Şimdi Ara

Jacques Philippe JPAGC021111 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • otomatik kronograf 44 mm çapında tasarlanmış ve paslanmaz çelikten oluşan üst segment bir saat.


    Jacques Philippe JPAGC021111 incelemesi


    iddialı bir boyutu bulunmasının yanı sıra klasik çizgileriyle dikkat çekiyor. modern ve geleneksel unsurlar iyi işlenmiş ve ortaya zevk veren hoş bir tasarım çıkmış.

    tamamı parlak yüzeylerden oluşan kasanın boyutuna rağmen bilekte konforlu bir kullanım imkanı sağladığını söyleyebilirim.


    Saatin konforlu olmasını sağlayan detaylar, açılı tasarlanmış boynuz tasarımı ve sert yüzeyden arındırılmış hatlara sahip olması gibi duruyor. Kasanın ön yüzünde ise yansıma önleyici kaplama işlenmiş ve çizilmeye dayanıklı safir kristal cam var. Bu cam bombeli yapısıyla kasanın üst hatlarıyla harika bir uyum yakalamış. Aynı zamanda saatte yansıma da yok, günün her saati ve farklı ışık tonları altında saati bütün netliğiyle görebiliyorsunuz.



    Jacques Philippe JPAGC021111 incelemesi




    Kasanın arka yüzünde cam bölmeli bir arka kapak yer alıyor. Üzerinde modele ait bilgilerin bulunduğu kasada 6 adet minyatür vida var. Üzerinde Jacques Philippe logosu bulunan zarif kurma koluna, klasik koronograflardan anımsadığımız piston benzeri butonlar eşlik ediyor.


    Kasanın su geçirmezlik ölçümü 50 metre / 5 ATM



    Jacques Philippe JPAGC021111 incelemesi



    Bilekte ise siyah timsah derisi görünümlü dana derisi kayış ve Jacques Philippe logolu katlanır toka var. Ve bence en önemlisi kullanılan ETA 7750’dir. ETA 7750 saat endüstrisinin en başarılı otomatik kronograf kalibrelerinden birisi olarak kabul ediliyor. Böyle bir saate ETA 7750’den aşağısı düşünülemezdi.Jacques Philippe JPAGC021111 incelemesi 



    Jacques Philippe JPAGC021111 incelemesiSaat ve Saatyoutube
    Jacques Philippe; Swiss ETA 7750 Mekanizma ile Şimdi Daha Değerli! Üst düzey işçilik ve kalitesiyle adından söz ettiren Jacques Philippe markası, şimdi de otomatik saatleri ile zamana değer katıyor. Yıllardır klasikleşmiş olan ve en üstün İsviçre yapımı saatlerde kullanılan ETA 7750 mekanizması senelere meydan okuyarak modernizme uyum sağlıyor. ‘’Modernly Traditional’’ sloganıyla klasik ve modernizmi bir araya getiren Jacques Philippe otomatik saatlerinin kalbinde İsviçre Saat Endüstrisi’nin efsanevi makinesi olan ve gücü içerisinde 48 saat rezerv edebilen ETA 7750 kullanıldı. Jacques Philippe markasının otomatik saatlerini öne çıkaran en önemli özellikleri ise saat meraklılarının da yakından tanıdığı kronograf özellikli mekanizması ve makinenin balansının saatlik salınımı (VpH) 4 Hz frekansta 28’800 kere olmasıdır, bu da saniyede 4 defa tam salınıma eş değerdir. Teknik özelliklerinin yanında dış görünüşüyle de dikkatleri üzerinde toplayacak olan Jacques Philippe; yansıtmaz özellikli safir kristal cam, deri kayış ve 25 ruby jewel taş ile donatılmış tasarımıyla da adından oldukça söz ettiriyor. Jacques Philippe otomatik saatlerine çok özel fiyatlarla Saat&Saat mağazalarından veya saatvesaat.com.tr’den ulaşabilirsiniz. https://www.saatvesaat.com.tr/marka/jacques-philippe
    https://www.youtube.com/watch?v=OZ5C7nls7jM&t=8s&ab_channel=SaatveSaat







  • ben biraz gerisinde kalmışım saat sektörünün, neler gelmiş öyle.

    yorumum bulunsun, bir gün bu saat bana kısmet olacak, koluma takıp ahanda gelip buraya yazacağım. hadi bakalım!

  • internette bilgi aradığım bir saatti. burada inceleme yazısına rastlamak sevindirdi.


    eta 7750 beni bayağı çekiyor, daha önce otomatik bir saatim olmamıştı, alırsam ilk olacak. şu an 64k dolaylarında seyrediyor, ve saatvesaat.com da birkaç gündür bütün saatlerde %10 indirim var. daha uyguna bulabilir miyim yoksa alsam mı diye ciddi ikilemdeyim.

  • Jaquin J kullanıcısına yanıt
    O kadar parayı verdikten sonra Longines alınır. Nasıl swiss made saatse, İsviçre’nin haberi yok markadan. O kadar parayı verince elbette ki marka değeri de aranmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jaques Philippe her ne kadar İsviçre yapımı görünse de bir İsviçre markası değil. Saat&Saat anladığım kadarıyla kendi yarattığı Greenwich markası yerine bu markayı yaratmış. Yani özgün bir marka değil.


    İsviçre yasalarına göre bir saatin "swiss made" ibaresi taşıyabilmesi için;

    1. Üretim maliyetinin en az %60'ı İsviçre kaynaklı olmalı,
    2. İsviçre'de kasalanmalı,
    3. Son kalite kontrolu İsviçre'de yapılmalı ve
    4. Mekanizması kesinlikle İsviçre malı olmalı.


    Saat&Saat bu şartları karşılıyor olmalı ki kendi yarattığı Jaques Philippe markasına "swiss made" damgasını basabilmiş. Belki her modeli swiss made değildir ama İsviçre imali olan modellerinin kalitesiyle ilgili çok da fazla soru işareti olmaması gerekir diye düşünüyorum.


    Ama tabii özgün bir İsviçre markası değil, bir Türk firması tarafından yaratılmış, modellerinin bir kısmı İsviçre'de imal edilmiş bir marka.


    Bunu bilerek almak lazım.





  • Ben Jacques Philippe JPAGC028247 modelini yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Saat, İsviçre yapımı ve yüksek kalite standartlarına sahip.


    Otomatik mekanizmalı olduğu için pili değiştirmem gerekmiyor ve bu da çok pratik. Saatin tasarımı da çok şık ve klasik. Her gün giydiğim için saatin dayanıklılığı da çok iyi.


    Bu saati, hem günlük kullanım için hem de özel günler için tavsiye ederim. İsviçre saatçiliğinin en iyi örneklerinden biridir ve uzun yıllar boyunca size eşlik edecektir.


    Ayrıca, saatin ETA 7750 mekanizması da çok güvenilirdir. Bu mekanizma, dünyanın en popüler otomatik mekanizmalarından biridir ve birçok farklı saat markası tarafından kullanılmaktadır. ETA 7750 mekanizması, 48 saat güç rezervine sahiptir ve kronograf, tarih ve takvim gibi çeşitli komplikasyonlara sahiptir.


    Bu da saati, hem günlük kullanım için hem de özel günler için ideal bir seçim haline getirir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.