Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2774. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63.585
Cevap
391
Favori
3.390.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27722773277427752776
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kürşattiğin77 kullanıcısına yanıt
    Deneyimledigimiz operatör sadece bizi bağlar.Bunu genele yaymak için istatistik vermek gerekir.O yüzden fanatiklik olarak tanımladım arkadaşın yorumunu.Akilli sinirsizin benzeri solda var akşam 100 MB gündüz 25 vs.Bunu niye elestirmiyorsunuz? Parası da ona göre.Kabloda da var sabit hızlı paket ondan alırsınız isterseniz.Sahsen şuanda 86 TL verip (modül kirası dahil) TV izleyip ki çok gerekli değil denim için, gündüz 100 akşam 25 veren başka iss varsa taahhüt bitince direk geçerim
    kablo babamın oğlu değil sonuçta.Bir de 100 mbit 200 mbit olsun diyen arkadaşların genel olarak oyun oynamak dışında ne yaptığını inanın çok merak ediyorum.olsun 300 mbit olsun tabii ki net de ücretsiz olsun . Ama biraz da gerçekçi olsun düşünceler.Bu işler yatırım demek . Söylemekle olmuyor maalesef.
  • astro79 A kullanıcısına yanıt

    bahsettiğniz 30-40 tl fark ise en çok internetin kullanıldığı saatlerde 1/4 seviyede hız düşürülüp veriliyor upload hızları deseniz Allah a emanet dalga geçer gibi. Ping süreleri ise coax altyapıdan kaynaklı değil Kablonet NOC un vurdum duymazlığı ve her işte ucuza kaçarak yatırım yapmalarından sebep TV içeriği ise Belgesel kanalları haricinde vasatı aşamıyor


    Türksat kurumunun vizyonu gösteren bir örnek paylaşmak istiyorum Türksat Uydusu üzerinden Türksat 8K diye test yayını yapar ama kendi altyapısı ile Türksat a çıkış yapan TRT 4K ya yıllardır KabloTV altyapısında yer vermez mazeret olarak ise yüksek bitrate örnek verilir ki o yayını Türksat yer istasyonuna indiği gibi gider headend e vermeden encoder cihazı ile o narin altyapını boğmayacak bir seviyeye indirirsin veri oranını hala leş ötesi analog yayında saçma sapan kanalları tutmak yerine (yaşlı ve teknolojiden anlamayanlar için TRT ve başta gelen özel bir kaç tv yi muhafaza et ama bir takvimin olsun artık sona erdir analog yayını)


    Not: 10-15 yıldan fazla kablonet üzerinden hizmet alıyorum kablo tv ise bildim bileli evimizde mevcut burada son 1-2 yıla kadar atılım yapmak isteyen ve fiyatına göre güzel hizmet veren bir kurumun yapmış ve yapmakta olduğu saçmalıklara yer veriyorum ve parasını vermiş olduğum hizmeti yorumlar ve eleştiri yapma hakkımı kimse eleştiremez Varlık fonuna girdi gireli saçma sapan işler peşinde bir kurum haline geldi ( spor paketinde tarafımıza atılan bir kazık olarak kabul ediyorum) bein sports ları kast etmedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 23 Ocak 2021; 22:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    1/4 internet vs tercihe bağlı olarak sunuluyor.Akilli sinirsiza ben de karşıyım sizin gibi yanlış anlaşılma olmasın.Ama ben f/p olarak bakıyorum.Verdiginiz örnek vizyon olarak bir seyler ifade edebilir tabii ki sizin düşünceniz.Ama insanları klasifiye etmeyin bence .Teknolojiden anlamak nedir mesela? Siz ne kadar anlıyorsunuz? Ben ne kadar anlıyorum.Cok göreceli kavramlar.Ama yaşlı ve teknolojiden anlamayan cümlesine katılmıyorum sahsen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxi909

    DOCSIS var DOCSIS var hala 3.0 ya da 3.1 üstüne altyapıyı güncellemek abes 4.0 seviyesine ulaştı standart ya ping düşürecek hamlede bulunsunlar Türksat yetkilileri ya da oturdukları koltukları bıraksınlar.


    9-10ms ile giden veri Türkiye içinde bir anda 50-60 ms ye ulaşıyor Türk Telekom dan aldıkları hizmetin kalitesini sorgulamalı bu kadar pasif olmanın açıklaması kurumsal tembellikten başka bir şey değil Türksat ın kendi altyapısı acaba iller arasında neden Telekom tarafından taşınır ve ekipmanları kullanılır?

