Şimdi Ara

KABLOSUZ AĞ KOPMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • US ROBOTICS 9906 wireless ADSL gateway kullanıyorum. Laptop bilgisayrımda ise USR WI-FI PCMCIA kartı var. Hem gateway hem de kartta en son driver ve firmwareler yüklü. Bilgisayarda bağlantı yönetimi için windows'u kullanıyorum. Service pack 2 yüklü. Güvenlik için WPA-PSK şifrelemesini kullanıyorum.

    2 cihaz birbirini tanıyor hemen bağlantı kuruluyor. Genelde 48mbpslik network hızıyla bağlantı sağlıyorlar. Ancak birkaç saat sonra bağlantı hızı düşüyor, bağlantı kopup kopup tekrar kuruluyor. Birkaç saat daha geçtikten sonra bağlantı koptukça tekrar sağlanması için manuel olarak bağlan demek gerekiyor. Bir süre sonra ise bağlantı hiç kurulamıyor. Bilgisayarı bir süre kapattıktan sonra normale dönüyor.

    Aynı problemi yaşayan biri var mı? Herhangi bir çözüm önerisi?

    Problemin zaman içinde oluşuyor olmasından dolayı PC kartının ısınması gibi problemden şüpheleniyorum.







  • Arkadaşlar bu modemi kullanan kesin birileri daha vardır. Bu problem tek bende mi var? En azından aynı problemi yaşayan başkaları varsa bildirebilir mi?
  • aynı problem bendede var - modemim linksys (kablosuz) 2 ethernet var biri laptopda intelin 54mbps biri dlink 22mbps (pcde) ikiside kopup kopup bağlanıyo, ver ark.tada aynı sorun var, fakat onda mesafede var biraz, kopuyo ve bağlanamıyo, bugün eksenin teknik servisine sorduk. 2.4ghz lik telsiz fln varsa o olabilir dediler ama yazış gibi, dooruda olabilir, olay üzerine araştırmalarımız devam ediyo bakalım olmadı armadaymış bizim modemlerin dist. i onu aricaz galiba sorun çözülmezse (gerçi benimki sorun olmuyoda fazla, ark.ınki baya problem)....
  • Bendede usr9106+pcmcia var ama bugune kadar öyle bir problem yaşamadım.Yalnız bağlantı ayarlarını Usr yazılımı yapsın.Ben öyle yapıyorum.Windows ayarlarını kullanma.Sp2 den sonra belki uyum sorunu olmuş olabilir. Sorun devam ederse arena yı ara derim.Dağıtıcısı o çünkü.Bilgisayar konfigürasyonlarımda seninkiyle aynı.En son sürücüleri kullanıyorum.
  • Problemi ARENA'ya yazdım. Bakalım ne cevap dönecekler.
  • Henüz ARENA'dan cevap gelmedi. Ancak sanırım problemi ben çözdüm. Şu an deneme aşamasındayım. Güvenlik ayarında WPA-PSK şifreleme ve MAC FILTER yerine WEP ve MAC FILTER kullanmaya başladım. Ayrıca eerkek'in önerisi doğrultusunda bağlantı ayarlarını USR'ın yazılımı ile yapmaya başladım. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi haftasonu stres testi yapacağım, umarım düzelmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutas -- 3 Kasım 2004, 22:49:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.