Şimdi Ara

İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
14
Favori
102.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: fagum

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: fagum

    Arkadaşlar ben de Karşıyaka Körfez Evlerinde 4+1 152 metrekare brüt daireye kombi tesisatı döşeteceğim. Ev çift cam ve yalıtım konusunda da bildiğim kadarıyla iyi bir bina. Mantolama yok ama. Yaptığım hesaba göre 12m kadar radyatör gerekiyor. Ev giriş katı ama altta da bir daire var. Bayraklıda tepede bir site genelde baya esiyor serin yani. ben ev için ECA Confeo Premix 26000kcal'lik kombi düşündüm. Şimdi sormak istediğim şey eve yoğuşmalı kombi mi yoksa normal hermetik kombi mi alsam? aradaki fiyat farkını amorti edebilir mi? izmir gibi kışı az olan yerde çok mantıklı mı sizce yoğuşmalı almak? sizce ne kadar tasarruf yapar yoğuşmalı benim için?
    Bir de Bosch Classic Condense 24000kcal bu daire için yeterli mi? (yaptığım hesaba göre yeterli ama 24 derece sıcaklık için eve aşağı yukarı 23000 kcallik bir makine lazım) sınırda görünen bir makine gibi

    ısıtılacak net alan ne kadar?
    oda oda m2 yazarsanız daha iyi olur
    24kw bir kombi mi
    daha yüksek kapasiteli bir kombi mi gerekir
    belli olur

    Resim de ekledim zaten ama yazayım da tek tek.

    Salon 32.28 m2
    Mutfak 12.06 m2
    Oda1 15.85 m2
    Oda2 13.66 m2
    Oda3 10.54 m2
    Ebeveyn odası 14.60 m2
    Banyo 5.20 m2
    Ebeveyn Banyosu 3.13 m2
    Antre 5.70 m2
    Koridor 7m2
    Kömürlük evin içinde 2.5 m2

    Ayrıca yoğuşmalı ve normal kombi arasındaki farkı amorti edebilir mi?

    ECA Confeo Premix 26000kcal
    Bosch Classic Condense 24000Kcal
    Demirdöküm Nitromix 24000 Kcal

    Ben ECA olarak düşündüm ama sizce hangisi daha mantıklı?

     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi


    her 3 kombi de tercih edilebilir
    hepsi de mantıklı
    kombi başlığında her 3 kombiyi de ben şahsen öneriyorum


    Yani 24000 Kcal kombiler yeterli değil mi bunun için yani sistemi rahat kaldırır mı? ben yine de ECA Confeo'yu alayım diye düşündüm, sanırım fiyat/performans olarak en iyi ECA Confeo olarak öne çıkıyor. Yardımınız için çok teşekkür ediyorum :)




  • Kalorifer peteklerinde hangisi iyi ve güzel?
  • Ayrıca kombide de karar veremedim.Buderus Türkiyede mi yapılıyor. Buderus,viesman ve vaillant arasında karar veremiyorum.Yardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Ayrıca kombide de karar veremedim.Buderus Türkiyede mi yapılıyor. Buderus,viesman ve vaillant arasında karar veremiyorum.Yardım.

    Buderus malesef eski Buderus değil.Manisa da üretiliyor.Bosch ile aynı ürün.Kötü değil ama harbi Alman da değil.Gördüğüm kadarı ile Vaillant bu konuda 1 numara.En büyük özelliği modülasyonlu çalışması,üstelik Made in Germany ve fiyatıda uygun.Servis yapısı çok ciddi.Bayi yanlış yapamaz ,çünkü en ufak bir presedüre uymayan durumda servis kesinlikle devreye alma yapmıyor.Sadece kombiyi denetlemiyor,tüm sistemi yani radyatör,sıcak su vs. tamanı denetliyor ve affıda yok.Servis direk tek merkezden geliyor.

