Şimdi Ara

java da junior seviyeye gelip iş bulmak ne kadar sürer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
8.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler dostlar. 27 yaşındayım ve yazılıma java ile başlamak istiyorum. Bir tanıdığın yazılım şirketinde staj gibi çalışarak öğrenme imkanım var.Bunun yanında head first java kitabını almayı düşünüyorum. Mümkün olduğunca kendimi verip kendimi geliştirmek istiyorum. Deneyimli abiler arkadaşlar dostlar ben bu işe kalkışırken junior seviyeye gelip biyerde az çok bir maaşla işe başlaman 3 seneni alır diyen bir akrabam vardı ve bu az da olsa canımı sıktı çünkü benim en azından para kazanmaya başlamam da lazım. Bu duruma gelmem ne kadar sürer sizce ?



  • Bir Hastanede bir doktorun yanında çırak olarak başlayıp ta Doktor olanı şimdiye kadar göremediysen, O düşündüğün de olmaz.

    Kitaptan okuyarak ta "en az" 10 sene sürer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K110

    Bir Hastanede bir doktorun yanında çırak olarak başlayıp ta Doktor olanı şimdiye kadar göremediysen, O düşündüğün de olmaz.

    Kitaptan okuyarak ta "en az" 10 sene sürer.
    Sadece kitaptan çalışcam demiyorum ki orda çalışıp öğrenirken bir yandan da materyal olarak onu kullanacağımı kastetmiştim aslında. merak ettiğim parttime dahi olsa işe girebilecek seviyeye ne sürede gelebileceğim
  • O şekilde birilerinin yanında stajyerlik gibi bir şey olmaz demek istiyorum. İşi bilmeyen birisine kimse projelerini berbat ettirmez. Bu bir çıraklık mesleği değil.
  • Belirli bir süre vermek pek doğru değil fakat ingilizcen iyiyse 2 sene de belirli bir noktaya gelirsin.
  • Doktor benzetmesi yapan arkadaşa aldırma sen. Fakültede visual b öğrendim, üstüne kendim birşeyler kattım , yani diğer dillerden bahsediyorum, irili ufaklı hobi niyetine bir çok saçma şey yaptım. Küçük oyunlar, basit web siteleri, mühendislik ödevleri için basit programlar. Üniversiteyi bitiremedim ama ufak bir yerde işe başladım, back-end çalışıyorum. Zaten 2hafta sonra bana denemeye gerek yok seni deyip maaşa bağladılar. Akmasa da damlıyor.
  • Paylaşım için teşekkürler.
    Java sürüm 5 bugünün sürümleri ile ne kadar uyumlu? hiç bir fikrim yok, ama indirdim. Temelde aynı olmalı.
    Değilsede farklarını görmüş olurum.
  • dostum java yerıne daha kolay bır dille basla.pyhton javascript yada php.udemy den 2-3 set bitir asgari ücretle iş bulursun.
  • rotaszkorsn R kullanıcısına yanıt
    akmasa da damlıyor ne demektir?

    Bence damlamak demek haftada 6 gün ve 50 saat mesaiye ayda 1250TL ücret verilmesi demek örneğin.
  • Herkese değerli görüşleri ve tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Haftaya arkadaşın şirkette ücret almadan gidip başlıyorum sırf öğrenmek adına. Zaman geçtikçe gelişmeleri yeni bir postta editlemeyi düşünüyorum. Gönül verdim ben bu işe uzun süredir istiyordum ve artık başlıyorum.
  • 3 vakta kadar bulursun. 3 gün mü desem, 3 ay mı desem... Sana, bulunduğun şehre, şansına, mülakattakı tavrına, müalat edenin ruh haline ... göre değişir. Junior iken işler daha zordur çünkü fark yaratacak bir tecrüben yoktur ve bilgisayar mühendisliği her sene 9.000 mezun veriyor. O yüzden süre vermek zor.
  • Akmasa da damlıyor demek, açlık sınırının bir tık üstünde maaş alıyorum demek. Senin örnek verdiğin parayı 10 sene önce part time çalışarak alıyordum ve öğrenciydim. Örnek verdiğin şartlar ile yaşanmaz, deneyen de ya aptaldır ya da ailesinden medet uman birisidir.
  • kardeşim başarılamaz diyenlere sakın kulak asma. head first java kitabı ile başlayacağım diyorsun. demek ki ingilizce bilgin var. bu çok büyük bir artı. ben şuan gebze teknoparkta bir mühendislik şirketinde yazılımcı olarak çalışıyorum 3 ay önce girdiğimde yeni mezun olarak kısıtlı bilgim vardı. okulda yazılım adına aldığım ders sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. işe girdiğimden beri 1500 satıra yakın kod yazdım. bazen tıkandım, ama ingilizce bilgim sayesinde (stackoverflow, kütüphanelerin dökümanlarını okuyarak) yapmam gereken şeyleri tamamladım. 3 ayda belli bir seviyeye geldim. Hala kendime junior bile demiyorum. Ama kesinlikle başladığım noktanın çok ilerisindeyim.

