Şimdi Ara

Memurken ilk 10'da bulunan üniversitelerde okunabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.


    Yaklaşık 5 yıldır kamu kurumunda görev yapmaktayım. Bu seneki sonuçlara göre ilk 20'de bulunan çoğu mühendislik okullarına gidebilirim gibi gözüküyor.


    Sabah 08:00 Akşam 17:00 çalıştığımı varsayarak, örnek üzerinden ilerlemek istiyorum;


    Örnek olarak Marmara Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümü kazanmış bir insan derslerine gitmeden bu üniversitelerden mezun olabilir mi ? Olsa dahi ne gibi durumlardan mahrum kalınacak ? Hadi mahrum kalmak bir yana, akedemik kadrodan'da derse katılmadan sadece sınavlara girmek istediğinin iznini alsan dahi, projeler, arkadaşların ile toplu yapılması gereken projeler gibi şeyler nasıl olacak ? Pratik olarak hiçbir şey kavramadan bu bölümü okumak mümkün müdür ?


    Normal diyebileceğimiz üniversitelerde derslere gitmeden başarılı bir çok insan tanıyorum. 3.Sınıf yazılım mühendisliğinde okuyan bir memur tanıdığım şuan hali hazırda var. Ancak bu seneki sonuçlara göre önümüzdeki sene derece yapılarak bu üniversiteler mümkün gözüküyor. Ama tekrar ve tekrar söylediğim gibi kaliteli üniversitelerde bu durum mümkün olabilecek mi ?


    Bunun gibi sorular sebebiyle yaşadığım şehirde bulunan İKİNCİ ÖĞRETİM bir üniversitede mühendislik eğitimi almak zorunda kalacağım. Kısacası derece bile yapsam, üniversiteyi bitirmek zorunda olduğumdan orta halli bir üniversite de orta halli bir mezun olabileceğim gibi gözüküyor.


    Kısacası çok sıkıntılı bir durum içerisinde kalmış gibiyim.


    Bunlara istinaden açıkcası sormak istediğim durum şu ;


    İyi üniversitelerden mezun olan ve derslere çok katılımı olmayan tanıdığınız/tanıdıklarınız var mıdır ? Tanıdığınız olmasa dahi şunu yapmadan mezun olamazsın zaten derslere girmek zorundasın diyebileceğiniz durumlar var mı ?


    Tavsiyelerinizi bekliyorum ve teşekkür ederim okuduğunuz için.








  • Yazılım ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda üniversite çok da önemli değil. Kendi kendine yazılım öğrenmiş adam işinde daha iyiyse sırf ODTÜ, İTÜ mezunu diye başarısız birini işe alacak hali yok kimsenin. Bu en tepedeki okulların devamsızlık durumunu göz ardı edeceğini sanmam, özellikle de mühendislik bölümlerinde. Çoğu bölümde her derste yüzde 70 devam zorunluluğu var. Gelmezsen bırak bölümü bitirmeyi, derslerin final sınavlarına girme hakkın bile olmaz. Üniversite isim takıntısını bırak, senin yaşam şartlarına uyan bir üniversiteye yazıl, diplomanı al yeter. Tabii üniversite ve kampüs hayatı istiyorsan o zaman tek seçenek memurluğu bırakmak, nasılsa kadrolu memursun isteyince dönersin işine.

  • iyi üniversiteler de örgün eğitim ciddi işliyor bir yandan iş bir yandan okul hele de mühendislik imkansız

  • Devam zorunluluğu olmayan bir bölüm için (hukuk) mümkün ama Marmara gibi bir okulda örgün CS nasıl bitecek? Derslere girmeme gibi bir durum olmaz. Devamsızlıktan kalırsınız, ikinci öğretimde şansınız olabilir ama işten çıkar çıkmaz derse gitmeniz gerek 1+4 yıl bu performansı sergileyebilir misiniz? Vize final dönemi yoğun çalışma yapmaniz gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayı memurlukta kal niye ceng okuyacaksın ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Düşüncelerinizi paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ederim, en azından bilgi alışverişi yapmış olduk, bu sebepten dolayı sanırım ikinci öğretim olarak bulunduğum ildeki üniversiteyi tercih etmek daha doğru olacaktır. Tekrar teşekkürler, iyi forumlar.

  • Hocam açıkcası içimde kalmış bir durum üniversite ve en azından ilgim olan bölümde bir üniversite okursam ileride görevde yükselme veya farklı iş alanlarında elimde bir bilezik olarak durur. Bunun gibi nice sebepleride var açıkcası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.