    Radyatöre gelince,Vailant,Dem.Döküm radyatör aynı ürün,kalite iyi.Ayrıca Airfel in radyatörleride gayet kaliteli.Her ikisinide kullanabilirsiniz.

    Bu arada tekrarlayayım İzmir de kombi düşünen Mavi yansıma dan Enis beyle görüşün mutlaka derim.Bu yazım reklam vs. değil tamamen kullanıcı tavsiyesi,kayınvalideye yaptırdık hiç sorunsuz ve çok ilgililer.2 aradaşada tavsiye ettik yüzümüz kara çıkmadı.Fiyatta İzmir de gördüğüm kadarı ile en iyilerden...Enis beye selamımı söyleyin yardımcı olur her türlü.Bende girerim araya isterseniz.Enis beye ve Hüseyin ustaya kefilim iş konusunda...




  • Merhabalar,

    Vaillant'ın ülkemizde satılan tüm kombileri Almanya'da üretiliyor olabilir ama bu durum onu en iyi teknik verilere sahip cihazlar üreten ve en yüksek kullanıcı memnuniyetine sahip firma yapmaz.
    Zira Vaillant'ın özellikle yoğuşmalı kombilerin minimum ısıl güçleri emsalleri arasında en yüksek değerlere sahip olduğundan, bir diğer ifadeyle alev modülasyon aralığı en dar cihazlar arasında olduğundan gaz sarfiyatları emsalleri içinde yüksektir.

    Örneğin Vaillant VUW ecotec plus 296/5 yoğuşmalı ürünün minimum ısıl gücü 50/30 işletmede yaklaşık 10Kw iken Buderus GB022'de bu güç yaklaşık 6Kw'dır.
    Pratikte sözgelimi 5Kw güç harcanarak gerçekleştirilecek bir ısıtma ihtiyacına 296/5 10Kw ile GB022'nin yaklaşık 2 katı gaz yakarak karşılık verecektir. Isıtma sezonunda dış sıcaklık değişimine göre (ve kullanılıyorsa oda termostatı ile) kombiden talep edilen ısı miktarı sabit kalmaz, ama standart yalıtıma sahip ve otomatik kontrol cihazı ile ısıtma sistemlerinin tesis edildiği ve iç sıcaklığın dengede korunması amacıyla ısıtılan mahallerde kombi cihazları minimum veya buna yakın ısıtma güçleriyle çalışırlar. Dolayısıyla minimum ısıl güçleri düşük (alev boyutunu en küçük değere indirebilen), yani geniş alev modülasyon aralığına sahip ürünler, bu koşullarda tüketim değerleri açısından avantajlı olurlar.

    Bu bakımdan Vaillant yoğuşmalı kombileri dezavantajlı olmaktadır. Üstelik modülasyonlu oda kumandaları da piyasanın en yüksek fiyatlı ürünleri arasındadır.
    Buderus GB012 ise ara nesil yoğuşmalı diyebileceğimiz bir ürün olup son nesil yoğuşmalılardan en önemli farkı premiks brülöre sahip olmamasıdır. Bununla birlikte fan modülasyonu özelliği ve herşeyden önce yoğuşmalı bir ürün olmasından ötürü konvansiyonel kombilere göre uygun kullanım koşullarında yaklaşık %10 tasarrufludur ve tercih edilmelidir.

    İyi forumlar...




