Şimdi Ara

İyi bir sürüş için tavsiyeler. [ÜYE TAVSİYELERİ İLK MSJDA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
7
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle içkili olarak direksiyon başına geçmeyin. ; Aldığınız alkol için kendinize bir limit belirleyin ve o limiti geçmeyin. Çünkü alkol bir seviyeden sonra reflekslerinizi yavaşlatarak trafikte yaşadığınız olaylara daha da geç tepki vermenizi sağlayacaktır.

    Oturma pozisyonunuzu iyi ayarlayın. ; Unutmayın ki koltuğunuzu ne kadar arkaya yatırırsanız o kadar yorulursunuz. Otomobil sizin yatak odanız değildir. Dik bir pozisyonda oturun. Ayrıca koltuğun 45 derece geri yatırılması durumunda olaylara verilen tepkilerde gecikecektir.

    Farlarınızı gece gündüz açık tutunuz. ; Bu, halk arasında her ne kadar ‘görmemişlik’, ‘hava atma’ ya da ‘dikkat çekme amacıyla yapılan bir hareket’ olarak görülse de, olası bir tehlike durumunda farı yanan araçların trafikteki diğer sürücüler tarafından farı yanmayanlara göre çok daha çabuk farkedileceğini unutmayın.

    Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. ; Bunu aslında açıklamaya bile gerek yok. Emniyet kemeri hayat kurtarır.

    Yağmurun yağmaya başladığı ilk anlarda ve mıcırlı yollarda son derece dikkatli olun. ; Yağmurun ilk damlalarında yol belkide karlı bir yoldan daha kaygandır. O yüzden trafik levhalarında belirtilen hızın üzerine çıkmayın. Öyle bir anda, öyle bir kayarsınız ki ne olduğunu anlamadan bir yerlere toslarsınız. ALLAH KORUSUN.

    Yollara kesinlikle güvenmeyin. ; Ülkemiz yollarında çoğu viraj ya eğimsiz, ya da daha kötüsü ters eğimlidir. Hızınızı iyi ayarlayın.

    Önünüzdeki otomobi ille olan takip mesafesini iyi ayarlayın. ; Takip mesafesini tam olarak ayarlayamıyorum diyorsanız 87-88 kuralını uygulayın.

    Sinyalleri kullanın. ; Sinyal kullanmamak sadece minibüs, özellikle de taksi sürücülerine has alışkanlıklardır. Sinyal vermeden şerit değiştirmeniz ne sizin için ne de arkadaki sürücü için faydalıdır. Nasıl olsa bedava, kullanın gitsin

    Kırmızı ışıkta yaya geçidi üzerinde değil, yaya geçidinden önce durun. ; Böylelikle hem yayalar kendilerine ayrılmış olan şeritten rahatça karşıya geçecekler, hem de ilk araba olduğunuzu var sayarsak siz yeşil ışığı görebilmek için sunroof’tan bakmak zorunda kalmayacaksınızdır. Böyle bir durumda arkanızdaki araç bir minibüs veya taksi ise muhtemelen önde kendisine göre bir araçlık yer bıraktığınız için size korna çalacaktır. Muhatap olmayın.

    Hayatinizda ne zaman ve nereye uzun yol yaparsaniz yapin vardiginizda ilk soru “ Yolculuk nasıldı, kaç saatte geldin ? ” , döndüğünüzde ise “ Yolculuk nasıldı, kaç saatte gittin?” olacaktır. Hatta çoğunlukla daha bu sorunun sorulmasına izin verilmeden “ Abi valla altı saatte Bodrum’a indik ” gibi açıklamalar yapılır, başkalarıyla iddiaya girilir. Ayrıca bu tip uzun yolculuklarda muhakkak bir veya en azından birkaç arabayla ölümüne yarışılır, rakip araba konvoylarda sollarken sıkıştırılır vs. Artık bunların ne kadar mantıklı olduğuna değinmek dahi istemiyorum. Otomobiliniz üzerinde yaptığınız her modifikasyon sadece ve sadece sizin güvenliğinizi artırıcı ve arabanızı gerek performens, gerek görünüm olarak sadece size özel kılan uygulamalardır ve sadece kendinizi tatmine yönelik olmalıdır. İçinde 4 kişilik bir aile ya da kız arkadaşı olduğu halde sizinle yarışmaya kalkan sorumsuz bir dangalak bırakın başka şeylerle tatmin olsun. Onu geçeceğinizi nasıl olsa biliyorsunuz.

