Şimdi Ara

Kablo modemi kablosuz yapmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
7
Favori
133.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her iki bilgisayarın sorunsuz bağlanması için modemlerde ilave olarak yapabileceğiniz bir ayar yok. Çünkü olay uydunet firması ile ilgilidir. Firma 2. IP'yi verirse ikinci bilgisayar sorunsuz giriş yapar aksi durumda yapacak bir şey yok. Hele 3. bilgisayara IP almak pek olası bir şey değil. Yani işin köklü çözümü bir Router kullanmaktır.
  • Tamam. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • Rica ederim, kolay gelsin...
  • çok yardım etmişsiniz ramazan bey, Allah razı olsun...

    Benim de bir sorunum var, acaba yardım edebilir misiniz?

    Huawei HG521 modemim var. Metronet internetten gelen kabloyu, bu modeme takarak, wireless olarak kullanabilir miyim? Ya da nasıl bir ayar yapmam lazım acaba?

    Teşekkürler
  • Buradan bende bir bilgi vereyim. Şuanda uydunetin yeni kampanyasından almış olduğum netmaster cbw-700v modeminin kablosuz kalitesinin berbat olması nedeniyle daha önce adsl bağlantımda kullanmış olduğum airties rt 205 modemimin arayüzüne girerek dhcp özelliğini kapattım ve lan bağlantısından netmaster modeme bağladım. Sonuç olarak mükemmel kalitede bir kablosuz ağa sahip oldum. Hele hele netmaster'ın kablosuz kalitesi o kadar kötüymüş ki şimdi airties sayesinde aslında uydunetin hiçte yavaş olmadığını aksine oldukça hızlı bir bağlantı türü olduğunu görmüş bulunmaktayım. Ayrıca bu yeni modemlerin (netmaster) bir iyi tarafı router özelliği olduğu için çoklu ağ dağıtımına imkan veriyor. Diğer arkadaşların başına gelen sıkıntılar meydana gelmiyor. (Mesela şuanda tam 4 adet bilgisayar ile internete girebiliyorum.) Eğer sizlerde benim gibi netmaster'ın kablosuz kalitesinden şikayetçi bir adsl'ciyseniz. Eski kablosuz modeminizi AP konumuna getirerek (Sadece DHCP'yi kapatarak) mükemmel bir kablosuz ağa kavuşursunuz. İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 26 Haziran 2011; 2:00:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sene1983
    Huawei HG521 modemim var. Metronet internetten gelen kabloyu, bu modeme takarak, wireless olarak kullanabilir miyim? Ya da nasıl bir ayar yapmam lazım acaba?


    Merhaba,
    Metronet kullanmadığım için internet erişimi için kullanmatka olduğunuz cihazları bilemiyorum. Bu nedenle tam bir yönlendirme yapamıyorum. Detaylı bilgi verebilirseniz net bir çözüm mümkündür. Ancakhttp://www.metronet.com.tr/ bu firmadan hizmet adığınızı zanediyorum. Eğer böyle ise evinizde internet erişimi için elektrik prizine takılı bir cihaz olmalı. Elinizdeki Huawei HG521 modemin kullanıcı sayfasına girip DHCP'yi kapatarak istediğiniz şekilde kablosuz kullanma şansınız var. Huawei HG521 modemde DHCP'yi kapattıktan sonra gelen ethernet kablosunu Huawei HG521 modemin ethernet portuna takın. Aslında işlem bu kadar. Bilgisayardan kablosuz erişmeyi deneyin. Bu aşamadan sonra kablosuz erişiminiz mümkün olmalı. Ama dedeğim gibi erişim için kullandığınız cihazlar hakkında detay vermelisiniz. Hatta internete bağlı iken bilgisayarınızın aldığı IP'nin ilk birkaç hanesini yazarsanız siitemin nasıl çalıştığı konusunda fikir edinilebilir ve yönlendirme kolaylaşır.




  • Modemin, teknik desteği arayarak yardım aldım ama gene olmadı.

    bana şunları yapmamı söylediler; yaptıklarımı screenshot aldım;

    önce wan ayarlarından aşağıdaki ayarları yaptırdılar

     Kablo modemi kablosuz yapmak


    sonra dhcp yi kapattırdılar, bu şekilde olur dediler

     Kablo modemi kablosuz yapmak



    ama maalesef olmadı, acaba bir eksiklik mi var?

