Şimdi Ara

İTÜ ve TOBB Bilgisayar Mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İTÜ veya TOBB Ceng okuyanlar bu konu altında görüşlerini bildirebilirler mi memnunlar mı?
    Sıralamam 2400 lerde ODTÜ gelme ihtimali yok gibi ben de bu 2 üniversite arasında tercih yapmaya çalışıyorum.
    İki üniversite hakkında merak ettiklerim
    -Mezun olduktan sonra yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Ortalama ve referans mektupları bunun için çok önemli. Üniversitenizde ortalama yapmak zor mu ve fakülte 1.sinin ortalaması nedir. Hocaların yeterli olduğunu düşünüyor musunuz
    -Staj imkanları nasıl TOBB da 4 aylık yurtdışı stajı olanağı olduğunu duymuştum bütün öğrencilere mi bu imkan yoksa belli sayıda öğrenciye mi?
    -TOBB un akreditasyonu yok bunun dez avantajları neler?
    -İTÜ denildiği gibi donanım ağırlıklı bir üniversite mi?

    Son sorum biraz genel odtüye yatay geçiş sizce hayal mi :D Sıralamam çok sınırda aslında iyi bir ortalama ile geçebilirim diye düşünüyorum ama sistemi de tam bilmiyorum.







  • İTÜ Computer Science'dan ziyade Computer Engineering 'e yönelik bir eğitim veriyor haliyle donanım derslerin de var. Ama donanım ağırlıklı diyemeyiz kesinlikle. Donanım dersi gittiğin birçok üniversitede olacak bu arada elektronik bölümünden birkaç ders almak durumundasın. Donanım bilgisine de gereksiz diyemeyiz tabii işe yaradığı spesifik konular var ve bazı konseptleri daha rahat anlamana olanak sağlıyor deniyor.http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/201810.html burdan inceleyebilirsin. Akreditasyon olmaması yurtdışı için büyük problem. ABET özellikle Amerika için çok önemli. Ortalama kasmak kesinlikle kolay değil İTÜ'de Alman ekolü ağır bir mühendislik eğitimi var. Dahil olacağın mezun ağı, eğitim kalitesi, bulunacağın öğrenci kitlesi, İstanbul, teknokenti ile kesinlikle İTÜ derim.https://youtu.be/eGX_42qSofc şu videoyu izle bahsettiğim olayı anlarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

    İTÜ Computer Science'dan ziyade Computer Engineering 'e yönelik bir eğitim veriyor haliyle donanım derslerin de var. Ama donanım ağırlıklı diyemeyiz kesinlikle. Donanım dersi gittiğin birçok üniversitede olacak bu arada elektronik bölümünden birkaç ders almak durumundasın. Donanım bilgisine de gereksiz diyemeyiz tabii işe yaradığı spesifik konular var ve bazı konseptleri daha rahat anlamana olanak sağlıyor deniyor.http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/201810.html burdan inceleyebilirsin. Akreditasyon olmaması yurtdışı için büyük problem. ABET özellikle Amerika için çok önemli. Ortalama kasmak kesinlikle kolay değil İTÜ'de Alman ekolü ağır bir mühendislik eğitimi var. Dahil olacağın mezun ağı, eğitim kalitesi, bulunacağın öğrenci kitlesi, İstanbul, teknokenti ile kesinlikle İTÜ derim.https://youtu.be/eGX_42qSofc şu videoyu izle bahsettiğim olayı anlarsın.
    İTÜ kafamda genel olarak daha ağır basıyor. TOBB un yurtdışı stajları kafamı çeliyor biraz. Biliyo musunuz 1.lerin genelde ortalamasını ne oluyor aşağı yukarı ODTÜ gibi 3.9lar alınabiliyor mu? Bi de hoca kalitesi nasıl sizce mektupları dikkate değecek hocalar var mı?




  • ee de 1. 3.9
    belli sayıda öğrenciye.
  • onurutku3 O kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam ortalama yapmak zor ama. Yüksek Lisans başvurusunda bunlar belirtiliyor zaten örneğin birinci 3.5 benim 3.4 gibi. Genel anlamıyla yurtdışı yl-doktora oranı %40 gibi görünüyor. Yabancı hocalar da var. Sadece yurtdışı olmasına değil de oldukları üniversitelerin kalitesine de bakmak lazım. Bir de hocam olay sadece referans mektubu da değil akreditasyon, okul bazında tanınırlık da çok önemli. Örneğin uluslararası sıralamalarda TOBB 'u hiç görmedim. Yurtdışında staj kesinlikle çok güzel imkan ama İTÜ Bilgisayar varken tercih sebebi değil bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortalamadan bahsedildiği için bahsetmek istedim bu sene mezuniyette adı geçen 3 kişinin ortalamaları sırasıyla şöyle 3.9, 3.6, 3.3 aradaki fark bazı şeyleri özetliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.