Şimdi Ara

İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
14
Favori
102.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZETU35

    Bildiğimiz var reklam oluyor burda istemiyorlar
    arkadaşlar, bilmediğim için soruyorum, ev içi tesisatı bakır boru yaptırmanın ne gibi bir avantajı oluyor acaba? maliyet yaklaşık %kaç artıyor? teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfcasting

    Bizim esnafımızın çoğu böyle işte, parayı kaptımı elindeki iş ona angarya geliyor.
    Piyasaya ne kadar iş yaptırdıysam hep kötünün kötüsü beni buldu, adam gibi iş yapan yok mu arkadaş yaa.

    Alıntıları Göster
    Merhabalar bucada 3+1 evimize doğalgaz bağlatmak istiyoruz.Kombi ve petek bağlanacak çünkü duvarlarda beyaz borular var tesisat yapılı sanırım. Ne önerirsiniz nereden yaptırmalıyız? Keşif ücretlimi oluyor birde ?




  • İzmir ksk / çiğli de

    Petek ve kombi tesisatını yapacak ve doğazlgaza başvuru projesini yapacak,

    İş bilen iyi fiyatlı tavsiye varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caver

    İzmir ksk / çiğli de

    Petek ve kombi tesisatını yapacak ve doğazlgaza başvuru projesini yapacak,

    İş bilen iyi fiyatlı tavsiye varmı?
    Merhaba arkadaşlar. Evim İzmir Göztepe' de. Kullanım alanı 100 metrekare. 3 oda 1 salon. 3 yanı kapalı tek açık cephe Güneye bakıyor. Ev ara katta. Camlar ısıcam pimapenli. Bütçem 4000 tl.

    1- YOĞUŞMASIZ veya bu bütce içinde yoğuşmalı kombi tavsiyeniz var mı?
    2- Oda termostatı takmalı mıyız?
    3- İzmir Göztepe taraflarında tavsiye edebileceğiniz firma var mı?

    Teşekkürler.
  • Yoşmasız Vaillant ile yaklaşık 4500-5000 TL aralığında kaliteli işçilikle tavsiyem Hatay Nokta da Mavi Yansıma olur.Yaptıkları işe ben kefilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Yoşmasız Vaillant ile yaklaşık 4500-5000 TL aralığında kaliteli işçilikle tavsiyem Hatay Nokta da Mavi Yansıma olur.Yaptıkları işe ben kefilim.
    Ksk / Şemiklerdeki evime maalesef ki 1 yıl önce sıfır alınca sokakta doğalgaz yoktu ama müteahit zaten doğalgaz geleceği sistemi ve boruları doğalgaza göre hazırladı hatta yeri bile hazır..
    Eve taşındıktan 6 ay sonra sokağa doğalgaz geldi bende daha yeni yaptırmaya karar verdim..
    Bütün firmaları araştırıp şöyle bir karara vardım..
    Buderus logomax plus GB012 + termostatik eca vana+2 , 1.4 , 1.2 , 0.8 toplam 5.4 metre demirdöküm petek ve havlupan..
    Buna fiyat verebilecek yada görüşecek kişiler benle irtibata geçebilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray İzmir

    quote:

    Orijinalden alıntı: MacGyver.

    Sayenizde İzmir şartları için ortalamanın üstü bir sistem kurduğumu ve cebimden uzun vadede 3-5 lira da olsa az çıkacağını sanıyorum. Dolayısıyla şu isimlere verdikleri bilgiler için çok teşekkür ederim:

    - Biray Doğalgaz
    - disintegration
    - intererdem

    Görüştüğüm firmalarla ilgili bir şeyler yazmak isterim, İzmir'den alacaklara rehber olur belki:


    .............. Isı: Size 2 daire yaptıracaktık, bence Bakır boru için 8500 liradan 8000 e düşecektiniz. Masadan kaçar gibi gitmeniz, sonradan tel açıp 250 lira düşerim demeniz olmadı pek. 3 eşanjörlü diye yazdığınız baymak kombi de yaramaz söyleyeyim.



    Herkese sevgiler saygılar...

    Bu işi de savdık bakalım, hayırlısı...

    Biz bakıra 6500 -7000 dediğimizde müşteriler uçtun diyorlar, hem de mükemmel işçilik ve 22 yıllık mühendislik le, 8000 e düşmemiş , bravo doğrusu...

    üstelik bakır olması dışında diğer şeyler dediğine göre dandik...

