Şimdi Ara

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi

    Adam kazandı, buda onun gülüşü İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Bizli sizli konuşma hocam. Aynı fikirde olmadığınız herkesi AKP'li yapmanız da baydı artık.


    R yapan varsa burada İsveç ve Finlandiya ama bir delüzyonun içindesiniz, ben sizin gibilere yardım edemem


    Akp de algı yapıyor muhalif kesim de algı yapıyor, yalan haber konusunda Ak boylardan bir farkları yok maşallah. Ben hepinizden bıktım açıkçası çünkü değişen bir şey olmayacak o yüzden umrumda değil kavgalarınız. Doğruya doğru derim, yanlışa yanlış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75F823CDA -- 29 Haziran 2022; 0:13:1 >
  • aaaa çok şaşırdım aaaaa İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi 

  • İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
  • KAZANAN BELLİ. Bunak munak ama alıyor istediğini.


    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmediPresident Bidentwitter
    “Congratulations to Finland, Sweden, and Turkey on signing a trilateral memorandum – a crucial step towards a NATO invite to Finland and Sweden, which will strengthen our Alliance and bolster our collective security – and a great way to begin the Summit.”
    https://twitter.com/POTUS/status/1541870929373970437?s=20&t=qRAaKaOBDF1y2R08bBoFYw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsveşç ve finlandiya, rusya korkusundan Türkiye nin şartlarını kabul etmek zorunda kaldılar. Bizim için dış siyasette tarihin en büyük kazanımlarından biridir bana göre. Sonuç olarak terör örgütletine karşı avrupa ülkeleriyle yazılı bir anlaşma yaptırdık az bişey değil. Yazılı olmayan başka kazanımlarda vardır yakında çıkar kokusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar sözler verilmiş ama uygulanmazsa cezası var mı?
    Dediklerini yapmadılar, üyelikleri iptal olacak mı?

    Var mı böyle maddeler?
    Sözlerini tutmaya zorlayan nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -İsveç'te terör örgütü YPG-PKK destekçisi milletvekili Kakabaveh: "Türkiye'nin taleplerine boyun eğmektense, İsveç'in Nato dışında kalmasını tercih ederim.İsveçliler, Rusya’dan o kadar korkuyorlar ki inandıkları her şeyi Erdoğan için bırakmayı düşünüyorlar."



    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    kardeş sen ne yeyip ne içiyorsun? bu nasıl kafa.


    finlandiya ve isveçin en modern olduğunu da nereden çıkardın, modernlik dediğin nedir? bakış açısına göre değişir. bana göre ise ab tamamen faşist bir yapıdır.


    Şairimiz M. Akif Ersoy'un şu cümlesini lütfen aklınızdan çıkarmayın, "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar."

  • Bu ülkeler Natoya hızlı bir şekilde her türlü alınacaktı zaten. Türkiyenin istediği her şeyi alması süper oldu bu konu da kesinlikle eleştiremeyiz.

  • İsveç ne Finlandiya natoya giremeyecekler, bunların somut ve ciddi adımlar olmadıkça natoya girmesi AKP için ciddi bir oy kaybı olur. Başta ben sırf bu sebepten bile ötürü oy vermem, verdirtmem.



    Ayrıca bu yapılan mutabakat gibi bir şey, bir "tamam" demek değildir. Vetoyu kaldırıp müzakerelere başlamak gibi bir şey, tıpkı bizim ab ye giriş için başlamamız gibi, ama 40 yıl oldu giremedik, neden, şunlara şunlara uymadığımız için.


    aynısını biz de isveç ve finlandiya için uygulayabiliriz. şunlar şunlar yapılmadı, bu sebeple hala "evet" demeyeceğiz diyebiliriz.


