Şimdi Ara

Jim Carrey: 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü, bizim suçumuz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jim Carrey: 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü, bizim suçumuz


    Ünlü oyuncu Jim Carrey, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava harekâtına tepki gösterdi.

    Ünlü oyuncu Jim Carrey sosyal medya hesabı üzerinden, üzerinde ABD bayrağının bulunduğu füzenin, çocukların içinde olduğu okul otobüsünü vurma anının resmedildiği görsel ile birlikte, "40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü. Bizim müttefikimiz. Bizim füzemiz. Bizim suçumuz" mesajını paylaştı.

    Jim Carrey: 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü, bizim suçumuz


    Kaynak: T24



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 18 Ağustos 2018; 15:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bi arıza olsa da kendi nükleer silahları kendi ülkelerinde patlasa diyeceğim ama olan masumlara olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Bu mesaj silindi.
    Devlet kurumlarına iftira atmak suçtur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IŞİD'e gidenleride unutma.
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Iftira mi? MIT'in kendi raporu vardi onumde nesi iftira? Once askerligini yap sonra konusalim bence.
  • 3-4 Ergen diyordu birileri onlar icin zamaninda :) Kardesim dedigi Esad'i indirmek icin teroristleri destekledi, Rusya uydu goruntulerini cikartip sak diye masaya koydu, bizimkilerde tik yok.
  • ABD nin fetöcüsü, terör örgütü destekçisi, vatan haini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Bu mesaj silindi.
    Hakaret eden arkadaşın da konuya gelmiş. O hakaret etti. Sende hakikat diyerek onu onayladın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic ugrasma bununla, adam daha kendi kutsal saydigi kitabi okumamis burada gelmis millete okumadigi kutsal kitabin dinini savunmaya calisiyor.

    Islerine gelmeyen hersey hakaret zaten. Acip su kutsal dedigi kitabi tercumesiyle okusa anlayacak neyin ne oldugunu ama yok. Okuma yazmasi var mi ondan da emin degilim.
  • Düşünün hükümeti eleştiren Sanatçılara neler oldu. Sanatçıyı geçtim işi hükümeti eleştirmek olan Gazeteciler bile vatan haini oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okadar seviyorsa gitsin yemene abd vatandaşlığındanda çıksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Bu mesaj silindi.
    Peygamberimiz döneminde bile onu tanıyıpta islamiyeti kabul etmeyenler vardı. Onun içinde bazılarına yapılabilecek pek bir sey yok.

    Anladigim kadarı ile islami öğrenmek yada araştırmak için değil insanların aklını karistirirmiyim diye düşünüyorsun. Bu yöndeki kaynaklara bakıyorsun. İslami araştıracagin iki kaynak kuran ve hadis tir. Kuranda bir ayeti tam olarak anlamadiginda, bağlantılı ayetlerede bakmak gerekir. Hatta daha ayrıntılı açıklama yapan tefsirlere bakmak gerekir.



    1. Iddiian islamin diğerlerine ettiğini söylediğin hakaretler.

    "Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." Bakara/256

    Tağut:ALLAH'ın indirdiği hükümlere muhalif olan ve onların yerine geçmek üzere hükümler icad eden her varlık.

    İslamda ibadet esastır. İbadet ise Allaha yapılır. Kulun ibadet yapması için Allaha tümüyle inanması gerekir. Baskı ile olacak ibadetin gecerligi yoktur. Şimdi bile ülkemizde diğer dinlerin ibadet yerleri var. Çoğunluğu müslüman olmayan başka ülkelerde de Camiler var. Altı Asır devlet kalan Osmanlı kimsenin İbadetine karismamis. İlçelerde dahi kullanılan yada yakın zaman öncesine kadar kullanılmış diger dinlerin ibadet yerleri var.



    2. İddia. Kadınları dovebilirsiniz

    "Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.)" Nisa/34

    Ayette geçen kadınları dovun kelimesi, normal durumlarda yada ufak meselelerde değil. (Meselâ kadın ev işlerini yapmadı diye Dinen birşey diyemezsin.) Kadın evliliği tehlikeye sokacak derecede birşeyler yapıyorsa, önce ovut verin, sonra yatakta yanlız birakin Enson olarak dövün diyor. Tabiki bu dovme siddetli degil. Başka bir ayettede, boşanmadan once kadın ve erkek tarafı ailelerinin biraraya gelerek evliligi kurtarmaya çalışmaları istenir. İslamda boşanmak en son caredir. Hoş karşılanmaz.



    "Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."

    "Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum."

    "En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir."

    “Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!”

    "Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!"

    “Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”

    “Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”

    "Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hz. Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hz. Asiye gibi sevaba kavuşur."

    “Cennet annelerin ayağı altındadır. “ 

    "Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır."

    "Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene, Allahü teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ rahmetle nazar ettiğine de azap etmez."

    Bunlarda kadınlar hakkında ki bazı hadisler.



    Ben senin yada baska birinin inancına karışmıyorum. Fakat islami doğru kaynaklardan incele. Birde kişilerin yapmış oldukları hatayi islama mal etme. Zaten müslümanlar islami doğru şekilde yasiyamiyor. Eğer doğru şekilde yasanabilseydi, insanlar islam ülkelerini ozenirdi. Senin gibi düşünenler den tek isteğim, inandığımiz dıne saygı duyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Peki bende senin kitabindan ornekler vereyim.

