Şimdi Ara

Jbl es serisi hoparlör veya muadili, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    uzun zamandır sinema sistemimdeki hoparlörleri yenilemek istiyordum çünkü içerdeki home cinema sistemim çok yeni değil, anlatayım,

    sony str de 595 model 5x100 watt amfi var
    5 tane sony hoparlör var ama çok iyi değil önler falan ufak arkalar daha da ufak, herbirinin üzerinde 8 ohm ve 100 watt yazıyor ve modelleri sony ss mb 100h önler, ss cn 105 de center o da 8 ohm ve 100 watt yazıyor arkasında.

    aslında sistem çok kötü değil ama bu electroworld veya mediamarkt gibi mağazalardaki demolar kadar crystal clear ses alamıyorum, yani bana öyle geliyor. acaba bugün biryerde jbl es 20 serisi iki hoparlör gördüm onları alsam mı nasıldır jbl in es 20 serisi iki ön olarak kullanacağım ve bir tane de jbl es25c center alacağım bu şekilde sony önleri de arkaya alarak sistemi bir süre daha kullanmayı planlıyorum ne dersiniz? sizce değer mi?

    bu 3 jbl hoparlör bana 550 - 600 gibi bir meblaya malolucak, daha iyi bir alternatifiniz var mıdır? B&W istiyordum aslında ama hiçbir yerde bulamıyorum ve sanırım jbl den daha pahalı b&w.

    yardım edebilirseniz çok sevinirim.







  • Merhabalar;

    Bende bir JBL hop. ve sony receiver kullanıcısıyım,almayı düşündüğünüz hoparlörler JBL in yeni serilerinden ES serisine ait memnun kalırsınız diye düşünüyorum.Fakat yazınızda belirtmediğiniz için wooferınızın almadığını düşünüyorum.Bu sebeple alabiliyorsanız ES30 almanızı tavsiye ederim ki en azından bass eksikliği bi nebze olsun kesilsin.İlerisi için düşünecek olursak bu almayı düşündüğünüz sistemi tamamlamak için ES80 gibi bir front alırsanız AVR nizin hoparlörleri beslemek için yetersiz kalacağını belirtmeliyim ki bu sorunu ben şuan yaşıyorum.JBL genel olarak sert karakterli bir hoparlördür iyi beslenmezse detay duymak için sesi fazlaca açmanız gerekebilir.Size alternatif olarak wharfedale diamond 9-10 serilerini önerebilirim,f/p oranı çok yüksektir,fakat bana sorarsanız asla JBL in yerini tutamaz,saygılar...




  • jbl lerin es serisinden sonra L serisi çıktı sanırım onlar yeni modellerimi? stütyo modelleri diyede geçiyo sanırım bu L serileri muadili örn es100 den bi + sı - si varmı deneyen varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    jbl lerin es serisinden sonra L serisi çıktı sanırım onlar yeni modellerimi? stütyo modelleri diyede geçiyo sanırım bu L serileri muadili örn es100 den bi + sı - si varmı deneyen varmı?



    Studio L serisi ES serisinden önce çıkmıştır,Northridge E ve benzeri olan ES serisinden farkı Studio L serisinde kasa malzemesi ve işçiliğin farklı olmasıdır.L serisinde sesler benim dinlediğim kadarıyla adındaki gibi sanki bir studyoda dinliyomuş gibi temiz ve parlak çıkmaktadır.L serisinin en büyük frontu L890 da 20 cm lik bass sürücüleri varken ES100 de 25 cm lik sürücüler vardır. ES 100 daha süslü basslara tizzlere sahipken L serisi daha doğal sesler için tasarlanmış bir seridir.Ayrıca görünüm ve fiyat olarakta L serisi biraz öndedir.




  • cvp için teşekkürler

    es serilerini çok dinleme fırsatım oldu ancak L serilerini dinleme fırsatı bulamadım ama netten gördüğüm kadarı ile sizinde dediğiniz gibi L serileri es serilerine göre daha gösterişli birazdaha süslenmiş es serileri L serilerine göre daha sade yapısı var artık denk gelirse birde L serilerini dinlerim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 1 Aralık 2009; 0:48:36 >
  • Merhaba;
    Bende Sony HT-DDWG800 avr kullanıyorum.Setin kendi hoparlörleri özellikle önler (SS-MSP890) ve merkezi (SS-CNP890) değiştirirsem daha iyi ve detaylı ses duyabileceğimi düşünüyorum.Cihazın teknik özelliklerinde önler ve merkez için herbir kanal 135 Watt 6 ohm yazıyor.Setin orjinalindeki gibi bookshelf tipi hoparlör arayışındayım.Önerilerinizi bekliyorum.


     Jbl es serisi hoparlör veya muadili, yardım lütfen
  • thetechnics bende ES80 var bir çift, yeni aldım.
    Sesi nasıl değerlendiriyorsun?
    JBL kullanıcısı olarak AVR ne öneririsin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.