Şimdi Ara

kablosuz ağı genişletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler,
    sorunum şu,
    benim dairemde kablosuz bir modemim var, kardeşim üst katta, o benim internet bağlantımı ve ağı paylaşmak istiyor. 2 bilgisayarı var. birinde pci wifi kart var ve sorunsuz bağlanıyor. diğer bilgisayarında wifi kart yok ve lan ile bağlanmak istiyor, hatta ileride dreambox almayı düşünüyor.
    bu durumda onun katına nasıl bir cihaz alalım ki alt kattaki internet bağlantısını üst kata kablosuz taşısın, üst katta ise hem kablolu hem de kablosuz dağıtsın?
    4port + wireless router mı alacağız? ne gibi özellikleri olması lazım?
    teşekkürler.
    not: ap/client router tarzı bi cihaz aldık ama ikisini aynı anda yapamıyor cihaz ya wan portundan kablolu alıyor kablosuz ve 4 porttan dağıtıyor
    ya da kablosuz bağlantıyı alıp kendi üstünden kablolu dağıtıyor.



  • cihaz alirken ap ozelligi yaninda wds ve bridge veya wisp ozellikli alacaksin, wds kablosuz agin alanini genisletirken bridge kablosuz agi kablolu hale getirecek.

    Malesef pek cok firma ayni ozelligi baska isimde pazarliyor, o yuzden cihaz almadan once network semalarina bak, ornek:

    http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217465430636
  • benimde benzer bir sorunum var. aile evimde kullandığım wireless bağlantısını 3 bina öteden almak istiyorum. bunun için access point diye bişey var sanırım. bunu aile evimdeki modeme mi bağlıyacağım yoksa bilgisayara bağlanan bir şey mi. bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. ayrıca access pointle beraber outdoor anten de almalı mıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.