    Daha docsis 4.0 destekli herhangi bir modem bulunmamaktadır. Fakat docsis 3.1 hakkında haklısınız. Amerikada bir yılı aşkın süredir kullanılmakta ayrıca vodafone almanyada şuanda docsis 3.1 kullanıyor. Kablonetin rekabete devam edebilmesi için docsis 3.1'e hızlıca geçmesi gerekiyor





  • astro79 A kullanıcısına yanıt

    Sınırsız tariflerin fiyatı pek isteğe bağlı bir durum çıkarmıyor müşteri adına diğer ISS lere göre fahiş bir fark var arada ( TT üzerinden VDSL hizmeti sunan ya da Fiber hizmeti veren bir ISS lerde oldukça uygun sınırsız paketler) Türksat para kazanmaktan daha çok benim altyapımı zorlamayın mesajı veriyor o fiyatlar ile şahsi düşüncem.


    TRT Analog yayını sürdürülmesi bir kamu görevi o cümleyi o amaçla kurdum süreci belli bir takvime oturtur sonra erdirirsin analog yayını altyapı da yeni bant genişliği ortaya çıkar sistem daha verimli çalışır.


    Necip RTÜK kurumunun iş bilmezliği yüzünden halen Karasal Sayısal yayın başlatılamadı ülke çapında eğer sistem kurulmuş olsa Kablo tv üzerinden analog yayın izleyen kitleye alternatif gösterilir ve süreç hızlandırılırdı.


    Mevcut durumda Istanbul özelinde çamlıca da yıkılan TV ve Radyo vericileri sayesinde Karasal TV yayınları mevcut değil herhangi bir afet ya da acil durumda Istanbul da bulunan diğer zayıf vericiler ile yayın izlenebiliyor Kamuya ait kanallar ise TRT 1 haricinde çok zayıf çekiyor bulunduğum bölgede)


    Radyo istasyonları için Çamlıca Verici kulesinde Alman Kathrein şirketi ile (dünyada bu işi en iyi ve kaliteli yapan şirketlerden biridir ) 70 istasyon kapasiteli olarak anlaşır altyapıyı kurar ve üzerinde 100 istasyon ile yayıncılık yapmaya çalışırsan verici çıkışlarını kısmak zorunda kalırsın ve halen anadolu yakasında Kartal sonrasında Pendik de radyolar cızırtılı dinlenir onca para ne amaçla harcandı ve RTÜK ne işe yarar??? madem bir karar verildi önü ve arkası ile planlanarak yapılmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 23 Ocak 2021; 23:27:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    Valla yanlışım olmasın bu arkadaş inatla kablo tv yi kimse izlemiyor diyede tutturdu, platform kablo tv, interneti ise kablo tv şebekesinden internet 1 milyon dan fazla abonesi var ama kendi izlemiyor diye herkes izlemiyor sanıyor, zorlarda abone yapmıyorlar ama ben arkadaşları anlamadım gitti, millet keşke sabit 10-15 mbps sabit hızda ucuz internet olsun derdinde, bunlar akıllı sınırsız ile uğraşma derinde, biz koca iş yerinde tamamı online çalışan 40 bilgisayarlı vpn ile birbirine bağlı uç birimde 100 mbps ile yüzde elli hat kapasitesine bile ulaşmadan iş yapıyoruz, bunlar 25 mbps ile fantezik oyunları oynayamıyor, kedi videosu izleyemiyor, kablonun çok memnun ezici sadık bir abone kitlesi var ve beğenmeyenleri ne firma ne biz zorla abone yapmıyoruz...

    2021 yılında 25 mbps hız bile çağ dışıdır yahu kim nerde uğraşıyormuş 10 mbps hız olsun diye, köyde dağ başında felan mı yaşıyorlarmış?


    Yatırım yapılmıyor diye eleştirirler sonra gelir 10 mbps hızlardan bahsederler. Komik hakkaten. Özellikle büyükşehirlerde 100-200 mbps'in altında paket olmamalı bu devirde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 23 Ocak 2021; 23:19:38 >




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    10 mbps sınırsız bağlantı ile yapamayacağın ne var, Chicago banliyölerinde genelde 16 mbps veriyor kablo firmaları, kimse çağ dışı fln demiyor, bizim memleket baya ileri gitmiş haberimiz yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    10 mbps sınırsız bağlantı ile yapamayacağın ne var, Chicago banliyölerinde genelde 16 mbps veriyor kablo firmaları, kimse çağ dışı fln demiyor, bizim memleket baya ileri gitmiş haberimiz yok...