    Alıntıları Göster
    KOMBİ MARKASI OLARAK VİSSMAN Kesinlikle Boru Ve tesisat malzemesi olarak kalde markasını tercih edebilirsin.hem ucuz hem türk malı hemde saglam ve kaliteli aşagıdaki wep sitesinden ulaşabilirsin bayi vs.
    www.tesisatmalzemeleri.tr.gg




  • Kasperskygs K kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ettiğiniz Kalde o kadar sağlam ki boru ile alakalı konuştuğum tüm tesisatçılar Kalde olmasında ne olursa olsun diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Tavsiye ettiğiniz Kalde o kadar sağlam ki boru ile alakalı konuştuğum tüm tesisatçılar Kalde olmasında ne olursa olsun diyorlar.
    İzmir'de Muran mühendislik iyi midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demibold

    İzmir'de Muran mühendislik iyi midir?

    Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatıyorum
    İzmir' den merhabalar. Menderes' de bulunan daireme yakın zamanda kombi taktırıp doğalgaz tesisatı çektirmek istiyorum. Binamız 3 yıllık bina, yalıtımı iyi. Evim 2+1, ara kat, 75m2 net kullanım alanı mevcut, Kuzey-Güney-Batı olmak üzere 3 cepheli etrafı açık, doğu cephesi tarafında bitişiğimde daire var. Evde kalorifer tesisatı çekili. Yapılacak işlemler; petekler takılacak, doğalgaz tesisatı çekilecek, katlanır sistemli tek cam ile kapatılmış doğu cephesindeki balkona kombi yerleştirilecek, proje,onay,gaz açtırma vs işleri yapılacak, Aşağıda tek tek yazacağım maddelerde tercihlerimi sıralayacağım ve bu tercihlerime istinaden sizlerden bu işlemleri aşağı yukarı ne kadara yaptırabileceğimi ve İzmir' de ikamet edip işini ciddiye alıp düzgün iş yapan firma tavisyelerinizi(özel mesajla yazabilirsiniz) bekliyor olacağım. Evimin planını aşağıya resim olarak ekliyorum. Odaların yerleşimi, metrekareleri, kombinin yeri resimde açık bir şekilde görülmekte. Peteklerin takılacağı kalorifer tesisat boruların yerlerini kırmızı ile işaretledim.

    1-Petekler Demirdöküm Plus olacak, reglaj vanası kullanılacak.
    2-Kombi olarak ilk tercihim Bosch Condens 2500w yoğuşmalı kombi ( bu ayarda başka marka kombi önerileriniz olursa öğrenmek isterim)
    3-Koridor ve Banyo hariç her peteğe gaz sensörlü Danfoss ra2000 termostatik vana taktırmak istiyorum. Oda Termostatı taktırıp taktırmama konusunda kararsızım. En çok kullanılan oda salon, kombiye en uzak oda da salon olacak. Yatak odası ve çocuk odası sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar güneş görmekte. Küçük çocuğumuz olduğundan gün içerisinde güney cephede olan çocuk odası 22-23 derece civarında tutulacak. Buna göre sizce termostatik vana + oda termostatı kombinasyonu mu yapsam daha iyi olur yoksa sadece termostatik vana taktırsam mı daha iyi olur. Bunun kıyasalaması benim için çok önemli. Sadece termostatik vana kullanarak konfor sağlanabilinir mi ?
    4-Kombi dolabı olması gerektiği gibi düzgün bir dolap olacak, kombi altı filtre ve vanalar plastik olmayacak.

    Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Bu konuda bilgili ve tecrübe sahibi arkadaşların yardım ve önerilerini bekliyorum.  İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi




  • bir hort ta benden. izmirde full doğalgaz tesisatı yaptıracağım firma önerisi olan var mı:/
  • Ben bornovada Kayıtek mühendislik ile çalışıyorum. Memnunum tavsiye ederim. Kendileri vaillant bayisi ama diğer marka kombilerle de yardımcı olabiliyorlar.
  • Forumlarda araştırıp evime ve annemlerin evine tesisat yaptıran biri olarak kime yaptıracağınızı değil ama yaptırmayacağınızı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim arkadaşlar. ADA kombi isimli Bornovada bulunan firmadan uzak durun. Ama şöyle birşey de var, çevremden gördüğüm kadarıyla İzmir de kendilerince güzel bir piyasa yakalamışlar ve çoğu firma aynı aksini iddia edenle konuyu tartışabiliriz. Dikkat edeceğiniz önemli noktalar var ve zaten burdaki yazıları 2012 yılından beri yazılanları sabırla okudum ve çok doğru şeyler yazıyor. Ne istediğinizi bilin ve bunu açıkça sözleşmeye yazdırın. Herşeyden önemli burda bahsedilmeyen yada benim görmediğim önemli bir detayı mutlaka yazdırın ki madur olmayın. Sözleşmenize işin bitirilme tarihi veya zaman aralığı yazdırın. Aksi taktirde sözleşmenin tek taraflı fesh edilebileceğini yazdırın ve tekrar ediyorum burdaki üstadların teknik bilgilerini dikkate alın. Yaptıramadığım herşeyi kendim düzelttim ve şu an memnunum. Ama firmadan değil yani. İyi forumlar




