Şimdi Ara

Jim Carrey: 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü, bizim suçumuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Filistin diye ağlayanlar yemende olanlara neden ses çıkarmıyor ?

    Tabi ya öldürenler müslüman araplar değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Peki bende senin kitabindan ornekler vereyim.

    TEVBE-111 için 40 meâl bulundu. Ali Ünal (9/TEVBE-111: Allah, karşılığında kendilerine Cennet vermek üzere mü’minlerden öz varlıklarını ve mallarını satın almıştır. Onlar, Allah yolunda savaşırlar ve öldürürler veya öldürülürler. Bu, Tevrat’ta da, İncil’de de, Kur’ ân’da da Allah’ın yerine getirmeyi uhdesine aldığı bir va’ddir. Verdiği söze Allah’tan daha sadık kim olabilir? O halde (ey mü’ minler), Allah’la yaptığınız bu alışverişten dolayı size müjdeler olsun! Budur gerçekten çok büyük kazanç, çok büyük başarı.)

    9/TEVBE-123 (Meâlleri Kıyasla): Yâ eyyuhâllezîne âmenû kâtilûllezîne yelûnekum minel kuffâri velyecidû fîkum gilzah(gilzaten), va’lemû ennallâhe meal muttakîn(muttakîne).
    Ey âmenû olanlar (ölmeden önce Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Küffardan (kâfirlerden) size en yakın olanlarla savaşın ve sizde bir kuvvet (azîm) bulsunlar! Ve biliniz ki; Allah, muhakkak takva sahipleriyle beraberdir.

    8/ENFÂL-39: Hiçbir fitne kalmayıncaya ve din, tamamıyla Allah'a münhasır oluncaya dek savaşın onlarla. Savaştan vazgeçerlerse şüphe yok ki Allah, onların yaptıklarını görür.)

    2/BAKARA-191: Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı, adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.)

    33/AHZÂB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.)

    3/AHZÂB-51: Onlardan dilediğini giri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın, azleylediğinden de arzu ettiğinde sana günah yoktur, Onların gözleri aydınlanıb mahzun kalmamalarına ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnud olmalarına en elverişli olan budur, Allah kalblerinizdekini bilir, Allah hem alîm hem halîm bulunuyor)

    9/TEVBE-5: Allah’ın savaşı haram kıldığı aylar çıkınca, ilâhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında, Allah’a ortak koşan müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin, bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler, isyandan vazgeçerek Allah’a itaate yönelirler, namazı âdâbına riayet ederek, aksatmadan âşikâre kılarlar, vicdanlarını, servetlerini, sosyal bünyelerini arındıran, berekete vesile olan zekâtı verirlerse onları serbest bırakın. Allah çok bağışlayıcı ve engin merhamet sahibidir.)

    Kadinlarin ikinci sinif insan oldugunun kaniti;
    4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)


    24/NÛR-31: İnanan kadınlara da söyle, onlar da gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffet ve namuslarını korusunlar, süslerini göstermesinler, elde olmayarak açığa çıkan ve görünen kısımları hariç, cazibe ve güzelliklerini açığa vurarak dikkat çekmesinler ve bunun için başörtülerini, göğüsleri üzerine sarkıtsınlar ki, boyun ve gerdanlarından birşey görünmesin. Allah'ın açılmasını haram kıldığı, gizli zinet yerlerini yani cazibe ve güzelliklerini kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, oğullarından, üvey oğullarından, kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğulları ya da kız kardeşlerinin oğullarından veya müslüman kadınlardan veya yasal olarak sahip oldukları köle, cariye gibi kimselerden veya erkeklikten kesilmiş yemek isteyip karın doyurmaktan başka birşey düşünemeyen kadınlara meyil ve şehvet ihtiyacı olmayan erkeklerden veya kadınların mahrem yerlerine henüz ilgi duymayan çocuklardan başka kimselere açıp göstermesinl...

    (33/AHZÂB-37: Hani bir zamanlar Allah'ın kendisine ikram ettiği, senin de iyilikte bulunduğun kişiye diyordun ki: "Eşini bırakma ve Allah'a karşı saygılı ol!" Ama Allah'ın açıklayacağı şeyi sen içinde saklıyordun; zira insanlardan çekiniyordun: oysa ki kendisinden çekinmen gereken sadece Allah'tı. En sonunda Zeyd o kadınla ilişkisini tamamen kesip boşayınca Biz onu seninle evlendirdik ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kesip boşadıklarında kişilerin onlarla evlenmelerinin önünde hiç bir engel bulunmasın: sonuçta Allah'ın emri yerine gelmiş oldu.)

    24/NÛR-2: Zinâ eden kadınla zinâ eden erkeğin herbirine yüzer sopa vurun ve Allah dinindeki bu hüküm husûsunda onları esirgemeniz tutmasın ve azaplarını da inananların bir bölüğü görsün.


    Muhammed'in vea hutbesinden;
    "Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.

    Muhammed'in evlilikleri

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammed%27in_evlilikleri

    Muhammed, kaynaklara göre 9 ile 19 arasında değişiklik gösteren kadınla evlenmiştir.

