Şimdi Ara

İstenmeyen SMS ve maillere son: İleti Yönetim Sistemi kullanıma sunuldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
9
Favori
7.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İçişleri Bakanlığı'nın smslerini nasıl iptal edebiliriz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İYS, bana göre pek bir işe yaramadı maalesef. Zaten asıl spam SMS ve arama yapan siteler bu sisteme hiçbir zaman dahil olmayacak veya olamayacak yerler. SMS listesinden çıkma imkanı bile sunmuyorlar, SMS'lerin sonunda kod da içermiyorlar. Bu şekilde bunlarla mücadele edebilmek çok zor. Bireysel olarak önlem almaktan başka çare yok gibi: Banka, resmi kurum veya kuruluşlar dışında numara verirken iki kere düşünmek lazım. Aslında bu soruna yönelik bir uygulama yapılsa çok faydalı olur. Yapan kişi cüzi bir ücretle abonelik satsa köşeyi döner, millet iyice bunaldı. Uygulama da basit aslında: Farklı numaralar (Örneğin 100 farklı numara) tarafından spam olarak bildirilen bir numara uygulamada spam listesine alınacak ve bu numarayı kullanan bütün kişiler için arama dahi yapamadan engellenecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navajon N kullanıcısına yanıt
    bu tür bir uygulama geliştirmeye başlamıştım ancak bu uygulama çok fazla hassas (SMS'leri okuma, yazma, kontakt listesi, çağrı yapma vs gibi) yetki gerektiriyordu. Bu türden hassas yetkileri isteyen uygulamaları google çok fazla inceliyor. ve google'ın incelemeleri de çok iyi değil. birisi kişişel bilgilerimizi bu uygulama çalıyor diye şikayet etse, google uygulamayı incelemeden dediği doğru mu diye bakmadan geliştirici hesabımı kapatabilirdi. bu yüzden risk almayıp bu projeyi rafa kaldırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Ekim 2021; 16:26:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Haklısın, işin bir de o boyutu var. TrueCaller uygulamasını bile marketten kaldırmışlardı, bu sebeple sanırım. Ama bu konuda birçok kişi mağdur ABD veya Avrupa'da yaptırımlar çok katı, bu yüzden oralarda bu kadar fazla spam olmuyordur. Dolayısıyla Google gibi firmalar bu yönde kendileri bir uygulama geliştirmeyi düşünmüyorlardır ama TR'de hiç olmazsa operatörler bu konuda bir adım atabilir. Turkcell'in UpCall diye bir uygulaması var, dediğimiz tarzda bir şeyi çok kolay entegre edebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navajon N kullanıcısına yanıt
    Upcall ne yapıyor? istemediğin aramaları mı engelliyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Aslında "Arayan Kim" uygulaması. Bilinmeyen bir numarara UpCall uygulamasını kullanan başka biri tatafından nasıl kaydedilmişse sende de öyle görünüyor. Kendim hiç kullanmadım ama sanırım SPAM Aramalar hakkında da uyarıyor. SMS engelleme servisi var mı bilmiyorum. Ama senin bahsettiğin tüm uygulama izinlerine onay vermek gerekiyor kullanabilmek için, bu açıdan hazır izinler varken bizim bahsettiğimiz şekilde bir entegrasyon da yapılabilir. Kişisel veriler açısından sorun olmaz herhalde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle bahis sitelerinden gelen SMSler için spam veya taciz kelimesi bile yetersiz kalıyor. Bu numaralar herhangi bir IZIN IPTAL veya mesaj kodu içermediği için bir şey de yapılamıyor. Dikkat ettiyseniz numaralar hep +9054288 veya +905338 ile başlar. Bu seriler KKTC'ye tahsis edilmiş numaralar. Dolayısıyla TR'den yasal bir müdahale de söz konusu olamıyor. Hepsini tek tek engellemekle bitmiyorlar, farklı numaralardan tacize devam. Aslında operatörlerin KKTC'den veya oraya kayıtlı numaralardan her türlü arama ve SMSi engelleme hizmeti sunsa faydalı olabilirdi. Böylece yıllardır Bulgaristan'dı, KKTC'ydi falan uğtaşmamış olurduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navajon -- 15 Ekim 2021; 21:1:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.