Şimdi Ara

Jeep Cherokee 2.0 TD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, biraz araştırma içerisindeyim malum araba alırken tanımadığımız arabalarda kullanıcı yorumları çok yararlı oluyor. Forum içinde bir kaç konu var fakat tatmin etmedi. 2014-16 arasında Jeep Cherokee 2.0 TD limited modelini almayı düşünüyorum. Düşük km, aracın sunduğu özellikler fiyat olarak bana en mantıklısı geldi. Herkesin tercihi farklıdır tabi. Genelde okuduğum aracın ağırlığından dolayı fazla atik olamaması fakat bu benim için bir sorun değil. Asıl gözüme çarpan kötü namı 9 ileri olan şanzımanı. Şikayet edilen sitede 5 şikayet gördüm, YouTube inceleme videoları altında yine şanzıman eleştirisi gördüm. Forumda 2 cevapta aynı şekilde şanzıman sorunu gördüm. Şimdi ben S60 almadan önce de şanzıman sıkıntıları duymuştum ama aracımda hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım. Bu aracı kullanan kişilerden artıları ve eksileri hakkında bilgi almak istiyorum. Özellikle şanzıman konusunda… Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Biraz da konunun üste çıkması için yazıyorum. Konuya çok hakim değilim hocam. Bunu göz önüne alın.

    2.0 ünite 170 beygir ise muhtemele Fiat Freemont, Jeep Renegade, 500x, Bravo... Gibi Fca üretimi araçlarda kullanılar Multijet motordur. Bu motora sahip bir Freemont'u kullanan bir yakınım var. Bir dönem biz de aile aracı olarak Freemont düşündüğümüz için epey araştırdım.

    Motorun kronik bir sorunu yok diyebilirim. Piyasada da mevcut bir motor aslında. Bu sebeple parça sıkıntısı da özellikle büyük şehirlerde olmaz. Ancak Cheeroke ve Freemont gibi araçlar ağır araçlar. Dolayısıyla çok yüksek performan beklentiniz olmasın bu araçlardan. Ancak gidişleri kesinlikle güzel bence. 2 tonluk bir aracı 10 saniyede 100'e çıkarmak hiç de fena değil. (Freemont için).

    9 ileri şanzıman bir dönem 500x ile beraber satıldı diye hatırlıyorum. Piyasada çok olan bir şanzıman değil. Ancak okuduğum yorumlarda ve izlediğim videolarda çok da eksi yön görememiştim. Tabi araştırdığım dönem bundan 4 sene öncesiydi. Benim önerim bu şanzımanı alacaksanız, aracın bakımlı ve düşük kilometreli olmasına özen gösterin. Tam otomatik bir şanzıman olduğu için çok sıkıntı çıkmayacaktır diye düşünüyorum bundan sonrasında.

    Hakkınızda hayırlısı olsun. Bence güzel ve mantıklı bir seçim. Şimdiden iyi günlerde kullanın alacağınız aracı. Kazasız belasız sürüşler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim desteğiniz için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • caglarkurt kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı şanzımana sahip 500x kullanıyoruz, 4x4 1.4 170hp.. 2.0 170'lik motor 500x'in de çok az da olsa bazı modellerinde kullanıldı, yine 4x4.


    Ve hepsi de aynı şanzımana sahip yanılmıyorsam: ZF 9hp48.


    Şanzıman yönünden ne gibi bir şikayet veya problem var? 45 bin km'de aldığımız araç şu anda 120bine yaklaşıyor, 110 bin km civarında ZF Türkiye'de şanzıman yağı değişimi yaptırdım, gayet güzel çalışıyor. Şanzıman klasik otomatik olduğu için, kullanımdan falan yana bir sıkıntı olmadığı sürece zaten bunları bozmak zor. Çift kavrama gibi zaten değiller. Bu yüzden "problem" kısmına pek kulak asmayın derim. Ha ama şanzımana da baktırma imkanı varsa baktırın elbet, sonradan iş çıkarmasın.


    Tek olayı, dizelde belki daha uyumlu olabilir, 500x'te benzinli 170hp'lik motorla çok uyumlu değil gibi. Örneğin Honda'larda yazılımı çok daha iyi ayarlamışlar, daha uyumlu çalışıyordu. 130km/h'den sonra 9'a atar genelde, DSG'ler gibi hemen vites büyüte büyüte gitmez.


    Motoru da zaten arkadaş yazmış, Fiat grubunun kendini ispat etmiş motorlarından, ancak mazot kalitesi, bilmemne filtre tıkanıklığı cart curt gibi işler olabiliyor dizellerde. Onlara dikkat edin.


    Ben de gaza gelip baktım, beğeniyorum bunları da, fiyat işi bozuyor ancak... Bu fiyatlara bu arada geçende bir arkadaşım bir önceki kasa XC60 bulmuştu kazasız boyasız falan, daha tercih edilebilir olabilir sanki ama bilemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 22 Temmuz 2022; 11:41:43 >




  • En sorunsuz diye bilinen elektronik/mekanik her türlü ürün, özellikle belli satış adetlerinden sonra mutlaka bazılarında kimi problemlere yol açmıştır. Kullanıcıdan da dolayı olabilir, ürünün kendisinden de dolayı.

    Yani Şikayetvar'a girince evet DSG problemi de var ZF problemi de. Sorunu olan yazıyor zaten. Aslında bir de Şikayetyok sitesi olsa, ZF kullandım hiç sorun yaşamadım diyen binlerce kişi de çıkar.

    Ama en önemli konu şu ki bilinen kronik denebilecek bir sorunu yok ve çift kavramalara kiyasla daha az sorun çıkarma potansiyeline sahip, güç dayanımı daha yüksek ve kesinlikle daha sağlam bir şanzıman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    XC60 ile yola çıktım zaten ama 2014 modeli bile düzgünleri 900 binin üzerinde o yüzden jeep e yöneldim. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle biliyorum fakat çok yorum olmadığı için 3 tane kötü yorum okuyunca araştırmak istedim. Teşekkür ederim paylaştığınız fikirleriniz için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zf9 çok problemli değil ama zf8 gibi de değil. Amerika da geri çağırma falan da olmuştu ilk çıktığında. Sonradan iyileştirme yapıldı ama eski modellerde dikkat etmek lazım. Yabancı forumlara da bakmak lazım. Honda crv, civicte de kullanıldı, pek sorun duymadım.

    Freemonttaki 6 ileri olan kronik sıkıntılı. İllaki masraf açıyor.

    700-750binlere Cherokee bence de mantıklı. Donanımlı, kaliteli araba. Geçenlerde ben de niyetlendim ama olmadı. Ağır olması, dizel olması biraz soğuttu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Eski moddellerden kastınız? 2015-2016 arası bakıyorum ben.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bakımlı araç sorun açmaz
    alın binin iyi Ekspertiz yaptırın sadece.
    tarcanlar gibi firmalar arabanın seceresini döküyor,ordan zaten sağlıklı bilgi alırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.