Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
63.510
Cevap
389
Favori
3.386.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31713172317331743175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lost kullanıcısına yanıt

    Abuk sabuk şartlar getirmişler nakil ardından 24 ay aynı adreste kalmak gibi taahhütü bitecek adam zarara uğrayacak sözleşme şartlarını madem tadil ediyorsun aboneye haber ver bu iş BTK da biter

  • ukayl06 kullanıcısına yanıt

    neden kablonet ? tv paketi de mi kullanmaniz gerekdi ..keza internet fiyatlari acisindan turksat'in bir avantaji kalmadi ..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 5 Mayıs 2024; 13:5:17 >
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Tv varmı, varsa iptal etmeleri lazım, adsl üzerinden tv veremiyorlar.
  • streamin S kullanıcısına yanıt

    Çokta şart değil hocam esasen. Daha uygun bulursam ona da geçebilirim.

  • ukayl06 kullanıcısına yanıt

    vdsl ve adsl icin cok alternatif var yalniz cogunda taahhut veremiyorsunuz ve 3-5 ay ucuz sonraki aylar ucuk faturalarla karsilasaabilirsiniz (aboneliginizi iptal etmek kolay tabi)


    Cogu lokal , semt ve il bazli vdsl firmalari 200-400 tl arasi 35 mb-100 hatta hatiniz desteklerse 200 mbit sunmakta ..


    Burada hepsinin ana basliklari var inceleyebilirsiniz (comnet,millenicom,turknet,gigaspeed,poyraz,vodafone,gibir..vb 15 'e yakın alternatif var )


    https://forum.donanimhaber.com/internet-servis-saglayicilar--f242


    https://forum.donanimhaber.com/diger-internet-servis-saglayicilari--f596





  • Kablonet, Türk Telekom'un FTTH altyapısından verdiği hizmette 100/20 hız seçtiriyor mu? Upload düşük çünkü Kablonette.

  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    türk telekomda bu hızı verebiliyor vdsl üzerinden turksatda da veriyor gozukuyor


    100 Mbps / 20 Mbps Sınırsız 460TL 560 TL (bana ortalama fiyat olan 510 tl biraz pahali geldi yalniz ) turknet de ayni hizi 400 tl den alabiliyorsunuz


    Her Eve Kablonet Kampanyası

    (24 Ay Taahhüt)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 5 Mayıs 2024; 20:52:42 >




  • Kablonet VAE abonesi olarak cevap vereyim hayır. Şu an 100 Mbps download için en fazla 4 Mbps upload paketi var.


    @streaminHer ne kadar kampanya sayfalarında 100/20 olarak görünse de o sayfa sadece VAE için değil hem Docsis hem de Türksat'ın GPON altyapısı için hazırlanmış.


    DSL/ Fiber için hazırlanan tarifeler sayfasından görülebilir.




    KABLONET [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 5 Mayıs 2024; 23:2:58 >
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt
    Hoş değil ya o zaman 4 mbps nedir arkadaş
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Ben çok uğraştım hocam upload meselesi için en olumlu alabildiğim cevap Altyapı geliştirmeleri devam etmektedir oldu öncesinde "Tarife 4Mbps upload olacak şekilde planlanmıştır" minvalinde cevaplar alıyordum en son bakıyoruz işte hacı ya dediler :D Ağustos ayında taahhüt bitiyor fiyat avantajı da kalmayacak zaten Fixnete geçmeyi düşünüyorum.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    adsl de 4

    vdsl de ortalama 8 zaten ...20-50-100 ..vb istiyorsaniz ya doscsis ,gpon yada fiber aramak lazim ...


    100/20 tarifeleri docsisde var zaten ki fiyat da aynı onlari da inceleyebilirsiniz ...(docsis modem kiralayabilir yada 500 tl civarina infinity modemleri 2.elde satin alabilirsiniz ..)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 6 Mayıs 2024; 10:42:9 >
  • Şuan 100 mb internet kullanıyorum. Taahhüttüm haziranda bitiyor. Yine 100 mb'den devam mı etsem yoksa 30 lira farkla 100/20 olana mı geçsem karar veremedim. Normal 100 mb deki upload hızı kaç bilen var mı? Sizce normal 100 mb mi geçeyim yoksa 30 lira daha verip 100/20'ye geçmek mi mantıklı olur?

  • Z3U5 kullanıcısına yanıt

    degistirmedilerse yada planlamiyolarsa 100 / 5 mbit dir ..


    torrent ..vb uygulamalarda upload yapiyorsaniz (private trackerlarda ratio icin..vb) , geforce now yada ip tv gibi uygulamalari yuksek cozunurluk de kullanmayi planliyorsaniz veya youtube % twitch gibi platformlarda canli yayin yapiyorsaniz evet 20 mbit upload daha uygun olucaktir yoksa 5 ile 20 nin cok da farkını hissetmeniz kolay olmaz ..

  • Arada ki fark 30 TL ise ben olsam geçerim.

  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Hahaha upiload yükselteceklerine düşürmüşler mi valla 60 mbit upload çıkıyor çok şükür artık upload la derdim kalmadı. Comnet kullanıyorum tek eksiği şuanda benim bölgem için ping hatta yurt dışı çıkışları başka eksiği yok internetimin. Kapatım artıkinternet olayını başka şeylere odaklanıyorum.



