Şimdi Ara

Java Tabanlı Web sitesi(ACİL YARDIM)(JSP-JSF)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim internet programlama dersim için bir projem var eğer 1 haftada halledemezsem okulum uzayacak. İşin kötü yanı da bütlerim de başlıyor 2 güne ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

    Php de yazılmış bir sitem vardı fakat hocam kabul etmedi ek süre verdi benim de bir hafta içinde halletmem gerek. Java bilgim biraz olmasına rağmen JSP-JSF ,CSS adına hiç birşey bilmiyorum nerden başlayacağımı nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Bana yol gösterecek arkadaşlar arıyorum.

    Sitenin işlevi şu şekilde, telefon numaranıza üniversitenizin duyuruları, bölümünüzün duyuruları ve test duyurularının başlıkları sms olarak geliyor. Bunlardan birini veya birkaçını seçebiliyorsunuz.


    Php de yazılmış sitenin çalışma mantığını anlatırsak;

    -Login sayfası var kullanıcı adı olarak telefon numarası ve şifre var giriş butonuna tıklayarak giriş yapılıyor. Kayıt ol ve şifremi unuttum butonları var onlarda telefon numaranızı girebileceğiniz textbox kutusunu getiriyor.

    -Kayıt olurken telefon numaranızı yazıyorsunuz şifre cebinize sms olarak geliyor. Gönderilen şifreyi site kendisi üretip yolluyor ve birdaha değiştirilemiyor bunun için fonksiyon yazılmış durumda.

    -Şifremi unuttum dediğimde ise yine cep telefonu numaramızı girince veri tabanından şifremizi çekip tekrar sms olarak bize gönderiyor.

    -Giriş yaptığımızda 4 bölümlü bir banner var "Anasayfa" , "Bildirim Ayarları", "Hakkında", "Ayarlar" ve banner ın sonunda sağ tarafta "Çıkış" butonu var.

    -Anasayfada sadece 1 satırlık text var başka bişey yok, hakkında sayfası da boş önemli değil.

    -Bildirim ayarları sayfasında Üniversite, Fakülte ve Bölüm seçiyoruz listbox şeklinde ayrıca hangi 3 tane checkbox var hangi birimlerden duyuruları çekeceksek onları işaretliyoruz. Ayrıca bu sayfada test duyurusu ekle yazısı var ona tıklayınca basit bir sayfaya yönlendiriyor veritabanında kayıtlı duyuru başlıkları görünüyor kutucuğa deneme yazıp duyuru ekle butonuna tıklayınca deneme duyurumuz da artık aşağıda görünüyor ve cebimize deneme duyurusu yayınlanmıştır diye sms geliyor.

    -Ayarlar sayfasında 4 textbox var adımız soyadımız şifremiz telefon numaramız var burada kaydet ve sıfırla butonu var veritabanına adımızı soyadımızı kaydetmemizi sağlıyor bu sayede smsler adımıza özel olarak geliyor. Örneğin: Merhaba Burak, Deneme Duyurusu yayınlanmıştır gibisinden.



    Şimdi ben bu projeyi JSP de mi yoksa JSF de mi yapmalıyım nasıl kolay olur benim için? Hangi yolu izlemeliyim? JSP de veri tabanına erişim zor diye birşey okudum biraz önce bu yüzden CSS kullanmamız lazım falan diyordu kafam allak bullak oldu ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz lütfen? Ayrıca primefaces diye birşey var orada hazır kodlar var örnek olarak banner için şu kodlar buton için bunlar falan diye bunları kullanmam kolay olur mu nasıl kullanabilirim?

    Bahsettiğim link---> http://www.primefaces.org/showcase/


    Şimdiden teşekkürler.







  • Servlet ve jsp ile yazabilirsin, ancak bu kadar az surede bunu saglikli yapabilir misin kuskuluyum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    Servlet ve jsp ile yazabilirsin, ancak bu kadar az surede bunu saglikli yapabilir misin kuskuluyum.

    Artık yazabildiğim kadar hocam en azından sayfaları tasarlasam yine yeter fonksiyonları çalışmasa da olur. Bana JSF daha kısa sürüyor diye söylemişlerdi bende şüpheye düştüm sormak istedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.