    Gece yolculuklarında hız yapmaktan kaçının. ; Ülkemizde bırakın devlet yollarını, paralı yollarda bile yolun çoğu bölümünde aydınlatma olmadığı düşünülürse, makul bir hızda gitmek hayatınız açısından daha az riskli olacaktır.

    Eğer otomobil arkadan kayma eğilimi gösterirse ; Frene basmak yerine ayağınızı gazdan çekin ve direksiyonu kayan yöne doğru hafifçe çevirin.

    Eğer normalde şehir içinde otomobil kullaniyor ve şehirlerarasi yolculuklara daha seyrek gidiyor iseniz ; Şehirlerarasi yolculugun ilk kilometrelerinde kendinize biraz zaman veriniz. Şehir içi ve şehirlerarasi yolculuklar birbirinden tamamiyla farkli tecrübeler gerektirir ve uzun zaman sonra uzun yola ilk defa çiktiginizda araç sollarken gereken mesafe tayinini iyi yapamayacaksiniz. ilk sollamalarda çekingen davranın, birden bire açılmayın.

    Sürüş esnasinda sık fren kullanmak ; Ya gereginden daha hizli ve/veya agresif gittiginizin işaretidir, ya da eger yavaş gittiginiz halde çok sık fren kullaniyorsaniz bu da acemi oldugunuzun göstergesidir. Her iki durumda da sizi takip eden araçlari tedirgin edeceksinizdir.

    Tümsek veya çukurlardan geçerken ; Arkadaki trafiği de kontrol etmek sureti ile mümkün olduğunca yavaşlayın, ancak tam üzerinden geçerken ayağınızı fren pedalından çekin. Tümsek veya çukurlardan geçerken lastiğin darbeyi döner vaziyette alması gereklidir. O ana kadar yavaşladınız yavaşladınız, yavaşlayamadıysanız yavaşlayabildiğiniz kadarıyla geçin gitsin. Fren basılı durumdayken verdiğinden daha az zarar verecektir. Asfalta gömülen tırtıkların amacının ise her ne kadar hızı azaltmak olduğu söylense de bunların ön takımları bozmaktan başka bir işlevi olduğunu sanmıyorum, bu sebepten ötürü üzerlerinden mümkün olduğunca hızlı geçin. Bence tümüyle kaldırılmalılar. Ayrıca tümsekleri de artık inşaat işçilerinden ziyade Avrupa’daki örneklerine uygun şekilde geniş, ve üzerinde gece de görülmelerini saglayacak boyalar olacak şekilde daha bilgili ekipler hazirlamali..



    edit: @hiroshi_nakamura dan tavsiyeler

    - otomobil kullanırken canımız 1. allaha 2. lastiklere 3. frenlere emanettir. kabak,kalitesiz,ne idüğü belli olmayan lastik takıp canınızı ve malınızı riske atmayın ,, frenleri balataları,fren disklerini değiştirirken orijinalini tercih edin,diğer kısımlarda yan sanayi olabilir

    - otobanda veya 3 şeritli yollarda sağdan giden kamyona yaklaşırken temkinli geçin,,, acemi olur,dalgın olur,uyuyor olur,aynada kör noktaya gelmiş olur sizi farketmez şerit değiştirir facia olur,,, otobanda gözümle gördüm hafif ticari araç hatalı şerit değiştiren kamyonun altına girdi