  • sakın ama sakın vaillant almayın
    istanbul da otuyorum
    1. servis cahil. birinci haftada kombiden ses geldi.servis kuş gagasıyla vuruyordur dedi.düşünün yani
    2.ek garanti de 750tl aldılar.içinde 4 sene de temizlik var deyip sattılar.şimdi bugün çağırdığımda 3 ve 4 sene yapılıyor dediler.yapan kişinin yazısı kullanma kılavuzunda olmasına rahmen.
    3.yoğunlaşmalı alman almıştım.hiç bir halta yaramadığını söylerim.ona vereceğiniz fazla para yerine tesisat bakımı daha iyi.
    SAKIN AMA SAKIN ALMAYIN
  • Izmir' li arkadaslar ; ben ızmir de yaşamıyorum,ancak 6 aydır kombi onerisi bölümünü yakından takip ediyorum ve kombi konusunda da birçok seyide buradan öğrenerek kendi evime uyguluyorum.geçen sayfalarda isim verilerek tavsiyelerde bulunulmuş olduğu icin sanırım sakınca yoktur..İzmir de Biray dogalgaz var ve Bircan Bey isinin bir numarasi.bura da yazisini goremedim..kombi onerisi bolumunden okuyun ve tavsiyelerini kesinlikle dinleyin...dusuk fatura odemek istiyorsaniz tabiki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Kalorifer peteklerinde hangisi iyi ve güzel?

    Radyatör konusunda Termo Teknik ve Demirdöküm başı çekiyor Türkiye' de. Termo Teknik' te dekoratif çözümlerde bulabilirsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    yukarda önerdiğim bu kombiler eca confeo premix ile aynı segmentte değil
    mesela buderus gb 022 ile eca confeo premix i aynı kefeye koyamazsınız. eca confeo premix bir alt segmentte
    ama bu eca confeo premix'in kötü bir kombi oldugunu göstermez
    madem sordunuz
    buderus 2yıl garanti
    viessmann 2 yıl garanti
    ferroli 5 (beş) yıl garanti: 5yıl garanti için firma sizden hava parası almıyor. ferroli nin bütün kombileri 5 (beş) yıl garantili

    buderus gb 022 yoğuşmalı kombi + modülasyonlu dijital oda termostadı
    buderus gb 042 yoğuşmalı kombi + modülasyonlu dijital oda termostadı
    viessmann 100-w vitodens yoğuşmalı kombi + modülasyonlu dijital oda termostadı
    ferroli econcept yoğuşmalı kombi + modülasyonlu dijital oda termostadı


    ferrolinin kombileri 5 değil 3 yıl garantili zannedersemhttp://www.ferroli.com.tr/ProductDetail/econcept-tech-c/1/10.aspx




  • Dikkat !İzmir Buca'da Görtes firmasını hiç tavsiye etmiyoruz. Çok sorun yaşarsınız. Zararlı çıkarsınız. Sözünde durmayan insanlar ve yaptıkları işin arkasında durmuyorlar. Yarım yamalak işleri bittikten sonra yüzlerini bile göremezsiniz.
  • Arkaşlar bu konuyu başlığı itibariyle tekrar güncellemek istedim. Benim sorunum biraz farklı. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Kiralık evimize ev sahibimiz ile anlaşarak kombi taktıracağız. Evin özellikleri aşağıdaki gibi.

    Ev İzmir-Buca- Şirinyer de. Net 140 m2, 3. Katta. Üstümüzde iki daire daha var ve doğalgazla ısınıyorlar. 3+1, Salon+mutfak sabah güneşi alıyor, diğer 3 oda öğleden sonra tüm gün güneş alıyor. Ev bitişik nizam olduğu için sağ ve solda daieler mevcut. Duvarlada ısı yalıtımı yok galiba. Yaklaşık 10 yıllık bina. Camlar çift cam. Evde mazotlu kat kaloriferi tesisatı mevcut. (Ev sahibi önceden bunu kullanıyormuş.) Petekler oldukça yeni (markasını bilemiyorum.) Borular plastik, vanalar ECA marka. Kapımıza kadar doğalgaz borusu geldi. (Zaten 1. ve 4. katlar doğalgaz kullanıyor.) Toplam evdeki petek uzunluğu 10 m.tül kadar.