    Daha da arastirsam daha cok bulurum ama baydim artik.
    Hz Muhammed in peygamberligini kabul etmeyen zaten müslüman sayilmiyor.

    Belkide bilgisayarında kayıtlı olan yada islam karşıtı sitelerden kopyala yapıştır yaparak müslümanların kafası karismaz. Şöyle örnek vereyim. Herhangi bir konuda herkes ahkam kesebilir. Ancak o işi en iyi bilenler de işin uzmanlaridir.

    Din öyle herkesin tek başına ahkam kesecegi kadar basit birşey değil. Eskiden beri dini konularda çalışmalar yapan tefsir, hadis, fıkıh gibi dallar olmuş, Şeyhülislam ve diyanet işleri gibi fetva vermeye yetkili kişiler olmuştur. Sıradan müslümanlar ise bu çalışmalara guvenir. Ama kendisinin araştırmasıda en güzeli.



    Hz Muhammed 25 yaşına kadar evlenmemistir. İlk eside kendisinden 15 yaş büyük olan Hz Haticedir. Asırlar önce o bolgede küçük yaşta ve cok eşli. evlilikler son derece normalken, Hz Muhammed ortalama yasin çok üzerinde, kendisinden 15 yaş büyük olan dul bir kadınla evlenmesi ve Hz Hatice nin ölümüne kadar 25 yıl tek eşli olarak kalmasi Peygamberin cinsel hayatını sorgulayanlari en azından bir kez samimi olarak dusundurmeli.



    Hz Hatice öldüğünde Peygamberimiz 50 yaşlarında idi. 5 sene kadar da dul yaşadı. 55 yaşlarında ise Hz Aişe ile evlendi. Hz Aişe, Hz Ebubekir in kiziydi. Hz Ebubekir. Peygamberimizin hep yanında olan destekleyen ve vefatindan sonraki ilk halifedir. Hz Aişe, Peygamberimiz ile evlenmeden önce başka biri ile nişanlı idi. Bu da Hz Aişe nin o döneme göre evlilik çağında olduğunu gösterir. Hz Aişe evlendiginde 17_19 yaşlarında olduğunu tarihe ve olaylara göre açıklayan kaynaklar var. Evet Hz Aişe nin Peygamberimiz ile yaş farki coktu. İşte bunu aleyhte kullanan islam düşmanı kaynaklar Hz Aişe yi 9 yaşında bir kız çocuğu gibi gösterip insanları kandırma yoluna gitmektedir.

    Hz Muhammed’i peygamberlik ten önce tanıyan herkes tarafinca el emin isminin konulması. Peygamberliginden sonrada inanmayanlarca sihirbaz ve büyücü olmakla suçlandığı bilinmekte, fakat evlilikleri nedeniyle suçlama olmamasi dahi zamanin adetlerine aykırı durumların olmadığını gösterir.

    Savaş konusuna gelince, insanlık var oldukça savaşlar olacaktır. Savaş ise en az iki ordu arasında yapılır. Her orduda kendisine tehdit algilayinca savaş kararı alabilir. Tevbe /5 , Muhammed/4 vb ayetlerede baktığımızda savaş meydanında esir olanları öldürün demiyor. Onları Savaştan sonra direkt yada fidye karşılığı serbest bırakın diyor. Öldürün denilenler ise savaş meydanına çıkıp savaşan kişiler. Onlar muslumanlari katletmek ve islamiyeti bitirmek için savaş meydanindalar. Öldürmek için oradalar.



    Daha öncede yazdım. Bazi Ayet ve hadisleri tek olarak anlamaya calistigimizda, doğru anlamayabiliriz. Bu yaşantımızdaki her konudada böyledir. Bir konunun içinden bir kelime okumak, bir kitabın içinden bir sayfa okumak, konuşmanın içerisinden bir bölümü dinlemek her zaman doğruya götürmez. Samimiyetle soyleyebilirimki kafa karıştırmak için yapılan hareketler beni islamiyeti daha çok ogrenmeye sevk ediyor. Çok Şükür ki yaradana ve Peygamberimize olan sevgim ve saygım daha çok artıyor. Ve anlayamayanlar adına gerçekten üzülüyorum. Bir insanın en dehşetli pismanligida, ahirette dünya hayatindaki yaşantımız ile ilgili pismanlik olmalı. Işte bunlar hep ibretlik. Elindekinin kıymetini bilememek!



    Bu yazdıklarım okuduklarimi yorumladigim kadariyladir. Yanlış şeyler yazmış olabilirim. Çünkü bu konuların uzmanı değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Bu mesaj silindi.
    Haaa siz yapmıyorsunuz sanki morun lacivertinden farkınız yok.. Burada kurallar var ekşi de üyeliğin var ise neler yazdığını çok iyi biliyorsundur ya da onedio 'da ya da facebook 'ta.. DH 'ın facesine gir bak söven sövene.. 5 10 kişi alınmış haber yapılmış onları görüyorsunuz diye ağlıyorsunuz ama daha alınmayan bir dünya var azınlıkta olsalar bir dünya var..
  • olsun be jim.
    bu yıl o çocukları patlatmak için silah satar para kazanırsınız;
    gelecek yıl bu olayın filmini çeker para kazanırsınız.

    sonuçta geçmişiniz hep böyle.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.