinde, ben iyi bir yerde calışcam diyorsam okul önemlidir bunu açıkça soylıyebilirim. Daha sonrasında calıştıgın yerler önemli olmaya baslıyacak. Mezun olduktan sonra belkide cok iyi iş bulabileceksin ama bir cok yer buna önem verir. Bence devam edip bitir bir şekilde her sey rayına oturur.
  • üniversite kesinlikle önemli ancak olay kişi de biter.. ama kendine şunu sormanda fayda var. 
    - odtü itü gibi üniversiteleri kazanabilecek durumdayken mi pamukkale yi kazandın.
    -Evet: peki tekrar hazırlansan yine bu ünileri kazabilecek misin?
    -Evet: o zaman tekrar hazırlan hiç düşünme. odtü ite ye gitmek varken pamukkalede ne işin var. harcanma.
    -Hayır: O zaman iyi düşün, ilk soruyu tekrar cevapla. riske atma 1 seneni.
    -Hayır: kazanabileceğin üniler bunlar değilse pamakkule ya da onun biraz daha üstü ünilde senin için çok farketmeyecek. Kendini burada geliştirmeye bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keftar -- 11 Eylül 2014; 14:50:31 >
  • Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Amacım 5 yıl içerinde kendimi olabildiğince geliştirip kendi şirketimi kurmaktı.Ben de tekrar hazırlanmanın vakit kaybı olacağını düşünüyordum ancak çevremdeki insaların söylemleri beni çok korkutuyordu.Biraz mantıklı düşününce en iyi yolun okulu en iyi şekilde bitirmek olduğunu anladım.Bu arada hepinize bir sorum daha olacak.Herkes kendini geliştirmekten bahsediyor.Bu tam olarak nedir, ben bütün günümü ingilizce öğrenmek ve programlama üzerine çalışarak geçiriyorum.Sanırım kendini geliştirmekten kasıt bu olamasa gerek.Üniversiteye yeni başlayacak biri olarak tecrübeli büyüklerimizin tavsiyelerini de merak ediyorum.Acaba sizin üniversite yıllarınızla ilgili ah!keşke yapmasaydım veya iyi ki yapmışım dediğiniz şeyler nedir. Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoysn -- 11 Eylül 2014; 15:35:55 >
  • yaptığın çalışmaları düzenli bir şekilde arşivle ve bolca proje geliştir. insanın aklında daha çok yaptığı projeler kalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.