    Şimdi evde değilim, ip sanırım 10.25....diye başlıyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 26 Haziran 2011; 17:14:40 >




  • merhabalar
    ramazan beyin anlattığı şekilde netmaster kablolu modemle airties rt 205 kablosuz modemi bağlayıp evde wirelessimi kurdum.fakat bu ağa 2 laptoptan aynı anda bağlanamadım.birinden biri girebiliyor ve internete bağlı olan laptopu değiştirmek istediğimde modemlere reset atıp anca bağlanabiliyorum.yoksa internet erişimi yok hatası veriyor.
  • sene 1983 kardeş dhcpyi kapat ... sonra leptopla gırecegın zaman leptopun ıp ve dns ayarlarını otomatık yap secenıgını tıkla kaydet ... ben boyle yaptım benım eskı kablosuz modem aırtıes rt 205 sımdıkı kablotvnın modemı de kablolu motorola ıkısıde tek gırıslı... eger dedıgım de olmuyorsa dhcpyı yıne kapat sonrasında eskı kablosuz modemın ıp numarası mesela 195 168 1 ise oyle kalsın , ınternete gırecegın leptop artık neyse o cıhazın ıp numarasını 195 168 2 yap kısa ıp numarasının son hanelerı aynı olmamalı yoksa ıp cakısmasına gıdıyor leptop agı gorse bıle ınternet yok der ... ha leptopa ıp numarası verırken altındakı bosluga da 255 lı bır numara var onu da yaz ayrıca yıne altında dns numarası var onuda uygun ınternetten bak ıste uygun dns numrası ver kafana gore
  • breuks kardes ben kredı yurtlar kurumunda leptopumla ınternete gırerken agı bulurdu fakat ınternet yok hatası verırdı, ben de o zamanlar yurdun ınternet kafesıne gıder leptopuma ıp adresının son bır hanesını degıtırır ıste dns numarası verır yollardı hallederdı. sen de sımdı kablosuz modemını dhcp sunucusunu ıptal ettıysen ve de leptopla gırerken de otomatık ıp dns adresı al demıssen , bır tane leptopla gırerken sorun olmaz fakat ıkıncı leptopla senın dedıgın gıbı sorun olur , o zaman ne yapmak gerekır ıkıncı gırdıgın leptopun ıp ve dns adresını deıstır okk..
  • merhabalar ben de interneti kablosuz kullanmak için yardım rica ediyorum.

    mevcut interneti DOĞA NET ile kullanıyorum. sitede elektrik hattı üzerinden erişiliyor.
    CURRENT APA-200-DB modemi prize takıp ethernet kablosunu bilgisayara bağlayınca internete erişebiliyorum. elimde fazladan ttnetin verdiği HG521 kablosuz modem var bunu kullanarak mevcut kablolu internetimi kablosuza çevirmek istiyorum.
    modemin ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz memnun olurum.

     Kablo modemi kablosuz yapmak
  • @kamuran_35
    http://forum.donanimhaber.com/m_34999012/mpage_2/f_/key_//tm.htm#50234700



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Kasım 2011; 19:23:15 >
  • sayın ramazan bey bahsettiğiniz şekilde iki modemi birbirine bağladım @sene1983 arkadaşın dediği ayarlarıda yaptım yaptım ve dhcp yi devredışı bıraktım.
    wireless bağlantı sağlanıyor ama internet yok sınırlı bağlantı hatası veriyor.
    acaba hg521 e veya bilgisayara IP numarası mı vermek gerekiyor.

    yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Merhaba,
    Önceki mesajınızda eklemiş olduğunuz resimde görüldüğü gibi CURRENT APA-200-DB cihazı vasıtası ile bilgisayarınız public IP almış. Yani merkezden IP atanıp internete çıkartılmış. Yeni yatığınız bağlantıda kablosuz bağlantının gerçekleştiğini ama internet çıkışı olmadığını belirtmişsiniz. Mevcut durumda bilgisayarınızın aldığı IP'yi (ilk birkaç hanesini de yazsanız olur) yazarmısınız. Bna göre sorunun kaynağını bulmak kolaylaşır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

    quote:

    Orijinalden alıntı: skyy
    kablolu modemi (kablo modem adls diil ) kablosuz yapmak istiyorum ne yapmam lazım help pls ..


    Merhaba,
    Uydunet internet bağlantınız kablosuz hale getirmek için 3 yöntem var.
    1. Mevcut modemi kablosuz olanı ile değiştirmek. Bu yöntem çok pahalı olup yaklaşık en az 170 TL
    2. Kablosuz router almak. Bu sayede interneti hem kablosuz yapar hem de istediğiniz kadar paylaşırsınız. En az maliyet 50 TL
    3. Elinizde kullanmadığınız bir kablosuz ADSL modem varsa onu AP'ye dönüştürüp kablosuz internet kullanabilirsiniz. Ama bu yöntemle en çok 2 bilgisayara internet dağıtabilirsiniz.

    Merhaba Ramazan Bey ve diğer arkadaşlarım

    Evimde uydunet kablolu modem var. Bunu evde wireless ile dağıtarak 3 bilgisayarda kullanmak istiyorum.
    Wireless a çevirmem içinde aşağıdaki linkteki Philips CGA5722 Kablosuz Router Modemim var.