    - hızlı giderken aniden yola köpek çıkarsa ; frene kökleyip yavaşlayabildiğiniz kadar yavaşlayın, yeteri kadar yavaşlayabildiyseniz ve yan şerit müsaitse hafif bir slalom çekip köpekten kurtulun,,, eğer mesafe yeterli değilse ve slalom yapma şansınız yoksa, köpeğe vurmak kaçınılmazsa ya sağ önden ya sol önden vurun, ortadan vurursanız köpeği kucağınıza alma ihtimali var,ayrıca ortadan vurmalarda çok büyük maddi hasar olur

    - otobanda veya duble yolda gece 100-110 km/h hızı geçmeyin, kamyonlar kasa düşürüyor,yola hayvanlar çıkıyor geç farkediyoruz,ayrıca arka stopları ve reflektörü olmayan,yolda hayalet gibi giden araçlar,traktörler çıkıyor,çok tehlikeli..

    - virajlara ve tepe üstlerine yaklaşırken muhakkak yavaşlayın, tepede hatalı sollama yapan araç çıkabilir,tepeden sonra keskin viraj gelebilir,viraj umduğunuzdan keskin çıkar toplıyamazsınız

    - araçta muhakkak yangın tüpü bulunsun, belki 1 kere lazım olur belki hiç lazım olmaz ama iş bitiricidir


    @Doğan. dan tavsiyeler

    - Özellikle ters yön tabelasına dikkat edelim. Ara sokaklar dar ise bir sokak gidiş diğeri geliş gibi ayarlanıyor,zaten daracık sokağa tersten girip kendinizi de karşınızdan geleni de gereksiz strese sokmayın.

    -Park ederken yanınıza veya önünze gelecek diğer aracı da düşünün. Herkes aracına bir miktar para veriyor, herkes aracını seviyor, kimse hiç bir park yerini tapulamadı.

    -Potansiyel kilitlenme riski taşıyan yollarda, ışık yeşilden kırmızıya dönmeden yanan 2 saniyelik sarıda geçerek trafiğin içine etmeyin.


    @Kahlenberg68 den tavsiyeler

    Özellikle dönüşlerde yayalara yanan tek ışıklık yerlerde yayalar yol verilmeli.

    @[dodo] dan tavsiyeler

    Yoğun trafikte 1 bilemedin 2 araba geçeceğim diye gereksiz şerit değiştirmek gibi maymunluklara girişmeyin. Genelde 2 saniye kazancınız olur. Ama trafiğin canına okursunuz.

    @oldsalt dan tavsiyeler

    Fren ve Kuyruk (park) lambalarınız için tek ampul içerisinde çift filaman kullanan bir sisteminiz var ise gündüz farlarınızı açık tutmanız fren yaptığınızın fark edilmemesine sebep olabilir. Gündüz far yakmak istiyorsanız 3. fren lambası taktırınız.

    Ve lütfen arka sis lambalarınızı yakmayınız, hem sizi takip edenleri rahatsız edersiniz hem fren yaptığınız görülmez.


    @algebraic den tavsiyeler

    Fabrikada veya sonradan araç üzerinde yapılan hiç bir modifikasyon fizik kurallarından üstün gelmenizi sağlamaz.

    Bilinçli yapılan modifikasyonların tek faydası; halihazırda var olan fiziksel teorik değerlere yaklaşmanızı sağlar, bu değerlerin ötesine geçemezsiniz.

    Araç kullanırken bunu unutmamakta fayda var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Güzel yazı elinize sağlık. Fren, uzun yol süresi ve yagmurlu yol başlıkları çok faydalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_

    Güzel yazı elinize sağlık. Fren, uzun yol süresi ve yagmurlu yol başlıkları çok faydalı

    Teşekkürler hocam da konu pek ilgi görmedi. Bu foruma sadece tartışma konuları müstehak. Bilgi içeren konular tutulmuyor pek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle! şuraya bi vw mi ford mu tartışması soksak şenlik olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_

    Kesinlikle! şuraya bi vw mi ford mu tartışması soksak şenlik olur.