    Kablonet gelirsek uğraş uğraş bir şey elde edemiyorsunuz. Boşa vaktiniz gidiyor. İnşallah bir gün herkese gpon gelir. 50 mbit üstü upload ve pingleri konuşur oluruz :=))))


    Dediğim gibi sen müşterisin parasının ödediğin hizmeti daha iyisini almak isteyebilirsin.

    Bu arada upload önemliyse 100 20 paket de var kablonet de ama 20 de stabil değil. Bir gpon alt yapısı gibi değil.


    Gpon da söyle bir sıkıntı var ülkemizde gpon dan Ethernet'e çevirici bazen ısınıyor. Kitleniyor. Kitlenme dediğim yavaşlıyor. 7/24 çalışacak bir cihaz değil. Benim mesh routerlar 7/24 çalışıyor router restart atıyorum internet aynı ama router restart atmadan gpon atıyorum internet toparlıyor. Her gün gpon cihazıma restart atırıyorum.

    Böylelikle hep akıcı internet kullanıyorum.


    Docsiste modeme restart atırıyorsun değerler sapıtabiliyor. Daha kötü olabiliyor. Gponda restart artırıyorsun bir şey olmuyor.


    Çok şükür internet sorununu kapattım. Şimdi offisi taşıdım yeni taşıdığım yerde kablonet hiç iyi çalışmıyor yeni bir modem deneyeceğim bakalım.





  • Arkadaşlar bugün evime fiber altyapı kuruldu ve GPON modem takıldı. 100/20 Özel devre kullanıyordum DOCSIS modem ile. Şimdi hangi pakete geçebilirim diye Online işlemlere girdiğimde 500mbit GPON (345 TL) ve 1000mbit GPON (415 TL) seçenekleri çıkıyor. Ben bu seçeneklerden birini seçip ilerletirsem faturam yanında yazan rakam mı olacak ekstra beklenmedik bir ücret çıkar mı ? Deneyimleyen var mı acaba ?

  • Y.Bilgin kullanıcısına yanıt

    fiber altyapi kuruldu derken ''tesisat ücreti '' ** ..vb odemeniz gerekebilir bunu ucretsiz yapmalari güzel bir sürpriz olurdu ..


    12- 24 ay icin yazanlar kdv degismedigi sürece odeyeceginiz bedellerdir ki 1000 mbit icin 415 tl cok uygunmus bu arada ....100 mbit sınırsız icin ortalama 350 tl aliyor turksat ...


    Hizmet/İşlem Ücret Tarifeleri



  • Taahhüdüm 1 hafta içinde bitiyor ne teklif veriyorlar uygun olarak ne sunarlarsa kabul edeyim bilgisi olan varmı? Şuan 100 mbps kullanıyorum.
  • Y.Bilgin kullanıcısına yanıt

    Tek kullanıcı iseniz 500 ama evde oyun inderen upload yapan kişi varsa 1000 aradaki fiyat farkını düşünürsek tabiki 1000 100 lira neki artık.


    Bölgenizdeki tek gpon kablonetin mi? Emin değilim ama yukarda bir abimiz vardı. 1 gbit hız kullanıyordu hatta kendi web sitesinde incelemesi vardı.


    Ben comnet de sorun yaşamayalı çok oldu. Ama sanki o abimiz sorun yaşıyordu diye aklımda kalmış. Bir ona da danış. Konu 1 gbit olunca bölgedeki hızlar çok etkileniyor.


    20 sene kablonet kullandım. Neler yapabildiklerini gördüm. 1 gbit alışan 500 düşmez :=)) 1 gbit için evinizdeki ağda en az 1 gbit olmalı. Cihazların güçü de 1 gbit desteklemeli.


    Gerçekten ışık hızında oluyor o zaman. 10 gbit de ise ssd local hızında :=))


    Benim evime gelen tv koltuğuna oturan insanlar. Youtube vs herşey hızlı çalıştığı için. Hemen evlerine cihazlar vs alıyorlar. Video tıklaman ile ekrana gelmesi 1 oluyor. Bende her şey ışık hızında çalışıyor. 1 gbit internet alana kadarda cihazların güçünü göremiyorsun.


    1 gbit internet bağlatınca anladım ki cihazlarımız yavaş değilmiş kablonet yavaşmış ben bunu dedim. :=))


    i9 rtx4090 pc kullanıyorsun internetin kötü olunca herşey çöp oluyor. Netflix alıyorsun. internetin kötü olunca kalitesi düşüyor ödediğin paranın bir anlamı kalmıyor. Ben bunları yaşadım. Netflix 4k paketini kullanıyorum 4k tv de avr ses sisteminde aptal kablonet docsis alt yapısında çöp oluyor herşey. Docsis tek kullanıcı için belki yetebilir ama benim gibi bir insana docsis çok yavaş kaldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 9 Mayıs 2024; 10:14:10 >




  • winmaster W kullanıcısına yanıt

    kablotv kullanmiyorsaniz bir anlami kalmadi ...


    vdsl - adsl de 100 mbit sınırsız icin 200-350 tl taahhutsüz olarak neredeyse tüm isp 'ler veriyor..

  • 
Sayfa: önceki 31713172317331743175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.