Şimdi Ara

Kader Mahkumu Ne Demektir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kader Mahkumu Nedir?

    Bir ülkenin ekonomik düzeyi ve refah seviyesi düşük olmasından kaynaklı olarak, durumu kötü olan işsiz veya geçimi zar zor sağlayan kişilerin dolandırıcılık hırsızlık sahtekarlık ve diğer çeşitli hileli yöntemlerden para kazanmak için yaptıkları cahilce hareketlerdir. Bu suçları mecburiyetten işlemektedirler. Fakat yakalanacağını hiç hesaba katmamaktadırlar. Asıl önemli konu ise bu kader mahkumlarının bu suçları devletin kötü işleyişi yüzünden işledikleridir. Çünkü örnek olarak; 2 çocuk babası bir adam veya evlenemeyen bir kişi yada bakmakla yükümlü olanlar kirasını ödeyemiyorsa, evine ekmek götüremiyorsa, kendinden bişeyler bekleyenlere bakamıyorsa mecburen bişeyler yapma hissi doğar ve bu güdü tüm insanlarda bulunmaktadır.

    Ayrıca yine başka bir örnek olarak; kanunların yetersizliğini fırsat bilen ve dul bir kadından faydalanmak isteyen bir kişiyi öldüren dul kadında kader mahkumudur. Çünkü bu cinayeti isteksizce mecburiyetten yapmaktadır.

    Dikkat ederseniz ekonomik seviyesi refah düzeyi iyi olan ülkelerde bu suçlar kesinlikle işlenmez. Çünkü ekonomik refah seviyesi iyi olan insanlar hiç bir zaman suç işlemez ve bunu akıllarına bile getirmezler.https://www.facebook.com/AfveCezaNet/ bu sayfada kader mahkumlarının ne kadar çile çektikleri ve pişmanlıklarını inceleyebilirsiniz. En kısa yoldan kader mahkumu ne demek sorusuna yanıt olduğunu düşünüyorum.







  • herşey refah seviyesi ile alakalı zaten yanlış mı düşünüyorum. kimse durup dururken suç işlemez. bende zarar ziyan davasından 4 ay kaldım hatta inanırmısınız adamın zararını ödediğim halde ceza geldi. bu bir gerçek ki Türkiye`de kanunlar yetersiz ve hakimlerin hiç bir şey umurunda değil. çünkü araştırma sistemi yok. adamın zararını karşıladım dediğim halde dinlemediler ve benide hapise attılar.
  • Herkes kader mahkumu, bende kendimi bildim bileli mutsuzum. Bana kalırsa af çıksın ama dünya kimseye bir şey borçlu değil.
  • Bu ülkede yaşıyorsan her zaman suçlu olarak görünüyorsun zaten... Ama onlara sorarsan herkes mutlu... Parasızlık olmuş en üst seviyede ne yapsın millet kendini çocuklarını ailesini düşünmek zorunda... Bu durumda herkes suç işleyerek kısa yoldan para kazanma gibi düşüncelere sahip oluyor... Gariban halkımız suç bile işleyemiyor.

    Bencede af gelsin ama sadece kader mahkumlarına... Ama suç işlememeleri için halkıda bilgilendirmeleri gerekli devletin öyle değilmi acaba? Televizyondan bu suçları işlerseniz cezası bu bunu yaparsanız böyle cezalandırılırsınız gibi...
  • af gelsin tabii ama sonrasında mutlaka maaşlara zam gelmeli yoksa yandım. sayın arkadaşlarım 2300 lira maaşım var ve 1300 lirası kafadan kiraya gidiyor. 36 yaşındayım 2 oğlum var 2 side okuyor sadece servis parası 450 lira veriyorum bana ayda 550 lira kalıyor elektrik su telefon giderlerinden sonra 350 lira kalıyor. bu 350 lira neyime yetecek çocukların daha okul masraflarını tam alamadım bu gidişler bende herhalde en basit meslek olan dolandırıcılık yaparım. arkadaşlar meslek diyorum çünkü artık şartlar çok kötü kimse geçinemiyor bu maaşlardan.

    anlayacağınız ya düşünmekten tımarhaneye yada birilerini dolandırarak hapishaneye gideceğim. devlet halkı refaha kavuşturmadan bu basit suçlar hiçbir zaman bitmeyecek suçlu diyorlar ama asıl suçlu sizce kim. ben mecburiyetten bişeyler yapıyorsam durumum kötü olduğundandır yoksa neden birilerine maddi zarar vereyimki.

    herkese hayırlı günler diliyorum inşallah maaşlarada zam gelir yoksa biteriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.