Şimdi Ara

Kadına Şiddet diye diye geldiğimiz durum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün karşıma çıkan bir haber karşısında hem kendimi kötü hissettim. Hemde bazı hassasiyetlerin cılkının çıktığını gördüm. Böyle bir şey olabilir mi? Kadın evlenirken belirli vaatlerde bulunuyor. Bunları yerine getirmiyor. Ardından erkek boşanma kararı alıyor. Arada evler ayrılıyor. Kadın çocuklarını görmek isteyen adama çocuklarını göstermediği için Erkek çocuklarını bir sürü kavga ile görebiliyor. Mahkeme kadını hafif kusurlu erkeği ağır kusurlu ilan ediyor.

    Bu ülkede Adalet bile Trend olaylara göre işliyor.
    https://www.mynet.com/esinin-sacini-cekmek-hem-bosanma-hem-tazminat-sebebi-190101181233



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacxtr -- 18 Eylül 2019; 10:41:48 >







  • yav şu haberlere baka baka ülke öyle sanıyorsunuz.
  • Ne alaka? Mahkeme bir karar vermiş. Bu kararın sebebi kadının koşulsuz şartsız haklı kabul edilmesi. Ülke ne alaka :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacxtr

    Ne alaka? Mahkeme bir karar vermiş. Bu kararın sebebi kadının koşulsuz şartsız haklı kabul edilmesi. Ülke ne alaka :)
    ben genel konuştum.

    dediğin habere de göz gezdirdim biraz adam kadına vurmuş?
  • Hocam çocuklarımı göstermekte mukavemet uygulayan bir karım olursa bende o çocuklari gorebilmek için ne gerekiyorsa yapardim. Burada her konuda tahrik ve benzeri bir suru sey gundeme gelirken konu kadin olunca adil davranilmamis. Simdi ben cocugumu gormeye gidecegim. Karsimda dikilip gostermeyecek. Tabiki gerekirse devirir gecerim. Bir mahkeme karari yok. Bir uzaklastirma yok. O adamin cocuklarini gostermeyerek tahrik unsuru islemis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haberin tamamını okudum.

    kadın içki, sigara kullanıyormuş. adamla anlaşmışlar, evlenirlerse zaman içinde kadın içki, sigarayı bırakacakmış. fakat kadın bırakmamış. üç tane çocuk yapmışlar.

    adam en sonunda boşanma davası açmış. demiş işte böyle böyle sigara alkol kullanıyor ama bırakacaktı, bırakmadı ben boşanmak istiyorum.

    kadın da bana şiddet uyguladı diyip (tanık da varmış) velayet istemiş.

    mahkeme de demiş ki, erkek taraf; boğaz sıkmak, saç çekmek ve hakaret etmekten ağır kusurlu, kadın da söz verip sözünü tutmamakla az kusurludur.

    karar temyiz edilmiş, mahkeme direnmiş vs. en sonunda kadın kazanmış.


    erkek tarafı sütten çıkmış ak kaşık değil yani dediğin gibi. benim anladığım bu. ama dediğim çıktı, haberin o kısa yazısında saç çekmek, vurmakla alakalı bir şey yazmıyor...


    bunların yanında, haberde de yazıyor zaten çocuklarımı bana karşı kullandı diye, kadınlar gerçekten şeytan olabiliyorlar. kadınların oyunu zaten masum görünüp karşındakini kırıp suçlu çıkarmaktır. insana cinnet geçirtebiliyorlar. ama tabi işin içini, aslını onlardan başka kimse bilemez. attığın haberdeki adamın hatası eğer durum tahmin ettiğim gibi ise bu oyunlara düşmekti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacxtr

    Hocam çocuklarımı göstermekte mukavemet uygulayan bir karım olursa bende o çocuklari gorebilmek için ne gerekiyorsa yapardim. Burada her konuda tahrik ve benzeri bir suru sey gundeme gelirken konu kadin olunca adil davranilmamis. Simdi ben cocugumu gormeye gidecegim. Karsimda dikilip gostermeyecek. Tabiki gerekirse devirir gecerim. Bir mahkeme karari yok. Bir uzaklastirma yok. O adamin cocuklarini gostermeyerek tahrik unsuru islemis.
    çocuklarını göstermedi diye bir şey yazmıyor ki haberde. haberde yazan, adam kadının evine çocuğunu görmeye gitmiş fakat kapıda tartışmaya başlamışlar. çocuğu gösterip göstermediği hakkında bir şey yazmıyor.
  • Ben kapida tartisma yasanmis ibaresinden bu karara vardim. Eger bu sekilde degilse de o kadar buyuk bir tezgahin icinde kaliyor ki cocuklar. Kac tane kendi cevremde de bunun gibi olaylara denk geldim. Kadin inadindan ve daha birsuru sebepten dolayi cocuklari gostermekte zorluk cekiyor. Yakinen tanidigim biri yasal hakki olmasina ragmen her hafta cocugunu gorebilmek icin icra baslatip goruyor cocuklarini. Hayatimda gordugum en sacma yasalar. Ben bir kadinin öldürülmesinden haz almiyorum. Hayatta yasanmasini tasvip etmiyorum. Yada siddet gormesinide. Ama cekismeli bit surece girdiysen inatlarindan huysuzluklarindan cocuklarin icin vazgececeksin. Yahu bunun kadina siddetlede alakasi yok. Bunun gibi bir olay trafiktede yasansa insanlar inip yumruklasiyorlar. Oradada ayni yine ortak olan yolu paylasamiyorlar. Neden birisi sadece onunmus gibi davrandigi icin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacxtr

    Ben kapida tartisma yasanmis ibaresinden bu karara vardim. Eger bu sekilde degilse de o kadar buyuk bir tezgahin icinde kaliyor ki cocuklar. Kac tane kendi cevremde de bunun gibi olaylara denk geldim. Kadin inadindan ve daha birsuru sebepten dolayi cocuklari gostermekte zorluk cekiyor. Yakinen tanidigim biri yasal hakki olmasina ragmen her hafta cocugunu gorebilmek icin icra baslatip goruyor cocuklarini. Hayatimda gordugum en sacma yasalar. Ben bir kadinin öldürülmesinden haz almiyorum. Hayatta yasanmasini tasvip etmiyorum. Yada siddet gormesinide. Ama cekismeli bit surece girdiysen inatlarindan huysuzluklarindan cocuklarin icin vazgececeksin. Yahu bunun kadina siddetlede alakasi yok. Bunun gibi bir olay trafiktede yasansa insanlar inip yumruklasiyorlar. Oradada ayni yine ortak olan yolu paylasamiyorlar. Neden birisi sadece onunmus gibi davrandigi icin.
    kafana göre öyle karara varman doğru değil. yazının kalanı için söylediklerine katılıyorum. ben çok tanık olmadım ama durumun dediğin gibi olduğuna inanıyorum. yapılacak şey soğuk kanlı olmak, akıllı olmak böyle oyunlara düşmemek.




  • Ah iste o soguk kanlilik denilen sey var ya. Yasam kosullari kotu olan insanlarda malesef kolay olmuyor. Kesinlikle haklisin. Oyuna gelmemek lazim. Sakin kalabilmek lazim. Ama insanin sosyo yasam sekli. Yasamini nasil idame ettirdigi gibi onlarca durum etkiliyor iste.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.