Şimdi Ara

Opel Astra J 1.4 Turbo 140 HP Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Düşük km Astra J Sedan 1.4 Turbo 140 hp otomatik bakmaktayım, lpg düşünmüyorum, bu aracı tavsiye eder misiniz yorumlarınız nelerdir?


    Teşekkürler




  • Ben 2017 1.4 turbo 140 kullanıyorum otomatik keyifli bi araç iyi kaçıyor iyide basıyor şuana kadar bi sıkıntı yaşamadım lpg zaten takılmaz arabaya hakaret şahsi fikrimdir.

  • Ben kullandım , yazılımda yaptırdım 165 HP 265 tork ama araba gücüne gitmiyor gibi geliyordu bana

    Belki ağırlık belki aktarma organları yüzünden , öyle sorunlu araba değil ama bakımsız bırakılmamalıdır turbo ve sıcak çalışır

    Yalıtımı iyidir , yol tutuş ve süspansiyon bir Ford değil

    Cosmo donanımı iyidir özellikle afl farlar olmadan araba eski durur

  • 3 yıldır kullanıyoruz aldığımızda 103bindeydi şu an 127binde Adana şehir içi 8.6lt yakıyor sakın kullanımda kısada biraz hantal ama uzunda baya açılıyor 230u rahat var diyebilirim. büyük bir masraf yapmadık şu sıralar ışıklarda ara ara titreme sorunu var kalibrasyon buji değişimi vs yapıldı çözüm olmadı bu şekil kullanıyoruz.
  • cevaplar için teşekkür ederim

  • 1.4t 2020 model kullandım, tavsiye ederim, yol tutuşu güzel kaliteli oturaklı arabadır. Motoru da bastıkça açılan türden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 4 Nisan 2023; 14:46:20 >
  • Keyifli araçtır hem yalıtım olsun hem gidiş hem konfor bakımından. LPG li olmamasına veya taktırmamaya özen gösterin lütfen. Bu araçlar uzun vade de LPG'den kaynaklı çok fazla sorun yaşatıyor. Onun harici kullandığınız yağa dikkat edin j kasa da çok fazla olmasa da yine dikkat edilmesi gereken konudur LSPI sorunu. Düşük devirde dip gaz yapmamaya çalışın gazlamadan önce vitesi uygun devire getirip ( 2200-2500 ) sonrasın da dip gaz yapılır. Yakıt olarak biraz üzebilir şehiriçi 9ların altını zor görürsünüz. Sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa sorabilirsiniz J kasanın her türlüsü elimizden geçti.

  • MONSTER` kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Sormak istediğim sedan ve hb arasında kalite farkı var mıdır? Benim baktıklarım 2019-2020 edition plus paket sedan 1.4 T otomatik vites




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phbfmv -- 4 Nisan 2023; 16:37:22 >
  • phbfmv kullanıcısına yanıt
    bizim araç 1.4t hb cosmo en dolu pakedi, şirket aracı olarak da sedan 1.6cdti 136hp edition kullanıyorum konfor ve yalıtım olarak sanki başka bir araca biniyor gibi hissediyorum hb olanı çok başka ciddi anlamda
  • phbfmv kullanıcısına yanıt

    Kalite farkı olması imkansız. Kasa aynı kasa herşey aynı. Eskiden rusya polonya üretimi farkı vardı araların da fakat sonradan tamamen rusyaya geçti diye biliyorum. Araların da tek fark hissiyat olur ve biraz da bagaj farkı tabii ki. Yani örneğin viraj konusun da düşünün diyeceğim ama pilot değilseniz fark olmaz :D Kısa tipli ve daha keskin virajlar da hb nin avantajı daha fazladır ama uzun viraj tipinde de sedan daha avantajlı, tabii ki bunu limitlerinde kullanmadan anlamanız çok zor o yüzden bagaj ve dış görünüş olarak tercih edin derim.


    https://news.gm.com/newsroom.detail.html/Pages/news/us/en/2012/Jun/0622_russia.html?





  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Biri 1.4t diğeri 1.6cdti hocam o anlam da tabii ki fark hissedersiniz dizel tir tir titriyor sesli çalışır konfor bakımından biraz konforsuz olur çok normal aynı motora ve kondisyonda ki araca binseniz fark hissetmezsiniz.

  • MONSTER` kullanıcısına yanıt
    4 farklı dizel astra j kullandım hocam 1.4t edition astra sedan da kullandım hb cosmo başka gerçekten yol sesi ciddi anlamda fark ediyor bindiğim araçlar hemen hemen aynı kondisyonda 135bin km en yükseği.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Hocam biliyorsunuz ki herşey bunda etkili olabilir. Lastiğin basıncı lastiğin durumu markası aracın donanımı yol şartları hava şartları model yıllarına göre aracın toplandığı yer kısacası herşey. Bende kullandım sadece teknik detaylarla konuşmuyorum kendim de deneyimlediğim için emin konuşuyorum. Teknik veriler de benim dediğimi destekliyor zaten olması gerekende budur. Dediğim gibi çok etken var bunda siz psikolojik olarak öyle hissediyor olabilirsiniz çok normal.

  • Astra K 1.4 için LSPI ile alakalı bir meşhur piston kırma sorunu vardı. Yukarıda bir arkadaş ucundan değinmiş hattâ. Şuraya göz atabilrisiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/opel-astra-k-1-4t-piston-kirma-problemi--127795993

    J kasa için de aynı sorun var mı bilemiyorum bu arada.

    Aracın sahibi olan arkadaşlar daha iyi yönlendirebilirler.
  • phbfmv kullanıcısına yanıt
    Edition plus çok boş sport elegance bakın, ben sport elegance kullandım donanımı harika.

    Yazanlar için söylüyorum Astra J’de piston kırma diye bir şey yok. Sekmanlarım oturduğu kanalın kırıldığı durumlar oldu kullanıcılarda, sebebi de uygun olmayan yağ kullanımıydı genel olarak. A14net kodlu motorlardan sonra Opel motorları revize etti b14net kodlu motor ortaya çıktı. Lspi sorununun önüne geçmek için değişiklik yaptılar, motor yağı da dexos 1 gen 2 diye anılan özel bir yağdır.
    Bakımlı bir astra j’de lspi olmaz; yakıt, yazılım, buji hepsi etkilidir.
    Konu sahibi zaten 2019-2020 baktığını yazmış, bunların hepsi b14 motor. Sıkıntı olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 4 Nisan 2023; 20:54:42 >
  • Hocam bu motorda yağa su karıştırma sorunu var, sorun yaşanmaması için termostat yazilimi ile fani hararet 90 a geldiginde devreye alan yazılım yüklüyorlardı. Normalde fabrikasyon adaptasyonu 105 110 derece, bu da zarar veriyor Turkiye de..
  • J kasadaki motor MPI'dir, LSPI yaşanacağını sanmıyorum. Direkt Enjeksiyon olan SIDI motorlarda oluyor Opel'lerde.

  • O dönem opellerin aktarımı verimsiz oluyor, yani 140hp araba alıyorum gibi düşünmeyin, muadillerine göre biraz hantal kalıyor. Gidişi fena değil ama turbo 140hp bir araç tadı yok realitede.

  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen sorunlar a14net kodlu motorda mevcuttu, b14net kodlu motorla bu sorunlar çözüldü.
    Konu sahibinin baktığı 2019-2020 model astra j 1.4t’lerde herhangi bir kronik sorun bulunmamaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.