  • Merhaba arkadaşlar, forumdaki bir çok konuyu okudum ve takipteyim. Doğalgaz tesisatım bitti, hol ve banyo hariç 4 petekte danfoss termostatik vana var ve ben şimdi bir de rc 150 oda termostatı takıp takmamak konusunda kararsızım. Ben şu an memnunum fakat havalar malum iyice soğudu ve kumanda kontrol ve modülasyonlu çalışması açısından artısı olur mu gereksiz mi?
  • yakın zamanda karabağlar'daki platin mekanikten kombi-petek-tesisat montajı yaptırdım, gayet ilgili ve yardımcı oldular. tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar merhaba,

    110 metrekare ev için 8,000 TL fiyat aldım. Vaillant kombi ile.
    Ayrıca Sigma Mühendislik ve Rüzgar Doğalgaz hakkında bilgisi olan var mıdır?
  • merhaba;


    keşanda yaşıyorum geçen yıl keşan'a doğalgaz geldi bizde güzel görünüyor diye ev içi tesisatı doğalgaz esnek boru ile yaptırdık ama zaman ile doğalgaz esnek borunun kılıfının arasında böçekler birikmeye başlamış bu beni çok rahatsız etti bende tekirdağ da oturan akrabalarımızı aradım onlarda yeni yaptırmışlardı doğalgaz tesisatını ama demir boruyu tercih etmişler sebebini sordum komşuları çok araştırmış

    1.sebep:doğalgaz esnek boru daha yeni ürün olduğu için hiç denenmemiş bir ürün olduğu için

    2.sebep: doğalgaz'ın içinde THT (Tetra hidro Teofen )ve TBM (Tetra Bitül Merkaptan) yaklaşık %0,13 oranında gaza katılırmış çürük sarımsak kokusu versindiye bu kimyasallar zamanla test nipellerindeki ve ocak flexlerindeki contayı eritirmiş ve özellikle şunu ekledi arkadaşım gaz kaçakları en çok test nipelleri ve ocak flexlerinde olmasının sebebi yukarıdaki kimyasallarmış

    3. sebep: ocak flex i yeni aldığınızda çok esnektir rahat katlanır ve hareket ettirilir ama ocağa bağlayıp 5 yıl sonra ocakta kullandığın flexi sök katlayamazsın ocakta 5 yıl nasıl kullanıldıysa o şekilde kalmıştır nedeni yukarıdaki yazılı kimyasal maddeler flex in bütün kıvraklığını almış ve flex sertleşmiştir kırılmaya müsait dırumdadır dedi.

    4.sebep: doğalgaz esnek borularının kılıflarında biriken böcek,örümcek,sinek vs. bu konuyu bende araştırdım böcekler biz uyurken dışarı çıkıp evin içinde cirit atıyormuş hatta google yazdığımda kalorifer böceklerinin kansere neden olduğu indiana üniersitesi öğretim üyelerinden Gary Bennett yaptığı incelemeler sonucu,çeşitli hastalıklara neden olan kalorifer böceklerinin adeta kanserojen madde deposu olduklarını açıklamış




  • İzmir Karabağ’larda önerisi olan ya da bilgisi olan var mi? Sorduğum baymak bayisi yari yoğurmalı kombi ve cam elyaf boru icin 120 m2 eve 16.000 tl fiyat cekti.
  • Leblebi Dede L kullanıcısına yanıt
    Bakır borumu kullanacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leblebi Dede

    İzmir Karabağ’larda önerisi olan ya da bilgisi olan var mi? Sorduğum baymak bayisi yari yoğurmalı kombi ve cam elyaf boru icin 120 m2 eve 16.000 tl fiyat cekti.
    full tesisatlar 10000 civarı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.