    Şimdi gelelim meseleye. Geçen yıl kombi taktıracağız diye ben yaklaşık 6-7 firmaya keşif yaptırdım. Bir firma hariç hepsi Kombinin mutfağa takılıp giriş borusunun mutfak peteğinden verilerek işin kolayca bir günde halledilebileceğini söylediler. Ancak bir firma eğer bu şekilde yapılırsa kombinin sadece mutfak ve salonu (ki bu odalar yan yana) ayarladığımız derecede ısıtacağını, dönüş suyu salon ve mutfaktan kombiye çabuk ulaşacağı için daha arkadaki 3 oda ısınmadan kombinin kendini kapatacağını söyledi. Bu nedenle onlar kombinin giriş borusunun evin tam ortasındaki kilerde bulunan mazotlu kazanın olduğu yerdeki boruyu bulup (ki plakaların altından geçiyor bu borular.) oraya bağlantıyı verip dağıtmaları gerektiğini söyledi. Yalnız kombiyi yanlış hatırlamıyorsam gene mutfağa takacaklar. Çünkü kilerde pencere yok.

    Şimdi bahsettikleri durum doğrumu? Yani mutfak borusundan sıcak su devirdaime başlarsa arka odalar ısınmadan kombi ısıtmayı durdururmu? Bu sorun daha kolay çözülemezmi? Çünkü plakaların kırılması konusu biraz beni düşündürüyor. Bunun maliyetini bizim karşılamamız gerekiyor. Ev sahibide buna yanaşırmı bilmiyorum. Bütçemizde 2500-3000 TL arası. Ayrıca bu şekilde kesin çözüme ulaşmış olurmuyuz. Sorunlu bir iş olsun istemiyorum.

    Bilginize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Yokmu konuyu okuyan :) fikri olan...
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

    Özelden konuyu mesaj attım. Peteklere termostatik vana takılması konusunda kimse birşey söylemedi. Sanırım bu vanalar içinde ayrıca fiyat çıkacağından maliyeti yüksek gösterip gözümüzü korkutmak istemediler.
  • Kime yaptırırsanız yaptırın ama Düz Isı Ltd.Şti.ne yaptırmayın.
  • Güncel konu oldugu için yazıyorum. Kesinlikle BOTES e de yaptırmayın.

    Firmanın kaldırabileceğinden fazla iş alması ve personelin bu işlere yetişememesi sebebi ile ücret tahsililatlarından sonra izmirgaz a başvurular geç yapıyorlar. İşin başında durmazsanız eksik ve parasını aldıkları işleri bile yapmadan evi bırakıp gidiyorlar. Sözleşmeye yazdırmama rağmen kapama işini yapmadan gittiler ben sonrada bir daha çağırmak zorunda kaldım. Eve üç ayrı usta geldi çünkü her ustaya eksik bilgi vermelerinden iş yarım kaldı ve tadilat uzadı. Bu tesisat kısmı.
    31. 07. 2012 de güvence be abone bedellerini yatırmama rağmen güvence bedelini yatırdılar ve 13. 08. 2012 de saati getirip taktılar ama, gaz açım randevusu almamışlar çünkü projeyi eksik yaptıklarından gazın açılmayacağını biliyorlar. 23 gündür bekliyoruz evde gaz yok tüp aldık mecburen.
    Kesinlikle parayı peşin vermeyin , peşinat ve işbitiminde olarak anlaşın yoksa muhattab bulamazsınız. Firma büyük ama müşteri ilişkileri sıfır, yaptırdığıma pişman oldum diyebilirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozugur

    Güncel konu oldugu için yazıyorum. Kesinlikle BOTES e de yaptırmayın.

