Şimdi Ara

İTÜ (ve) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
19
Favori
21.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ve laboratuvar imkanları hakkında ne düşünüyorsunz?
  • hocam iş buldunuz mu? Veya kolay buldunuz mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelecegindoktoru44

    Hocam itünün son zamanalrda baya gözden düştüğünü siz de kabul edersiniz sanırım. Sizce itüdeki elektronik eğitimi odtüdekinden ya da boğaziçindekinden çok geri kalır mı?
    Bunu sorma sebeplerim
    1-) itünün ingilizce eğitimi bu okullara göre çok geride
    2-) itünün hocalarının yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapma oranı boun ve odtüye göre çok az.
    ODTÜ ve Boğaziçi'ndeki eğitim seviyesini bilmiyorum, bu yüzdene kıyaslamak pek mümkün değil. İş piyasasındaki algı olarak açıkçası gözden düşme gibi bir durum görmedim, hissetmedim. Değerlendirilirken Boğaziçi-ODTÜ'den farklı bir algısı olduğunu düşünmüyorum, tabii öğrenci profili, lisans eğitimi konusundaki kıyaslamayı benim yapmam doğru değil. En azından lisans/yüksek/doktora seviyesinde bu okulları görmüş biri daha iyi değerlendirebilir.

    Ben açıkçası anadilde öğretim taraftarıyım, İTÜ'nün bu konuda üzerine düşeni yaptığını düşünüyorum ama işin en önemli noktası nitelikli bir İngilizce eğitim verebilmek. Açıkçası derslerin İngilizce anlatılması, sınavların İngilizce olması çok yeterli parametreler değil. İngilizce ders almanız için de pek fazla dil yetisine de ihtiyaç yok ayrıca. Lisans eğitimindeki İngilizce'den çok, hazırlık seviyesinde iyi bir eğitim verildiğini düşünmüyorum. Yine diğer okullarla kıyaslayamam, fakat Proficiency'i geçme üzerine kurulu bir eğitim bana kalırsa yetersiz bir bakış açısı.

    Liseden fena olmayan bir İngilizce düzeyiyle gelenler daha fazla fark yaratabiliyor, ama kötü bir dil geçmişi varsa üzerine koyma konusunda okulun pek fark yarattığını düşünmüyorum. Bu yüzden biraz kişinin kendisini bu konuda yetiştirmesiyle alakalı bir durum var. Zaten her şeyi bir kenara bırakırsak, hiçbir okul size dil öğretemez, siz öğrenirsiniz; sadece bu öğrenme sürecinde daha fazla fark yaratan okullar var. Fark bu aslında. Tercih yapanların bu konuda fazla enseyi kararttığını düşünüyorum. :)



    Yurtdışnıda yüksek/doktora durumu değişiyor aslında. Bölüm özellikle elektronikteki dinozor hocaların bir kısmından kurtuldu. Yeni gelen hocalar bahsettiğiniz profile çok daha yakın, akademi düşünen öğrencilere de bu yüksek/doktora konusunda daha fazla yol açıldığını düşünüyorum. Ek olarak lisans/yüksek/doktora seviyesinde tamamen İTÜ'de bulunmuş bazı hocalar gayet üst seviyede eğitim veriyorlar. Hatta bazı durumlarda aksine tamamen yurtdışında üst seviye okullarda okumuş hocalar çekilmez olabiliyor. Bu yüzden tek yönlü bakmamak da lazım.

    Bölüm, dinozorların bir kısmını emekli ederek kurtuldu; böyle devam ederse ileride çok daha sağlam bir kadrosu olacak diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 26 Temmuz 2019; 16:28:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: talhaduman5

    hocam iş buldunuz mu? Veya kolay buldunuz mu?
    Evet kolay buldum, mezun olmadan işimi ayarlamıştım.
  • Hocam ayıptır sorması yaptığınız iş nedir ve ortalama maaş aralığı? (Bunları sormak zorundayım, malum tercih dönemindeyiz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkanbalkac F kullanıcısına yanıt
    İtü ceng’te mi karar kıldın hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.