Şimdi Ara

jako hirlamasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eminonunden 530 tl bir metrelik kafesiyle beraber jako aldim iki yasinda felan dediler forumdan okudugumdan kadariyla genc oldugunu goz renginden birde renginin koyulugundan anlasiliyormus rengi koyu giri kanatlarininn ustu ama goz cevresi sarimsi renk.

    Birde kafese yaklastikca hirliyor dahada yaklastikca asiri bir sekilde bagiriyor bunun yaninda titriyor birde diskisi su gibi.

    Birde bu pagani beslerken dikkat edilmesi grekelnler egitimi hastaligi bakimi dikkat edecegim bilmem yapmam gerekeler nelerdir ozellikle tavsiyenizi bilgilerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler .

    Mobil baglanti.



  • 2 yaş fazla. Hırlamasının sebebi hayvanın yerine alışamaması. 2 yaşındaki hayvanı yerinden alırsan yeni yerini yadırgar. 2-3 hafta çok elleşme. İshal ise ilaçları var ama önce emin ol hastalığından. Papağandan çok anlamam ama durum böyle. Papağan forumlarına falan bakabilirsin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

    2 yaş fazla. Hırlamasının sebebi hayvanın yerine alışamaması. 2 yaşındaki hayvanı yerinden alırsan yeni yerini yadırgar. 2-3 hafta çok elleşme. İshal ise ilaçları var ama önce emin ol hastalığından. Papağandan çok anlamam ama durum böyle. Papağan forumlarına falan bakabilirsin.

    Tsk krdsm saolsn.Bana alirken bir tane ilaca benzer birsey verdilerde. Bunu aldigim yerde cekirdeginide verdiler ama cok agir kotu bir kokusu vardi ccekirdekten olma ihtimali varmidir.

    Egitim icin ne yapmam gerek hic hic yaklasmiyayimmi bu aralar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ama adamlar ordakiler iyi teskilat kurmuslar ben ordaki dukkalari gezerken arkamdan adam doliyormus iste fiyat filan ne dediyse ona gore bana fiyat cekecklerimis hepsi anlasmalimi ne anlamaadim aldigim fiyat nasil sizce. Ama garanti verdiler konusmassa felan gel istedin baska kusla degistir felan. Konusur degilmi birde yasinin buyuk olsa bile konusmasina angelmi suan degisik kus sesleri cikariyor ara sira
  • Valla fiyat iyide. Eminönü hayvan almak için gidilebilecek en son yer. Hayvan pazarı resmen. Hayvanlar ufacık kafeslere tıkılmış, satıcıların birşeyden anladığı yok hepsi tüccar tipli, sahtekar. Geçenlerde öylesine kanarya bakmaya gittim. Kanaryam var zaten sadece bakmak için gitmiştim. Adam daha dükkanındaki kanaryanın cinsini bilmiyor o derece.

    Öncelikle kuşun sana alışması lazım. Papağanlar alıştımı sahibine bağlı olurlar zaten. Hasta kuşu kakalamış da olabilirler. O fiyata 2 yaşında papağanı alamazsın. Bir de her hayvanı yavru almak da yarar var. Yavruyken daha kolay alışıyorlar. Onların verdiği çekirdeği at bence. Farklı bir yerden al. Adam zaten satarken sana ilaç verdiyse belli hasta kuşu kakalamış. Ya kuşa çok iyi bakıp iyileştir yada git geri ver. Alıştıktan sonra eğitim falan neyse verirsin. Pek bilgim yok eğitimi konusunda. Sabit bir yerde dursun yerini değiştirmeyin. Cinsiyeti ne bu arada, erkek değil mi ? Erkek değilse pek bi konuşma bekleme baştan söyleyeyim.