    Firmanın kaldırabileceğinden fazla iş alması ve personelin bu işlere yetişememesi sebebi ile ücret tahsililatlarından sonra izmirgaz a başvurular geç yapıyorlar. İşin başında durmazsanız eksik ve parasını aldıkları işleri bile yapmadan evi bırakıp gidiyorlar. Sözleşmeye yazdırmama rağmen kapama işini yapmadan gittiler ben sonrada bir daha çağırmak zorunda kaldım. Eve üç ayrı usta geldi çünkü her ustaya eksik bilgi vermelerinden iş yarım kaldı ve tadilat uzadı. Bu tesisat kısmı.
    31. 07. 2012 de güvence be abone bedellerini yatırmama rağmen güvence bedelini yatırdılar ve 13. 08. 2012 de saati getirip taktılar ama, gaz açım randevusu almamışlar çünkü projeyi eksik yaptıklarından gazın açılmayacağını biliyorlar. 23 gündür bekliyoruz evde gaz yok tüp aldık mecburen.
    Kesinlikle parayı peşin vermeyin , peşinat ve işbitiminde olarak anlaşın yoksa muhattab bulamazsınız. Firma büyük ama müşteri ilişkileri sıfır, yaptırdığıma pişman oldum diyebilirim

    Katiliyorum. Daha onceki mesajimda memnun oldugumu belirtmistim ama hala gelip dijital termostati yapacaklar. Petek ve kombi montajlari oldukca hizli (1gun) kolon tesisat (1gun) olmak uzere toplam 2 gunde ciktilar ama eksiklerini gidermeye gelmiyor ve isi takip etmiyorlar. Aramasaniz orali bile olmayacaklar. Bu arada montaji yaptirali neredeyse 5 ay olacak. İzmirgaz ile hicbir sekilde ilgilenmiyorlar. Tum isi bizlere birakiyorlar. İse mi gidecegim, izmirgaz da takip mi yapacagim sasirdim. Kesinlikle ve kesinlikle Botes den uzak durun derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 23 Ağustos 2012; 1:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesinlikle tecrübeli birine sorulmasını öneririm
  • Değerli Adminler;
    Yaklaşık 5-6 gün önce yazdığım ve daireme yaptıracağım doğalgaz tesisatı ile ilgili aldığım teklifin değerli forumdaşlar tarafından değerlendirilmesini istediğim mesajım,kimseye bir hakaret içermediği ve kullandığım ifadelerde kimseyi rencide edecek bir sözcük içermediği halde niye 1 gün içersinde silindi öğrenmek istiyorum.Yanıtlarınızı bekliyor ve teşekkürlerimi sunuyorum iyi forumlar.
  • Merhaba Bircan Bey bir süredir forumu araştırdım ve intererdem ile açıklamalı anlatımlarınız üzerine yazmaya karar verdim. izmir karşıyakadayım ve evimiz 80 m2 kuzeye bakan oda pimapen kaplı tek cam, güneye bakan taraf balkonu çift camlı pimapen. 2+1 giriş ve arkabalkon hariç heryere petek düşünüyoruz. bina yalıtımsız. ortalama fiyat ne olur, güvenli ve faturanın kabarmasını önleyecek bir sistem bütünü düşünüyorum kısaca. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k_i84 -- 14 Kasım 2012; 0:29:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacGyver.

    Sayenizde İzmir şartları için ortalamanın üstü bir sistem kurduğumu ve cebimden uzun vadede 3-5 lira da olsa az çıkacağını sanıyorum. Dolayısıyla şu isimlere verdikleri bilgiler için çok teşekkür ederim:

    - Biray Doğalgaz
    - disintegration
    - intererdem

    Görüştüğüm firmalarla ilgili bir şeyler yazmak isterim, İzmir'den alacaklara rehber olur belki:


    .............. Isı: Size 2 daire yaptıracaktık, bence Bakır boru için 8500 liradan 8000 e düşecektiniz. Masadan kaçar gibi gitmeniz, sonradan tel açıp 250 lira düşerim demeniz olmadı pek. 3 eşanjörlü diye yazdığınız baymak kombi de yaramaz söyleyeyim.



    Herkese sevgiler saygılar...

    Bu işi de savdık bakalım, hayırlısı...

    Biz bakıra 6500 -7000 dediğimizde müşteriler uçtun diyorlar, hem de mükemmel işçilik ve 22 yıllık mühendislik le, 8000 e düşmemiş , bravo doğrusu...

    üstelik bakır olması dışında diğer şeyler dediğine göre dandik...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.