    TEVBE-111 için 40 meâl bulundu. Ali Ünal (9/TEVBE-111: Allah, karşılığında kendilerine Cennet vermek üzere mü’minlerden öz varlıklarını ve mallarını satın almıştır. Onlar, Allah yolunda savaşırlar ve öldürürler veya öldürülürler. Bu, Tevrat’ta da, İncil’de de, Kur’ ân’da da Allah’ın yerine getirmeyi uhdesine aldığı bir va’ddir. Verdiği söze Allah’tan daha sadık kim olabilir? O halde (ey mü’ minler), Allah’la yaptığınız bu alışverişten dolayı size müjdeler olsun! Budur gerçekten çok büyük kazanç, çok büyük başarı.)

    9/TEVBE-123 (Meâlleri Kıyasla): Yâ eyyuhâllezîne âmenû kâtilûllezîne yelûnekum minel kuffâri velyecidû fîkum gilzah(gilzaten), va’lemû ennallâhe meal muttakîn(muttakîne).
    Ey âmenû olanlar (ölmeden önce Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Küffardan (kâfirlerden) size en yakın olanlarla savaşın ve sizde bir kuvvet (azîm) bulsunlar! Ve biliniz ki; Allah, muhakkak takva sahipleriyle beraberdir.

    8/ENFÂL-39: Hiçbir fitne kalmayıncaya ve din, tamamıyla Allah'a münhasır oluncaya dek savaşın onlarla. Savaştan vazgeçerlerse şüphe yok ki Allah, onların yaptıklarını görür.)

    2/BAKARA-191: Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı, adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.)

    33/AHZÂB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.)

    3/AHZÂB-51: Onlardan dilediğini giri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın, azleylediğinden de arzu ettiğinde sana günah yoktur, Onların gözleri aydınlanıb mahzun kalmamalarına ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnud olmalarına en elverişli olan budur, Allah kalblerinizdekini bilir, Allah hem alîm hem halîm bulunuyor)

    9/TEVBE-5: Allah’ın savaşı haram kıldığı aylar çıkınca, ilâhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında, Allah’a ortak koşan müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin, bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler, isyandan vazgeçerek Allah’a itaate yönelirler, namazı âdâbına riayet ederek, aksatmadan âşikâre kılarlar, vicdanlarını, servetlerini, sosyal bünyelerini arındıran, berekete vesile olan zekâtı verirlerse onları serbest bırakın. Allah çok bağışlayıcı ve engin merhamet sahibidir.)

    Kadinlarin ikinci sinif insan oldugunun kaniti;
    4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)


    24/NÛR-31: İnanan kadınlara da söyle, onlar da gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffet ve namuslarını korusunlar, süslerini göstermesinler, elde olmayarak açığa çıkan ve görünen kısımları hariç, cazibe ve güzelliklerini açığa vurarak dikkat çekmesinler ve bunun için başörtülerini, göğüsleri üzerine sarkıtsınlar ki, boyun ve gerdanlarından birşey görünmesin. Allah'ın açılmasını haram kıldığı, gizli zinet yerlerini yani cazibe ve güzelliklerini kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, oğullarından, üvey oğullarından, kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğulları ya da kız kardeşlerinin oğullarından veya müslüman kadınlardan veya yasal olarak sahip oldukları köle, cariye gibi kimselerden veya erkeklikten kesilmiş yemek isteyip karın doyurmaktan başka birşey düşünemeyen kadınlara meyil ve şehvet ihtiyacı olmayan erkeklerden veya kadınların mahrem yerlerine henüz ilgi duymayan çocuklardan başka kimselere açıp göstermesinl...

    (33/AHZÂB-37: Hani bir zamanlar Allah'ın kendisine ikram ettiği, senin de iyilikte bulunduğun kişiye diyordun ki: "Eşini bırakma ve Allah'a karşı saygılı ol!" Ama Allah'ın açıklayacağı şeyi sen içinde saklıyordun; zira insanlardan çekiniyordun: oysa ki kendisinden çekinmen gereken sadece Allah'tı. En sonunda Zeyd o kadınla ilişkisini tamamen kesip boşayınca Biz onu seninle evlendirdik ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kesip boşadıklarında kişilerin onlarla evlenmelerinin önünde hiç bir engel bulunmasın: sonuçta Allah'ın emri yerine gelmiş oldu.)

    24/NÛR-2: Zinâ eden kadınla zinâ eden erkeğin herbirine yüzer sopa vurun ve Allah dinindeki bu hüküm husûsunda onları esirgemeniz tutmasın ve azaplarını da inananların bir bölüğü görsün.


    Muhammed'in vea hutbesinden;
    "Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.

    Muhammed'in evlilikleri

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammed%27in_evlilikleri

    Muhammed, kaynaklara göre 9 ile 19 arasında değişiklik gösteren kadınla evlenmiştir.

    Daha da arastirsam daha cok bulurum ama baydim artik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.