    Fotoğraflarını çekip koysana kuşun merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 3 Aralık 2011; 22:23:20 >




  • telefondan giriyormda burdan nasil resim kaydediliyor bilmiyorum. Karsida oturuyorum bidaha gotur getir zor is. Veternemi gostersem burda pek birsey yok dediklerim disinda bide konucak gibi geliyor bana zaten garanti werdi herturlu degistrme konusunda felan ama ordakiler dedigin sekilde hep dolandiri kilikli sanki araba satiyorlar bi yeminler felan sorma aldiktan sonra keske burdan almasaydom dedim ama baska yerdede bulmam zor olrdu ordkilerin fiyati hep bole 700 tlden kapi aciyorlar kime ne tuttursalar. Cekirdek igrenc kokuyor ondan ben onu atayim en iyi cekirdekten olabilir.
  • evde göz hizasından yukarda ayna cam kendini görmeyeceği sakin bir yere koy .sizden yüksekte oldukça kendini güvende hisseder, hırlamayı nispeten azaltır,eğitiminde de papağan formlarını okumalısın yaş konusunda 2 ise iyi sarı göz ise yaşı tahlil ile belli olur konuşan jako 530tl vermişlersede çokçok iyi,.çekirdeği tuzsuz olsun,mutfak mümkünse olmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

    evde göz hizasından yukarda ayna cam kendini görmeyeceği sakin bir yere koy .sizden yüksekte oldukça kendini güvende hisseder, hırlamayı nispeten azaltır,eğitiminde de papağan formlarını okumalısın yaş konusunda 2 ise iyi sarı göz ise yaşı tahlil ile belli olur konuşan jako 530tl vermişlersede çokçok iyi,.çekirdeği tuzsuz olsun,mutfak mümkünse olmasın

    Konusma yok sadece bole islik felan caliyor kus sesleri filan cikariyor ama elimden cekirdek bile ydiriyorum sesi kesiliyor bes dakka aradan gectimi tekrar bagirip hirlayip korkuyor.
  • biraz zaman verin hayvana elinizden yem yiyormuş elinizi uzattığınızda ısırmaya kalkarsa ve ya bağırırıken hemen çekmeyin buna alışırsa biraz daha zor olur zamanla alışır
  • Ya arkadaşlar bir hayvan konuşsun diye alınmaz
    Bir hayvan takla atsın sseni eğledirsin diye alınmaz
    Bir hayvanı on seversen alırsın. Aldığın zaman temel eğitimini verebiliyorsan verirsin veremiyorsan verdirirsin yada hiç bu olanağın yoksa elinden geldiğince sevgi ve sevkat gösterip uysal ve cana yakın yetiştirmeye çalışırsın.

    Kusura bakmayında siz bir papağan almışsınız. hastamı değilmi blmiyorsunuz. Hasta olduğundan şüphelenip veterinere bile götürmüyorsunuz. Forumlarda hasta hayvana çare arıyorsunuz.

    Benim tavşanımın arka ayak parmağında sıkıntı lduğunu farkettim eve veteriner getirttim. Hayvan böyle bakılır. Günlük kafes temizliğini yapar günde 2 kere suyunu değiştirir ve mutlaka kafesten çıkartıp evde gezmesine izin verirdim. Kesinlikle zorlamaz üstüne gitmez ve onun bana gelmesini beklerdim ve beklediğim oldu.

    Ama siz hasta kuşu veterinere götürmüyorsunuz
    Su gibi dışkılıyor diyorsunuz fikriniz yok
    Yeminden şüpheleniyorsunuz hala aynı yemi kullanıyorsunuz
    Alırken bir ilaç vermişler ne olduğunu bilmiyorsunuz

    YAzık ama hayvana :S




  • Şuanda diyilecek birşey kalmamış. Sonuçta almışsınız hayvanı. Birincisi eger ilk papağan beslemelerinizden biriyse keşke Jako gibi degerli bir papağanı almasaydınız, Cennet veya Sultan alsaydınız. Dışkısı su gibiyse hastadır hayvan parazit vardır, bunun ilaçları var bunları kullanınız. Daha sonra birçok şey var ögrenmeniz gereken bunları araştırmanız lazım. Daha doğrusu şunuda demem gerekir. Daha geleli nekadar olmuşki siz ondan yakınlık bekliyorsunuz. Biraz zaman tanımanız gerekir. Çünkü papağanlar zor hayvanlardır. Bakın elinizden çekirden yiyormuş, bence bu büyük bir gelişme , herkez bunu yapmak için nekadar uğraşıyor farkındamısınız ? Verdiginiz para Jako + 1 Mt kafes + yem + ilaç 500 Lira bence gayet güzel bir fiyat ama inşallah sıkıntılı bir hastalığı yoktur..
    Sadece biraz zaman tanıyın ona. Ayrıca kafesini bel hizasından aşagıya koymayın, gögüs hizasından yukarıya koymayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.