    İşte bizde eski günlere dönebilmek adına bir şeyler yapıyoruz ama geri dönüş alamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık,kulak ardı edilen kuralları yazmanız iyi olmuş. Belki faydası dokunur okuduğunu anlayanlara.
  • çok güzel bilgiler hocam elinize saglik
  • Her zaman sınyal kullanırım hıc eksık etmem,arac kullanırken takıntılı oldugum tek sey sınyal'dır.Kendı araclarım oldugu ıcın her daım kendı surus pozısyonlarına ayarlıdır lakın bındıgım vakıt tekrar`dan dıkız ve yan aynalarını kontrol ederım.Revo stage 4 aracım dısın da pek emnıyet kemerı takmam,yayalar'a her daım yol vermeye calısırım lakın yaya yolu trafıgı oldugu yerlerı bazen unutup yardırabılıyorum keza tabela ve levhaları gorunce (okul-yaya yolu) daha temkınlı ve dıkkatlı oluyorum,trafık de revo harıcı her daım takıp mesafesı,yanal acılar ve sollama dırektıflerıne kontrollu gıderım,gunduzlerı de farlarım acıktır,Gelelım dana`nın kuyrugunun koptugu noktaya,alkol ıcmeye basladım mı lımıt falan durdurak bılmıyorum :)

    not;alkollu arac kullanmam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperSantorelli -- 10 Kasım 2013; 0:55:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - otomobil kullanırken canımız 1. allaha 2. lastiklere 3. frenlere emanettir. kabak,kalitesiz,ne idüğü belli olmayan lastik takıp canınızı ve malınızı riske atmayın ,, frenleri balataları,fren disklerini değiştirirken orijinalini tercih edin,diğer kısımlarda yan sanayi olabilir

    - otobanda veya 3 şeritli yollarda sağdan giden kamyona yaklaşırken temkinli geçin,,, acemi olur,dalgın olur,uyuyor olur,aynada kör noktaya gelmiş olur sizi farketmez şerit değiştirir facia olur,,, otobanda gözümle gördüm hafif ticari araç hatalı şerit değiştiren kamyonun altına girdi

    - hızlı giderken aniden yola köpek çıkarsa ; frene kökleyip yavaşlayabildiğiniz kadar yavaşlayın, yeteri kadar yavaşlayabildiyseniz ve yan şerit müsaitse hafif bir slalom çekip köpekten kurtulun,,, eğer mesafe yeterli değilse ve slalom yapma şansınız yoksa, köpeğe vurmak kaçınılmazsa ya sağ önden ya sol önden vurun, ortadan vurursanız köpeği kucağınıza alma ihtimali var,ayrıca ortadan vurmalarda çok büyük maddi hasar olur

    - otobanda veya duble yolda gece 100-110 km/h hızı geçmeyin, kamyonlar kasa düşürüyor,yola hayvanlar çıkıyor geç farkediyoruz,ayrıca arka stopları ve reflektörü olmayan,yolda hayalet gibi giden araçlar,traktörler çıkıyor,çok tehlikeli..

    - virajlara ve tepe üstlerine yaklaşırken muhakkak yavaşlayın, tepede hatalı sollama yapan araç çıkabilir,tepeden sonra keskin viraj gelebilir,viraj umduğunuzdan keskin çıkar toplıyamazsınız

    - araçta muhakkak yangın tüpü bulunsun, belki 1 kere lazım olur belki hiç lazım olmaz ama iş bitiricidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 9 Kasım 2013; 23:24:18 >




