Şimdi Ara

İzmir de konut fiyatları aşırı yükselmiş (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
10.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kılıçdaroğlu bu arkadaşı listeye eklemeyi unutmuş,


    Biz hatırlatalım kendisine.


    @kilicdaroglu

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Oturulacak ev ya da tek ev alınabilir, fazlası iyi bir yatırım değil, denenmiştir. Hele yazlık almak, aman amaan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev fiyatlarının yükselmediği yer mi var?

  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Hatta doların değer kaybı ve Amerikan enflasyonuda hesap edersen 2 milyon lira civarı etmesi gerekirdi. Ama Türk vatandaşları gittikçe fakirleşiyor kişi başı gelir 12 bin dolardan 7 bin dolara düşmüş. Alım gücü düşük olduğu için ev kolay alamıyor artık fiyatlar düşük olsa bile . Sonra bazı vatandaşlar ev alamamasını farklı sebeplere yoruyor 2.3. evi alanlar yüzünden oluyor vs gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • morpheus.00 kullanıcısına yanıt

    Kişi başı gelir 7 bin dolarlara düşmüş... Devleti soyanlarla ( yada geçinenlerle) mafya dışında kim verir ki o paraları ha birde yabancılar var... Kişi başı milli gelir 15-20 bin olacak ki vatandaşta para olsun . Bunun için devletten geçinen sayısı azalmalı ki gerçek çalışan sayısı artsın. 1 devletten geçinen yüzünden 2-3 kişi işini kaybediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    1920lerde Sovyetler dönemi varmış insanlar yamyamlığa başlamış pazarda insan eti satılıyormuş. Mao dönemi Çin'de yine kıtlık yüzünden 10 milyonlarca insan ölmüş... Şimdi aynı zihniyet iktidarda ama bunları yaşamıyorsak Atatürk'ün etkisi var çünkü onu yok edemiyorlar o kadar PKK , IŞİD , fetö gibi Atatürk düşmanı örgütlerle ittifak yapıp kendi söyleyemediklerini onlara söylettiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt

    Çok doğru. İktidar ev fiyatların çok düşmesini kelepir fiyat olmasını istemiyor bu nedenle enflasyonun çok altında kredi veriyor. Bunun nedeni hem yandaş müteahhitlerin zarar etmesini engellemek hemde yabancıya konut satışıyla cari açığı kapatmak istediği için yabancılar kelepir fiyata konut almasını engellemek... Düşün 250 bin dolara kelepir 5 ev aldı Arap yada Yunan 3 sene sonra bunları 500 bin dolara satıyor 250 bin dolar kazanç ve beleş tüm ailesi vatandaş olmuş... Kişi başı gelir 7 bin dolara düşmüş Türkiye'deki herşey çok ucuz artık. Yabancıların talan edebileceği bir noktadayız maalesef




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 31 Ocak 2022; 17:54:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o paraya git yurtdışında ev al ne işin var.

  • İnadım inat diyorsun yani.

    Üreticileri hapse atalım diye nerede dedim?

    Yakında "kaliteli" doktor, öğretmen, öğretim görevlisi, mühendis, müfettiş, uzman kalmayacak devlette. O zaman çok ağlayacak senin gibiler. Gerçi senin farklı bir durumun da var. Fetocular memuriyetten atılınca başladı senin memur düşmanlığın.

    1.ve 2. ev için vergiyi daha da düşürmüştüm ama sen itiraz ettin. 5.ve sonrası için daha fazla demiştim ama ona da itiraz ettin. Gerçek değeri üzerinden hesaplansın, yani dolandırıcılık yapılmasın dedim ama ona da itiraz ettin. Sen fakir düşmanısın ve ranttan para kazananları savunuyorsun 5 mesajdır unutma.

    Kazanca vergi getirilmesi normaldir. Oranların ayarlanması gerekir, bunu zaten ben de söyledim. %40 üst sınır normal aslında, ama alt kademelerin arasının açılması gerekir. Ama asıl sorun bu değil. Asıl normal olmayan az kazanan maaşlıların vergisini verip, çok kazananların 1 kuruş vergi vermemesidir dedim, ona da itiraz ettin.

    Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde %40 gelir vergisi veren zengin hiç yok. Sen hangi ülkede yaşıyorsun yahu. Bunu ilkokul çocuğundan cumhurbaşkanına kadar herkes söylüyor zaten. Hala %40 vergi veriyorlar diyorsun. Demagoji yapmayı bırak.

    100 tane evi olup, hiçbirşey üretmeden, büyütmeden, istihdam sağlamadan, arge yapmadan yattığı yerden para kazanırken, fakir ailelerin veya üreticilerin kazacına ortak olacaksa vergisini de verecek kusura bakma. O ladar zaten vermiyorlar ama gerekirse %40 gelir vergisini de verecek, üstüne gerçek fiyatı üzerinden emlak vergisini de verecek. Aksini savunmanın anlamı yok.

