Şimdi Ara

Jazzlarda benzin uyarı ışığı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar honda jazz kullanıcısıyım ve merak ettiğim konu benzin uyarı ışığı yandığında depoda daha 9 lt benzin kalmış oluyor.Işık yandıktan sonrada kullanmaya devam edildiğinde benzin çok azaldığında,2. bir uyarı ışığı yanıyormu? Yoksa benzin tamamen bitince araba birden stopmu ediyor?Bu konuda bilgisi olan jazz kullanıcıları varmı?



  • 100 km'de nekadar yaktığını baz alırak çözüme ulaşabilirsin, ikinci bir sefer (düz yolda) ışık yanmaz
  • Jazzları bilmem ama ikinci bir benzin uyarı ışığı olduğunu sanmıyorum. en azından benim kullandığım hiç bir arabada yoktu.Bazı arabaların benzin uyarı erken yanar jazzda bunlardan biri demekki..
  • 33 lt yaktıktan sonra 9 lt kala benzin uyarı ışığı yanar...Bundan sonra tekrar bir uyarı olup olmadığını anlamanın tek yolu son damlasına kadar tüketmektir..Hiç tavsiye etmem..:) Benzin uyarı ışığının tek görevi benzinin azaldığını söylemek değildir ki...O seviyeden sonra kullanmaya devam edersen depoya çökmüş olan yakıt artıklarının motora vereceği zarardan da korumaktır aynı zamanda..
  • aynen arkadaşa katılıyorum, hiç gerek yok riske girmeye...
  • Honda hıc bır modelınde busekılde bir uygulamaya gitmemistir...

    2.benzin isigi lambası degil,lambanın kuvvetlı yanması bıle soz konusu degıldır. Bızzat ECU sunun mapını acıp kodlamaları okudum...
  • sanırım arkadaş 2. bir lamba derken aynı lambanın yanıp yanıp sönmesinden falan bahsediyor galiba.mesela opellerde önce led yanar sonra yanıp yanıp soner .sanırım bundan bahsediyor..ama herkesin de dediği gibi boyle bir riske girmeye gerek yok.boşuna pis benzini emdirme.bence led yanında tekrar benzin almak en iyyisi.
  • evet,depoda kalan artıklı benzini sömürmeye hiç gerek yok.işık yandımı yanar.tekrar yanıp sönme,güçlü yanma veya başka bir şekilde yanma sönme uyarma olmuyor.Ben bir keresinde lamba yandıktan sonra depodaki benzinle 120 km yol gittim (mecburiyetten) ve sonra depoyu doldurdum içinde 1 litre benzin kalmıştı.
  • kardes ikinci bir uyarı kesinlikle yok ona göre ama gecen ay ışık yandıktan sonra en az 150 km gittik
  • bende 2004 model jazz var, ibre göstergenin en alt seviyesinden yaklaşık 1 cm daha alta kadar indiğinde benzin hemen hemen bitmiş oluyor.

    başka ışık yanma gibi bir olay yok.
  • Honda jazz kullanıcısıyım geçen başıma geldi 70 km gittim hemen benzin aldım aracı da şehir içinde kullandım dur kalkla. Valla ışık yandıktan sonra nasıl gittiğine bakar ama bana kalırsa 100 kmden fazla gitmez tabii sabit hız 90'la.Şehir içinde dur kalkla 70-80 klm dayanabilir gibime geliyor .Tabii bunlar benim fikirlerim. Tam bi teknik bilgisi olan varsa paylaşsın bizimle.Şunu da belirtmeliyim 9 lt kala uyarı geliyosa en azından 160-170 km gitmesi gerekir ki bu da yanlış bence.9 lt kala uyarı geldiğini sanmıyorum.
  • Jazz'da ışık yandıktan sonra 7 lt benzin kalır.
    35 + 7 = 42 lt.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: massey1

    Jazz'da ışık yandıktan sonra 7 lt benzin kalır.
    35 + 7 = 42 lt.


    Honda jazz forum sitelerinde ışık yandığında depoda 9 lt benzin kaldığı söyleniyor.
  • arkadslar butun araba kullanıcılarına sıddetlı tavsıyem fırsatınız oldugu ılk ana deponuzu ısıktan kurtarın ısıgın yanması ve aracın kullanıma devamı motor ıcın arac ıcın cok rısk ne olursa olsun
  • Bugün 475 km de ışık yandı ve ışık yandıktan sonra 55 km daha gittim 530 km de benzin aldım.aldığım benzin 36.5 lt.Yani depoda daha 5.5 lt benzin vardı.Demekki 55 km de 3.5 lt yakmış tamamı şehir içi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: massey1

    Jazz'da ışık yandıktan sonra 7 lt benzin kalır.
    35 + 7 = 42 lt.

    35 değil, 33+9= 42 lt'dir..Fakat bu benzin uyarı ışığı bazen yolun eğimine göre erken veya geç yanabiliyor, sizi yanıltmasın..Normal şartlarda 9 lt kaldığında yanar..
  • Arkadaslar,

    Bizler Honda City kullanıcılarıyız. Konu dısı olarak direkt daldım gibi lutfen kusuruma bakmayın. komsu form ve Honda kullanıcısı olarak sizlerinde bilgisi olsun istedim.

    21-22 Nisan tarihleri arasında Cumartesi yola cıkarak Cumartesi gunu Canakkalede konaklama 22 Nisan Pazar gunu izmir'e geri donus seklinde tarihi mekanlar, sehitlik ziyareti olarak Canakkale'ye gezi duzenlemek istiyoruz. City kullanıcısı olarak 5-6 arkadas simdiden OK dediler.
    O gune kadar sizleride aramızda gormek icin planlamanızı yapmanız icin haber vermek istedim.
    Eger katılırsanız cok sevinecegiz.
    Sizinle birlikte Civic kullanıcısı arkadaslarıda davet edecegim. Bu sekilde Honda kullanıcıları olarak hareket etmis olacagız. Katılımın yeteri kadar olması durumunda Izmir Terakki servisler ve Honda Turkiye ile gorusup onlarında katılımını saglamayı dusunuyorum. En azından servis aracları ile bize destek verirlerse kendileri acısındanda reklam olacaktır.

    Tarihi ve anlamlı yerlere yapacagımız gezide siz sevgili Honda Jazz kullanıcısı arkadaslarımızıda gormek isteriz. City formundan yada PA den bana ulaca bileceginiz gibi ahmetalp71@gmail.com adresimdende ulasabilirsiniz.

    Saygılar.




  • jazz da ışık yandığında 1 galon yani 7.8 litre yakıt kalmış oluyor, kabaca ışık yandıktan sonra 100 km gidilir.

    (aracın kitabından aldığım bilgidir)
  • Evimin ve işyerimin çok yakınında benzin istasyonu var .Benzin uyarı ışığı yanar yanmaz benzin alıyorum ve pompa kendiliğinden atıncada daha fazla doldurtmuyorum ve her seferinde aldığım benzin miktarı 33 LT.Jazzların benzin deposu 42 LT olduğuna göre ışıkyandığında kalan benzin 42-33=9 LT.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.