  • Teşekkürler hocam güzel bir paylaşım yapmışsınız. Ama bunlardan en önemlisi hız sınırı. Ben aracımı kullanırken özellikle hız sınırına çok çok dikkat ederim hatta arkadaşlar bile kaplumbağa gibi gidiyorsun der fakat onlara hiç aldanmam, 21 yaşında üniversite öğrencisiyim fakat hız meraklısı biri değilimdir. Arkadaşlarım aracıma bindiğinde aracımı daha da dikkatli kullanırım çünkü can taşıyorum. Şehir içi 50 şehir dışında ise 100 ü geçmemeye gayret gösteririm, ayrıca arkamdaki araçlar ne derse desin çok da umurumda, ben kurallara uyuyor muyum uyuyorum olay bitmiştir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali GÜLER -- 10 Kasım 2013; 0:10:29 >
  • son günlerde dikkatimi çeken bir iki noktayıda ben ekleyeyim:

    - Özellikle ters yön tabelasına dikkat edelim. Ara sokaklar dar ise bir sokak gidiş diğeri geliş gibi ayarlanıyor,zaten daracık sokağa tersten girip kendinizi de karşınızdan geleni de gereksiz strese sokmayın.

    -Park ederken yanınıza veya önünze gelecek diğer aracı da düşünün. Herkes aracına bir miktar para veriyor, herkes aracını seviyor, kimse hiç bir park yerini tapulamadı.

    -Potansiyel kilitlenme riski taşıyan yollarda, ışık yeşilden kırmızıya dönmeden yanan 2 saniyelik sarıda geçerek trafiğin içine etmeyin.
  • sağ olun...
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgilendirme, elinize sağlık. Müsadenizle çok sık rastladığım bir kural ihlalini de ben eklemek isterim:

    Özellikle dönüşlerde yayalara yanan tek ışıklık yerlerde yayalar yol verilmeli. bu tek ışıklı trafik lambasını pek sallamıyor bizim sürücüler, transit basıp gidiyor. ama yayaya yeşil, araca kırmızı yanıyor oysa ki. medeniyetten çok uzağız çoook.
  • Bu aralar açılan, Şu araç mı daha kaliteli? bu araç mı? muhabbetinden sıkılmıştım. Hatırlatıcı, güzel bir konu olmuş. Emeğinize sağlık...
  • Bilgiler için teşekkürler, sürekli karşılıklı anlayış ve saygı da olsa her şey çok daha güzel olacak.
  • evet,su kopek konusuna ıyı degınmıssınız.bu bayram antalya da yazlık da aksam vaktı bır kopege bıldıgın bodozlama gırdım motorsıklet ıle lakın hayvan motorun ısıgını gorunce apısıp yolun ortasın da okuzun tren'e baktıgı gıbı baka kaldı halıyle hafıf'den hızlıyım lakın bu hayvan mevuzatı tehlıkelı hem otomobıl karsına cıkan hem de motorsıklet karsına cıkan kı motorsıklet karsına cıkan daha tehlıkelı durumlar olusturuyor,velev uzerımız de dennıese racıng derı montu oldugundan kol soyulma ve darbelerını yasamadım lakın altımız da kaprı varı sort oldugundan sol bacak agır derece soyuldu allah dan kısa sure de ıyılestık velhasıl kelam surus esnasın da hayvan cıkması cıddı bır tehlıke..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torsiyonlu golf'ün viraj kabiliyeti çok iyi ama

    (Sadece eğlence amaçlı bir yorum :) Maksat konu canlansın.)
  • Elinize sağlık hocam trafik süreklilik arz eden bir ortamdır her an yeni koşullar oluşur ama şu kadarına bile dikkat etsek ülkemizdeki trafik kazalarında %90 azalma görüleceği kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık.
    edit : takip mesafesi kuralı ülkemizde 88-89 olarak kabul edilir.
  • Böyle paylaşımları çoğaltmak lazım benimde aklımda bir fikir var bakalım tutucakmı ?

    Paylaşım için çok teşekkürler hocam özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde araç kullanımında benim farkettiğim şu; her ne kadar dengesizler zibinle dolu olsada bir o kadar da karşılıklı bilinçli insan var. Bunları özellikle daha elit semtlerde görebiliyorum. Anadolu yakasında Kadıköyün bazı yerleri Göztepe, Bostancıda araç kullanmaya bayılıyorum mesela sürücüleri daha aklı başında oluyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.