    Ben olumlu düşünüyorum, yani bardağın dolu tarafına bakmak istiyorum, en azından stoltenberg defalarca " Türkiye, nato içerisinde terörden en çok acı çeken ülke olmuştur " dedi. bu bile insanların azıcık algısını değiştirmesine yardımcı olacaktır. Aklı başında Avrupalıların bir kısmı da olsa, PKK ya da PYD her ne ise, bunların Kürtleri temsil etmediğini aslında birer terörist yapı olduklarını anladı,

    Pek çok Avrupalı Türkiye olmadan bazın şeylerin olamayacağını anladı. Koskoca iki ülkenin iç işlerine karışacak düzeyde anlaşma yapıldı. bu büyük başarıdır, bardağın dolu tarafından bakmak gerekirse,



    Ayrıca muhalefetin " İsveç ve Finlandiya ya kayıtsız şartsız natoda evet diyeceğiz " demesinin de bir şekilde önüne geçilmiş oldu. AKP yarın öbür gün iktidarı kaybederse, en azından bu anlaşma sebebiyle chp ya da kim gelecekse, hemen vetoyu kaldırıp tamam sizi natoya aldık diyemeyecek.


    Ben bu olayın hiç olmamasını isterdim, Ülkemizde terör belası tamamen bitmedikçe bu iki ülkeyi natoya almalayım isterdim. Ama inşallah devletimizin vardır bir bildiği diyelim ve önümüzdeki süreçlere bakalım.





  • Hukukçu Ersan Şen: "Yapılan anlaşma bir "şartlı ön protokol" metnidir,yani İsveç ve Finlandiya bu Muhtıra ile Nato'ya "kesin girecek" bir durumu yoktur.Bİr süreç izlenecek ve yapılan anlaşmaların yansımasına bakılacak.Türkiye şayet İsveç ve Finlandiya'nın verdiği sözleri yerine getirdiğini görürse bu iki ülkenin Nato'ya girme oylaması formalite haline gelir.Ancak verilen sözler yerine gelmesse diplomatik ilişkiler gerilir ve kopma noktasına gelebilir.İsveç ve Finlandiya için Nato'ya girme oylamasında Türkiye "red" oyu verebilir.Bu anlaşma metninde en dikkat çeken şey ilk kez resmi bir anlaşmaya Fetö'nin terör örgütü olarak nitelendirilerek konulmasıdır,bu durum AB ve AİHM'de Fetö dosyalarını direkt etkilecek bir konu olacak."

  • Amerikan ve Avrupa medyası muhabirleri İsveç ve Finlandiyada ki teröristler için aslında Erdoğanın hoşlanmadığı kişiler yada muhalif kişiler olarak adlandırıyorlar. Bunların terörist olduğunu kabul ettirmek büyük başarı tabi her istediği kişiyi teslim edecekler mi orasını göreceğiz.

  • Uçak ihtiyacımız konusunda Saab yapımı gripen uçakları vardı yanılmıyorsam.Ara uçak olarak değerlendirebilme imkanı elde edebilirmiyiz?Nasıl uçaklardır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 29 Haziran 2022; 1:9:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freshwind F kullanıcısına yanıt

    İsvec ve norvec 2123 vilayetimiz olacakmis.

    Dis minnaklar simdilik aciklamamizi engelliyolar.İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kitle bu kadar mi donek olur.

    A deseler alkisliyor

    B deseler alkisliyor

    C deseler alkisliyor

    ..

    .

    Z deseler daha da alkisliyor.

    Ne onur var ne omurga..İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    1 temmuzda İsveç'te bazı yeni kanunlar çıkarılacak ve Türkiye'nin iadesini istediği isimler geri verileceği dün açıklandı ancak %100 bu sözler yerine gelmesi zor fakat hiçbir adım atmama durumuda olmayacaktır.Muhtemelen İsveç ve Finlandiya kendi çıkarları doğrultusunda ülkelerine şuan yada ileride tehtid unsuru oluşturacak terörist isimleri gönderecekdir ancak Türkiye'nin tüm iade taleplerini yerine getirmeyeceklerdir.


    ABD ve AB ülkelerinin Türkiye için terörist olan kişi yada grupları kabul etmesi,beslemesi ve desteklemesi tamamen siyasi bir koz düşüncesinden kaynaklanıyor.Terör grupları her zaman kullanılşı apartlar oldukları için ABD ve AB ülkeleri maşa varken kendi ellerini ateşe atmazlar.Ancak zaman içinde bu terör gruplarının gerek ABD gerekse AB içinde ellerini güçlendirmeleri ve siyasi anlamda yüksek kademelere gelmeleride politik olarak farklı sonuçlar çıkarıyor.Bİr noktada beslenen köpekler sahibini ısıracak hale geliyor.