    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=tr&scy=tr&mid=Link_Software&ctn=CGA5722/62

    yukarıdaki linkteki Philips CGA5722 Kablosuz Router Modemin,
    Ramazan beyin 'alıntıdaki' bahsettiği 2. maddedeki gibi (( 2. Kablosuz router almak. Bu sayede interneti hem kablosuz yapar hem de istediğiniz kadar paylaşırsınız. En az maliyet 50 TL ))
    uydunet kablolu modemi, Philips CGA5722 Kablosuz Router Modem'e ethernet kablosu ile bağlasam interneti istediğim kadar makinede paylaşa bilir miyim ?
    Philips CGA5722 Kablosuz Router Modemin bu özelliği var mıdır ?




  • @skyer
    Merhaba,
    Maalesef linkini verdiğin modemi kablomodeme bağlayarak istediğin kadar bilgisayara internet dağıtımı mümkün değildir. Linkteki cihaz ADSL modemdir; diğer adsl modemler gibi doğal olarak Router özelliği vardır. Ancak ADSL modemlerdeki router fonksiyonu yapmak istediğiniz bağlantıda işe yaramaz. Çünkü ADSL modemlerdeki route yönü ADSL portu (telefon kablosunun takıldığı port) ile ethernet portları (kablosuz portu dahil) arasındadır. Oysa Kablomodem + adsl modem bağlantısında kablo kablomodemin ethernet portundan adsl modemin ethernet portuna yapılmaktadır. Dolayısı ile bu bağlantıda modemin router özelliği bir işe yaramamaktadır. Bu nedenle linkteki modem bu amaçla işinizi görmez. İstediğiniz kadar internet dağıtımı için illaki bir router almanız gerekmekte.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/products.aspx?L2=NETACC&k3=Router&sb=20&sk=0
    http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=router_ozelligi%3dvar&categoryId=410&sc=8
    Bu linkteki ürünler işinizi görür.




  • Merhabalar.
    Gördüğüm kadarıyla hemen herkes benzer cihazları kullanıyor. Benim kablo modemim Pozitek PTCM11, ADSL'im ise Datron RTA 1030W. Anlatılanları modemin arayüzüne girerek yapmama rağmen internet paylaşımını sağlayamadım. Laptoptan kablosuz bağlantı yapmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. ADSL'in DHCP'sini kapattım (3 seçenek var: 1.DHCP Server, 2.Relay On, 3.Turn off DHCP and Relay On. Ben 3'üncüyü seçiyorum.) fakat nafile. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

    quote:

    Orijinalden alıntı: yokumburda
    ramazanyalcin Bey benimde şöle bir sorunum var:Şimdi bende pikatel combomax modem var ttnetin ücretsiz verdiği (kablolu) .Birde airties ap-302 acsess point var.Wireles işini görürmü bu acsess point onu öğrenmek istiyorum.Ne olur yardım edin 2 gundur bununla ugraşiyorum.


    Merhaba,
    pikatel combomax modemi ve AirTies AP302 access pointi birlikte sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.
    Yaşadığınız problem tam olarak nedir?


    quote:

    Orijinalden alıntı: jbl_gto


     Kablo modemi kablosuz yapmak


    aynı şekilde pikatel combomax var, access point mi almam gerekekiyor yoksa kablosuz modemmi? Netmaster WDS-840 işe yarar mı?

    Pikatel in yetkili servisini aradım, access pointle böyle birşeyi yapamıyacağımı söyledi,
    dün farklı bir yetkili olabilir dedi, ama o da vistanın combomax usb driverleri olmadığını söyledi. (driverler internette varmış, indirip denedim sorun yok)
    Ne biçim iş yapıyorlar anlayabilmiş değilim. yaptıkları işten bihaberler

    ek bir soru: bu şekilde verilen kablosuz bağlantı ad-hoc mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco -- 19 Ekim 2011; 9:01:49 >




  • @bjkjb
    Merhaba,
    Kullandığınız internet bağlantı türünü belirtmemişsiniz ama uydunet kullandığınız farz ediyorum.
    Eğer uydunet kullanıyorsanız firmanın verdiği modemler basit modem yapısında olup router, DHCP vs özellikleri içermemektedirler. Dolayısı ile istediğiniz kadar bağımsız internet dağıtımı için bir Router kullanmak şarttır. Dolayısı ile Access Point ve elinizdeki Pikatel Combomax modemle köklü çözüm mümkün değil; bu şekilde sadece 2 bilgisayara internet verebilirsiniz ki buda garanti değil. Onun için router kullanmanız gerekmektedir. Bahsettiğiniz Netmaster WDS-840'ı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Ad-Hoc denen bağlantı arada bir cihaz olmadan doğrudan bilgisayardan bilgisayara yapılan kablosuz bağlantıdır.
  • usb girişi olan access pointler var mı?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.