    Sen de o zaman işine otomobille değil at arabası ile git, ikisi de seni bir yere götürüyor. Yapamayacağın ne var. Aynı mantık?


    10 mbps ile UltraHD/4K video bile açamazsın, Netflix'te basit bir 4k film/dizi izlemek için önerilen hız en az 25 mbps.


    Herkes interneti maile bakıp papaz kaçtı oynamak için kullanmıyor, kahvehanede değiliz. Epic Games'in bedava verdiği bir Star Wars oyununu Türknet Gigafiber'li birisi 15 dakikada indirirken ben aynı oyun için 2-3 saat bekledim inmesini. Hız herşeydir. Daha yüksek hızlarda aynı işi 5-10 dakikada yapabilmek varken niye saatlerce beklemek zorunda kalıyorum? Şükür ki 10 mbps değil, 12-13 saatimi alırdı yoksa.


    Sizin işinize yaramıyorsa yaramasın o sizin tercihiniz. Bugün Twitter'da 1.sıraya çıktı pingsiztürkiye hashtag'i, geçen günlerde de gene fiber internetle alakalı bir konuyu tt'ye soktular bir vekilin desteği ile. Herkes hızlı internet istiyor, pingsiz internet istiyor. 10 mbps yeter herşeye gibi komik bir argümanla bunun karşısına çıkamazsınız kusura bakmayın.


    Kimsenin derdi 1000-2000-5000 mbps hızlar görmek değil zaten. Kablonet'in şu 100 mbps tavan hız mantığından, sınırsız diyip sınırlı paket iteleme mantığından kurtulması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 24 Ocak 2021; 2:28:52 >




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

    Temel iş ve iletişim için bir aileye (4 kişi olarak farzediyorum) 10 Mbps hız yeter diyebilen birisiyle neyi tartışırsınız ki? KABLONET [ANA KONU] KABLONET [ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Temel iş ve iletişim için bir aileye (4 kişi olarak farzediyorum) 10 Mbps hız yeter diyebilen birisiyle neyi tartışırsınız ki?   

    Hayır ben de şaşırdım hakkaten. 2021 yılında millet mbps ardına mbps almak için koştururken fiber için uğraşırken 10 yeter napıcaksınız diyen biri çıktı. Şaka sanmıştım ilk başta ama değilmiş.

  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Türksat istese 100 üstü verebilir kısmına katılamiyorum.Herkesin evde olduğu bu dönemde mevcut altyapının bunu bile desteklemediğini hep birlikte gördük diye düşünüyorum.Bu ısin altyapısını temelde yapacak Telekom gerekli yatırımı yapmadığı dan üst sınır var şu anda tüm iss lerde.100 üstü versin hep beraber görelim neler oluyor😁
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

    Salla gitsin, tartışmaya değmez ...Yıl 2021 ve hâlâ 10 Mbps hızları savunmak? (upload hızlarına hiç bulaşmıyorum bile) KABLONET [ANA KONU] 

    Şirkette 40 istemciyle 100 Mbps VPN %50 kapasitede kullanıyormuş falan filan...Bu işin içinde olmasak tamam yedik diyeceğim...KABLONET [ANA KONU] KABLONET [ANA KONU] 

  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Adam zorla abone yapmıyor sizi, ben bana yettigi için kullanıyorum, yetmese kullanmam baska firma seçme imkani var, yetmediği olsa bırakırdık, kimseye laf atmıyoruz, beğenmiyorsanız neden kullanıyorsunuz o zaman diyoruz, zaten hizmet alanı kısıtlı her yerde olmayan bir firma, bırakın bu firmayı ne hali varsa görsünler...
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Muhatabımın değilsin kusura bakma KABLONET [ANA KONU] KABLONET [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 24 Ocak 2021; 0:29:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astro79

    Deneyimledigimiz operatör sadece bizi bağlar.Bunu genele yaymak için istatistik vermek gerekir.O yüzden fanatiklik olarak tanımladım arkadaşın yorumunu.Akilli sinirsizin benzeri solda var akşam 100 MB gündüz 25 vs.Bunu niye elestirmiyorsunuz? Parası da ona göre.Kabloda da var sabit hızlı paket ondan alırsınız isterseniz.Sahsen şuanda 86 TL verip (modül kirası dahil) TV izleyip ki çok gerekli değil denim için, gündüz 100 akşam 25 veren başka iss varsa taahhüt bitince direk geçerim
    kablo babamın oğlu değil sonuçta.Bir de 100 mbit 200 mbit olsun diyen arkadaşların genel olarak oyun oynamak dışında ne yaptığını inanın çok merak ediyorum.olsun 300 mbit olsun tabii ki net de ücretsiz olsun . Ama biraz da gerçekçi olsun düşünceler.Bu işler yatırım demek . Söylemekle olmuyor maalesef.

