Şimdi Ara

Jahrein deist olduğunu açıkladı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
1
Favori
12.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • JustInCase kullanıcısına yanıt
    Bilimde herhangi bir yasa çürütülürse bilimi tümden reddetme gibi bir şansınız yok ama gariptir 'kutsal' kitaplardaki incilin değiştirilmesi, Kur'an ın meali ile bilime ayak uydurmak zorundalar değiştire değiştire nereye kadar
    .
    Şuan uçan spagetti canavarının dünyayı yaratmış olma ihtimali bilimi engelliyor mu ? Hayır. İsteyen istediğine inansın banane ama görmek isteyene suanki gözlemlediğimiz şeylerin güvenirliği ve kutsal kitapların tutarsızlığı apaçık ortada. O kadar evrimin 30 yıl sonra curutulecegini düşünüyorsan başka bir teorin de ne ? Yaradılışı mı koyacaksın bilimin önüne ? Bence uçan spagetti canavarının bilime katkısı daha büyük. Ben şahsen bilimi takip ederim, etmeyen adam zaten kutsal kitapları reddedecek argümanı olamaz yani uçan spagetti canavarına inanmamasının önünde bir engel yoktur. Aynen brom ateistler bilimle hiç alakası yok bilim adamları uçan spagetti canavarına inanıyor gizliden.
    Konunun jahreinle alakasi yok yazmama rağmen de hala övünüyorlar vs. demiş haha. Kankam keşke sonsuz cennet vaddine inansak da bu münafıklar zaten ilerde yanacak ohhh diye iç çeksek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hynque -- 13 Nisan 2021; 23:4:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • JustInCase kullanıcısına yanıt
    Hocam' kendinizi yormayin herkes herşeyin farkında ' buna kendileri de dahil. Bence bu bir hastalık' çünkü kendileri ne kadar inkar etse de nefret kusuyorlar' kendilerini üstün görüp diğer insanlara karşı bu kadar nefret duymak hastalıktır. Şunu ayırt edemiyorlar "arkadaşım inanmasan da saygı duyacaksın".. Sen karşındaki adama inancından dolayı hakaret eder küçük görürsen' o adamda sana aynısını yapar ' işte burada çatışma başlar. Ateist olunca uzayı kesfetmiyorsun. Ama Türkiye'de ateist olanlar kendini o seviyelerde görüyor herkes aptal biz akıllı hesabı.. Türkiye'de hangi Müslüman a saldırı yapıldı demişler bide 😂 Güç elinde olsa eğer "Batı ülkelerinin Müslümanlara yaptığı şeylerden daha ağırlarını yapacak insanların içimizde var' olduğuna adım kadar eminim". Bu insanlar' çok uzaklarda değil.. Mesela ' cogunlugu ateist bir ülkede tecavüz veya başka bir haber yapılsın ve servis edilsin ' bunu görenler tepki vermez. Ama Müslüman bir ülkede aynı şey yaşansa' ooo yobazlar bilmem ne.. Asıl bu insanlar yobaz işte.. Dediğim gibi ellerinde güç olsa çok kötü şeyler yaparlar şunu anlamıyorlar "inanç özgürlüğü başkasının inancına hakaret etme hakkı ve özgürlüğü vermez".. Ama ateistlere göre ' Ateist değilsen yobazsındır. Kendileri ateist olduğu için elittir' çok akıllıdır vs. Bu insanların ruh sağlığı yerindeyse ben birşey bilmiyorum gerçekten. İnsanlara üstten bakan insanlar' acınacak halde olan insanlardır tek kelime ile...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hynque kullanıcısına yanıt

    "Aynen brom ateistler bilimle hiç alakası yok bilim adamları uçan spagetti canavarına inanıyor gizliden."


    Bro diğer kısımlarda dalga geçmişsin hadi neyse de, şu kısma verebileceğim somut bir cevap var.   PEW araştırma merkezinin somut verilerini biraz araştırırsan anlarsın ne demek istediğimi.  


    Bu arada bilim adamlarını kastetmiyorum, bilim - bilim diyip halkın genelinden hiçte farkı olmayan ateistleri kastediyorum o eleştirdiğim cümlelerde. Yani konuşulanlarla gerçektekiler arasında çok büyük fark var onu anlatmaya çalışıyorum.


    Neyse işte, yapacak bir şey yok herkes kendi yolunda. Bak ben ateistler yaşamasın vs. demiyorum. Hatta inançlı olduğumdan Allah bunlara hidayet versin diyorum çoğu zaman. Bu iyi bir dilek, benim tek söylediğim şey sataşıp hakaret etmemeniz hepsi bu. Çünkü sık sık konular açıp bu tip olumsuzluklar yaşatan sizsiniz ne yazık ki. Yani siz ateistler inanın veya inanmayın hiç fark etmez benim için, kimseye de inançsızlığıyla alakalı olarak bir zararım dokunmadı ömrümde hiçbir zaman.





  • JustInCase kullanıcısına yanıt
    Ben ileri gittim kabul ediyorum. Sen de bizi genellemezsen sevinirim. Ben de bıktım bu din mevzusundan. Uzaklasabilirsem Şöyle bir 25 yaşına kadar açmamak istiyorum ama ülkenin hali ortada. Kusasım geliyor çok tartışınca işin içinden çıkılmıyor çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hynque kullanıcısına yanıt

    Tamamdır sıkıntı değil, ben de zaten bu tip konular hep ateistler tarafından açıldığı için genelleme yapıyordum. Yoksa hayatımda bir kez olsun bir konu açıp ateistlere sataşmışlığım yoktur. Aksine iyi davranırım ki toplum birbirine düşmesin diye, aynı ırk, aynı millet, inançlarından ötürü kavga ederlerse bunun zararı her iki tarafa da olur.


    Elin yunanı fransızı kapıda bekliyor bizi çiğ çiğ yemek için. Onlar gerçek düşman işte, bizim atalarımız da onlarla savaştı. Atatürk'te onlarla savaştı ki Atatürk dindar bir insan değildi üstelik. Bu bile gösteriyor ki ister müslüman olsun ister ateist olsun gerçek düşman dışarıda, içeride değil.


    Politikacıların yaptıkları kötülüklerden benim de midem bulanıyor, ama onların hareketlerinden ötürü çok etki altında kalmamaya çalışmak lazım. Örneğin ben Kılıçdaroğlu'nun ya da İmamoğlu'nun yanlış bir hareketini gördüğüm zaman Atatürk'e küsmüyorum mesela. Atatürk gelse ikisini de tokatlar çünkü biliyorum.  İşte aynı şekilde dilinde din olan herkes dürüst olacak diye bir şey yok, riyakârlık yapıyor olabilirler hiç birinin iç alemini bilmiyoruz. O yüzden onların yaptıklarından ötürü de siz bize küsmeyin. Ben desteklemiyorum bu ülkeye kötülük yapan hiç kimseyi.


    Söyleyebileceklerim bu kadar.





  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Bence de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.