    Ev konusunda gelişmiş ülkelere de bakabilirsin. Ev sayısı arttıkça vergisi artar bu kadar basit. Konuyu daha fazla da çarpıtma. Ben bunu söyledim, sen buna itiraz ettin. Saçma sapan konulara zıplama, yok üreticiler ölsün mü, yok vergiler fakirleştirir falan gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • O parayla yurtdışında kulube alamazsın

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Eleştiriye açık değilsen forumlarda yazmayacaksın o zaman. İnadım inatmış. Hayattaki en iyi fikirleri sizler düşünürsünüz başkaları sizleri eleştiremez değil mi?


    Üretim ,dağıtım ,satış bir bütündür. Yok ben üreticiye karşı değilim aracıya karşıyım demek insanları kandırmaya çalışmaktır. Aracı olmasa üretici de olmaz. İhracatçı olmasa burdaki domates tarlada kalır çiftçi zarar eder tabii sizler ihracatçı domatesi, Antep fıstığını ve diger ürünleri ihracat yapıyor biz çok ucuza alamıyoruz diyorsunuz ya. Aracı ,ihracatçı olmasın siz hep bedavadan biraz pahalıya üretim maliyetinden biraz pahalıya alacaksınız. Bütün çiftçiler , bütün sanayiciler , bütün otomobil üreticileri, insaatçiler hep size çalışacak. Sizler ülkenin en önemli insanlarınız zaten bu nedenle forumlarda devamlı memur maaşları artsın , marketçiler fahiş fiyatla ürün satıyor cezalandırılsın, otomobiller fahiş fiyata satılıyor yada stoklanıyor cezalandırılsın diye devamlı propaganda yapıyorsunuz... İşi gücü olan doktor mühendis bunlarla uğraşır mı? Nerde beleşe kamuya geçen bankamatik memuru veya belediyeye torpille girmişse veya iktidar yandaşlarına doçent profesör yapmak için açılan kamu kurumlarına atanan 50-60 bin öğretmen -saglıkçı ataması sırasında arada kaynamışda olabilir


    30 -40 evi alınmasını bende doğru bulmam ama ülke şartları var . %30-40 gelir vergisi ÖTV kdv 'ler varken asgari ücretleri ve bir sürü vergileri devlet belirliyorken iş kurmak işe ortak olmak akıl kârı değil. Sen üretim koşullarını geliştirmezsen tabii vatandaş devamlı ev -arsa alacak yada altın ve yabancı yatırım fonu alacak. Bunda en masumu ev almaktır. Diğerlerin hepsi ülke ekonomisine zarar vermekte yada faydası olmamaktadır . Ev almak ise ülke ekonomisine zarar vermez üstelik kiracılar için ucuz ev bulabilmesine olanak sağlar. Keşke vergiler düşük olsa Serbest piyasa olsa insanlar ev almak yerine fabrika işletme açabilse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 31 Ocak 2022; 20:18:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • proffesor kullanıcısına yanıt

    3 milyon TL den bahsediyorsun,ortalama 225000$ yapar ve bu paraya ABD'de banliyö taraflarında bahçeli müstakil ev alırsın. git sana manhattan dan al demiyoruz. kafayı çalıştırın biraz.

  • Geçen emlakçıyla konuştuk, artık evleri ya Suriyeli Afgan alıyor, ya gurbetçi, ya da 50 tane evi olan yeni ev alıyor, orta direk sormaktan bike vazgeçti.
    Ülkemiz artık topraklarını yabancıya satarak çarkları döndürmeye çalışıyor, yakında beyaz yaka emekçiler karın tokluğuna çalışacak. Bu duruma gelmeyi hakkettik, hem de çok güzel hakkettik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir uçtu bu fiyatlara zamanından Mavişehir den ev alıyordun şimdi oralar 7milyondan satıyorlar.. 1.5 sene önce keşke dediğinizi yapsaydiniz Çiğli de residanslar havuzlu daireler 200bin TL den gitti şuan 1.2milyondan satıyorlar.. asgari ücretli için ev almak hayaldi tam hayal oldu .. her ay kenara 10 bin TL atsan 15 SENE sonra ev alabiliosun yani çok kötü oldu kimsede adım atmıyor bu fiyatlara.. Daha yüzde 30-40 zam da yolda daha da pahalanicak tam hayal olucak bu gidişle insanlar Torbalı tarafına yogunlasacak oralarda dolucak yakın zamanda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ev fiyatları her zaman pahalıydı ne zaman bu sene ucuzladı ya dedik ki. 10 sene önce hiç unutmam 29 bin liraya çok pahalı diye almadığım ev şu an 1 milyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miu M kullanıcısına yanıt

    Durum bu maalesef... Ama sistemden beslenen bir takım kişiler bunun sorgulanmasına bile tahammülü yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leftercan1907 L kullanıcısına yanıt

    Onlar tavşan daire, satılmaktan ziyade piyasayı çıkarmak için fiyatları hep yüksek şişirilir diğer ilanlarda tavşanın peşine takılır. Bu sistem 1-2 yıldır güzel işliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pandemi ve özellikle bi kaç yıl önce yaşanan izmir depremi fiyatları resmen delirtti. Yakın çevrede bulunan kemalpaşa, foça, dikili, çandarlı gibi yerlerde arazi ve yazlık, tek katlı ev fiyatları resmen çıldırdı 2-3 kat belkide daha fazla arttı.

  • Ya bi git, yine garip garip şeyler yazmışsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.