    Eğer yazılım işi yapacaksan başarı için gereken sadece 3 şey var: İngilizce, araştırma ve öğrenme azmi, denemekten usanmamak. Bunları sağlarsan başaracağına eminim. Yolun açık olsun.
  • Abartılı yorumları okudum, kurs araştırması yap, güzel bir kursa para ver kayıt ol, online kursları bahsetmiyorum, kanlı canlı birşeyler yapan bir kursa başla, 8 ay sonra Junior olmaya aday olursun, 4-6 ay bir şirkette gerçek işler yaparsan çok rahat jr yazılımcı olursun. O kadar çok insan tanıyorum ki, çok farklı mesleki bölümden kursa yazılıp kısa sürede bu işe başlayan. Ama şunuda belirtmek isterim. Bu söylediğim şey Web için geçerli, farklı yazılım alanlarında çalışmak istiyorsan mühendislik gerekli diyorum
  • 10 sene diyenler olmuş, olamazsın diyenler olmuş.. İnsanımız çok meraklı heves kırmaya. Şimdi hocam Senior Java Developer olarak sana tavsiyede bulunacağım.

    İlk tavsiyem kesinlikle doğru yoldasın. Yazılım çok keyifli bir alan. Sakın tutkundan vazgeçme. Bol bol oku ve örnekler yap.

    Öncelikle bu işin temeli algoritmadır. Java bir dildir. Aslında sadece syntax'tır. Sen öncelikle programlamanın mantığını öğrenmeye çalış. Eğer ki bunu başarabilirsen istediğin dilde kod yazmak 2,3 aylık sağlam bir çalışmaya bakar. Programlama mantığını öğrenmek için de internetteki programlamaya giriş videolarını takip edebilirsin. Biz üniversitedeyken programlamaya c ile başlamıştık. Deitel'in bir kitabını kullanmıştık. Bu kitap algoritma ve programlama mantığını c dili üzerinde öğretiyor. Son derece faydalı ve kabul görmüş bir kitap. Bunu alarak da başlayabilirsin.

    Yine sormak istediğin bir şey varsa çekinmeden yazabilirsin.

    Kitap ->https://www.kitapyurdu.com/kitap/c-ve-c/58899.html




  • spedy_jack S kullanıcısına yanıt
    hocam deitel ne hayattan soğutursunuz adamı ya. dil olarak c yerine javayla başlamasını tavsiye ederim oop mantığını öğrenip düzenli sistem oluşturmayı güzel oturttuktan sonra c ile tanışması daha iyi olabilir özellikle okulda öğrenmeyen birisi için. algoritma için robert sedgewick'in algoritma kitabını kullanmasını tavsiye ederim. mümkünse türkçesini alma çevirisi iğrenç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenLife -- 9 Ocak 2020; 4:10:49 >
  • HeavenLife H kullanıcısına yanıt
    Direkt java ile başlaması bence doğru değil. Önce OOP olmadan önceki konsept ile çalışıp sonra OOP ile tanışması bünyede şok etkisi yaratıyor. C ile zaten çok temel şeyler öğrenecektir. Bir noktadan sonra OOP geçmek zorunda. C ile başlamın bir diğer güzel yanı ise çok fazla built-in fonksiyonlarının olmaması. Her şeyi kendin yapıyorsun. Sonra başka dillerde bunun hazır verildiği öğrenince C gözden düşüyor. Ama zaten amaç neyin nereden geldiğini kavratmak.
  • yahu 9000 mezun bilg
    muh varken. %1 lik dilimdeki bilg muhendisleri asgari ucretle us basi yapiyorken. cok zor piyasaya giris yapmak. diploma egitim olmayan birine kim kodunu sistemini emanet eder?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.