    Her halükarda İsveç ve Finlandiya diplomatik alanda Türkiye ile Nato aracılığı ve kefiliyeti dahilinde resmi görüşmelere oturmuş ve Türkiye'nin taleplerini "yazılı" olarak kayda geçirip istenilen şartları yerine getirme konusunda söz vermiş.şimdi "bunlar sözlerini tutmaz" diyip karşı tarafa atar-gider yaparsak bu diplomatik anlamda doğru bir yaklaşımda olmaz.Adamlar bu sefer "sizin taleplerinizi görüyor ve yapacağımıza söz veriyoruz,bunuda yazılı metinle ortak bildiri yapıyoruz.Madem bizim verdiğimiz sözlere ve yazılı mutakabat imzalamamıza inanmıyorsunuz neden bizi masaya oturuttunuz,sizi ciddiye almasak neden masaya oturalım" deseler dünya kamuoyu ve diplomatik unsurlar Türkiye'ye ne gözle bakar?


    şimdi verilen sözler tutulacakmı-tutulmayacakmı kavgasına giriyoruz.Velevki sözler yerine getirilmesin,artık olay resmi kaynaklara girmiş,bu iki devlet verdikleri sözleri yerine getiremesse Nato giriş oylamasındada Türkiye'den onayda alamaz bu bir,ikincisi bu iki ülke sözlerini yedikleri için siyasi anlamda tüm dünyada ülke imajı kaybeder.Türkiye'de tutulmayan sözleri diplomatik anlamda kullanır.


    Sonuç itibariyle,hiçbir ülke %100 kar çıkarlı anlaşma yapamaz,bu diplomasinin realitesine aykırı bir şey.Türkiye bir kazanım elde etmiştir ve bir süreç başlatmıştır.İsveç ve Finlandiya verdikleri sözleri tutar yada tutmaz o başka bir tartışma konusu ancak bu iki ülke Türkiye'nin taleplerini ve endişelerini görüp muhattap almış vede masaya oturup bir muhtıra üzerine söz vererek imza atmışlardır.En azından Türkiye'nin elinde kapı gibi bir ön anlaşma metni vardır.İsveç ve Finlandiya'da sözlerinin eri ülkelerse (ki öyle odluklarını iddia ediyorlar) süreç takip edilir ve ona göre adımlar atılır.Bu iki ülke bu muhtıra anlaşması ile Nato'ya "garanti" üye olacak durumuda yoktur.En azından kolayca giremeyeceklerdir.Unutulmamalıdırki bu iki ülke birkaç ay öncesinde "Türkiye iç işlerimize karışamaz" diyip bugün bu muhtıra anlaşmasını resmiyet kazandıracak imzalar atmıştır.





  • select55 kullanıcısına yanıt
    Avrupa medeniyetini yere göre sigdıramayan bu batı sevicileri 1980'lere kadar yetim, gayrimeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar devlet tarafından bazen açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırıldıklarından haberleri yoktur bu olay Avrupa'nın göbeğinde İsviçrede oluyordu. Bunların 200 senelik bizden ileri dedikleri batı medeniyetinin yaptıkları say say bitmez. Ve son olarak bu vatandaslara Mehmet Akif demene gerek yok. istiklal marşını 10 yıl marşını degiselim diyen batı medeniyeti sevicileri bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 29 Haziran 2022; 1:54:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedit24
    Interpol tarafından aranan IŞİD şüphelisi tutuksuz yargılanacak
    https://t24.com.tr/haber/interpol-tarafindan-aranan-isid-suphelisi-tutuksuz-yargilanacak,1043284
  • Ne R si hayal dünyanız genişmiş konu sahibi, istediğimizi aldık bunlar ciddi kazanımlar ben böyle bir anlaşma beklemiyordum sağlam iş çıkarıldı tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.