    Hocam zaten kimse 86TL'ye 100mbit -200 mbit sınırsız beklemiyor, burada dayatmalardan şikayet ediliyor. Kablo size zorla kabloTV sattırıyor, teledünyasız paketler resmen daha pahalıya geliyor, hızınızı 1/4 oranında düşürüyor. Tabii ki her kullanıcının talepleri farklı, burada itiraz edilen konu bir devlet firmasının çeşitlilik sunamaması. Yatırım ise yatırım yapılsın hocam neden yapılmasın? Hizmeti bedavaya kullanmıyoruz karşılığında abonelik bedeli ödüyoruz, çoğumuz kötü kalitedeki modeme kira ücreti ödüyoruz veya üstüne bir router masrafı da yapıyoruz. Madem bu kadar şikayetçisiniz neden gitmiyorsunuz diye soracak olursanız herkesin evinde alternatif fiber altyapılar yok 12 Mbps Adsl'ye 90 tl vermek istemiyor kimse, el mahkum kısaca.


    Düzenleme: Gönül isterdi ki 100 Mbit tarifeler alınabilir bir fiyatta olsun (380 TL), daha yüksek hızlar makul mantıklı fiyatlara sunulsun. 5MBİT Upload dayatmasından vazgeçilsin. Başka markaların (motorola vs.) modemlerini kullanmamıza izin verilsin, Docsis 3.1 altyapısına geçip ping süreleri kısalsın.

    Kısacası çağa ayak uydurulsun. 2006 Yılından kalma Docsis 3.0 altyapısı ile devam edilmesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 24 Ocak 2021; 0:37:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    10 mbps sınırsız bağlantı ile yapamayacağın ne var, Chicago banliyölerinde genelde 16 mbps veriyor kablo firmaları, kimse çağ dışı fln demiyor, bizim memleket baya ileri gitmiş haberimiz yok...

    10 mbit ile kaliteli 1080p film bile izleyemezsiniz.

    Dahil olduğum bir Plex grubu var akşam olunca deneyip de izleyemediğim filmin 30 küsür mbit bitratesi olduğunu gördüm ve bu film bildiğimiz standart 1080p çözünürlüğündeydi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Kimseye saygısızlık etmem, konu hakkında fikirlerimi söylerim.Ama birisi bana hakaret yada küçük düşürücü ifadelerde bulunursa engeller geçerim...

    Önce sağlık ! ! !

  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Extrem sağlayıcılar olabilir, Netflix, YouTube, Amazon Prime, Tivibu gibi sağlayıcılar genelde 1080p de 4-5 mbps bant genişliği tüketiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    10 mbps sınırsız bağlantı ile yapamayacağın ne var, Chicago banliyölerinde genelde 16 mbps veriyor kablo firmaları, kimse çağ dışı fln demiyor, bizim memleket baya ileri gitmiş haberimiz yok...

    Chicago'nun banliyöleriyle Türkiye'nin büyükşehirlerini mi kıyaslıyoruz? Böyle bir kıyaslama da bile bulunmamız lazım. Size 10 MBPS yetebilir, Chicago'nun banliyösündeki adama da yeterli gelebilir fakat yapamayacağın ne var diye bir soru sormamalısınız. Teknoloji çağında 10 MBPS hızı savunuyorsunuz. Herkesin ihtiyacı kendine. Zaten bu tür yatırımları yapmayıp, "gerek yok, böyle iyi" düşüncesinde olduğunuz sürece "bizim memleket baya ileri gitmez".

  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    İlk küçük düşürücü edepsiz mesajı sen attın ben değil, yazdıklarını bi oku istersen, ya kendini bilmiyorsun ya geçici hafıza kaybı var, saygısızlık etmem demiş bide...
  • 
Sayfa: önceki 27722773277427752776
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.